Fsh
-
Mam już jedno dziecko i zaczynamy starania o kolejne. Zbadalam sobie fsh i lh i wydaje mi się, ze mam wysoki wynik jak na mój wiek (29lat). Fsh wyszło mi 7,7, a lh 5,5. Czy ktoś miał podobne wyniki? Czytałam, że fsh od 9 to już obniżona rezerwa jajnikowa
-
Paplak wrote:Mam już jedno dziecko i zaczynamy starania o kolejne. Zbadalam sobie fsh i lh i wydaje mi się, ze mam wysoki wynik jak na mój wiek (29lat). Fsh wyszło mi 7,7, a lh 5,5. Czy ktoś miał podobne wyniki? Czytałam, że fsh od 9 to już obniżona rezerwa jajnikowa
-
Zeby ocenic poprawnie fsh powinnas go oznaczyc razem z estradiolem w 2-3dc. Moja kolezanka miala fsh 7,8 a estradiol 54 i wtedy wynik fsh jest sztucznie zanizony przez estradiol bo wysoki estrodiol sztucznie obniza fsh. Zrob sobie w nastepnym cyklu tak jesli bedziesz miec niski estradiol to fsh to jest prawidlowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 18:02
-
W 2-3dc ma byc niski ponizej 50 jesli jest wysoki to albo jest torbiel albo wygasajace juz jajniki. Estradiol w polowie cyklu ma byc wysoki nie w 2-3dc glowa do gory powodzenia wyniki masz dobre
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 17:30
-