X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Endometrium zrobiło się cieńsze :(
Odpowiedz

Endometrium zrobiło się cieńsze :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ika08 Debiutantka

Wysłany: 16 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

W tym miesiącu zdecydowałam się na monitoring cyklu.
    Pierwsze USG miałam 12 dc i endometrium mialo 9,4 mm,
    A dziś, 19 dc - ma 8,7 mm.

Jak byłam u lekarza nie miałam wyników pierwszego USG, a jemu zaginięły, co sprawiło, że nie mogłam fachowca zapytać.... :(

Czy któraś z Was wie czy w cyklu z owulacją coś takiego może się zdarzyć?

A może świadczy to o jakiejś nieprawidłowości? Jeśli tak to jakiej?

Na drugim USG ujawnij się drugi dojrzewający pęcherzyk, którego wcześniej nie było (w drugim jajniku).

Czy on mógł spowodować, że endometrium zrobiło się cieńsze?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badal ten sam lekarz na tym samym sprzecie?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym endometrum spokojnie ;) nigdy nie mialam tak wielkiego ;) u mnie zawsze bylo jakos miedzy 5 a max 7... Jak zaszlam w ciaze mialam chyba 5. Sluzu owulacyjnego w tym cyklu nie mialam ani kropelki...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ