X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ENZYMY NA POPRAWIENIE DROŻNOŚCI JAJOWODÓW
Odpowiedz

ENZYMY NA POPRAWIENIE DROŻNOŚCI JAJOWODÓW

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natrafiłam w publikacjach na ten temat, niestety nie znalazłam nic więcej, ktoś coś? cokolwiek o jakie enzymy chodzi?

• Kiciusiowa Znajoma

Wysłany: 25 marca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serrapeptaza i nattokinaza. Bralam to choć nie wiem czy potrzebne, bo jajowody okazały sie drożne. Te enzymy maja likwidować tez zrosty i endo. To moze tez nie mój problem, jednak napewno @ po tym stały sie mniej bolesne. Dużo jest nt. tych enzymów po angielsku.

Kiciusiowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciusiowa leczyłaś się tym w Polsce? Mnie nigdy żaden lekarz nie mówił o takim sposobie leczenia endomendy a podejrzewano ją u mnie

• Kiciusiowa Znajoma

Wysłany: 25 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Polsce, ale informacje o enzymach znalazłam na stronach anglojęzycznych. Jak wpiszesz np. Endometriosis i nattokinasa możesz znaleść dużo informacji. Serropepraze i nattokinaze zamawialam przez internet u rożnych producentów. Fakt, ze po zużyciu opakowania (po około 2 msc.) robiłam sobie przerwy kilkumiesięczne, bo tak naprawdę niewiedziałam czy endometrioza to mój problem. Miałam objawy takie jak bolesne @ z dużymi krwawieniami, moja mama miała endo. Tylko u mnie Ca wyszedł w normie. Poza tym mialam nadzieje, ze enzymy rozpuszcza mojego miesniaka, co niestety nie nastąpiło. Na pewno enzymy u mnie złagodziły bóle @. Obecnie znów zaczęłam używać nattokinaze, tylko, ze w preparacie Endovan. Ten preparat ma bardzo dobre opinie na forach. Wiąże z min duże nadzieje jeżeli chodzi o miesniaka ( mój mięśniak podobno ma nieprzeszkadzac w zaciazeniu, ale kto go wie). Endovan kupiłam przez stronę producenta z USA. Niestety jest drogi i długo na niego musiałam czekać. W międzyczasie wyszła inna potencjalna przyczyna mojej niepłodności, jednak dwie buteleczki endovanu napewno żuzyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 20:57

Kiciusiowa
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ