MojeMarzenie wrote:
witaj Ja mam FSH 22 szanse mi dał praktycznie zerowe ;/
A masz moze robione AMH?
Hej Kochana, miałam robione Amh pod koniec marca tego roku i wyszło 1,32 . Lekarka powiedziała,że szału nie ma,ale można jeszcze coś z tym zrobic. poza tym ,zaznaczyła,że jest ono w miarę aktualne przez rok,czyli aż tak szybko nie spada. Potwierdziła tez to, czego naczytalam się w necie,że FSH może się wahać... Wzięła opcje pozytywną pod uwagę czyli np wahania między 8-15 ...więc u Ciebie też może tak być...warto zrobić badanie FSH w 3 dniu w każdym cyklu przez kilka miesięcy,wtedy będziesz wiedziała jakie są wahania-jesli są (to taka moja sugestia ,ja bym tak zrobiła z ciekawości własnej) . Ale patrząc na mój wynik,to zapytała czy bierzemy pod uwagę in vitro ,bo to największa szansa na dzidzię. Więc mimo,że może się wahać,to i tak szanse na naturalną ciążę są wątpliwe,biorąc pod uwagę wiek i homozygotycznosc genu Pai i 1298 . Poradziła też zrobienie testu na nietolerancję glutenu (warto też zrobić na nietolerancję laktozy). Słyszałam w swoim otoczeniu o bezskutecznych próbach ,a po odstawieniu glutenu sukces,więc chyba warto. Tobie lekarz dał szansę praktycznie zerowe...ale nie zerowe. Wiadomo wyniki dużo mówią,ale lekarze jeszcze wszystkiego nie wiedza. Naczytałam i nasłuchałam się takich historii, gdzie lekarze zapewniali, ze ciąży nigdy nie będzie,a jednak były,więc trzeba walczyć. Dopóki się działa,jest nadzieja,a zerowe szansę mają te osoby,które nie walczą...więc głowa do góry😁 MojeMarzenie ,a skąd jesteś? Jak u Ciebie z Amh?
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak