X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Endometrioza - lekarz Poznań
Odpowiedz

Endometrioza - lekarz Poznań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • WisienkaM Nowa

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jestem tydzień po laparoskopowym usunięciu torbieli okołojajowodowej, przy okazji wykryli ogniska endometriozy, które usunęli również. Jajowody drożne i wszystko ok. Po operacji usłyszałam, że powinnam się leczyć zastrzykami przez 6miesiecy w związku z wykrytą endometriozą. Dopiero po zacząć się starać. Pierwsze pytanie czy w Poznaniu możecie polecić specjalistę od endometriozy, jeszcze lepiej byłoby na NFZ? A drugie czy może macie podobne doświadczenia, mam 22 lata i staramy się z mężem o pierwsze dziecko, a nie wiem co myśleć o 6mc leczeniu?
    Bardzo dziękuję za odpowiedzi

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ