X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną druga nieudana ciążą
Odpowiedz

druga nieudana ciążą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mojeaniołki Debiutantka

Wysłany: 22 października 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Od początku:
    Pierwsza ciąża w październiku 2020. Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań. Niestety moja radość nie trwała zbyt długo. Beta rosła, ale razem z betą okazało się, że rośnie krwiak, który sprawia, że pęcherzyk się odrywa. Nie wiem dokładnie jak to nazwać. Skutkiem tego był brak bicia serduszka do 9 tygodnia ciąży, dlaczego tak długo czekaliśmy? Ponieważ według pęcherzyka ciąża była 2 tyg młodsza. Mimo czasu, serduszko nie zabiło. Ciąża zakończyła się łyżeczkowaniem w 10 tygodniu.

Druga ciąża we wrześniu 2021, niestety z zajściem w ciążę mieliśmy większy problem: 5 miesięcy starań. I wreszcie pojawiły się dwie kreski na teście. Jednak tutaj szczęście trwało jeszcze krócej, a właściwie trwa... Jestem w 8 tygodniu ciąży. Pęcherzyk wielkości pęcherzyka 2 tygodniowego, znowu krwiak, który nie pozwala pęcherzykowi się rozwinąć i tym razem beta HCG rosła po 8% -20% w ciągu 48h od początku ciąży. Dzisiaj byłam na kontrolnym USG. Pani doktor kazała odstawić luteinę, duphaston. Nie chcę kolejnego łyżeczkowania. Tak bardzo pragnę być Mamą.

Dodam, iż w 2016 roku miałam wyciętego guza jajnika, to potworniak. NIe ma po nim śladu. Jajnik działa poprawnie.

Czy któraś z Was miała podobną sytuację? W jaki sposób działałyście dalej? Może polecacie jakiegoś lekarza z Krakowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 11:10

27.11.2023 Wiktorek (33+1) warto walczyć <3❤️
    05.08.2022 12tc 2 Aniołki [*][*]💔💔
    22.10.2021 8tc -> odstawić duphaston, luteinę... ;( Aniołek [*]💔
    05.01.2021 - Aniołek [*] 💔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ