X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Dr Paśnik

Oceń ten wątek:
  • Tomaszesia Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Przez swojego ginekologa zostalam pokierowana do dr Paśnika na konsultacje. Czy dr przyjmuje gdzies poza salvemedica w Warszawie? Tam niestety brak terminow. Drugie co mnie nurtuje to jakie badania wartl wykonac przed pierwsza wizyta? Dodam, ze jestem po dwoch poronieniach w 7 tyg.

• japonka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko Salve w Warszawie i w Łodzi. Terminy będą na kwiecień ale zwalniają się czasem z dnia na dzień, udało mi się dostać w styczniu.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • AgaBe Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na marzec już nie ma, zajęłam dziś ostatni ;) Martinka możesz dać jakiś namiar na grupę fb?

• Tomaszesia Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2019, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chetnie dolacze do grupy na fb :)

• Tomaszesia Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2019, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaBe wrote:
    Na marzec już nie ma, zajęłam dziś ostatni ;) Martinka możesz dać jakiś namiar na grupę fb?
    A termin rowniez udalo mi sie przedwczoraj jeszcze dostac na marzec ;)

• bonnie1234 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, obserwujcie grupę, bo ja jeszcze kilka tygodni temu nie wiedziałam o istnieniu doktora Paśnika, a już odbyłam dwie wizyty i mam już plan leczenia.
    Wizyty dostałam z dnia na dzień, bo ciągle dziewczyny odwołują.
    Nie dość, że doktor przyjmuje w dwóch lokalizacjach naprzemiennie to jeszcze odpisuje na emaile, więc często dziewczyny są w stanie wcześniej skontaktować z nim i nie potrzebują już wizyty.

• Natalia01 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można jakieś namiary na ta grupę? Potrzebuję zamienić się terminem

Justi11, IssGreen lubią tę wiadomość

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • paula2109 Nowa

Wysłany: 13 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    jestem tu nowa. Od prawie 3 lat staramy się z mężem o dziecko, dopiero po ponad dwóch latach nasz lekarz ginekolog skierował nas do dr Paśnika (od trzech lat stwierdzona niedoczynność tarczycy, hiperprolaktemia). Co okazało się zresztą strzałem w 10! Na pierwszej wizycie docent przeprowadził bardzo szczegółowy wywiad i dał zlecenie na badania. Okazało się, że produkuje przeciwciała przeciwjądrowe i przeciwplemnikowe. Obecnie jestem po leczeniu Enkortonem i equralem. W tym cyklu mamy przystąpić do inseminacji (nasza trzecia...dwie poprzednie nieudane). Co na ten temat myślicie, czy komuś po tego typu leczeniu i tych scorzeniach się udało? :(
    serdecznie pozdrawiam

paula2109
  • ewa Nowa

Wysłany: 2 marca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jestem tu nowa.
    Mam za sobą 2 wizyty u doktora Paśnika.
    Od tygodnia czekam na odpowiedź na maila, bo szykuje się do trzeciego criotranferu.
    Czy któraś z Was też ma ostatnio problem z kontaktem z doktorem?
    Do tej pory odpisywał w ciągu kilku godzin.
    I jak zawsze dostawałam wiadomość automatyczną zwrotną, że odpisze w miarę możliwości tak teraz nic nie dostałam...

An33, JoannaS 85 lubią tę wiadomość

• maruda34 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2109 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    jestem tu nowa. Od prawie 3 lat staramy się z mężem o dziecko, dopiero po ponad dwóch latach nasz lekarz ginekolog skierował nas do dr Paśnika (od trzech lat stwierdzona niedoczynność tarczycy, hiperprolaktemia). Co okazało się zresztą strzałem w 10! Na pierwszej wizycie docent przeprowadził bardzo szczegółowy wywiad i dał zlecenie na badania. Okazało się, że produkuje przeciwciała przeciwjądrowe i przeciwplemnikowe. Obecnie jestem po leczeniu Enkortonem i equralem. W tym cyklu mamy przystąpić do inseminacji (nasza trzecia...dwie poprzednie nieudane). Co na ten temat myślicie, czy komuś po tego typu leczeniu i tych scorzeniach się udało? :(
    serdecznie pozdrawiam

Ja bylam po dwoch kuracjach z Equralem. Po pierwszej poronienie biochemiczne a po drugiej ciaza, obecnie 34tydzien. Dr powiedzial ze jesli nie zadziala kuracja to ostatecznoscia sa szczepienia i trochu bylam negatywnie nastawiona na ta druga skoro po pierwszej nie wyszlo ale Dr powiedzial ze tym razem sie uda i jest dobrej mysli. No i tak sie wlasnie stalo 😊
    Powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam do zamiany termin u dr P ja mam koniec kwietnia, a szukam wcześniejszego terminu.

Magnetyczna lubi tę wiadomość

• kmala Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka, wysłałam Ci zaproszenie na priv, odnośnie grupy fb o Paśniku

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • ewa Nowa

Wysłany: 4 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmala - Ja też poproszę informację o grupie na fb

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was chciałby się zamienić na wizytę u doc. P w Łodzi

• amica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny zwalniam dzisiaj termin u Paśnika w Łodzi 30 marca. Więc jak któraś chętna to dzwonie do nich po ósmej odwołać wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 07:35

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • kmala Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica czy ty już odwołałaś wizytę, bo jak zadzwoniłam to nie było terminu? Mogę na priv?

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, że wcześniej tu nie zajrzałam ;) Jakby któraś jeszcze chciała zrezygnować z wizyty to ja chętnie przejmę termin :)

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 16 marca w Warszawie a chce się zamienić z kimś kto ma termin na druga polowe kwietnia. Ktoś chętny ?
    Tylko Warszawa.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ten 30 marzec to Warszawa?

• aola Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga.

Dzwońcie z dnia na dzień bo potwierdzają wizyty w rejestracji i często wieczorem zwalniają się miejca. Wizyta teraz to 200zł.
    Najlepiej umówić się między 16 a 22 dniu cyklu wtedy od razu w Łodzi można zrobić badania.
    Warto zrobić przed wizytą Clamyndia partnera i swoje.

Kariotypy i Mutacje , trombofilę warto zrobić na NFZ!!! przed wizytą skierowanie może wystawić lekarz rodzinny obojga partnerów!!

karolkowa, Megi13 lubią tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ