Eurofertil Ostrawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Yuki wrote:Cześć Dziewczyny☺
akurat na tym wątku jest nowa, ponieważ w środę wybieramy się do EuroFertil do dr Lachina mam do Was pytanie techniczne... czy na dojazd tam trzeba wykupić winietę?
Nie powiem Ci ile trzeba mieć na leki bo ja tam leków za gotówkę nie brałam. Zaliczka na procedurę i potem np transfer też można kartą.Yuki lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Dziękuję
Papierki już dostaliśmy. Nie wiem dlaczego, ale jakoś mam bardzo duży dystans do leczenia w tej klinice. Jednak widzę po forum, że wiele z Was jest zadowolonych. Trochę boję się ich podejścia, chociaż w PL też to różnie bywa ...
Oni raczej preferują te mini stymulacje?
Lena887 gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 10:53
-
Yuki wrote:Dziękuję
Papierki już dostaliśmy. Nie wiem dlaczego, ale jakoś mam bardzo duży dystans do leczenia w tej klinice. Jednak widzę po forum, że wiele z Was jest zadowolonych. Trochę boję się ich podejścia, chociaż w PL też to różnie bywa ...
Oni raczej preferują te mini stymulacje?
Lena887 gratulacje
Morska miała tam stymulacje. 1 transfer udany. Wogóle dużo tam Polek trafia więc nie przypadkowo. Wydaje mi się że jak ktoś już ma wiele problemów z immunologia to może być kłopot bo oni najchętniej robiliby transfery jeden za drugim bez jakiejś dogłębnej diagnozy.
Ale jak masz zalecenia i lekarza tutaj który da ci recepty to próbuj.
Ja tam uzyskałam 2 blastki gdzie u nas miałam transferowane 2 dniowe bo bali się czekać z 1 zarodkiem do 5 doby. Więc też raczej laboratorium mają wg mnie lepsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 11:02
AMH 0,54
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Ja nie narzekam na Lachcine, póki co nie było jakiegoś spięcia, zawsze miło i wszystko tłumaczy.
Jeśli chodzi o leki i kasę. To my płaciliśmy 3000 koron za 10 szt Meriofertu(Menopur), recepta na Provere( 9zl) z racji że nie mieliśmy więcej gotówki na Elonve dostałam receptę. Ten zastrzyk u nich kosztuje 1600 zł. To jest kwota na 100% Podobna kwota jest u nas w aptekach.
Ale jeśli pójdziesz do ginekologa w przychodni i poprosisz o przepisanie recepty na polską to wtedy kupisz na ryczałt za 3.20
Potem dostałam kolejne 10 zastrzyków Meriofertu 3000 koron i jeszcze jeden zastrzyk koszt ok 300 koron.
Po punkcji dostałam leki do przygotowania się do transferu Utrogestan od nich 350 koron i receptę na Estrofem 15 zł op.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
GOOD LUCK wrote:Dzięki za informację, tylko zastanawiam się czy które badanie pokazuje większy obraz na powodzenie te z krwi czy endometrium?! Może coś lekarz ci objaśniał?
Nie objaśniał, więc w tym zakresie Ci nie pomogę Biopsję kontrolną i tak musiałam robić po zapaleniu endometrium, więc biorąc pod uwagę brak odczynnika do badania aktywności NK z krwi, zrobiłam m.in ten parametr ze śluzówki. Wiem tylko tyle od dr Sydora, że to badanie ze śluzówki pozwala mu bardziej precyzyjnie dobrać leki do transferu, dlatego rekomendował mi je.
Myślę, że jak ktoś nie ma potrzeby robić biosji z innych powodów, to pewnie nie ma sensu pobierać wycinka dla samych NK. Jednak jak się robi standardową histopato z innych powodów, to wtedy warto rozszerzyć zakres badania -
gacka89 wrote:Ja nie narzekam na Lachcine, póki co nie było jakiegoś spięcia, zawsze miło i wszystko tłumaczy.
Jeśli chodzi o leki i kasę. To my płaciliśmy 3000 koron za 10 szt Meriofertu(Menopur), recepta na Provere( 9zl) z racji że nie mieliśmy więcej gotówki na Elonve dostałam receptę. Ten zastrzyk u nich kosztuje 1600 zł. To jest kwota na 100% Podobna kwota jest u nas w aptekach.
Ale jeśli pójdziesz do ginekologa w przychodni i poprosisz o przepisanie recepty na polską to wtedy kupisz na ryczałt za 3.20
Potem dostałam kolejne 10 zastrzyków Meriofertu 3000 koron i jeszcze jeden zastrzyk koszt ok 300 koron.
Po punkcji dostałam leki do przygotowania się do transferu Utrogestan od nich 350 koron i receptę na Estrofem 15 zł op.
Dzięki Rozumiem, że już po stymulacji i czekasz na transfer? Robiłaś badanie zarodków? -
Alciaa wrote:Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Jestem zainteresowana namiarami na ginekologa. Będę wdzięczna
Lena super przyrost 😀 gratuluje ❤❤
Gacka, gratuluje 3 blastki to świetny wynik 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 18:01
gacka89 lubi tę wiadomość
-
Yuki wrote:Cześć Dziewczyny☺
akurat na tym wątku jest nowa, ponieważ w środę wybieramy się do EuroFertil do dr Lachina mam do Was pytanie techniczne... czy na dojazd tam trzeba wykupić winietę?
Tutaj musimy już zjechać, bo dalsza jazda autostradą bez winiety jest bardzo ryzykowna. Bezpłatny odcinek mierzy 22 km i pokonamy go w ciągu 10 minut. Z samego Wodzisławia do Ostrawy jest 30 km.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 18:40
Yuki lubi tę wiadomość
-
gacka89 wrote:Ja nie narzekam na Lachcine, póki co nie było jakiegoś spięcia, zawsze miło i wszystko tłumaczy.
Potem dostałam kolejne 10 zastrzyków Meriofertu 3000 koron
i jeszcze jeden zastrzyk koszt ok 300 koron.
Po punkcji dostałam leki do przygotowania się do transferu Utrogestan od nich 350 koron i receptę na Estrofem 15 zł op.
A mozesz mi podpowiedziec ja nigdy nie dostaje tego zastrzyku a mialam u nich juz chyba 4 stymulacje
Elonve
-
Yuki wrote:Dzięki Rozumiem, że już po stymulacji i czekasz na transfer? Robiłaś badanie zarodków?
Tak, po stymulacji i po punkcji. Transfer w marcu planujemy.
Dzisiaj dowiedziałam się że mamy 3 blastki
Badania nie robiliśmy.Yuki lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
witam, pytanie dotyczy in vitro z kd
jak długo obecnie czeka się na transfer z kd od podpisania umowy?
czy mozna uzyskać szczególowe dane dawczyni tj wiek, wygląd , wzrost, wykształcenie itp...
czy termin transferu można jakoś uzgodnić czy oni go narzucają?
czy sądzisz ze jest szansa na ciąże z kd?
ile obecnie kosztuje procedura? ( jakieś podwyżki od nowego roku?
czy ktoś może mi coś na powyższe odpisać? -
patka11 wrote:witam, pytanie dotyczy in vitro z kd
jak długo obecnie czeka się na transfer z kd od podpisania umowy?
czy mozna uzyskać szczególowe dane dawczyni tj wiek, wygląd , wzrost, wykształcenie itp...
czy termin transferu można jakoś uzgodnić czy oni go narzucają?
czy sądzisz ze jest szansa na ciąże z kd?
ile obecnie kosztuje procedura? ( jakieś podwyżki od nowego roku?
czy ktoś może mi coś na powyższe odpisać?
Termin transferu będę mieć ustalony po tym jak między 12a 15 DC zrobię USG i sprawdzę wielkość endo i zrobię progesteron wtedy mówią kiedy transfer w zależności od wyniku.
Na resztę pytań nie odpowiem, bo my podchodzimy ze swoimi komórkami.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
iza@ wrote:Gacka89
A mozesz mi podpowiedziec ja nigdy nie dostaje tego zastrzyku a mialam u nich juz chyba 4 stymulacje
Elonve
A przy starcie stymulacji nie brałaś takiego jednego pojedynczego zastrzyku? Może się inaczej nazywał poprostu.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:A przy starcie stymulacji nie brałaś takiego jednego pojedynczego zastrzyku? Może się inaczej nazywał poprostu.
ja zawsze closty menopauzę provera i na koniec zastrzyk dipherelline 0,1 moze to jest to? -
Gabka86 wrote:Nie mam zaproszenia 😁 albo nie moge znaleźć 🙈 wysłałam zaproszenie od siebie 😊
Lena super przyrost 😀 gratuluje ❤❤
Gacka, gratuluje 3 blastki to świetny wynik 😀
Dzięki wielkie. Już zaakceptowałam. Przynajmniej taką mam nadzieję 🙈 Jestem tu nowa i dopiero się zaprzyjaźniam z tą aplikacją 😉Gabka86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny po pynkcji gdy transfer jest w następnym cyklu to też trzeba przyjeżdżać na wizyty na początku cyklu i w połowie czy u swojego gin robić i przesyłać wyniki. Transfery są na sztucznym cyklu?11.2016 ICSI Parends Kraków, 1 zarodek Marzec 2018- crio
Maj 2018 II ICSI Novum Warszawa, 3 zarodki
Styczeń 2019 narodziny córeczki
Luty 2020 crio, 16tc odszedł synek, wrzesień 2021 crio
01-02.2022 III ICSI Czechy Eurofeltil, 3 zarodki, 04 crio , 06 crio 09 crio
03-04.2023 IV ICSI Czechy Eurofeltil, 7 zarodków, po badaniach genetycznych 4 zdrowe. -
iza@ wrote:no wlasnie nie nie wiem moze jak jest malo pęcherzyków to nie podaje sie tego zastrzyku
ja zawsze closty menopauzę provera i na koniec zastrzyk dipherelline 0,1 moze to jest to?
Aaa czyli ty masz chyba ta ministymulacje jak masz clo. To dlatego. Ty zamiast elonvy masz clo. Bo reszta u mnie wyglądała tak samo. Diphereline jest po to żeby pęcherzyki same nie popękały.
Ja miałam clo u mojego ginekologa i wogole na mnie nie działało.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
xlenkaa wrote:Dziewczyny po pynkcji gdy transfer jest w następnym cyklu to też trzeba przyjeżdżać na wizyty na początku cyklu i w połowie czy u swojego gin robić i przesyłać wyniki. Transfery są na sztucznym cyklu?AMH 0,54
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
NK 16,5%
xlenkaa wrote:Dziewczyny po pynkcji gdy transfer jest w następnym cyklu to też trzeba przyjeżdżać na wizyty na początku cyklu i w połowie czy u swojego gin robić i przesyłać wyniki. Transfery są na sztucznym cyklu?
To zależy jak się dogadasz z doktorem. Nas pytał czy będziemy przyjeżdżać. I ostatecznie umówiliśmy się że idę na USG u siebie i proga i pisze jaki wynik.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Tak, po stymulacji i po punkcji. Transfer w marcu planujemy.
Dzisiaj dowiedziałam się że mamy 3 blastki
Badania nie robiliśmy.
Piękny wynik 🍀
A jak zapatrujecie się na badania genetyczne zarodkow?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 22:27
gacka89 lubi tę wiadomość