Dr Paśnik
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Przez swojego ginekologa zostalam pokierowana do dr Paśnika na konsultacje. Czy dr przyjmuje gdzies poza salvemedica w Warszawie? Tam niestety brak terminow. Drugie co mnie nurtuje to jakie badania wartl wykonac przed pierwsza wizyta? Dodam, ze jestem po dwoch poronieniach w 7 tyg.
-
Tylko Salve w Warszawie i w Łodzi. Terminy będą na kwiecień ale zwalniają się czasem z dnia na dzień, udało mi się dostać w styczniu.
-
Dziewczyny, obserwujcie grupę, bo ja jeszcze kilka tygodni temu nie wiedziałam o istnieniu doktora Paśnika, a już odbyłam dwie wizyty i mam już plan leczenia.
Wizyty dostałam z dnia na dzień, bo ciągle dziewczyny odwołują.
Nie dość, że doktor przyjmuje w dwóch lokalizacjach naprzemiennie to jeszcze odpisuje na emaile, więc często dziewczyny są w stanie wcześniej skontaktować z nim i nie potrzebują już wizyty. -
Można jakieś namiary na ta grupę? Potrzebuję zamienić się terminem
Justi11, IssGreen lubią tę wiadomość
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Cześć dziewczyny,
jestem tu nowa. Od prawie 3 lat staramy się z mężem o dziecko, dopiero po ponad dwóch latach nasz lekarz ginekolog skierował nas do dr Paśnika (od trzech lat stwierdzona niedoczynność tarczycy, hiperprolaktemia). Co okazało się zresztą strzałem w 10! Na pierwszej wizycie docent przeprowadził bardzo szczegółowy wywiad i dał zlecenie na badania. Okazało się, że produkuje przeciwciała przeciwjądrowe i przeciwplemnikowe. Obecnie jestem po leczeniu Enkortonem i equralem. W tym cyklu mamy przystąpić do inseminacji (nasza trzecia...dwie poprzednie nieudane). Co na ten temat myślicie, czy komuś po tego typu leczeniu i tych scorzeniach się udało?
serdecznie pozdrawiampaula2109 -
hej dziewczyny, jestem tu nowa.
Mam za sobą 2 wizyty u doktora Paśnika.
Od tygodnia czekam na odpowiedź na maila, bo szykuje się do trzeciego criotranferu.
Czy któraś z Was też ma ostatnio problem z kontaktem z doktorem?
Do tej pory odpisywał w ciągu kilku godzin.
I jak zawsze dostawałam wiadomość automatyczną zwrotną, że odpisze w miarę możliwości tak teraz nic nie dostałam...An33, JoannaS 85 lubią tę wiadomość
-
paula2109 wrote:Cześć dziewczyny,
jestem tu nowa. Od prawie 3 lat staramy się z mężem o dziecko, dopiero po ponad dwóch latach nasz lekarz ginekolog skierował nas do dr Paśnika (od trzech lat stwierdzona niedoczynność tarczycy, hiperprolaktemia). Co okazało się zresztą strzałem w 10! Na pierwszej wizycie docent przeprowadził bardzo szczegółowy wywiad i dał zlecenie na badania. Okazało się, że produkuje przeciwciała przeciwjądrowe i przeciwplemnikowe. Obecnie jestem po leczeniu Enkortonem i equralem. W tym cyklu mamy przystąpić do inseminacji (nasza trzecia...dwie poprzednie nieudane). Co na ten temat myślicie, czy komuś po tego typu leczeniu i tych scorzeniach się udało?
serdecznie pozdrawiam
Ja bylam po dwoch kuracjach z Equralem. Po pierwszej poronienie biochemiczne a po drugiej ciaza, obecnie 34tydzien. Dr powiedzial ze jesli nie zadziala kuracja to ostatecznoscia sa szczepienia i trochu bylam negatywnie nastawiona na ta druga skoro po pierwszej nie wyszlo ale Dr powiedzial ze tym razem sie uda i jest dobrej mysli. No i tak sie wlasnie stalo 😊
Powodzenia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej! Dziewczyny zwalniam dzisiaj termin u Paśnika w Łodzi 30 marca. Więc jak któraś chętna to dzwonie do nich po ósmej odwołać wizytę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 07:35
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
O, że wcześniej tu nie zajrzałam Jakby któraś jeszcze chciała zrezygnować z wizyty to ja chętnie przejmę termin09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
nick nieaktualny
-
Uwaga.
Dzwońcie z dnia na dzień bo potwierdzają wizyty w rejestracji i często wieczorem zwalniają się miejca. Wizyta teraz to 200zł.
Najlepiej umówić się między 16 a 22 dniu cyklu wtedy od razu w Łodzi można zrobić badania.
Warto zrobić przed wizytą Clamyndia partnera i swoje.
Kariotypy i Mutacje , trombofilę warto zrobić na NFZ!!! przed wizytą skierowanie może wystawić lekarz rodzinny obojga partnerów!!karolkowa, Megi13 lubią tę wiadomość