X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną FSH ponad normę,a udana ciąża ..
Odpowiedz

FSH ponad normę,a udana ciąża ..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc🙂
    Mam 36 lat i z mężem od 2 lat staramy się bezskutecznie o pierwszego dzidzisia. Podczas ostatnich badań zrobionych w 3 dniu cyklu (sierpien 2019) okazało się że moje FSH jest ponad normę ...15,26 gdzie normą jest do 12 z kawałkiem...moje amh (koniec marca 2019 ) wynosiło 1,32 . Jestem załamana, bo w necie naczytałam się strasznych informacji-generalnie, że o dziecko będzie bardzo trudno😔...powiedzcie,czy którejś z Was udało się zajść w ciążę z podwyzszonym poziomem FSH, jakie było leczenie ...będę wdzięczna za pomoc🙂

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Ja mam FSH 22 szanse mi dał praktycznie zerowe ;/
    A masz moze robione AMH?

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojeMarzenie wrote:
    witaj Ja mam FSH 22 szanse mi dał praktycznie zerowe ;/
    A masz moze robione AMH?
    Hej Kochana, miałam robione Amh pod koniec marca tego roku i wyszło 1,32 . Lekarka powiedziała,że szału nie ma,ale można jeszcze coś z tym zrobic. poza tym ,zaznaczyła,że jest ono w miarę aktualne przez rok,czyli aż tak szybko nie spada. Potwierdziła tez to, czego naczytalam się w necie,że FSH może się wahać... Wzięła opcje pozytywną pod uwagę czyli np wahania między 8-15 ...więc u Ciebie też może tak być...warto zrobić badanie FSH w 3 dniu w każdym cyklu przez kilka miesięcy,wtedy będziesz wiedziała jakie są wahania-jesli są (to taka moja sugestia ,ja bym tak zrobiła z ciekawości własnej) . Ale patrząc na mój wynik,to zapytała czy bierzemy pod uwagę in vitro ,bo to największa szansa na dzidzię. Więc mimo,że może się wahać,to i tak szanse na naturalną ciążę są wątpliwe,biorąc pod uwagę wiek i homozygotycznosc genu Pai i 1298 . Poradziła też zrobienie testu na nietolerancję glutenu (warto też zrobić na nietolerancję laktozy). Słyszałam w swoim otoczeniu o bezskutecznych próbach ,a po odstawieniu glutenu sukces,więc chyba warto. Tobie lekarz dał szansę praktycznie zerowe...ale nie zerowe. Wiadomo wyniki dużo mówią,ale lekarze jeszcze wszystkiego nie wiedza. Naczytałam i nasłuchałam się takich historii, gdzie lekarze zapewniali, ze ciąży nigdy nie będzie,a jednak były,więc trzeba walczyć. Dopóki się działa,jest nadzieja,a zerowe szansę mają te osoby,które nie walczą...więc głowa do góry😁 MojeMarzenie ,a skąd jesteś? Jak u Ciebie z Amh?

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Hej Kochana, miałam robione Amh pod koniec marca tego roku i wyszło 1,32 . Lekarka powiedziała,że szału nie ma,ale można jeszcze coś z tym zrobic. poza tym ,zaznaczyła,że jest ono w miarę aktualne przez rok,czyli aż tak szybko nie spada. Potwierdziła tez to, czego naczytalam się w necie,że FSH może się wahać... Wzięła opcje pozytywną pod uwagę czyli np wahania między 8-15 ...więc u Ciebie też może tak być...warto zrobić badanie FSH w 3 dniu w każdym cyklu przez kilka miesięcy,wtedy będziesz wiedziała jakie są wahania-jesli są (to taka moja sugestia ,ja bym tak zrobiła z ciekawości własnej) . Ale patrząc na mój wynik,to zapytała czy bierzemy pod uwagę in vitro ,bo to największa szansa na dzidzię. Więc mimo,że może się wahać,to i tak szanse na naturalną ciążę są wątpliwe,biorąc pod uwagę wiek i homozygotycznosc genu Pai i 1298 . Poradziła też zrobienie testu na nietolerancję glutenu (warto też zrobić na nietolerancję laktozy). Słyszałam w swoim otoczeniu o bezskutecznych próbach ,a po odstawieniu glutenu sukces,więc chyba warto. Tobie lekarz dał szansę praktycznie zerowe...ale nie zerowe. Wiadomo wyniki dużo mówią,ale lekarze jeszcze wszystkiego nie wiedza. Naczytałam i nasłuchałam się takich historii, gdzie lekarze zapewniali, ze ciąży nigdy nie będzie,a jednak były,więc trzeba walczyć. Dopóki się działa,jest nadzieja,a zerowe szansę mają te osoby,które nie walczą...więc głowa do góry😁 MojeMarzenie ,a skąd jesteś? Jak u Ciebie z Amh?

Twoje Amh jest w normie i w najlepszym porządku moje no niestety diametralnie niskie bo 0,08 także sama widzisz szanse praktycznie nie realne :( Nie wiem co Mysleć lecz mnie to bardzo Martwi .moze stymulacja mi pomoze ktora mi właczyli inf nie chce

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ