X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną endometrium a duphaston
Odpowiedz

endometrium a duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agatka81 Nowa

Wysłany: 16 stycznia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) Jestem tu nowa i mam do Was pytanie. Czy wiecie może czy Duphaston może pogrubić endometrium w drugiej fazie cyklu?W 11dc miałam grubość tylko 3,5. Ostatnio testy wykazywały ciążę a na drugi dzień dostawałam @. Pozwiedziłam o tym lekarzowi i mam brać od 16 dc właśnie duphaston.Już prawie rok staramy się o dziecko..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) duphaston czyli w tym przypadku syntetyczny progesteron podaje się między innymi po to aby błona śluzowa macicy (endometrium) sie pogrubiła, tak twierdzi mój gin.
    Powodzenia :-)

• Kava Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 16:35

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ