X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Estrofem- cały czas miesiączkuję.
Odpowiedz

Estrofem- cały czas miesiączkuję.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Evqa Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny.
    Nigdy nie sądziłam, że zaloguję się kiedyś na takie forum, ale czuję się potwornie samotna w walce o dziecko. Jak mąż by mnie nie kochał, to jednak nie on co miesiąc dostaje okres. Na pewno rozumiecie, co mam na myśli.
    Jestem po pierwszym transferze. Nasza sytuacja wygląda tak, że ja jestem zdrowa (na chwilę obecną niczego niepokojącego u mnie nie wykryto), a problem z naturalną ciążą wynika u nas z jakości nasienia (wady budowy u prawie 100% zawodników).
    Bardzo dobrze zareagowałam na stymulację, udało się wychodować 14 pęcherzyków, w 11 były dojrzałe komórki, wszystkie się zapłodniły i uzyskaliśmy 9 zarodków.
    Transfer miał być tylko formalnością. Blastocysta 5.1.1.
    I dupa.
    Zarodek się nie przyjął, w dni po transferze zaczął mi się okres.
    Teraz przygotowuję się do criotranaferu, ale pewnie po Nowym Roku będę musiała odstawić Estrofem i czekać na kolejne pomysły lekarza.
    Estrofem zazywam od 1dc najpierw 2x dziennie przez 6 dni, a później 3x dziennie. Dzisiaj jest 10 dzień a okres mi się tylko rozkręca. We wtorek 2.01 mam usg i krew (progesteron).
    Czy któraś z Was też tak miała, że Estrofem nie zahamował krwawienia?

Artemida Olsztyn 🚫 NIGDY WIĘCEJ

🚺 37l
    🚹 42 l, wadliwa budowa chłopaków
    Długi protokół ➡️ 11 jajeczek ➡️ 9 zarodków ➡️ transfer blastocysty 5.1.1. ➡️ nieudany, nie zagnieździł się
    Crio➡️4.2.1➡️nieudany, nie zagnieździ się
    7 X ❄️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ