X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną endometrium a duphaston
Odpowiedz

endometrium a duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agatka81 Nowa

Wysłany: 16 stycznia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) Jestem tu nowa i mam do Was pytanie. Czy wiecie może czy Duphaston może pogrubić endometrium w drugiej fazie cyklu?W 11dc miałam grubość tylko 3,5. Ostatnio testy wykazywały ciążę a na drugi dzień dostawałam @. Pozwiedziłam o tym lekarzowi i mam brać od 16 dc właśnie duphaston.Już prawie rok staramy się o dziecko..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) duphaston czyli w tym przypadku syntetyczny progesteron podaje się między innymi po to aby błona śluzowa macicy (endometrium) sie pogrubiła, tak twierdzi mój gin.
    Powodzenia :-)

• Kava Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 16:35

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ