Odpowiedz

Dr Paśnik

Oceń ten wątek:
  • amica Autorytet
    Postów: 2782 1826

    Wysłany: 6 marca 2019, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmala wrote:
    Amica czy ty już odwołałaś wizytę, bo jak zadzwoniłam to nie było terminu? Mogę na priv?
    Kmala napisałam priv.

    Martinka, Kmala była pierwsza, termin oddany.

    "Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • magda1989 Koleżanka
    Postów: 53 7

    Wysłany: 6 marca 2019, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia80 jeśli nadal aktualne chętnie przyjmę termin 16 marca w zamian oddam 13 kwietnia jeśli Ci pasuje oczywiscie, może JeszcE nie druga połowa Ale blisko;)

  • sylwia80 Autorytet
    Postów: 3189 704

    Wysłany: 7 marca 2019, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda1989 wrote:
    Sylwia80 jeśli nadal aktualne chętnie przyjmę termin 16 marca w zamian oddam 13 kwietnia jeśli Ci pasuje oczywiscie, może JeszcE nie druga połowa Ale blisko;)


    Tak pasuje mi. Dodam Ci do znajomych i ustalimy szczegóły.

    MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Gruzja85 Autorytet
    Postów: 1792 1391

    Wysłany: 8 marca 2019, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile czekalyscie na odpowiedz od docenta Pasnika ? Bo ja pierwszy raz napisałam na emaila a zawsze chodziłam na wizyty. Też nie wiem czy doszło do niego bo nie dostałam żadnego autorespondera.

    36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Poziomka25 Autorytet
    Postów: 1163 481

    Wysłany: 8 marca 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Dziewczyny ile czekalyscie na odpowiedz od docenta Pasnika ? Bo ja pierwszy raz napisałam na emaila a zawsze chodziłam na wizyty. Też nie wiem czy doszło do niego bo nie dostałam żadnego autorespondera.
    Ja w tym samym dniu ostatnio dostałam. A kiedyś to chyba z tydzień czekałam a w tym samym czasie ktoś z forum dostał odpowiedz więc nie wiem od czego to zależy.... Bo prioryterowosc raczej ta sama ...

    Gruzja85 lubi tę wiadomość

    3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

    Udało się.
    23.10.2021 urodziłam swój największy Skarb ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 marca 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy dysponujecie listą badań które dobrze mieć ze sobą przed pierwszą wizytą? Czy w Warszawie albo Łodzi można się umówić na wizytę w sobotę?

  • Martinka Autorytet
    Postów: 2251 2259

    Wysłany: 10 marca 2019, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ula27 wrote:
    Dziewczyny, czy dysponujecie listą badań które dobrze mieć ze sobą przed pierwszą wizytą? Czy w Warszawie albo Łodzi można się umówić na wizytę w sobotę?
    W sobotę są wizyty w Warszawie. Na pierwszą wizytę miałam zalecone ANA, ASA, alloMLR (tego nie robiłam, bo nie byłam nigdy w ciąży), test limfocytotoksyczny, KIR-genotyp, mąż - HLA-C i potem jeszcze musiałam zrobić ocenę cytokin i pakiet mutacji.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 marca 2019, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    W sobotę są wizyty w Warszawie. Na pierwszą wizytę miałam zalecone ANA, ASA, alloMLR (tego nie robiłam, bo nie byłam nigdy w ciąży), test limfocytotoksyczny, KIR-genotyp, mąż - HLA-C i potem jeszcze musiałam zrobić ocenę cytokin i pakiet mutacji.
    Dziękuję. A czy myślicie, że mogłabym napisać maila do doktora z opisem swojego przypadku i z prośbą o wskazanie przez niego co miałabym zrobić na wizytę? Czy to nie wypada. Mam 500km :( i bardzo chce zredukować liczbę wizyt.

  • Megi13 Koleżanka
    Postów: 58 18

    Wysłany: 13 marca 2019, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

    mam do odstąpienia wizytę u dr Paśnika (którą z resztą odstąpiła mi w ubiegłym tyg. aniolkowamama3) na 16 marca w salve medica w Warszawie. My niestety nie możemy z niej skorzystać, także daje znać tutaj.
    Jeśli któraś z Was będzie zainteresowana to proszę o kontakt na [email protected]

    ja: MTHFR A1298C homozygota, PAI-1 4G heterozygota, KIR Bx
    on: FDNA 5%, HBA 87%, HLA-C 12,15 (C1/C2)
  • ewa Nowa
    Postów: 4 2

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do oddania termin 19.03 o 13:40 w Łodzi

  • Liolia Autorytet
    Postów: 1112 1771

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa wrote:
    A ja mam do oddania termin 19.03 o 13:40 w Łodzi
    Ja bym chętnie zabrałam ten termin
    Wysłałam Ciebie zaproszenie
    Z góry dzięki:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:39

    mhsv20mmalgee65z.png
    39 l., AMH 11.2018-0.45, 9.2020-0.569, endometrioza, kir aa, nk 23%
    💥Novum
    💫11.2018 - ICSI krótki, 2 kom, 1 zarodek w 3 dn 10 blastomerów :(
    🗯1.2019 - histeroskopia- liczne mikropolipy.
    💫04.2019 - ICSI cykl natur., 4 kom, 2 zarodki w 2 dn 2 i 3 blastomery :(
    💫07.2019 - ICSI cykl natur., 2 kom, 2 zarodki w 3 dn 14+AH i 6 blastomerów :(
    🗯10.2019 - histeroskopia ok, endo wyrównany.
    💫11.2019 - ICSI cykl natur., 0 kom :(
    💥Kriobank
    💫12.2019 - ICSI krotki, 1 kom w 2 dn 2B :(
    💫2-4.2020 - ICSI ultra długi + testosteron + HW, 6 kom, 3 zarodki w 5 dn. ET- 4AB, 7dpt - 22,79, 10- 24,7, 11- 31,9, 13-15,5 cb(*) ❄❄
    ☃️5.2020 - jedna ❄ nie rozmroziła się, FET ❄2BB, 7dpt-9.49, 9-15.6, 11-0 cb(*).
    💫7-9.2020 - ICSI ultra długi+ testosteron + HW, 2 kom, 5 dn - 3BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤ NACE - chłopak
    30.05.2021👶Mark, 3500 gr, 54cm
  • Milenka84 Debiutantka
    Postów: 6 1

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czy któraś z Was chciałaby się zamienić wizytą u doc. P w Łodzi? Mam termin na jutro na godz 13:20 ale niestety nie mogę pojechać i chętnie się zamienię na jakiś termin majowy.

  • Olenkanami Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmala wrote:
    Martinka, wysłałam Ci zaproszenie na priv, odnośnie grupy fb o Paśniku

    Czesc :) jestem tutaj nowa i czy moglabym rowniez otrzymac namiary grupy fb o dr. Pasniku. Pilnie poszukuje jakiegos wolnego terminu, dziekuje bardzo :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 20:19

  • Liolia Autorytet
    Postów: 1112 1771

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa na fb nazywa się - Starając sie z pomocą doktora "P"

    Olenkanami lubi tę wiadomość

    mhsv20mmalgee65z.png
    39 l., AMH 11.2018-0.45, 9.2020-0.569, endometrioza, kir aa, nk 23%
    💥Novum
    💫11.2018 - ICSI krótki, 2 kom, 1 zarodek w 3 dn 10 blastomerów :(
    🗯1.2019 - histeroskopia- liczne mikropolipy.
    💫04.2019 - ICSI cykl natur., 4 kom, 2 zarodki w 2 dn 2 i 3 blastomery :(
    💫07.2019 - ICSI cykl natur., 2 kom, 2 zarodki w 3 dn 14+AH i 6 blastomerów :(
    🗯10.2019 - histeroskopia ok, endo wyrównany.
    💫11.2019 - ICSI cykl natur., 0 kom :(
    💥Kriobank
    💫12.2019 - ICSI krotki, 1 kom w 2 dn 2B :(
    💫2-4.2020 - ICSI ultra długi + testosteron + HW, 6 kom, 3 zarodki w 5 dn. ET- 4AB, 7dpt - 22,79, 10- 24,7, 11- 31,9, 13-15,5 cb(*) ❄❄
    ☃️5.2020 - jedna ❄ nie rozmroziła się, FET ❄2BB, 7dpt-9.49, 9-15.6, 11-0 cb(*).
    💫7-9.2020 - ICSI ultra długi+ testosteron + HW, 2 kom, 5 dn - 3BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤ NACE - chłopak
    30.05.2021👶Mark, 3500 gr, 54cm
  • Olenkanami Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liolia wrote:
    Grupa na fb nazywa się - Starając sie z pomocą doktora "P"
    Dziękuję bardzo!

  • Milka.89 Autorytet
    Postów: 327 187

    Wysłany: 27 maja 2019, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) czy ktoś chciałby się zamienić na termin do dr Pasnika. 7 czerwiec do zamiany na inny wcześniejszy najlepiej majowy

    Pozdrawiam serdecznie

    Starania od 2015r.
    On: Słaba armia
    morfologia 2%,
    MAR Test IGG 95%,
    HBA po kuracji 64% (wcześniej 24%)
    DFI 16%
    Ja:
    Amh ok:3.8 (2017)Hsg ok.
    NK 20%,brak większości kirów implantacyjnych,
    nieprawidłowe: PAI-1, MTHFR (homozygota)

    04.18rNaturalny cud 7tc[*]
    11.18r PICSI krótki protokół
    transfer 8A < beta 0.1
    (brak mrożaków)
    03.19r PICSI długi protokół
    transfer 2AB,3BB < beta 0.1
    (❄2AB)
    09.19r criotransfer <beta 0.1
    ...
  • Maala Koleżanka
    Postów: 102 10

    Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jest tu ktoś jeszcze?

    Maala
  • Cicha. Ekspertka
    Postów: 205 83

    Wysłany: 2 sierpnia 2019, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maala wrote:
    Witam jest tu ktoś jeszcze?

    Tak :)

    Hashimoto, endometrioza

    wrzesień 2018: ciąża naturalna - 5 tydzień [*]
    kwiecień 2019: ivf - 5 tydzień [*]
    lipiec 2019: ivf- 4 tydzień [*]
    kwiecień 2020: ciąża naturalna <3
  • Koralina88 Autorytet
    Postów: 549 234

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pacjentki P. pomóżcie proszę 😉
    Za tydzień w poniedziałek jadę na pierwszą wizytę do docenta. Jadę kawał drogi więc chciałabym z tej wizyty wyciągnąć jak najwięcej konkretów. Stąd kilka moich pytań i próśb do Was:
    1. Czy docent robi wywiad, sam wypytuje pacjentki o dotychczasowe leczenie czy lepiej samemu się rozglądać w temacie? Wiecie lekarze są różni, wolę tych co jednak sami o wszystko wypytują.
    2. Robiłyście ksero wyników dla docenta (w sensie czy potrzebuje wyniki, żeby zostawić w kartotece pacjenta).
    3. O co pytać? Może są jakieś pytania, które powinnam zadać?

    Będę wdzięczna za każdą pomoc 😊

    Starania od września 2015
    3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
    zespół antyfosfolipidowy
    mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
    mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    wysokie komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
    hashimoto (leczone obecnie ok)
    HSG ok, histeroskopia ok
    ANA, ASA - ujemne
    KIR bx
  • Sunray Autorytet
    Postów: 1359 825

    Wysłany: 19 sierpnia 2019, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralina88 wrote:
    Dziewczyny, pacjentki P. pomóżcie proszę 😉
    Za tydzień w poniedziałek jadę na pierwszą wizytę do docenta. Jadę kawał drogi więc chciałabym z tej wizyty wyciągnąć jak najwięcej konkretów. Stąd kilka moich pytań i próśb do Was:
    1. Czy docent robi wywiad, sam wypytuje pacjentki o dotychczasowe leczenie czy lepiej samemu się rozglądać w temacie? Wiecie lekarze są różni, wolę tych co jednak sami o wszystko wypytują.
    2. Robiłyście ksero wyników dla docenta (w sensie czy potrzebuje wyniki, żeby zostawić w kartotece pacjenta).
    3. O co pytać? Może są jakieś pytania, które powinnam zadać?

    Będę wdzięczna za każdą pomoc 😊

    Dr P sam robi wywiad. Rozmowa sama właściwie się toczy, bo dr doskonale wie o co pytać. Wyniki badań weź ze sobą, nie musisz robić ksero, dr sam zapisuje w Twojej historii to co go interesuje.

    Koralina88 lubi tę wiadomość

    09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
    02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
    08.2020 - IVF?
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ