X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Dr Paśnik

Oceń ten wątek:
  • Thoruviel Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zieloneswiatlo wrote:
    Dziękuję za rady! Czy na pierwszą wizytę szłyście już z jakimiś wynikami? Czy od zera prowadzenie ze strony doktora ? Są jakiś wskazania co do odczekania od poronienia do wizyty u doktora - u mnie to bardzo świeża sprawa

Tak, wzięłam całą naszą historię z kliniki + dorabialiśmy badania. Z zaleceń od ginekolożki z Salve , mieliśmy wyniki badań: przeciwciała p-jądrowe ANA, MTHFR, p/ciała plemnikowe ASA, mutacja Leiden cz. V, mutacja II genu protrombiny, anykoagulant tocznia, beta 2-glikoproteina 1sza IgG i IgM, p/ciała antyfosfolipidowe IgM i IgG, p-ciała antykardiolipinowe IgG i IgM, Test IMK (immunofenotyp), allo-MLR, cross-match, cytokiny Th1/Th2 (test CBA), KIR u mnie i HLAC u męża. Mieliśmy już zrobione kariotypy, bo wcześniej i tak było to potrzebne do badania zarodków.

Jak szliśmy do Docenta, to też byłam po poronieniu. W sierpniu poroniłam, w październiku robiliśmy wszystkie badania.

Pytanie czy też musicie robić tyle badań. U nas historia trochę trwa, wcześniej lekarz nam nie zlecał immunologii ani pogłębionej genetyki (ew. trombofilia lub problemy z krzepliwością) dlatego pewnie teraz ta ginekolożka wypisała aż tyle tego. Pogadajcie może ze swoim lekarzem prowadzącym lekarzem, może podpowie co warto zrobić teraz, a co może poczekać. A może właśnie lepiej zacząć od Docenta i on powie co powinniście zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 17:01

Kariotypy prawidłowe
    AMH 4,8 (wrzesień 2024)

Stymulacja nr 5 październik 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, jeden nieprzebadany
    - cross- match 39%, po antybiotykoterapii 61% --> styczeń immunosupresja Equoral 50 + encorton
    - allo-MLR 38%
    - KIR AA
    - transfer 04.03 ⌛

Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
    - transfer VII ❄️ Accofil - implantacja 🍀
    - sierpień - poronienie 6t 💔

Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa prawidłowe genetycznie
    - transfer ❄️ 5.1.1 czerwiec z Accofil- implantacja 🍀
    - wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
    - marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - 💔

Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A

Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki
    - transfer - brak zagnieżdżenia 💔
    - wrzesień ❄️ - 💔
    - listopad ❄️ - ciąża biochemiczna 💔
    - luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie
    - marzec 2022 ❄️- 💔

IUI 05.2021 - 💔
  • Karolka55 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    Wiem o dwóch opcjach:
    1. APC Łódź https://apc-analizy.pl/ Emilii Sczanieckiej 4, 93-342 Łódź . Nie wiem czy miałam szczęście czy rzeczywiście tak się tam terminy zwalniają. Zadzwoniłam i po tygodniu od telefonu byliśmy u Docenta na wizycie.
    2. Salve Medica Łódź https://salvemedica.pl/klinika-plodnosci Szparagowa 10. Tam Docent przyjmuje dwa razy w tygodniu, ciężko z dostępnością. Zaczynaliśmy od Salve, ale żeby dostać się do Docenta, trzeba było przejść przez wizytę u ich ginekolog, coś koło 300 zł kosztowała konsultacja z ginekolożką i na dodatek tylko stacjonarnie. Na tej wizycie doktor wypisała nam badania, które mieliśmy zrobić do Docenta. Na termin do Paśnika czekaliśmy 2 miesiące - nie doczekaliśmy się. W międzyczasie znudzona brakiem informacji zadzwoniłam do APC i tam już sobie sami załatwiliśmy wizytę u Docenta.

Hej właśnie dzwoniłam do apc. Jestem na liście rezerwowej. Na szparagowa również dzwoniłam to Pani z recepcji powiedziała ze u nich dr Paśnik nie przyjmuje...

Starania od 09.2022r

Ja 👩 25l
    ✅️ kariotyp
    ❌️ niedoczynność tarczycy hashimoto
    ✅️ drożność jajowodów
    ✅️ monitoringi owulacji
    ✅️ regularne cykle

Mąż 👦 28l
    ❌️ obniżone parametry nasienia
    Ruchliwość, morfologia 0%

✅️ kariotyp

13.09.24r punkcja
    25.11.24r transfer 4BA ❄️
    06.12.24r ❌️🤰
    13.01.25r włączenie leków do 2 transferu
    03.02.25r transfer 2/EB
    14.02.25r 😐⏸️✖️

Została ❄️ 4BB
  • Thoruviel Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka55 wrote:
    Hej właśnie dzwoniłam do apc. Jestem na liście rezerwowej. Na szparagowa również dzwoniłam to Pani z recepcji powiedziała ze u nich dr Paśnik nie przyjmuje...

No to oby szybko oddzwonili, w listopadzie szybko poszło z tą listą rezerwową.
    Ciekawe z tą Szparagową, jeszcze w listopadzie do mnie dzwonili (dosłownie jak byłam na wizycie u Docenta w APC :D ) czy jestem zainteresowana terminem na styczeń u nich. Ale że załatwiłam już co chciałam w APC to nie byłam zainteresowana Salve.

Karolka55 lubi tę wiadomość

Kariotypy prawidłowe
    AMH 4,8 (wrzesień 2024)

Stymulacja nr 5 październik 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, jeden nieprzebadany
    - cross- match 39%, po antybiotykoterapii 61% --> styczeń immunosupresja Equoral 50 + encorton
    - allo-MLR 38%
    - KIR AA
    - transfer 04.03 ⌛

Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
    - transfer VII ❄️ Accofil - implantacja 🍀
    - sierpień - poronienie 6t 💔

Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa prawidłowe genetycznie
    - transfer ❄️ 5.1.1 czerwiec z Accofil- implantacja 🍀
    - wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
    - marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - 💔

Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A

Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki
    - transfer - brak zagnieżdżenia 💔
    - wrzesień ❄️ - 💔
    - listopad ❄️ - ciąża biochemiczna 💔
    - luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie
    - marzec 2022 ❄️- 💔

IUI 05.2021 - 💔
  • Awokado30 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka55 wrote:
    Hej ja brałam też ten lek zaczęłam od 2 stycznia przez 10 dni. Od 13 stycznia brałam tabletki przygotowujące do transferu a sam transfer byl 3 lutego. Może to da ci odp na Twoje pytanie. :)
    Dziękuję, czy docent potwierdził że jest okej? Rozumiem że brałaś antybiotyk podnkoniec cyklu przyszła miesiączka dokończyłaś antybiotyk jednocześnie zaczelas przygotowania do transferu.

33 lata | AMH 3,8
    1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔

Start IVF I - 13.11.20 punkcja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
    1 FET • 14.01.21 ❌
    2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
    3 FET • 04.11.23 ❌

IVF II 21.11.23
    7.12 punkcja
    ❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)

4 FET • 27.03.2024 ❌
    5 FET • 13.07.2024 ❌

✅Kariotypy
    ✅Czynnik V (Leiden)
    ✅Czynnik V (R2)
    ✅Czynnik II (protrombina)
    ✅CD 138
    ✅EndomeTrio
    ❌MTHFR
    ❌PAI-1
    ❌Trombofilie
    ❌Cross Match 23,4 %
    ✅Allo MRL 25 %
    IVF III start sierpień
    ❄️❄️ PGT-A ✅✅

6 FET • 08.01.25 ❌
  • mi.nu Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam do sprzedania jedno opakowanie Tarivid 200, 10 tabletek. Data ważności 02/2026.

Ona i On '84
    2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
    2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
    08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
    11.2017 II poronienie 9tc
    02.2019 III poronienie 8tc
    09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
    AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
    07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
    04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
    31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
    12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
    01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
    ❌02.2025 adenomioza ->06/2025 AZ
  • Daisy25 Nowa

Wysłany: 24 lutego, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam termin „kolejnej” wizyty stacjonarnej u Dr Paśnika na 11.03.2025. Czy ktoś z Państwa chciałby się ze mną zamienić? Interesuje mnie termin na koniec marca (od 20.03.2025), godzina dowolna.

Olga_90 lubi tę wiadomość

• Olga_90 Nowa

Wysłany: 24 lutego, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy25 wrote:
    Mam termin „kolejnej” wizyty stacjonarnej u Dr Paśnika na 11.03.2025. Czy ktoś z Państwa chciałby się ze mną zamienić? Interesuje mnie termin na koniec marca (od 20.03.2025), godzina dowolna.

Cześć. Gdybyś nie mogła przyjść 11.03 na wizytę, daj proszę znać, bardzo mi zależy, żeby jak najszybciej porozmawiać z Paśnikem 🙏

• Flora27 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie przyjmę termin do docenta, jeśli któraś będzie rezygnować 😊

12 lat razem👩🏽‍❤️‍👨🏽
    ONA 👩🏽- 27 lat, dobre AMH, niedoczynność tarczycy, lekka adenomioza, mutacja genu CFTR, allo mlr 0%, złe cytokiny
    ON 👨🏽- 30 lat, skrajne parametry nasienia, spowodowane operacją na jądrach w 1 rż. Od 0 plemników do kilku milionów.

▫️Listopad 2021- rozpoczęcie starań naturalnych🙊
    ▫️Czerwiec 2022- brak plemników w ejakulacie, diagnoza 💔
    ▫️Kwiecień 2024- 1 procedura IVF- 1 niedojrzała komórka 💔
    ▫️Czerwiec 2024- 2 procedura IVF- 10 komórek- brak zapłodnienia mrożonym nasieniem 💔
    ▫️Wrzesień 2024- 3 procedura IVF z nasieniem dawcy, 6 komórek- 1x 4AA, 5x 4AB ❄️
    ▫️Wrzesień-Grudzień 2024- 4 nieudane transfery, próby na encorton, intralipid, accofil, prograf, 2 zarodkach 💔
    ▫️Grudzień 2024- 4 procedura IVF z nasieniem męża, 10 komórek- 1x 5AA, 4x 4AA, 3x 4AB ❄️
    ▫️Luty 2025- V transfer- zoladex, dexamethason, accofil, flebogamma 25g, dwie blastki ❄️🤞🏽💕
  • Tośka89 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym Wam powiedzieć że warto jest badać się u Docenta Paśnika. Jestem po 5 poronieniach . Dopiero po badaniach wyszło że mam polimorfizm. Wystarczyło zwiększyc dawkę heparyny na 6 tys jednostek i teraz jestem już w 8+2 tyg ciąży. Moje poprzednie ciążę kończyły się zanim pojawiło się serduszko. Teraz bije jak dzwon . Na wizytę do doktora poszłam z kompletem badań i kolejne konsultacje były już tylko mailowe. Podejście do mojego przypadku przez docenta było perfekcyjne. Starannie odpowiadał na wszystkie moje pytania przez maila. Nie poddawajcie się i walczcie. A i jedna podstawowa ważna informacja. Idąc na badanie allo i cross match musicie być zupełnie zdrowi. I minimum miesiąc po grypie gorączce lub antybiotyku. Jeśli nie spełnicie tych wymagań wynik może być fałszywie ujemny czyli nisko poziom hamowania.

Thoruviel lubi tę wiadomość

Pierwszy udany w 6 tyg poronienie
    Dwa kolejne nie udane
    4 coś drgnęło beta ale minimalna
    Zalecenie badań (histeroskopia)
    Lekko podwyższony poziom komórek NK
    Budowa macicy ok brak stanów zapalnych
    5 transfer uprzedzony wlewem z accofilu
    12 dni po transferze beta 809
    14 dni po t. 1980
    15.dpt. krew i wszystko wpłynęło
    16 dpt. 551
    badania
    Miałam robione z krwi Leiden
    Nie wykryto wariantu patogennego C.1601G>A (mutacja Leiden , inna numeracja C.1691G>A )
    W obu allelach genu czynnika V krzepnięcia krwi
    (Brak obciążenia genetycznego)
    6 transfer wlew z accofilu
    27 luty beta 332
    2 marzec 720 (plamienie rano) (wieczorem pogotowie z przełomem cisnieniowym ze stresu)
    3 marzec beta 900
    4 marzec wieczorem beta 908.6 ( od 17 krwawienie żywa krwią do godziny 20 )
    6 marzec beta dużo spadkowa , stwierdzenie poronienia, wypis do domu.

11.04 nadejście @ i działamy dalej !

25 kwietnia wlew z accofilu

27 transfer 1 ❄4AA

09.05. Beta 149.1
    12.05 Beta 442.2
  • zieloneswiatlo Nowa

Wysłany: 26 lutego, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka89 wrote:
    Dziewczyny chciałabym Wam powiedzieć że warto jest badać się u Docenta Paśnika. Jestem po 5 poronieniach . Dopiero po badaniach wyszło że mam polimorfizm. Wystarczyło zwiększyc dawkę heparyny na 6 tys jednostek i teraz jestem już w 8+2 tyg ciąży. Moje poprzednie ciążę kończyły się zanim pojawiło się serduszko. Teraz bije jak dzwon . Na wizytę do doktora poszłam z kompletem badań i kolejne konsultacje były już tylko mailowe. Podejście do mojego przypadku przez docenta było perfekcyjne. Starannie odpowiadał na wszystkie moje pytania przez maila. Nie poddawajcie się i walczcie. A i jedna podstawowa ważna informacja. Idąc na badanie allo i cross match musicie być zupełnie zdrowi. I minimum miesiąc po grypie gorączce lub antybiotyku. Jeśli nie spełnicie tych wymagań wynik może być fałszywie ujemny czyli nisko poziom hamowania.

Mogłabyś napisać jakie miałaś zrobione badania ? Plus proszę o informację odnoście kiedy je robić bo już głupieje :( w internecie są informacje że część badań (kierunku zespołu antyfosfolipidowego (APL), przeciwciał przeciwjądrowych (ANA), antygenom łożyska (APA) oraz anty-TG i anty-TPO) najlepiej wykonać jak najszybciej do poronienia (do 6 tygodni) - z kolei ginekolog, do którego chodzę zaleca żeby nic nie robić i czekać aż organizm wróci do normy i zrobić badania minimum po 6 tygodniach (hematolog powiedziała, że minimum za 3 miesiące…). Jak to jest z tymi badaniami?

starania od lipiec 2021

Ja: 33 lata
    Hashimoto, IO, Endometrioza, Mięśniaki

10.2024 - start IVF
    10.2024 - stymulacja; punkcja -> 3 blastocysty

21.11.2024 - 1 transfer; 21 dpt poronienie samoistne
    27.01.2025 - 2 transfer; 23 dpt poronienie samoistne

Rozszerzenie badań + immunologia
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zieloneswiatlo wrote:
    Mogłabyś napisać jakie miałaś zrobione badania ? Plus proszę o informację odnoście kiedy je robić bo już głupieje :( w internecie są informacje że część badań (kierunku zespołu antyfosfolipidowego (APL), przeciwciał przeciwjądrowych (ANA), antygenom łożyska (APA) oraz anty-TG i anty-TPO) najlepiej wykonać jak najszybciej do poronienia (do 6 tygodni) - z kolei ginekolog, do którego chodzę zaleca żeby nic nie robić i czekać aż organizm wróci do normy i zrobić badania minimum po 6 tygodniach (hematolog powiedziała, że minimum za 3 miesiące…). Jak to jest z tymi badaniami?

Witam czy mogę podpytać o mięśniaki? Przepraszam ale też się borykam z tym problemem.

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI - Bocian Lublin -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Bocian Lublin-❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III stopnia
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
‹‹ 74 75 76 77 78
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ