X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Endometrium zrobiło się cieńsze :(
Odpowiedz

Endometrium zrobiło się cieńsze :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ika08 Debiutantka

Wysłany: 16 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

W tym miesiącu zdecydowałam się na monitoring cyklu.
    Pierwsze USG miałam 12 dc i endometrium mialo 9,4 mm,
    A dziś, 19 dc - ma 8,7 mm.

Jak byłam u lekarza nie miałam wyników pierwszego USG, a jemu zaginięły, co sprawiło, że nie mogłam fachowca zapytać.... :(

Czy któraś z Was wie czy w cyklu z owulacją coś takiego może się zdarzyć?

A może świadczy to o jakiejś nieprawidłowości? Jeśli tak to jakiej?

Na drugim USG ujawnij się drugi dojrzewający pęcherzyk, którego wcześniej nie było (w drugim jajniku).

Czy on mógł spowodować, że endometrium zrobiło się cieńsze?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badal ten sam lekarz na tym samym sprzecie?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym endometrum spokojnie ;) nigdy nie mialam tak wielkiego ;) u mnie zawsze bylo jakos miedzy 5 a max 7... Jak zaszlam w ciaze mialam chyba 5. Sluzu owulacyjnego w tym cyklu nie mialam ani kropelki...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ