X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Endometrioza - lekarz Poznań
Odpowiedz

Endometrioza - lekarz Poznań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • WisienkaM Nowa

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jestem tydzień po laparoskopowym usunięciu torbieli okołojajowodowej, przy okazji wykryli ogniska endometriozy, które usunęli również. Jajowody drożne i wszystko ok. Po operacji usłyszałam, że powinnam się leczyć zastrzykami przez 6miesiecy w związku z wykrytą endometriozą. Dopiero po zacząć się starać. Pierwsze pytanie czy w Poznaniu możecie polecić specjalistę od endometriozy, jeszcze lepiej byłoby na NFZ? A drugie czy może macie podobne doświadczenia, mam 22 lata i staramy się z mężem o pierwsze dziecko, a nie wiem co myśleć o 6mc leczeniu?
    Bardzo dziękuję za odpowiedzi

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ