X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Estradiol i progesteron a implantacja zarodka
Odpowiedz

Estradiol i progesteron a implantacja zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kisiek Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Jeśli powielam temat to wybaczcie - proszę :)

Jestem tu nowa i jeszcze nie do końca się odnajduje ma forum

Mam do Was prośbę, wiem, że większość z Was nie jest lekarzem itd ale chciałabym poznać waszą opinię i bazować na Waszym doświadczeniu.

Aktualnie 8 miesiąc starań, mamy z mężem po 28 lat.
    W lutym pierwsza ciąża która okazała się ciąża biochemiczna, stracona w 5 tyg. Lekarz ginekolog powiedział, że przyczyną mógł być niski progesteron.

Przepisał mi duphaston 2x1.

I tak od marca biorę go po owulacji przez 10 dni, 2 razy dziennie.

Moje cykle są długie - mają dokładnie 34 dni.

Aktualny cykl rozpoczął się 16 maja.

Owulacja potwierdzona testo owulacyjnymi była 2 czerwca.

Wspolzylismy codziennie kilka dni przed owulacja, w owulację i dzień po.

Dzisiaj jestem 8dpo i zrobił rano badania hormonalne:

Estradiol (E2)
    Estradiol
    160,40
    pg/mL
    Wykres
    faza folikularna 21-251
    środkowa faza cyklu 38-649
    faza lutealna 21-312
    Kobiety po menopauzie nie poddawane HTZ <10-28
    Kobiety po menopauzie poddawane HTZ <10-144

Progesteron
    Progesteron
    12,86
    ng/mL
    Wykres
    F.Folikularna <0,1-0,3
    F. Lutealna 1,2-15,9
    Kobiety po menopauzie <0,1-0,2
    Kobiety w ciąży:
    I trymestr 2,8-147,3
    II trymestr 22,5-95,3
    III trymestr 27,9-242

Korzystaj z okazji zrobiłam także z ciekawości beta hcg, która wyszła negatywnie. <2,30

Powiedzcie mi proszę jak to jest z tym estradiolem i progesteronem ?

Czy wyniki które mam ją w 8dpo mogą jeszcze zwiastować że w najbliższym czasie pojawia się na teście dwie kreski ?
    Jak to interpretować ?

Dodam jeszcze, że od 3 dni mam typowe objawy ciążowe - ból podbrzusza, kremowy śluz, mierzę temperaturę (udostępniony wykres) , chodzę częściej do toalety oddawać mocz, lecz także częściej oddaje kał ale wygląda on na biegunkę , dodatkowo dzisiaj dostałam dużej zgagi.

Bardzo Was proszę, napiszcie mi co myślicie o wynikach i czy jest jeszcze jakakolwiek nadzieja.

Z góry dziękuję,
    Kisiek

Przeżywam najwspanialszy okres w życiu - macierzyństwo <3
    Droga była długa, kręta i wyboista, ale teraz jestem szczęśliwa
    😭Marzec 2022- pierwsze poronienie, ciąża biochemiczna
    😭Sierpień 2022- drugie poronienie, ciąża biochemiczna
    🥰Czerwiec 2023- pierwsza wizyta u naprotechnologa, ustalenie planu leczenia, badania
    🥰Lipiec 2023- druga wizyta u naprotechnologa, analiza wyników badań. Wszystkie badania książkowe. Problem tylko z progesteronem. Wdrożenie odpowiedniego leczenia.
    🥳Wrzesień 2023 - ostatnia miesiączka
    🥳Październik 2023- pozytywny test ciążowy
    🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷Czerwiec 2024- na świat 12.06.2024 przyszła nasza ukochana córeczka Maja.
  • Imbirowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron na pewno oznacza, ze była owulacja. Co do estradiolu nie wiem bo nigdy go nie robiłam w tej fazie cyklu. Jest prawidłowy jak widać po widełkach i powinien rosnąć jeśli zaszłaś w ciąże ale jesteś 8dpo wiec to za wcześnie aby cokolwiek wiedzieć :) to samo z beta. Najbardziej wiarygodny wynik to 14dpo. Wiec musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać 😊

kisiek lubi tę wiadomość

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • kisiek Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirowa wrote:
    Progesteron na pewno oznacza, ze była owulacja. Co do estradiolu nie wiem bo nigdy go nie robiłam w tej fazie cyklu. Jest prawidłowy jak widać po widełkach i powinien rosnąć jeśli zaszłaś w ciąże ale jesteś 8dpo wiec to za wcześnie aby cokolwiek wiedzieć :) to samo z beta. Najbardziej wiarygodny wynik to 14dpo. Wiec musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać 😊

Dziękuję za ciepłe słowa!
    Dodają otuchy!

Przeżywam najwspanialszy okres w życiu - macierzyństwo <3
    Droga była długa, kręta i wyboista, ale teraz jestem szczęśliwa
    😭Marzec 2022- pierwsze poronienie, ciąża biochemiczna
    😭Sierpień 2022- drugie poronienie, ciąża biochemiczna
    🥰Czerwiec 2023- pierwsza wizyta u naprotechnologa, ustalenie planu leczenia, badania
    🥰Lipiec 2023- druga wizyta u naprotechnologa, analiza wyników badań. Wszystkie badania książkowe. Problem tylko z progesteronem. Wdrożenie odpowiedniego leczenia.
    🥳Wrzesień 2023 - ostatnia miesiączka
    🥳Październik 2023- pozytywny test ciążowy
    🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷Czerwiec 2024- na świat 12.06.2024 przyszła nasza ukochana córeczka Maja.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ