X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Endometrium zrobiło się cieńsze :(
Odpowiedz

Endometrium zrobiło się cieńsze :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ika08 Debiutantka

Wysłany: 16 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

W tym miesiącu zdecydowałam się na monitoring cyklu.
    Pierwsze USG miałam 12 dc i endometrium mialo 9,4 mm,
    A dziś, 19 dc - ma 8,7 mm.

Jak byłam u lekarza nie miałam wyników pierwszego USG, a jemu zaginięły, co sprawiło, że nie mogłam fachowca zapytać.... :(

Czy któraś z Was wie czy w cyklu z owulacją coś takiego może się zdarzyć?

A może świadczy to o jakiejś nieprawidłowości? Jeśli tak to jakiej?

Na drugim USG ujawnij się drugi dojrzewający pęcherzyk, którego wcześniej nie było (w drugim jajniku).

Czy on mógł spowodować, że endometrium zrobiło się cieńsze?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badal ten sam lekarz na tym samym sprzecie?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym endometrum spokojnie ;) nigdy nie mialam tak wielkiego ;) u mnie zawsze bylo jakos miedzy 5 a max 7... Jak zaszlam w ciaze mialam chyba 5. Sluzu owulacyjnego w tym cyklu nie mialam ani kropelki...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ