Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Dr Paśnik

Oceń ten wątek:
  • Kejjt Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy któraś z Was wie może gdzie zrobić badanie Cross match we Wrocławiu tak żeby wysłali do przebadania w laboratorium APC Łódź? Alab i Diagnostyka niestety tego nie robią.

Oraz czy któraś z Was jest na grupie na Facebooku i może napisać tam post/komentarz by przyjęto osoby oczekujące do grupy? Podejrzewam, że znalazłabym tam informacje takie jak powyżej, ale po zgłoszeniach dziewczyn tutaj wnioskuję, że administratorzy nie akceptują tych próśb regularnie..

Będę wdzięczna za pomoc 🙏🏼

⏳01.2025 👩🏽‍💻32 👨🏽‍💻33
    * cykle i owulacje regularne ☑️
    * drożność jajowodów (lewy poskręcany) ☑️
    * DFI 40% ✖️
    * żylaki powrózka ✖️

🔜 inseminacja?
    🔜 wizyta u lek. niepłodności, androlog&ginekolog (ocena szans z obecnym DFI)
  • Kiri86 Koleżanka

Wysłany: 19 maja, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy docent Paśnik jest w stanie pomóc w przypadku braku blastocyst w kolejnych procedurach?

Kiri
  • zieloneswiatlo Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejjt wrote:
    Hej,
    Czy któraś z Was wie może gdzie zrobić badanie Cross match we Wrocławiu tak żeby wysłali do przebadania w laboratorium APC Łódź? Alab i Diagnostyka niestety tego nie robią.

Oraz czy któraś z Was jest na grupie na Facebooku i może napisać tam post/komentarz by przyjęto osoby oczekujące do grupy? Podejrzewam, że znalazłabym tam informacje takie jak powyżej, ale po zgłoszeniach dziewczyn tutaj wnioskuję, że administratorzy nie akceptują tych próśb regularnie..

Będę wdzięczna za pomoc 🙏🏼

Hej! Ja niestety nie znalazłam takiego miejsca i ostatecznie pojechaliśmy do Łodzi zrobić te badania

starania od lipiec 2021

Ja: 34 lata
    Hashimoto, IO, Endometrioza, Mięśniaki

10.2024 - start IVF
    10.2024 - stymulacja; punkcja -> 3 blastocysty

21.11.2024 - 1 transfer; 21 dpt poronienie samoistne
    27.01.2025 - 2 transfer; 23 dpt poronienie samoistne
    7.07.2025 - 3 transfer; beta: 11dpt - 89; 14dpt - 251
    2ximmunoglobuiny, prolutex, neoparin, acard, luteina, progersteron besins, duphsto, estrofem, oestrogel
    6+2 CRL 0,42cm
    7+0 CRL 1,08cm -> mikro plamienie
    7+2 CRL 1,22cm
    9+2 CRL 2,38cm

24.03.2026❤️Albert CC 4240g, 59cm

age.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was wie co w przypadku gdy w ciągu 6 miesięcy od ostatniego szczepienia limfocytami nie uda się podejść do transferu zarodka lub zajść w ciążę? Trzeba się doszczepić, podejść jeszcze raz do szczepień czy jak to ok jest? Czy sprawdzać allo-mlr i liczyć na to że efekt utrzyma się dłużej?

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
    Transfer 04/26 - 🙁
  • Niecierpliwaja Koleżanka

Wysłany: 25 maja, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, w lipcu zaczynam swoją przygodę z doc. Paśnikiem. Prawie 3 lata starań o drugie dziecko, pierwsze z pierwszego cyklu... mam adenomiozę, ogarniętą histerokopią. były też 4 miesiące wyciszenia, w lutym tego roku wrócił cykl, zrobiliśmy lipiodol, niestety nadal nic. Dwa razy zdarzyły nam się ciąże biochemiczne. Po drugiej w kolejnym miesiącu zrobiliśmy all mlr wyszło 0%. Wtedy poszłam do dr J. Powiedziała mi, żeby się tym nie przejmować. Przepisała intralipid i accofil, ale zrobiliśmy to tylko raz, bo w kolejnym miesiącu zdecydowaliśmy się własnie na szcztuczną menopauzę. Ale do rzeczy. Wszyscy ginekolodzy, z którymi rozmawiałam mówili, żeby w ogóle nie zwracać uwagi na te allo mlr. Od szczepień odwodzili bardzo. Zresztą rozmawiałam też z kilkoma immunologami rozrodu- wszyscy mają to smao zdanie. I prawdę mówiąc, nie chciałabym ryzykować. I tu pytanie, czy z Waszego doświadczenia, docent Paśnik traktuje wszystkie pacjentki taśmowo i przy takim wyniku zaleca szczepienia? byłam do niego zapisana już w listopadzie zeszłego roku, ale odpuściłam tą wizytę, bo bałam się, że stracę tylko czas i pieniądze na słuchanie o szczepieniach. ale koło się zatacza i wszystkie drogi prowadzą do niego. W maju byłam u nowego ginekologa, naprotechnologa, który bardzo mnie zaskoczył, bo powiedział właśnie, żeby iść do Paśnika i rozważyć szczepienia. Na moją odpowiedź, że przecież większość lekarzy to odradza, pani dr powiedziała, że badania są coraz bardziej obiecujące... wizyta była bardzo trudna, bo pani dr chyba miała zły dzień i było bardzo nieprzyjemnie, aż nie chce mi się do niej wracać. Jeśli doc Paśnik jest taki sam to chyba szczerze odpuszczę dalsze leczenie, bo za dużo mnie to kosztuje. I stresu, i pieniędzy... i jeszcze jedno pytanie, czy ktoś leczył się u doc przy naturalnych staraniach? wykluczyliśmy IVF, zresztą wspomniana pni dr powiedziała "wan nawet IVF by nie pomogło"...

ona: 93
    on: 93
    córeczka z pierwszego cyklu starań 2021
    starania o drugie od 09.2023
    2 biochemy 12.24 i 05.25

ona:
    AMH 06.2024- 3,6
    cykle regularne
    adenomioza
    KIR BX, brak: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    MTHFR i PAI-1- Układ heterozygotyczny nieprawidłowy
    allo mlr 0%
    CD138, 56, MUM1- ok
    kariotypy oboje ok

on:
    nasienie ok
    HLAC-C1/C2

maj 2026: accofil, cyclogest, lametta
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwaja wrote:
    Cześć dziewczyny, w lipcu zaczynam swoją przygodę z doc. Paśnikiem. Prawie 3 lata starań o drugie dziecko, pierwsze z pierwszego cyklu... mam adenomiozę, ogarniętą histerokopią. były też 4 miesiące wyciszenia, w lutym tego roku wrócił cykl, zrobiliśmy lipiodol, niestety nadal nic. Dwa razy zdarzyły nam się ciąże biochemiczne. Po drugiej w kolejnym miesiącu zrobiliśmy all mlr wyszło 0%. Wtedy poszłam do dr J. Powiedziała mi, żeby się tym nie przejmować. Przepisała intralipid i accofil, ale zrobiliśmy to tylko raz, bo w kolejnym miesiącu zdecydowaliśmy się własnie na szcztuczną menopauzę. Ale do rzeczy. Wszyscy ginekolodzy, z którymi rozmawiałam mówili, żeby w ogóle nie zwracać uwagi na te allo mlr. Od szczepień odwodzili bardzo. Zresztą rozmawiałam też z kilkoma immunologami rozrodu- wszyscy mają to smao zdanie. I prawdę mówiąc, nie chciałabym ryzykować. I tu pytanie, czy z Waszego doświadczenia, docent Paśnik traktuje wszystkie pacjentki taśmowo i przy takim wyniku zaleca szczepienia? byłam do niego zapisana już w listopadzie zeszłego roku, ale odpuściłam tą wizytę, bo bałam się, że stracę tylko czas i pieniądze na słuchanie o szczepieniach. ale koło się zatacza i wszystkie drogi prowadzą do niego. W maju byłam u nowego ginekologa, naprotechnologa, który bardzo mnie zaskoczył, bo powiedział właśnie, żeby iść do Paśnika i rozważyć szczepienia. Na moją odpowiedź, że przecież większość lekarzy to odradza, pani dr powiedziała, że badania są coraz bardziej obiecujące... wizyta była bardzo trudna, bo pani dr chyba miała zły dzień i było bardzo nieprzyjemnie, aż nie chce mi się do niej wracać. Jeśli doc Paśnik jest taki sam to chyba szczerze odpuszczę dalsze leczenie, bo za dużo mnie to kosztuje. I stresu, i pieniędzy... i jeszcze jedno pytanie, czy ktoś leczył się u doc przy naturalnych staraniach? wykluczyliśmy IVF, zresztą wspomniana pni dr powiedziała "wan nawet IVF by nie pomogło"...
    Faktycznie docent zajmuje się i szczepieniami, ale na pewno nie traktuje ich jako jedyną słuszną drogę. Nam powiedział, że szczepienia to ostateczność. Do każdego przypadku podchodzi indywidualnie.

Niecierpliwaja lubi tę wiadomość

40tc.👼 2xCB👼👼
    10.2024 nowy Naprotechnolog🧑‍⚕️🩺
    maj '25 - rezygnacja ze starań
    listopad '25 - diagnostyka poronień nawykowych

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia (dr Paśnik)
    Kir+HLA✅
    ASA 1:64 ANA 1:100
    Nasienie♂️✅
    CD138 5/10❌

ALLO-MLR+Cross Match🔜?

Metformina+Euthyrox+Acard+Besins💊
    Prenacaps Ovi+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
    Acard+Heparyna🤰
  • mila Nowa

Wysłany: 1 czerwca, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do odsprzedania 2 opakowania immunoglobulin Flebogamma DIF,
    Dawka i wielkość opakowania: 15g czyli dwa opakowania jedne po 10g oraz jedna 5 g.
    Zakupione w aptece w Czechach, data exp. ważne do 09.2026

odbiór: jestem z Białegostoku - odbiór osobisty, bądź do dogadania Warszawa i okolice

meil: [email protected]

• k_lara Nowa

Wysłany: 8 czerwca, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    mam pytanko. Ostatnio na wizycie u docenta Paśnika rozmawialiśmy, jakie badania w laboratorium muszę jeszcze zrobić, a wyniki mam przesłać do niego na maila. Docent zapisał sobie mój mail, ale w stresie, zupełnie zapomniałam zapytać o jego adres.

Czy któraś z Was ma może aktualny mail do docenta i mogłaby mi podesłać w wiadomości prywatnej? Będę ogromnie wdzięczna za pomoc!

👼🏻💔
‹‹ 80 81 82 83 84
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ