X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną FULLY ACTIVE B COMPLEX 30 KAPS.
Odpowiedz

FULLY ACTIVE B COMPLEX 30 KAPS.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Micra Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Chciałabym zapytać o Wasze opinie i doświadczenia na temat zestawu witamin FULLY ACTIVE B COMPLEX DR BEST. Potrzebuję czegoś skutecznego i sprawdzonego na obniżenie homocysteiny.

• njut Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę B-Right, bo mąż wyczytał, że ma dobre opinie.

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie działa bardzo dobrze. Biorę 1 tabl. dziennie.
    W listopadzie homocysteina powyżej 10, w grudniu - po miesiącu suplementacji spadło do 6.5..
    Po 2 kolejnych miesiącacach mam 7.31 także jestem zadowolona :)

Z kolei moja koleżanka źle się po nim czuła, brała co 2 dzień, bo było jej słabo i miała zawroty głowy. Przeszło po odstawieniu.
    Także co organizm to inna reakcja..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 20:39

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również brałam. Dobry stosunek zawartości do ceny.

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Micra Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam do tej pory folian - 800, b6 - 25, b12 - 1000, po miesiącu wynik homocysteiny obniżył się zaledwie o 2,5 jednostki... To słabo... Ten zestaw o którym piszę ma bardziej obszerny skład, dlatego liczę na to, że może będzie bardziej skuteczny. Tylko wydaje mi się m"mało znany" i dlatego zastanawiam się czy wszystko z nim ok

• Micra Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Na mnie działa bardzo dobrze. Biorę 1 tabl. dziennie.
    W listopadzie homocysteina powyżej 10, w grudniu - po mies Siącu suplementacji spadło do 6.5..
    Po 2 kolejnych miesiącacach mam 7.31 także jestem zadowolona :)

Z kolei moja koleżanka źle się po nim czuła, brała co 2 dzień, bo było jej słabo i miała zawroty głowy. Przeszło po odstawieniu.
    Także co organizm to inna reakcja..

Homocysteina spadła, a potem się podwyższyła, pomimo brania? Dlaczego tak się stało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 21:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Garden of Life, Vitamin Code. Bardzo dobre witaminy ale drogie. Zobacz skład na necie. Plus kwas foliowy 5mg na receptę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micra wrote:
    Homocysteina spadła, a potem się podwyższyła, pomimo brania? Dlaczego tak się stało?

Przed grudniowym badaniem odstawiłam tabletki na 3 dni przed pobraniem, a teraz badanie wyskoczyło mi nagle i nie odstawiłam tabsów. Może dlatego?
    Albo dlatego, że przerwałam dietę bezglutenową (mam mutację), a to też ma wpływ na wyniki.
    Nie martwię się póki jest niska, za miesiąc powtórzę i wtedy będę myśleć..

Micra lubi tę wiadomość

• Micra Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Ja biorę Garden of Life, Vitamin Code. Bardzo dobre witaminy ale drogie. Zobacz skład na necie. Plus kwas foliowy 5mg na receptę.

Dziękuję.
    Tak sie zastanawiam, która z witamin b odgrywa najistotniejszą rolę w obniżaniu homocysteiny. Z tego co wytyczałam (duuużo) wygląda na to, że wersje są różne, niektórzy piszą, że podstawowe znaczenie ma kwas foliowy, inni, że b12...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, że b12 obniża homocysteinę i dlatego łykam B-Complex Dr Best's.. Dodatkowo ma w składzie folian więc to kolejny plus dla mnie :)
    Musisz wypróbować co będzie najlepiej na Ciebie działało :)

• Micra Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never_lose_hope wrote:
    Ja czytałam, że b12 obniża homocysteinę i dlatego łykam B-Complex Dr Best's.. Dodatkowo ma w składzie folian więc to kolejny plus dla mnie :)
    Musisz wypróbować co będzie najlepiej na Ciebie działało :)

Dla mnie to też będzie plus :)
    Dziękuję, pozdrawiam

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ