WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki - No musze sie wcisnąć :) spróbuje zaatakować na otwarcie to wejdę chyba szybko..Dokładnie - musiałam sie zarazić w LM a co gorsza mam dr L w środę :(

Lena - No to moje kciuki już masz :) mocne!!

• Anovi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr Ś mówił, że oni rutynowo stosują icsi, nawet już raczej nie korzystają z tradycyjnego ivf, a imsi żeby dopłacać do wg niego trochę naciąganie, w naszym przypadku, bo nie mieliśmy jakiś tragicznych wyników u M.
    Dr bardzo dobrze wszystko wyjaśniał popierając badaniami, mówił otwarcie że niektóre rzeczy uważa za marketing i nie warto ich stosować od razu na wejściu.

Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
    I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
    3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
    10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
    Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
    06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
    09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
    Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
    Bhcg 17dpt - 4150 🙏
    BCG 19dpt - 2171 💔
    09.12.2021 - FET nr 5. 😕
    12.01.2022 FET nr 6 HCG
    - 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
    16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
    02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200 :( 💔
    05.2023 zmiana kliniki
    06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
    ET - 😓
    Lipiec 23' - FET 😓
    Sierpień 23 FET 👶córka
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrócę do tematu monitora oddechu bo siedze godzinami nad tym codziennie i nei oge sie zdecydowac. Tyle opinii ile ludzi. Nie wiem ile z tych art sponsorowanych mowi prawded a ile to marketing, ludzie tez pisza rozne opinei itd. Sama nei wiem ktory kupic a musze miec.
    Angelcare czy Babysense 7 ? błagam podpowiedzcie cos , moze jak nie macie to słyszałyscie, czytałyscie albo lepiej ktos ze znajomych ma.
    Mi polecali Angelcare znajomi ale czytam ze tylko Babysense 7 ma certyfikat medyczny.
    HELP ;)

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję Snuza - koleżanka Cierpliwa bardzo poleca :) ze wzgl na łóżeczko i dostawkę/ możliwość migracji m
    Ja bym wzięła babysense

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 15:20

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ja kupuję Snuza - koleżanka Cierpliwa bardzo poleca :) ze wzgl na łóżeczko i dostawkę/ możliwość migracji m
    Ja bym wzięła babysense
    No snuzy nie chce bo to do pieluszki a chce taki pod materac właśnie. Masakra naprawdę nie wiem co zrobić. Chciałabym.i Fo od. Kogoś kto to używał właśnie tego babysense bo moi znajomi tylko angelcare a babysense pisał ktoś w necie że się nie włączal a dziecko miało bezdechy :(

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenoki, jeszcze pracuję :) No jasne, już w głowie zaczynam planować pokoik <3

Hałasianka, ja stacjonarny kupuję BabySense 7. Już leży w obserwowanych na allegro :)

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    No snuzy nie chce bo to do pieluszki a chce taki pod materac właśnie. Masakra naprawdę nie wiem co zrobić. Chciałabym.i Fo od. Kogoś kto to używał właśnie tego babysense bo moi znajomi tylko angelcare a babysense pisał ktoś w necie że się nie włączal a dziecko miało bezdechy :(
    Może spytaj w szpitalu - oni się znają i coś doradzą? Może zupełnie inna firma ?

• Pini Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie, te monitory oddechu to taki must have? W sumie o tym nie myślałam. Pewnie z racji mojego ogólnego podejścia do życia że noł stres i wszystko będzie dobrze.

U mnie kilka dni zwolnienia i już jestem zadowolona z postępów. Wczoraj wizyta w sklepie z M i wózek oraz łóżeczko wybrane. Padło na Espiro Next Avenue :) teraz trzeba poszukać najlepszej ceny i zamawiać. Pozostaje kwestia materaca i jest szansa że dziecko będzie miało gdzie spać ;D

Czy oprócz Medela Harmony polecacie jeszcze jakiś laktator ręczny?

Lena mocne kciuki ! :)

Aśka32, Lenonki lubią tę wiadomość

dqprqps6x517rzr2.png
  • Aśka32 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to i ja się wcisnę z pytankiem - do łóżeczka dostawnego monitor pod materacyk czy właśnie ten na pieluszkę bo zapomniałam? :D
    Pini super, widzisz szybko pójdzie i wszystko będziesz miała :)
    Lena ogromniaste kciuki za jutro &&&&

17u9wn156sojx8bm.png
    qdkkx1hpxlesbore.png
    starania od 09.2016 Gameta Gdynia
    18.07.2018 - 2 ICSI
    FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491 <3
    FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Lenoki, jeszcze pracuję :) No jasne, już w głowie zaczynam planować pokoik <3

Hałasianka, ja stacjonarny kupuję BabySense 7. Już leży w obserwowanych na allegro :)
    A polecił ci go ktoś czy tylko po opiniach z netu?

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Może spytaj w szpitalu - oni się znają i coś doradzą? Może zupełnie inna firma ?
    W szpitalu pewnie powiedzą o babysense bo to medyczny. Zapytam za tydz tej doradcy laktacyjnej bo miałam moez dziś ale przełożyła o tydz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 15:57

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pini wrote:
    A powiedzcie, te monitory oddechu to taki must have? W sumie o tym nie myślałam. Pewnie z racji mojego ogólnego podejścia do życia że noł stres i wszystko będzie dobrze.

U mnie kilka dni zwolnienia i już jestem zadowolona z postępów. Wczoraj wizyta w sklepie z M i wózek oraz łóżeczko wybrane. Padło na Espiro Next Avenue :) teraz trzeba poszukać najlepszej ceny i zamawiać. Pozostaje kwestia materaca i jest szansa że dziecko będzie miało gdzie spać ;D

Czy oprócz Medela Harmony polecacie jeszcze jakiś laktator ręczny?

Lena mocne kciuki ! :)
    Must have nie, kwestia spokoju psychicznefo ale mam znajomych którzy mieli zdrowa córkę grzecznie spała itd a kilka razy miała bezdech w nocy i się przydal na Maxa!!
    Ja musze że względu na tą wadę serca u m ie to obowiązkowo. Ja będę to miała na pewno w kolysce w sypialni gdzie będzie spała z nami w nocy a w dzień do łóżeczka będę ją próbowała przekładać i może dokupie ta snuze wtedy ale to się okaże w trakcie jak będzie :)

• Eszkilu Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agm tak, brałam Pabi, i podobnie jak Lenonki, odstawiłam po pozytywnej becie.

Hałasianka mam Babysense 7, ogólnie jest bardzo czuły, elegancki (małe, białe pudełeczko przyczepiane do łóżeczka), używaliśmy miesiąc - potem przenieśliśmy Małą do nas, do coconaababy, bo wygodniej było nam karmić.

agm lubi tę wiadomość

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszkilu wrote:
    agm tak, brałam Pabi, i podobnie jak Lenonki, odstawiłam po pozytywnej becie.

Hałasianka mam Babysense 7, ogólnie jest bardzo czuły, elegancki (małe, białe pudełeczko przyczepiane do łóżeczka), używaliśmy miesiąc - potem przenieśliśmy Małą do nas, do coconaababy, bo wygodniej było nam karmić.
    O super :) czyli jesteście zadowoleni?
    To się do łóżeczka przyczepia tylko? Myślałam że to mata pod materacyk jest też. A dam radę to używać w kolysce w sypialni koło naszego łóżka w nocy? Bo to najważniejsze dla mnie w sumie.

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok doczytałam już ze jest mata i do tego przyczepiasz od łóżeczka ten plastik. :) czyli tak jak myslalam
    Pytanie czy będzie to ok i do łóżeczka i do małej kołyski?

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitor to taki must have dla wcześniaczków. Ja kupułam Respisense pieluszkowy, bo mi całą ciążę wmawiali, że urodzę wcześniaka... i urodziłam w 42 tc :D
    Monitor działa, bo kilka razy zawył niemiłosiernie po tym jak Łuśka go sobie odpięła, albo mąż zdjął z pueluchy bez wyłączenia (a jakże - w nocy!). Ani razu nie było bezdechu, więc coraz rzadziej go przypinamy. Chyba czas go wystawić na olx.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam Snuze dlatego, że:
    - jest przenośny wiec mogę go zabrać do salonu, ogródka i na wyjazdy do mamy
    - mamy łóżeczko dostawne, wiec nie będę musiała się zastanawiać czy płytki czują nasz oddech, czy dziecka (choć Lena pisała, że oni dostawkę odsunęli od łóżka na centymetr i ona nie ma wątpliwości)
    - jak w nocy będę wyciągała dziecko z łóżeczka (karmienie/przewijanie) to nie muszę pamiętać o tym, żeby monitor odłączyć, a potem podłączyć. To jest chyba jeden z ważniejszych powodów, o którym na początku nie pomyślałam. Nie chciałabym, żeby podczas wyjmowania dziecka uruchomił się i przestraszył małego, albo żebym po zaśnięciu budziła się spanikowana z myślą czy na pewno go włączyłam
    - też ma certyfikat medyczny

Hałasianka, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Eszkilu Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Ok doczytałam już ze jest mata i do tego przyczepiasz od łóżeczka ten plastik. :) czyli tak jak myslalam
    Pytanie czy będzie to ok i do łóżeczka i do małej kołyski?

Jak najbardziej, teraz wisi nam na koszu mojzesza :) Zadowoleni, acz nigdy nie pamietalam o wylaczeniu go po wyjeciu dziecka. Strasznie wyje.

Hałasianka lubi tę wiadomość

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pini wrote:

Pini, jeśli czujesz, że nie będziesz panikującą matką, to chyba nie ma potrzeby kupowania monitora oddechu. Żadna moja koleżanka nie miała i każda uważa, że to zbędny wydatek. Oczywiście łatwo powiedzieć po fakcie, mając zdrowe, odchowane dzieci. Gdybym wiedziała, że się przewrócę, to bym się położyła :P Ja na bank na początku bym się budziła i obserwowała czy mały oddycha (niewykluczone, że nadal tak będę robiła pomimo monitora :P) więc nawet jeśli ten monitor zapewni mi względny spokój tylko przez pierwszych kilka miesięcy, to i tak się opłaca ;)

Co do wózka to przybij piątkę, bo my też mamy Espiro next! Oboje cały czas się zachwycamy, że ma tyle fajnych funkcji. Mam nadzieję, że zachwyt nie minie w trakcie użytkowania :P Zdecydowaliśmy się na wersje Manhattan, bo ta ekoskórka po bokach gondoli wydaje się bardzo funkcjonalna np. wtedy gdy wkładasz wózek do samochodu i brudne koła ocierają się o nią, lub gdy bez zmartwienia stawiasz ją na ziemi i niechcący kopniesz brudnym butem ;) Od dołu jest wentylacja, a od góry materiał, wiec o przegrzewanie się nie martwię.
    To nie Twoja teściowa pracuje w jakimś sklepie dziecięcym? Nie może załatwić jakiejś dobrej oferty? :P "Mama i ja" ma taką opcję jak gwarancja najniższej ceny, więc jeśli znajdziesz w necie tańszy (wiarygodna strona, model i kolor ten sam itd.) to powinni Tobie opuścić cenę. My wynegocjowaliśmy -10%, ale sprzedawca kazał się nie chwalić (ups :P). Poza tym ja wolałam kupować stacjonarnie, bo mam pewność, że sklep zamawia bezpośrednio od producenta i dostaję go do ręki, a nie martwię się czy fotelik nie spadł gdzieś kurierowi i nie powstały mikrouszkodzenia.

Ale się rozpisałam. Mam nadzieję, że komuś się to przyda ;)

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy baby sence 7. Jestem zadowolona. Młody parę razy "zapomniał" oddychać i jak monitor zaczął wyć to nie bylo opcji żebym się nie obudziła. Ba, pewnie sąsiedzi też nie spali. Teraz mam w łóżeczku, ale wczesniej młody spał w koszu Mojżesza shnuggle i też ładnie działał :) wybrałam go ze względu na certyfikat :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ