ENZYMY NA POPRAWIENIE DROŻNOŚCI JAJOWODÓW
-
Serrapeptaza i nattokinaza. Bralam to choć nie wiem czy potrzebne, bo jajowody okazały sie drożne. Te enzymy maja likwidować tez zrosty i endo. To moze tez nie mój problem, jednak napewno @ po tym stały sie mniej bolesne. Dużo jest nt. tych enzymów po angielsku.Kiciusiowa
-
nick nieaktualny
-
Mieszkam w Polsce, ale informacje o enzymach znalazłam na stronach anglojęzycznych. Jak wpiszesz np. Endometriosis i nattokinasa możesz znaleść dużo informacji. Serropepraze i nattokinaze zamawialam przez internet u rożnych producentów. Fakt, ze po zużyciu opakowania (po około 2 msc.) robiłam sobie przerwy kilkumiesięczne, bo tak naprawdę niewiedziałam czy endometrioza to mój problem. Miałam objawy takie jak bolesne @ z dużymi krwawieniami, moja mama miała endo. Tylko u mnie Ca wyszedł w normie. Poza tym mialam nadzieje, ze enzymy rozpuszcza mojego miesniaka, co niestety nie nastąpiło. Na pewno enzymy u mnie złagodziły bóle @. Obecnie znów zaczęłam używać nattokinaze, tylko, ze w preparacie Endovan. Ten preparat ma bardzo dobre opinie na forach. Wiąże z min duże nadzieje jeżeli chodzi o miesniaka ( mój mięśniak podobno ma nieprzeszkadzac w zaciazeniu, ale kto go wie). Endovan kupiłam przez stronę producenta z USA. Niestety jest drogi i długo na niego musiałam czekać. W międzyczasie wyszła inna potencjalna przyczyna mojej niepłodności, jednak dwie buteleczki endovanu napewno żuzyje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 20:57
Kiciusiowa -