X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Estrofem i progesteron - starania
Odpowiedz

Estrofem i progesteron - starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2023, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, z partnerem staramy się o dziecko. Mam problem z zalecaniami a nie ma kontaktu z moim lekarzem. Ostatnia wizyta 27.02 13dc, pęcherzyk 21mm. 28.02 zastrzyk Zivafert. 27.02-1.03 estrofem 2x1.
    Od 3.03 estrofem 2x i nie mam podane jak długo przyjmować.
    Od 6.03 progesteron 1x1 przez 10 dni.
    Jak długo przyjmować estrofem(na poprawę endometrium)?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas bierzesz estrofem, dopóki lekarz nirpowie stop jeśli niepowiedział do kiedy to znaczy że masz Cały czas brać;-)...ja jestem po invitro I od 2 dnia cyklu biorę Cały czas oczywiście progesteron też ale trochę inaczej niż Ty..

• Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednocześnie brać estrofem i progesteron tak jak mam zapisane? Chciałam się upewnić czy można te leki razem łączyć :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ