X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Duphaston, estrofem cykle i owulacja
Odpowiedz

Duphaston, estrofem cykle i owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, założyłam nowy temat, bo tyle jest wszystkiego, że nie mogłam znaleźć.

Staramy się z mężem o 2 dziecko. O pierwsze staraliśmy się rok beż żadnych leków itd, udało się. Teraz od czasu porodu (2 lata) mam nieregularne cykle, średnio ok 41 dni. Ostatni trwał nawet 60, w 53d.c. wyszedł mi pozytywny test ciazowy, później nie, wgl cyrki byly. Ale do sedna.
    Ginekolog przepisała mi duphaston I estrofem na wyregulowanie miesiaczki i niby wspomoc trochę starania. Estrofem biorę 1x1 przez 25 dni, a duphaston od 16d.c. do 25 i odstawiam na 5 dni i od nowa. Naczytalam się,że duphaston może wstrzymywać owulacje.
    Zastanawia mnie teraz jak miałam cykle po 41 dni, i owulke kialam ok 22-24 dnia, teraz mają k isie skrócić cykle, nie wiem czy owulacja też mi się aż tak przesunie? To mój pierwszy cykl z lekami. Robiłam testy owulacyjne, ale żaden mi nie wyszedł pik, był 1 bardzo blisko ale trochę brakowało.
    Czy to możliwe że owulacja mi się zblizy o 10dni teraz biorąc te leki jeśli skróci ose cykl np do 30dni?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ