X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Endometrioza - lekarz Poznań
Odpowiedz

Endometrioza - lekarz Poznań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • WisienkaM Nowa

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jestem tydzień po laparoskopowym usunięciu torbieli okołojajowodowej, przy okazji wykryli ogniska endometriozy, które usunęli również. Jajowody drożne i wszystko ok. Po operacji usłyszałam, że powinnam się leczyć zastrzykami przez 6miesiecy w związku z wykrytą endometriozą. Dopiero po zacząć się starać. Pierwsze pytanie czy w Poznaniu możecie polecić specjalistę od endometriozy, jeszcze lepiej byłoby na NFZ? A drugie czy może macie podobne doświadczenia, mam 22 lata i staramy się z mężem o pierwsze dziecko, a nie wiem co myśleć o 6mc leczeniu?
    Bardzo dziękuję za odpowiedzi

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ