X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Endometrium zrobiło się cieńsze :(
Odpowiedz

Endometrium zrobiło się cieńsze :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ika08 Debiutantka

Wysłany: 16 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

W tym miesiącu zdecydowałam się na monitoring cyklu.
    Pierwsze USG miałam 12 dc i endometrium mialo 9,4 mm,
    A dziś, 19 dc - ma 8,7 mm.

Jak byłam u lekarza nie miałam wyników pierwszego USG, a jemu zaginięły, co sprawiło, że nie mogłam fachowca zapytać.... :(

Czy któraś z Was wie czy w cyklu z owulacją coś takiego może się zdarzyć?

A może świadczy to o jakiejś nieprawidłowości? Jeśli tak to jakiej?

Na drugim USG ujawnij się drugi dojrzewający pęcherzyk, którego wcześniej nie było (w drugim jajniku).

Czy on mógł spowodować, że endometrium zrobiło się cieńsze?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badal ten sam lekarz na tym samym sprzecie?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym endometrum spokojnie ;) nigdy nie mialam tak wielkiego ;) u mnie zawsze bylo jakos miedzy 5 a max 7... Jak zaszlam w ciaze mialam chyba 5. Sluzu owulacyjnego w tym cyklu nie mialam ani kropelki...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ