X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki - No musze sie wcisnąć :) spróbuje zaatakować na otwarcie to wejdę chyba szybko..Dokładnie - musiałam sie zarazić w LM a co gorsza mam dr L w środę :(

Lena - No to moje kciuki już masz :) mocne!!

• Anovi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr Ś mówił, że oni rutynowo stosują icsi, nawet już raczej nie korzystają z tradycyjnego ivf, a imsi żeby dopłacać do wg niego trochę naciąganie, w naszym przypadku, bo nie mieliśmy jakiś tragicznych wyników u M.
    Dr bardzo dobrze wszystko wyjaśniał popierając badaniami, mówił otwarcie że niektóre rzeczy uważa za marketing i nie warto ich stosować od razu na wejściu.

Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
    I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
    3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
    10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
    Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
    06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
    09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
    Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
    Bhcg 17dpt - 4150 🙏
    BCG 19dpt - 2171 💔
    09.12.2021 - FET nr 5. 😕
    12.01.2022 FET nr 6 HCG
    - 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
    16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
    02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200 :( 💔
    05.2023 zmiana kliniki
    06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
    ET - 😓
    Lipiec 23' - FET 😓
    Sierpień 23 FET 👶córka
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrócę do tematu monitora oddechu bo siedze godzinami nad tym codziennie i nei oge sie zdecydowac. Tyle opinii ile ludzi. Nie wiem ile z tych art sponsorowanych mowi prawded a ile to marketing, ludzie tez pisza rozne opinei itd. Sama nei wiem ktory kupic a musze miec.
    Angelcare czy Babysense 7 ? błagam podpowiedzcie cos , moze jak nie macie to słyszałyscie, czytałyscie albo lepiej ktos ze znajomych ma.
    Mi polecali Angelcare znajomi ale czytam ze tylko Babysense 7 ma certyfikat medyczny.
    HELP ;)

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję Snuza - koleżanka Cierpliwa bardzo poleca :) ze wzgl na łóżeczko i dostawkę/ możliwość migracji m
    Ja bym wzięła babysense

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 15:20

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ja kupuję Snuza - koleżanka Cierpliwa bardzo poleca :) ze wzgl na łóżeczko i dostawkę/ możliwość migracji m
    Ja bym wzięła babysense
    No snuzy nie chce bo to do pieluszki a chce taki pod materac właśnie. Masakra naprawdę nie wiem co zrobić. Chciałabym.i Fo od. Kogoś kto to używał właśnie tego babysense bo moi znajomi tylko angelcare a babysense pisał ktoś w necie że się nie włączal a dziecko miało bezdechy :(

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenoki, jeszcze pracuję :) No jasne, już w głowie zaczynam planować pokoik <3

Hałasianka, ja stacjonarny kupuję BabySense 7. Już leży w obserwowanych na allegro :)

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    No snuzy nie chce bo to do pieluszki a chce taki pod materac właśnie. Masakra naprawdę nie wiem co zrobić. Chciałabym.i Fo od. Kogoś kto to używał właśnie tego babysense bo moi znajomi tylko angelcare a babysense pisał ktoś w necie że się nie włączal a dziecko miało bezdechy :(
    Może spytaj w szpitalu - oni się znają i coś doradzą? Może zupełnie inna firma ?

• Pini Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie, te monitory oddechu to taki must have? W sumie o tym nie myślałam. Pewnie z racji mojego ogólnego podejścia do życia że noł stres i wszystko będzie dobrze.

U mnie kilka dni zwolnienia i już jestem zadowolona z postępów. Wczoraj wizyta w sklepie z M i wózek oraz łóżeczko wybrane. Padło na Espiro Next Avenue :) teraz trzeba poszukać najlepszej ceny i zamawiać. Pozostaje kwestia materaca i jest szansa że dziecko będzie miało gdzie spać ;D

Czy oprócz Medela Harmony polecacie jeszcze jakiś laktator ręczny?

Lena mocne kciuki ! :)

Aśka32, Lenonki lubią tę wiadomość

dqprqps6x517rzr2.png
  • Aśka32 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to i ja się wcisnę z pytankiem - do łóżeczka dostawnego monitor pod materacyk czy właśnie ten na pieluszkę bo zapomniałam? :D
    Pini super, widzisz szybko pójdzie i wszystko będziesz miała :)
    Lena ogromniaste kciuki za jutro &&&&

17u9wn156sojx8bm.png
    qdkkx1hpxlesbore.png
    starania od 09.2016 Gameta Gdynia
    18.07.2018 - 2 ICSI
    FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491 <3
    FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Lenoki, jeszcze pracuję :) No jasne, już w głowie zaczynam planować pokoik <3

Hałasianka, ja stacjonarny kupuję BabySense 7. Już leży w obserwowanych na allegro :)
    A polecił ci go ktoś czy tylko po opiniach z netu?

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Może spytaj w szpitalu - oni się znają i coś doradzą? Może zupełnie inna firma ?
    W szpitalu pewnie powiedzą o babysense bo to medyczny. Zapytam za tydz tej doradcy laktacyjnej bo miałam moez dziś ale przełożyła o tydz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 15:57

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pini wrote:
    A powiedzcie, te monitory oddechu to taki must have? W sumie o tym nie myślałam. Pewnie z racji mojego ogólnego podejścia do życia że noł stres i wszystko będzie dobrze.

U mnie kilka dni zwolnienia i już jestem zadowolona z postępów. Wczoraj wizyta w sklepie z M i wózek oraz łóżeczko wybrane. Padło na Espiro Next Avenue :) teraz trzeba poszukać najlepszej ceny i zamawiać. Pozostaje kwestia materaca i jest szansa że dziecko będzie miało gdzie spać ;D

Czy oprócz Medela Harmony polecacie jeszcze jakiś laktator ręczny?

Lena mocne kciuki ! :)
    Must have nie, kwestia spokoju psychicznefo ale mam znajomych którzy mieli zdrowa córkę grzecznie spała itd a kilka razy miała bezdech w nocy i się przydal na Maxa!!
    Ja musze że względu na tą wadę serca u m ie to obowiązkowo. Ja będę to miała na pewno w kolysce w sypialni gdzie będzie spała z nami w nocy a w dzień do łóżeczka będę ją próbowała przekładać i może dokupie ta snuze wtedy ale to się okaże w trakcie jak będzie :)

• Eszkilu Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agm tak, brałam Pabi, i podobnie jak Lenonki, odstawiłam po pozytywnej becie.

Hałasianka mam Babysense 7, ogólnie jest bardzo czuły, elegancki (małe, białe pudełeczko przyczepiane do łóżeczka), używaliśmy miesiąc - potem przenieśliśmy Małą do nas, do coconaababy, bo wygodniej było nam karmić.

agm lubi tę wiadomość

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszkilu wrote:
    agm tak, brałam Pabi, i podobnie jak Lenonki, odstawiłam po pozytywnej becie.

Hałasianka mam Babysense 7, ogólnie jest bardzo czuły, elegancki (małe, białe pudełeczko przyczepiane do łóżeczka), używaliśmy miesiąc - potem przenieśliśmy Małą do nas, do coconaababy, bo wygodniej było nam karmić.
    O super :) czyli jesteście zadowoleni?
    To się do łóżeczka przyczepia tylko? Myślałam że to mata pod materacyk jest też. A dam radę to używać w kolysce w sypialni koło naszego łóżka w nocy? Bo to najważniejsze dla mnie w sumie.

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok doczytałam już ze jest mata i do tego przyczepiasz od łóżeczka ten plastik. :) czyli tak jak myslalam
    Pytanie czy będzie to ok i do łóżeczka i do małej kołyski?

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitor to taki must have dla wcześniaczków. Ja kupułam Respisense pieluszkowy, bo mi całą ciążę wmawiali, że urodzę wcześniaka... i urodziłam w 42 tc :D
    Monitor działa, bo kilka razy zawył niemiłosiernie po tym jak Łuśka go sobie odpięła, albo mąż zdjął z pueluchy bez wyłączenia (a jakże - w nocy!). Ani razu nie było bezdechu, więc coraz rzadziej go przypinamy. Chyba czas go wystawić na olx.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam Snuze dlatego, że:
    - jest przenośny wiec mogę go zabrać do salonu, ogródka i na wyjazdy do mamy
    - mamy łóżeczko dostawne, wiec nie będę musiała się zastanawiać czy płytki czują nasz oddech, czy dziecka (choć Lena pisała, że oni dostawkę odsunęli od łóżka na centymetr i ona nie ma wątpliwości)
    - jak w nocy będę wyciągała dziecko z łóżeczka (karmienie/przewijanie) to nie muszę pamiętać o tym, żeby monitor odłączyć, a potem podłączyć. To jest chyba jeden z ważniejszych powodów, o którym na początku nie pomyślałam. Nie chciałabym, żeby podczas wyjmowania dziecka uruchomił się i przestraszył małego, albo żebym po zaśnięciu budziła się spanikowana z myślą czy na pewno go włączyłam
    - też ma certyfikat medyczny

Hałasianka, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Eszkilu Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Ok doczytałam już ze jest mata i do tego przyczepiasz od łóżeczka ten plastik. :) czyli tak jak myslalam
    Pytanie czy będzie to ok i do łóżeczka i do małej kołyski?

Jak najbardziej, teraz wisi nam na koszu mojzesza :) Zadowoleni, acz nigdy nie pamietalam o wylaczeniu go po wyjeciu dziecka. Strasznie wyje.

Hałasianka lubi tę wiadomość

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pini wrote:

Pini, jeśli czujesz, że nie będziesz panikującą matką, to chyba nie ma potrzeby kupowania monitora oddechu. Żadna moja koleżanka nie miała i każda uważa, że to zbędny wydatek. Oczywiście łatwo powiedzieć po fakcie, mając zdrowe, odchowane dzieci. Gdybym wiedziała, że się przewrócę, to bym się położyła :P Ja na bank na początku bym się budziła i obserwowała czy mały oddycha (niewykluczone, że nadal tak będę robiła pomimo monitora :P) więc nawet jeśli ten monitor zapewni mi względny spokój tylko przez pierwszych kilka miesięcy, to i tak się opłaca ;)

Co do wózka to przybij piątkę, bo my też mamy Espiro next! Oboje cały czas się zachwycamy, że ma tyle fajnych funkcji. Mam nadzieję, że zachwyt nie minie w trakcie użytkowania :P Zdecydowaliśmy się na wersje Manhattan, bo ta ekoskórka po bokach gondoli wydaje się bardzo funkcjonalna np. wtedy gdy wkładasz wózek do samochodu i brudne koła ocierają się o nią, lub gdy bez zmartwienia stawiasz ją na ziemi i niechcący kopniesz brudnym butem ;) Od dołu jest wentylacja, a od góry materiał, wiec o przegrzewanie się nie martwię.
    To nie Twoja teściowa pracuje w jakimś sklepie dziecięcym? Nie może załatwić jakiejś dobrej oferty? :P "Mama i ja" ma taką opcję jak gwarancja najniższej ceny, więc jeśli znajdziesz w necie tańszy (wiarygodna strona, model i kolor ten sam itd.) to powinni Tobie opuścić cenę. My wynegocjowaliśmy -10%, ale sprzedawca kazał się nie chwalić (ups :P). Poza tym ja wolałam kupować stacjonarnie, bo mam pewność, że sklep zamawia bezpośrednio od producenta i dostaję go do ręki, a nie martwię się czy fotelik nie spadł gdzieś kurierowi i nie powstały mikrouszkodzenia.

Ale się rozpisałam. Mam nadzieję, że komuś się to przyda ;)

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy baby sence 7. Jestem zadowolona. Młody parę razy "zapomniał" oddychać i jak monitor zaczął wyć to nie bylo opcji żebym się nie obudziła. Ba, pewnie sąsiedzi też nie spali. Teraz mam w łóżeczku, ale wczesniej młody spał w koszu Mojżesza shnuggle i też ładnie działał :) wybrałam go ze względu na certyfikat :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ