X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ENZYMY NA POPRAWIENIE DROŻNOŚCI JAJOWODÓW
Odpowiedz

ENZYMY NA POPRAWIENIE DROŻNOŚCI JAJOWODÓW

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natrafiłam w publikacjach na ten temat, niestety nie znalazłam nic więcej, ktoś coś? cokolwiek o jakie enzymy chodzi?

• Kiciusiowa Znajoma

Wysłany: 25 marca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serrapeptaza i nattokinaza. Bralam to choć nie wiem czy potrzebne, bo jajowody okazały sie drożne. Te enzymy maja likwidować tez zrosty i endo. To moze tez nie mój problem, jednak napewno @ po tym stały sie mniej bolesne. Dużo jest nt. tych enzymów po angielsku.

Kiciusiowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciusiowa leczyłaś się tym w Polsce? Mnie nigdy żaden lekarz nie mówił o takim sposobie leczenia endomendy a podejrzewano ją u mnie

• Kiciusiowa Znajoma

Wysłany: 25 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Polsce, ale informacje o enzymach znalazłam na stronach anglojęzycznych. Jak wpiszesz np. Endometriosis i nattokinasa możesz znaleść dużo informacji. Serropepraze i nattokinaze zamawialam przez internet u rożnych producentów. Fakt, ze po zużyciu opakowania (po około 2 msc.) robiłam sobie przerwy kilkumiesięczne, bo tak naprawdę niewiedziałam czy endometrioza to mój problem. Miałam objawy takie jak bolesne @ z dużymi krwawieniami, moja mama miała endo. Tylko u mnie Ca wyszedł w normie. Poza tym mialam nadzieje, ze enzymy rozpuszcza mojego miesniaka, co niestety nie nastąpiło. Na pewno enzymy u mnie złagodziły bóle @. Obecnie znów zaczęłam używać nattokinaze, tylko, ze w preparacie Endovan. Ten preparat ma bardzo dobre opinie na forach. Wiąże z min duże nadzieje jeżeli chodzi o miesniaka ( mój mięśniak podobno ma nieprzeszkadzac w zaciazeniu, ale kto go wie). Endovan kupiłam przez stronę producenta z USA. Niestety jest drogi i długo na niego musiałam czekać. W międzyczasie wyszła inna potencjalna przyczyna mojej niepłodności, jednak dwie buteleczki endovanu napewno żuzyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 20:57

Kiciusiowa
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ