X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Dr Paśnik

Oceń ten wątek:
  • Kaja 356 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Jaka cena konsultacji????
    dwa lata temu było 400 zł

• Thoruviel Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Jaka cena konsultacji????

Obecnie w APC Łódź było 480 zł. Nie wiem czy teraz Docent przyjmuje gdzieś indziej i jakie ceny tam są. W zeszłym roku przez Salve Medica było 500 zł bodajże (we wrześniu robiłam rozeznanie).

Piret lubi tę wiadomość

Kariotypy ok; AMH 4,8 (IX 2024)
    -cross-match X 39%, XII 61%, V 45,5%
    -allo-MLR 38% X, V 55,6% komórki NK 9%, KIR AA

Naturals 🤗 24.06 β 60.9, 26.06 β 141, 28.06 β 360.9, 02.07 β 2108; 15.07 CRL 0,98 cm 141 ud/min <3 02.08 CRL 2,85 cm; 21.08 Sanco ok, prenatalne - ryzyka niskie 🤞

Klinika nr 2 od 09.2024:
    IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ok i 1 mozaika
    IVF 5 10.2024 - 1 PGT-A ok, 1 ?
    - transfer VIII 04.03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX 05.04 5.2.3 💔
    Klinika nr 1 2021-08.2024
    4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
    3 IVF z PGT-a: IVF 2❄️ nieprawidłowy. IVF 3 z 3❄️ dwa ok. Dwa transfery z Accofil:
    -transfer❄️ 5.1.1 udany (06.2023), wada rozwojowa, 💔12+5
    -transfer❄️5.2.3 (03.2024) - 💔
    IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07.2024), 💔6 +0.

preg.png
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado30 wrote:
    Odpisał mi znowu to samo co od roku. A jestem po poronieniu i Allo wyszło mi tym razem 0% - wcześniej miałam 34%
    Generalnie nie zostały nam żadne zarodki i kazał zrobić powtórnie cross i allo ale przed rozpoczęciem całej stymulacji. Wyniki wyszły tak jak powyżej a odpisał że mam podejść do stymulacji i powtórzyć allo po wyłączeniu leków do stymulacji. Totalnie nic z tego nie rozumiem. Straciłam tylko cały cykl czekania i pseudo diagnostyki.

Mam podobne wnioski, w grudniu miałam 31% cross 21%, później w marcu transfer a w kwietniu allo 0% cross 19. Lekarz karze tylko powtarzać allo I cross...Kir bx mam.
    Transfery 7x beta 0

• ag86 Debiutantka

Wysłany: 9 lipca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do oddania wizyte u dr Paśniaka 18 lipca na 11.

ag86

Angelius Provita MP
  • ag86 Debiutantka

Wysłany: 9 lipca, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Hej dziewczyny zapisałam się do grupy na fb ale jeszcze czekam na przyjęcie, u nas prawie 3lata starań, 3nieudane IUI, i w tym roku pierwsza naturalna ciążą cud, niestety jestem świeżo po poronieniu, serduszko przestało bić w 8t.c.💔
    Lekarz prowadzący nakierował nas na dr.paśnika niestety wizyta dopiero na koniec września. W Warszawie wszystkie terminy zajęte do końca roku, do Łodzi mamy prawie 300km w jedną stronę. Chciałbym być przygotowana juz na pierwszą wizytę, niestety Pani z rejestracji na nic nie nakierowała tylko powiedział ze dr sam zleci badania. Liczę na swojego ginekologa prowadzącego na pewno coś podpowie ale pierwsza wizyta dopiero za ok 4tyg. A ja chciałabym zacząć się szykować już teraz szczególnie finsowowo.
    Czy możecie proszę podpowiedzieć takie niezbędne badania które od razu warto ze sobą mieć?

Mam wizyte do oddania na 18 lipca w lodzi.

ag86

Angelius Provita MP
  • Krakowianka1994 Znajoma

Wysłany: 23 września, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Mam pytanie dotyczące accofilu w staraniach naturalnych, kiedy zaczęlyscie go stosować?
    W moim przypadku jeden immunolog zalecił mi w 4 dniu po owulacji, natomiast drugi w 6 tygodniu ciąży.

• Ewadb Koleżanka

Wysłany: 24 września, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, właśnie sie okazało, ze nie jestem w ciazy i chcialam sie poradzic... Od 2 tygodni przyjmuje encorton i prograf. Dr Wyzgal powiedzial, ze w przypadku niepowodzenia mam odstawic i zacząć brac 2 tygodnie przed. Natomiast, wcześniej od maja byłam na Metypredzie (ktory zostal zastapiony przez te nowe leki, wiec jestem trochę zdziwiona, ze kazal mi odstawic tak nagle leki i brac je po kolejnym transferze). Czy mogłybyście prosze powiedziec, jak u Was wyglądały zalecenia? Czy po nieudanym transferze odstawialyscie leki, czy brałyście je cały czas? Nie wiem, czy to ja cos zle zrozumoalam, czy moze lekarz sie pomylil?... Czy poradzilybyscie, jakie byly zalecenia dr Pasnika? Bardzo dziękuję za pomoc.

33 lata
    Ponad 2 lata staran
    Endometrioza, adenomioza, niedoczynność tarczycy
    Obniżone AMH
    Kariotyp ok
    2 IUI - nieudane
    W trakcie drugiego transferu - pozostały 2 zarodki.

Diagnoza immunologiczna w trakcie (raczej kolorowo nie będzie :))
  • Krakowianka1994 Znajoma

Wysłany: 24 września, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Mam pytanie dotyczące accofilu w staraniach naturalnych, kiedy zaczęlyscie go stosować?
    W moim przypadku jeden immunolog zalecił mi w 4 dniu po owulacji, natomiast drugi w 6 tygodniu ciąży (od bicia serca), natomiast jak czytam forum to immunolodzy bardzo różnie zalecają, niektórzy też po pozytywnym teście ciążowym, już sam nie wiem kiedy jest najlpiej brać ten accofil.

‹‹ 76 77 78 79 80
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ