X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Duphaston, estrofem cykle i owulacja
Odpowiedz

Duphaston, estrofem cykle i owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, założyłam nowy temat, bo tyle jest wszystkiego, że nie mogłam znaleźć.

Staramy się z mężem o 2 dziecko. O pierwsze staraliśmy się rok beż żadnych leków itd, udało się. Teraz od czasu porodu (2 lata) mam nieregularne cykle, średnio ok 41 dni. Ostatni trwał nawet 60, w 53d.c. wyszedł mi pozytywny test ciazowy, później nie, wgl cyrki byly. Ale do sedna.
    Ginekolog przepisała mi duphaston I estrofem na wyregulowanie miesiaczki i niby wspomoc trochę starania. Estrofem biorę 1x1 przez 25 dni, a duphaston od 16d.c. do 25 i odstawiam na 5 dni i od nowa. Naczytalam się,że duphaston może wstrzymywać owulacje.
    Zastanawia mnie teraz jak miałam cykle po 41 dni, i owulke kialam ok 22-24 dnia, teraz mają k isie skrócić cykle, nie wiem czy owulacja też mi się aż tak przesunie? To mój pierwszy cykl z lekami. Robiłam testy owulacyjne, ale żaden mi nie wyszedł pik, był 1 bardzo blisko ale trochę brakowało.
    Czy to możliwe że owulacja mi się zblizy o 10dni teraz biorąc te leki jeśli skróci ose cykl np do 30dni?

💃1994
    🕺1991

👶2020

Drugie luźne starania o 👶 od 2023
    06.23 - biochem💔
    08.23 -biochem 💔
    Starania na poważnie od 09.24
    Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,

•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
    • 03.2025 - AMH 1,63ng/ml
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ