X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Duphaston, estrofem cykle i owulacja
Odpowiedz

Duphaston, estrofem cykle i owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aga.f Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, założyłam nowy temat, bo tyle jest wszystkiego, że nie mogłam znaleźć.

Staramy się z mężem o 2 dziecko. O pierwsze staraliśmy się rok beż żadnych leków itd, udało się. Teraz od czasu porodu (2 lata) mam nieregularne cykle, średnio ok 41 dni. Ostatni trwał nawet 60, w 53d.c. wyszedł mi pozytywny test ciazowy, później nie, wgl cyrki byly. Ale do sedna.
    Ginekolog przepisała mi duphaston I estrofem na wyregulowanie miesiaczki i niby wspomoc trochę starania. Estrofem biorę 1x1 przez 25 dni, a duphaston od 16d.c. do 25 i odstawiam na 5 dni i od nowa. Naczytalam się,że duphaston może wstrzymywać owulacje.
    Zastanawia mnie teraz jak miałam cykle po 41 dni, i owulke kialam ok 22-24 dnia, teraz mają k isie skrócić cykle, nie wiem czy owulacja też mi się aż tak przesunie? To mój pierwszy cykl z lekami. Robiłam testy owulacyjne, ale żaden mi nie wyszedł pik, był 1 bardzo blisko ale trochę brakowało.
    Czy to możliwe że owulacja mi się zblizy o 10dni teraz biorąc te leki jeśli skróci ose cykl np do 30dni?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ