X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Endometrioza i in vitro.
Odpowiedz

Endometrioza i in vitro.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Kiri86 Koleżanka

Wysłany: 5 września 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za Wasze odpowiedzi. A czy któraś z Was ma też adeniomioze rozsiana? Zastanawiam się, czy tylko sztuczna menopauza jest tu skuteczna. I drugie pytanie czy któraś z Was podchodziła wielokrotnie do stymulacji w celu uzbierania zarodków?

Kiri
  • Cari09 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzbierania zarodkow? W sensie chcesz iść na laparoskopie i zabezpieczyć occyty/zarodki? Bo nie bardzo rozumiem. W programie MZ, jeśli jesteś o ile się nie mylę, chyba jest to nie możliwe (1 procedura musi się skończyć, żeby rozpocząć kolejną). Chyba, że działasz komercyjnie

• Granella Koleżanka

Wysłany: 7 września 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy są tu jakieś pozytywne historie transferów ivf z torbielami czekoladowymi na jajnikach?
    Mam małe torbiele, 2 nieudane transfery i zastanawiam czy ich obecność może wpływać na powodzenie transferu?

Niepłodność wtórna.
    👩 36l. Endometrioza, Adenomioza, subkliczna Niedoczynność tarczycy
    👦 37l. obniżone parametr
    👦💗 4l. ciąża naturalna
    IVF 01.2024 ❄️❄️❄️
    1 transfer 03.02.24 💔 CB
    (estrofem,utrogestan,clexane,duphaston) ❌
    Immunolog (wszystkie wyniki ✅ + histero + CD56✅ i CD138 (1-2 na DPW) ❌ ( lekarz dopuścił do 2 transferu).
    2 transfer 25.05.24 💔 CB
    (estrofem,utrogestan,clexane,duphaston,acard, accofil 1/2 amp co 3 dni)

ostatnia ❄️ ( BL2.1.2)
    Przygotowania do 3 transferu 09.2024
    Biocenoza❌ bakteria -leczenie po @ macmiror complex 500
    + start leczenie stanu zapalnego endometrium tarivid 200+metronidazol 500 na 10 dni

transfer 17.10.2024 ❌ (do transferu 1 dawka immunoglobuliny Flegamma 400ml + 2/3 amp Accofil co 3 dni)
    Zostałam z niczym, brak ❄️
  • Maszonek Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granella wrote:
    Dziewczyny czy są tu jakieś pozytywne historie transferów ivf z torbielami czekoladowymi na jajnikach?
    Mam małe torbiele, 2 nieudane transfery i zastanawiam czy ich obecność może wpływać na powodzenie transferu?
    Mam torbiel czekoladowa na jajniku, nie pamiętam wymiarów. Transfer udany.

Granella lubi tę wiadomość

21.10.2024 Krzyś jest z nami 👶

event.png
  • EwelaKrk86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granella wrote:
    O powodzeniu nic nie powiem ale zanim dostalam zielone swiatlo do stymulacji dr na usg zobaczyla naturalny pecherzyk i powtarzalam usg po kilku dniach czy wlasnie nie powstała torbiel. Na szczescie nie i gdy przyjdzie @ zaczynam.
    Ale mam tez polipa i dr powiedziala ze zrobimy stymulacje a przed transferem histeroskopia zeby bylo wszedzie czysciutko.

Granella lubi tę wiadomość

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
    ( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
    Kariotypy- ✅
    10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
    11.2024 - start II stymulacja
    (Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
    30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔

Suple: q10-600mg
    Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ