X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Estrofem- cały czas miesiączkuję.
Odpowiedz

Estrofem- cały czas miesiączkuję.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Evqa Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny.
    Nigdy nie sądziłam, że zaloguję się kiedyś na takie forum, ale czuję się potwornie samotna w walce o dziecko. Jak mąż by mnie nie kochał, to jednak nie on co miesiąc dostaje okres. Na pewno rozumiecie, co mam na myśli.
    Jestem po pierwszym transferze. Nasza sytuacja wygląda tak, że ja jestem zdrowa (na chwilę obecną niczego niepokojącego u mnie nie wykryto), a problem z naturalną ciążą wynika u nas z jakości nasienia (wady budowy u prawie 100% zawodników).
    Bardzo dobrze zareagowałam na stymulację, udało się wychodować 14 pęcherzyków, w 11 były dojrzałe komórki, wszystkie się zapłodniły i uzyskaliśmy 9 zarodków.
    Transfer miał być tylko formalnością. Blastocysta 5.1.1.
    I dupa.
    Zarodek się nie przyjął, w dni po transferze zaczął mi się okres.
    Teraz przygotowuję się do criotranaferu, ale pewnie po Nowym Roku będę musiała odstawić Estrofem i czekać na kolejne pomysły lekarza.
    Estrofem zazywam od 1dc najpierw 2x dziennie przez 6 dni, a później 3x dziennie. Dzisiaj jest 10 dzień a okres mi się tylko rozkręca. We wtorek 2.01 mam usg i krew (progesteron).
    Czy któraś z Was też tak miała, że Estrofem nie zahamował krwawienia?

Ja 37
    On 43
    Czynnik męski.
    Artemida Olsztyn- 2 transfery na cyklu sztucznym 🚫
    Kriobank Białystok- 2 transfery na cyklu naturalnym. 1- strata w 10tc (Zespół Turnera), 2 - termin 28.07 🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ