X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Endometrioza - lekarz Poznań
Odpowiedz

Endometrioza - lekarz Poznań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • WisienkaM Nowa

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jestem tydzień po laparoskopowym usunięciu torbieli okołojajowodowej, przy okazji wykryli ogniska endometriozy, które usunęli również. Jajowody drożne i wszystko ok. Po operacji usłyszałam, że powinnam się leczyć zastrzykami przez 6miesiecy w związku z wykrytą endometriozą. Dopiero po zacząć się starać. Pierwsze pytanie czy w Poznaniu możecie polecić specjalistę od endometriozy, jeszcze lepiej byłoby na NFZ? A drugie czy może macie podobne doświadczenia, mam 22 lata i staramy się z mężem o pierwsze dziecko, a nie wiem co myśleć o 6mc leczeniu?
    Bardzo dziękuję za odpowiedzi

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ