X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Estrofem i plamienia
Odpowiedz

Estrofem i plamienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Go0cha Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy estrofem powoduje plamienia, przesunięcie owulacji, miesiączki?
    Doktor zaleciła lamette 2x1i estrofem 1x1 od 9 DC przez 5 dni
    W połowie cyklu zamiast owulacji 4 dni plamienia, test owulacyjny ciemnial, na USG nie było widać żeby zbliżała się owulacja , nie wiem na co się nastawiac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 15:48

• Sisi30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę estrofem 2 tabletki dziennie od 23 dnia cyklu, mam cykl bezowulacyjny. Od tej soboty mam niewielkie plamienia z krwi a powinnam dostać okres w tamtym tygodniu a tu już 37 dzien cyklu

Starania rok.
    👱‍♀️31 🧔30 oligospermia, poprzednio 1mln/ml, teraz 7 mln/1 ml✅️, operacja zylakow ✅️
    AMH 3,8 hormony ok ✅️
    Punkcja 18.09.2024 r. - tylko 1 zarodek, zapłodnienie ICSI
    23.09 transfer
    2.10 wynik betahcg 8,3 CB 🙁
    zmiana kliniki
    6.03.25 -poczatek stymulacji
    15.03 punkcja , 🥚-24, 14❄️?
    Transfer? Kwiecień ✅️
  • Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go0cha wrote:
    Czy estrofem powoduje plamienia, przesunięcie owulacji, miesiączki?
    Doktor zaleciła lamette 2x1i estrofem 1x1 od 9 DC przez 5 dni
    W połowie cyklu zamiast owulacji 4 dni plamienia, test owulacyjny ciemnial, na USG nie było widać żeby zbliżała się owulacja , nie wiem na co się nastawiac.

Ja brałam estrofem na zatrzymanie wzrostu pęcherzyków, także w pierwszej fazie cyklu wydaje mi się, że tak właśnie działa, bo podczas usg nie miałam żadnych pech widocznych

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ