Cześć dziewczyny, założyłam nowy temat, bo tyle jest wszystkiego, że nie mogłam znaleźć.
Staramy się z mężem o 2 dziecko. O pierwsze staraliśmy się rok beż żadnych leków itd, udało się. Teraz od czasu porodu (2 lata) mam nieregularne cykle, średnio ok 41 dni. Ostatni trwał nawet 60, w 53d.c. wyszedł mi pozytywny test ciazowy, później nie, wgl cyrki byly. Ale do sedna.
Ginekolog przepisała mi duphaston I estrofem na wyregulowanie miesiaczki i niby wspomoc trochę starania. Estrofem biorę 1x1 przez 25 dni, a duphaston od 16d.c. do 25 i odstawiam na 5 dni i od nowa. Naczytalam się,że duphaston może wstrzymywać owulacje.
Zastanawia mnie teraz jak miałam cykle po 41 dni, i owulke kialam ok 22-24 dnia, teraz mają k isie skrócić cykle, nie wiem czy owulacja też mi się aż tak przesunie? To mój pierwszy cykl z lekami. Robiłam testy owulacyjne, ale żaden mi nie wyszedł pik, był 1 bardzo blisko ale trochę brakowało.
Czy to możliwe że owulacja mi się zblizy o 10dni teraz biorąc te leki jeśli skróci ose cykl np do 30dni?