X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Duphaston w fazie lutealnej
Odpowiedz

Duphaston w fazie lutealnej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fusia Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie dotyczące Duphastonu. Mój lekarz kazał mi brać po jednej tabletce od 2 DPO przez 10 dni. Tak robię ale mam wątpliwości czy to nie szkodzi moim szansom na zajście w ciążę? Czy takie nagłe zaprzestanie brania progesteronu nie powoduje poronienia? Czytałam że Duphaston nie wpływa na badanie krwi, a progesteron 7/8 DPO mam zwykle wysoki i wskazuje że owulacja była. Będę wdzięczna za pomoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego 10 dnia zrób test z krwi beta hcg, jak będzie ujemny to odstaw duphaston, a jak dodatni to tel do doktora i dalej tabletki:) choć częściej spotyka się 2 razy po 1. Tylko musisz koniecznie wiedzieć kiedy te dwa dni po owu. żeby nie przyblokowac owulacji.

• Fusia Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Tego 10 dnia zrób test z krwi beta hcg, jak będzie ujemny to odstaw duphaston, a jak dodatni to tel do doktora i dalej tabletki:) choć częściej spotyka się 2 razy po 1. Tylko musisz koniecznie wiedzieć kiedy te dwa dni po owu. żeby nie przyblokowac owulacji.

Dzięki Ewayak 😊Niestety tu gdzie mieszkam nie bardzo mogę robić bete co miesiąc. Raz mi się ledwo udało przekonać przychodnię żeby mi zrobili, a robienie na własną rękę, tak jak w Polsce niestety nie wchodzi w grę. Dlatego się martwię czy tym Duphastpnem nie strzelam sobie w stopę 😔

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fusia wrote:
    Dzięki Ewayak 😊Niestety tu gdzie mieszkam nie bardzo mogę robić bete co miesiąc. Raz mi się ledwo udało przekonać przychodnię żeby mi zrobili, a robienie na własną rękę, tak jak w Polsce niestety nie wchodzi w grę. Dlatego się martwię czy tym Duphastpnem nie strzelam sobie w stopę 😔
    To bierz do miesiączki. W końcu i tak dostaniesz nawet na dupku tylko trochę później.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ