Duphaston w fazie lutealnej
-
Hej, mam pytanie dotyczące Duphastonu. Mój lekarz kazał mi brać po jednej tabletce od 2 DPO przez 10 dni. Tak robię ale mam wątpliwości czy to nie szkodzi moim szansom na zajście w ciążę? Czy takie nagłe zaprzestanie brania progesteronu nie powoduje poronienia? Czytałam że Duphaston nie wpływa na badanie krwi, a progesteron 7/8 DPO mam zwykle wysoki i wskazuje że owulacja była. Będę wdzięczna za pomoc
-
nick nieaktualnyTego 10 dnia zrób test z krwi beta hcg, jak będzie ujemny to odstaw duphaston, a jak dodatni to tel do doktora i dalej tabletki:) choć częściej spotyka się 2 razy po 1. Tylko musisz koniecznie wiedzieć kiedy te dwa dni po owu. żeby nie przyblokowac owulacji.
-
Ewayak wrote:Tego 10 dnia zrób test z krwi beta hcg, jak będzie ujemny to odstaw duphaston, a jak dodatni to tel do doktora i dalej tabletki:) choć częściej spotyka się 2 razy po 1. Tylko musisz koniecznie wiedzieć kiedy te dwa dni po owu. żeby nie przyblokowac owulacji.
Dzięki Ewayak 😊Niestety tu gdzie mieszkam nie bardzo mogę robić bete co miesiąc. Raz mi się ledwo udało przekonać przychodnię żeby mi zrobili, a robienie na własną rękę, tak jak w Polsce niestety nie wchodzi w grę. Dlatego się martwię czy tym Duphastpnem nie strzelam sobie w stopę 😔 -
Fusia wrote:Dzięki Ewayak 😊Niestety tu gdzie mieszkam nie bardzo mogę robić bete co miesiąc. Raz mi się ledwo udało przekonać przychodnię żeby mi zrobili, a robienie na własną rękę, tak jak w Polsce niestety nie wchodzi w grę. Dlatego się martwię czy tym Duphastpnem nie strzelam sobie w stopę 😔
-