X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Endometrioza i in vitro.
Odpowiedz

Endometrioza i in vitro.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Kiri86 Koleżanka

Wysłany: 5 września 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za Wasze odpowiedzi. A czy któraś z Was ma też adeniomioze rozsiana? Zastanawiam się, czy tylko sztuczna menopauza jest tu skuteczna. I drugie pytanie czy któraś z Was podchodziła wielokrotnie do stymulacji w celu uzbierania zarodków?

Kiri
  • Cari09 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzbierania zarodkow? W sensie chcesz iść na laparoskopie i zabezpieczyć occyty/zarodki? Bo nie bardzo rozumiem. W programie MZ, jeśli jesteś o ile się nie mylę, chyba jest to nie możliwe (1 procedura musi się skończyć, żeby rozpocząć kolejną). Chyba, że działasz komercyjnie

• Granella Koleżanka

Wysłany: 7 września 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy są tu jakieś pozytywne historie transferów ivf z torbielami czekoladowymi na jajnikach?
    Mam małe torbiele, 2 nieudane transfery i zastanawiam czy ich obecność może wpływać na powodzenie transferu?

Niepłodność wtórna.
    👩 36l. Endometrioza, Adenomioza, subkliczna Niedoczynność tarczycy
    👦 37l. obniżone parametr
    👦💗 4l. ciąża naturalna
    IVF 01.2024 ❄️❄️❄️
    1 transfer 03.02.24 💔 CB
    (estrofem,utrogestan,clexane,duphaston) ❌
    Immunolog (wszystkie wyniki ✅ + histero + CD56✅ i CD138 (1-2 na DPW) ❌ ( lekarz dopuścił do 2 transferu).
    2 transfer 25.05.24 💔 CB
    (estrofem,utrogestan,clexane,duphaston,acard, accofil 1/2 amp co 3 dni)

ostatnia ❄️ ( BL2.1.2)
    Przygotowania do 3 transferu 09.2024
    Biocenoza❌ bakteria -leczenie po @ macmiror complex 500
    + start leczenie stanu zapalnego endometrium tarivid 200+metronidazol 500 na 10 dni

transfer 17.10.2024 ❌ (do transferu 1 dawka immunoglobuliny Flegamma 400ml + 2/3 amp Accofil co 3 dni)
    Zostałam z niczym, brak ❄️
  • Maszonek Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granella wrote:
    Dziewczyny czy są tu jakieś pozytywne historie transferów ivf z torbielami czekoladowymi na jajnikach?
    Mam małe torbiele, 2 nieudane transfery i zastanawiam czy ich obecność może wpływać na powodzenie transferu?
    Mam torbiel czekoladowa na jajniku, nie pamiętam wymiarów. Transfer udany.

Granella lubi tę wiadomość

21.10.2024 Krzyś jest z nami 👶

event.png
  • EwelaKrk86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Granella wrote:
    O powodzeniu nic nie powiem ale zanim dostalam zielone swiatlo do stymulacji dr na usg zobaczyla naturalny pecherzyk i powtarzalam usg po kilku dniach czy wlasnie nie powstała torbiel. Na szczescie nie i gdy przyjdzie @ zaczynam.
    Ale mam tez polipa i dr powiedziala ze zrobimy stymulacje a przed transferem histeroskopia zeby bylo wszedzie czysciutko.

Granella lubi tę wiadomość

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
    ( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
    Kariotypy- ✅
    10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
    11.2024 - start II stymulacja
    (Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
    30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
    2025 r
    Styczeń 2025- Decyzja o KD
    01-02.2025- Reseligo
    03.2025 sa komórki ovobank.
    5 z 6 zapłodnione
    3 doba - brak rozwoju.
    Brak zarodków z KD
    26.03 - Transfer odwołany ⛔
    04.2025. II podejscie do KD (zmiana dawczyni)
    04.2025 Reseligo / czekamy na komorki.

Co dalej??
  • agelee Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszonek wrote:
    Mam torbiel czekoladowa na jajniku, nie pamiętam wymiarów. Transfer udany.
    Odświeżam trochę temat. Czy coś u pani się udało? Nie miała pani nigdy Encorton do transferu?
    Ja muszę zrobić porządną stopkę.
    Jestem po dwóch stymulacjach protokoły krótkie. Pierwszy po wyciszeniu (Probella 1m + Atywia 1m) kompletnie się nie powiódł, przerwana stymulacja w 7ds.
    Jestem świeżo po drugiej stymulacji. Znowu krótki, ale maksymalne dawki bez wyciszenia przed. Była szansa na 5 komórek, ale tylko 2 pobrane. 1 zarodek podany po 48h (młodziutki). Jestem 6dpt. Nie nastawiam się optymistycznie.
    Przed stymulacją przeleczone zapalenie endometrium 14 dni Doxycykliną (uważam że to za słabo). Nie było biopsji sprawdzającej.
    Przed transferem jeden wlew SMOFlipid.
    Do transferu mam: Duphaston, Lutinus, Acard, Clexane, Estrofem, Encorton, Euthyrox - 7 leków.
    Jeżeli się nie uda będziemy robić całą immunologię i pewnie biopsję endometrium.
    Natomiast muszę coś wymyśleć, żeby był lepszy efekt stymulacji.
    Co się u was sprawdziło przy endometriozie? Może wyciszenie diphereline?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 17:09

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ