Endometrioza i in vitro.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za Wasze odpowiedzi. A czy któraś z Was ma też adeniomioze rozsiana? Zastanawiam się, czy tylko sztuczna menopauza jest tu skuteczna. I drugie pytanie czy któraś z Was podchodziła wielokrotnie do stymulacji w celu uzbierania zarodków?Kiri
-
Uzbierania zarodkow? W sensie chcesz iść na laparoskopie i zabezpieczyć occyty/zarodki? Bo nie bardzo rozumiem. W programie MZ, jeśli jesteś o ile się nie mylę, chyba jest to nie możliwe (1 procedura musi się skończyć, żeby rozpocząć kolejną). Chyba, że działasz komercyjnie
-
Dziewczyny czy są tu jakieś pozytywne historie transferów ivf z torbielami czekoladowymi na jajnikach?
Mam małe torbiele, 2 nieudane transfery i zastanawiam czy ich obecność może wpływać na powodzenie transferu?Niepłodność wtórna.
👩 36l. Endometrioza, Adenomioza, subkliczna Niedoczynność tarczycy
👦 37l. obniżone parametr
👦💗 4l. ciąża naturalna
IVF 01.2024 ❄️❄️❄️
1 transfer 03.02.24 💔 CB
(estrofem,utrogestan,clexane,duphaston) ❌
Immunolog (wszystkie wyniki ✅ + histero + CD56✅ i CD138 (1-2 na DPW) ❌ ( lekarz dopuścił do 2 transferu).
2 transfer 25.05.24 💔 CB
(estrofem,utrogestan,clexane,duphaston,acard, accofil 1/2 amp co 3 dni)
ostatnia ❄️ ( BL2.1.2)
Przygotowania do 3 transferu 09.2024
Biocenoza❌ bakteria -leczenie po @ macmiror complex 500
+ start leczenie stanu zapalnego endometrium tarivid 200+metronidazol 500 na 10 dni
transfer 17.10.2024 ❌ (do transferu 1 dawka immunoglobuliny Flegamma 400ml + 2/3 amp Accofil co 3 dni)
Zostałam z niczym, brak ❄️ -
Granella wrote:Dziewczyny czy są tu jakieś pozytywne historie transferów ivf z torbielami czekoladowymi na jajnikach?
Mam małe torbiele, 2 nieudane transfery i zastanawiam czy ich obecność może wpływać na powodzenie transferu?Granella lubi tę wiadomość
-
Granella wrote:Dziewczyny czy są tu jakieś pozytywne historie transferów ivf z torbielami czekoladowymi na jajnikach?
Mam małe torbiele, 2 nieudane transfery i zastanawiam czy ich obecność może wpływać na powodzenie transferu?
Ale mam tez polipa i dr powiedziala ze zrobimy stymulacje a przed transferem histeroskopia zeby bylo wszedzie czysciutko.Granella lubi tę wiadomość
Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
2025 r
Styczeń 2025- Decyzja o KD
01-02.2025- Reseligo
03.2025 sa komórki ovobank.
5 z 6 zapłodnione
3 doba - brak rozwoju.
Brak zarodków z KD
26.03 - Transfer odwołany ⛔
04.2025. II podejscie do KD (zmiana dawczyni)
04.2025 Reseligo / czekamy na komorki.
Co dalej?? -
Maszonek wrote:Mam torbiel czekoladowa na jajniku, nie pamiętam wymiarów. Transfer udany.
Ja muszę zrobić porządną stopkę.
Jestem po dwóch stymulacjach protokoły krótkie. Pierwszy po wyciszeniu (Probella 1m + Atywia 1m) kompletnie się nie powiódł, przerwana stymulacja w 7ds.
Jestem świeżo po drugiej stymulacji. Znowu krótki, ale maksymalne dawki bez wyciszenia przed. Była szansa na 5 komórek, ale tylko 2 pobrane. 1 zarodek podany po 48h (młodziutki). Jestem 6dpt. Nie nastawiam się optymistycznie.
Przed stymulacją przeleczone zapalenie endometrium 14 dni Doxycykliną (uważam że to za słabo). Nie było biopsji sprawdzającej.
Przed transferem jeden wlew SMOFlipid.
Do transferu mam: Duphaston, Lutinus, Acard, Clexane, Estrofem, Encorton, Euthyrox - 7 leków.
Jeżeli się nie uda będziemy robić całą immunologię i pewnie biopsję endometrium.
Natomiast muszę coś wymyśleć, żeby był lepszy efekt stymulacji.
Co się u was sprawdziło przy endometriozie? Może wyciszenie diphereline?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 17:09
-