X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Estrofem- cały czas miesiączkuję.
Odpowiedz

Estrofem- cały czas miesiączkuję.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Evqa Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny.
    Nigdy nie sądziłam, że zaloguję się kiedyś na takie forum, ale czuję się potwornie samotna w walce o dziecko. Jak mąż by mnie nie kochał, to jednak nie on co miesiąc dostaje okres. Na pewno rozumiecie, co mam na myśli.
    Jestem po pierwszym transferze. Nasza sytuacja wygląda tak, że ja jestem zdrowa (na chwilę obecną niczego niepokojącego u mnie nie wykryto), a problem z naturalną ciążą wynika u nas z jakości nasienia (wady budowy u prawie 100% zawodników).
    Bardzo dobrze zareagowałam na stymulację, udało się wychodować 14 pęcherzyków, w 11 były dojrzałe komórki, wszystkie się zapłodniły i uzyskaliśmy 9 zarodków.
    Transfer miał być tylko formalnością. Blastocysta 5.1.1.
    I dupa.
    Zarodek się nie przyjął, w dni po transferze zaczął mi się okres.
    Teraz przygotowuję się do criotranaferu, ale pewnie po Nowym Roku będę musiała odstawić Estrofem i czekać na kolejne pomysły lekarza.
    Estrofem zazywam od 1dc najpierw 2x dziennie przez 6 dni, a później 3x dziennie. Dzisiaj jest 10 dzień a okres mi się tylko rozkręca. We wtorek 2.01 mam usg i krew (progesteron).
    Czy któraś z Was też tak miała, że Estrofem nie zahamował krwawienia?

Ja 37
    On 43
    Czynnik męski.
    Artemida Olsztyn- 2 transfery na cyklu sztucznym 🚫
    Kriobank Białystok- 2 transfery na cyklu naturalnym. 1- strata w 10tc (Zespół Turnera), 2 - termin 28.07 🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ