X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Endometrioza, Dienogest i in vitro – pytania o cykl
Odpowiedz

Endometrioza, Dienogest i in vitro – pytania o cykl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LubieBanany Nowa

Wysłany: 5 kwietnia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Na stałe mieszkam w Niemczech i po zdiagnozowaniu endometriozy trzech różnych ginekologów zaleciło mi stosowanie Dienogestu. W aptece dostałam Zafrillę (zamiast przepisanej Dienogest Aristo), ale wiem, że to ten sam składnik.

Zaczęłam brać tabletki od pierwszego dnia cyklu, zgodnie z zaleceniem. Teraz, zgodnie z kalendarzem, powinien zacząć się nowy cykl i... no właśnie – dostałam okres. I to zupełnie normalny, taki jak zawsze, jak w zegarku 😑

Mój lekarz w Niemczech jest na urlopie przez kolejny miesiąc, więc nie mam możliwości konsultacji. Dodatkowo miałam rozpocząć procedurę in vitro w Polsce – lekarka powiedziała, że można zacząć w dowolnym momencie, bo skoro biorę tabletki, to moment rozpoczęcia nie ma znaczenia.

Ale teraz zaczynam się zastanawiać – czy na pewno to bez znaczenia? Skoro mój organizm zachowuje się tak, jakby nic się nie zmieniło mimo regularnego przyjmowania syntetycznego progesteronu?

Czy to normalne, że mimo brania Dienogestu mam okres? Czy coś poszło nie tak? Byłam przekonana, że miesiączka powinna zaniknąć…

Będę wdzięczna za każdą opinię lub doświadczenie – trochę się pogubiłam.

• EwelaKrk86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Bralam dienogest tylko Endovelle.
    Jesli dobrze pamietam pierwszy okres na tabletkach mialam "normalnie" pozniej byly juz tylko plamienia.

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
    ( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
    Kariotypy- ✅
    10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
    11.2024 - start II stymulacja
    (Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
    30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
    2025 r
    Styczeń 2025- Decyzja o KD
    01-02.2025- Reseligo
    03.2025 sa komórki ovobank.
    5 z 6 zapłodnione
    3 doba - brak rozwoju.
    Brak zarodków z KD
    26.03 - Transfer odwołany ⛔
    04.2025. II podejscie do KD (zmiana dawczyni)
    04.2025 Reseligo / czekamy na komorki.

Co dalej??
  • LubieBanany Nowa

Wysłany: 5 kwietnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelaKrk86 wrote:
    Hej.
    Bralam dienogest tylko Endovelle.
    Jesli dobrze pamietam pierwszy okres na tabletkach mialam "normalnie" pozniej byly juz tylko plamienia.

Dzięki za info! Trochę mnie uspokoiłaś <3

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ