X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dwa zarodki cykl naturalny
Odpowiedz

Dwa zarodki cykl naturalny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • przyszłamama96 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny czy któraś z Was miała podane dwa zarodki na cyklu naturalnym? Jestem już po kilku nieudanych transferach, w tym ciążach biochemicznych, zawsze miałam podany tylko jeden zarodek i zawsze na cyklu sztucznym .. chciałabym spróbować czegoś innego

Krakowska lubi tę wiadomość

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ja miałam podawane dwa (na własne życzenie, po grymasach lekarzy, że odradzają).
    Utrzymała się z tego jedna zdrowa ciąża.
    Miałam 7 transferów pojedynczych na cyklach sztucznych.
    Ósmego na cyklu sztucznym bym nie przeżyła.
    I na naturalnym z dwoma zarodkami zaskoczyło, z tym że miałam podane wtedy też pierwszy raz immunoglobuliny.
    Ale też przy tym udanym transferze na cyklu naturalnym miałam rekordowo wysoki poziom progesteronu w dniu transferu - prawie 30 (wcześniej na dziesiątkach leków z progesteronem, w tym zastrzykach na sztucznym maksymalnie 14, a często około 10-11).

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ