X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Endometrioza - lekarz Poznań
Odpowiedz

Endometrioza - lekarz Poznań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • WisienkaM Nowa

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jestem tydzień po laparoskopowym usunięciu torbieli okołojajowodowej, przy okazji wykryli ogniska endometriozy, które usunęli również. Jajowody drożne i wszystko ok. Po operacji usłyszałam, że powinnam się leczyć zastrzykami przez 6miesiecy w związku z wykrytą endometriozą. Dopiero po zacząć się starać. Pierwsze pytanie czy w Poznaniu możecie polecić specjalistę od endometriozy, jeszcze lepiej byłoby na NFZ? A drugie czy może macie podobne doświadczenia, mam 22 lata i staramy się z mężem o pierwsze dziecko, a nie wiem co myśleć o 6mc leczeniu?
    Bardzo dziękuję za odpowiedzi

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ