Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
lena7 wrote:Oj nie przejdzie...mój były miał tak na imię 😁😁
Fak, sorki, nie sposób był o przewidzieć
Zola89 wrote:PanieJamnik, mam nadzieję, że dzisiejsza iui się odbędzie, a co najważniejsze zakończy sukcesem ✊
Dziękujemy za pamięć i już nie możemy się doczekać. Jamnik rwie małże tak, jakby tańczył czardasza, jeśli nie pękł za wcześnie to mamy szansę
Kolejne pytanie mi się nasunęło... jak jest po iui ze współżyciem? Można, nie można, powinno się, nie powinno? Bo zabieg zabiegiem, ale szczęściu można spróbować dopomóc... -
Zola89 wrote:Tupciu, u mnie żadnych objawów. Chociaż myślę, że to jeszcze za wcześnie. Ale jakoś nie mogę zmienić swojego nastawienia i mam złe przeczucia.
Ty za to masz dobre podejście 😉 skoro tak ładnie pożegnałaś się z obecnym stanem to musi się udać!
Chociaż nie ukrywam, że fajnie by było, jak byśmy zostały ciążową parką 😁 i nawet termin porodu byłby ten sam 😋Zola89 lubi tę wiadomość
IVF start kwiecień 2019, pick up maj = 4x❄️
FET I: 04.06, 4.2.1 = beta<0.1, FET II: 09.07, 4.1.2 = beta<0.2, FET III: 17.12, 3.2.2 i 3.2.3 = beta 7dpt: 135, 10dpt: 555, 18dpt: 11962, 22dpt: ~33tys., 23dpt:❤️❤️
2018: 4x IUI = 2x cb
Starania od 2016 -
Marysiu u nas spacery przebegają az miło. Mały albo śpi albo leży i mi się przygląda lub też jest zahipnotyzowany patrzeniem się na czerwoną wstążeczkę zawieszona na górze budki. Podobnie jak u Lenonki jest dość wrażliwy na słońce i jak tylko mu przeszkadza to zaczyna się wic po całej gondoli także cieszę się że mamy budkę z możliwością rozpięcia i zaciągnięcia na tego małego wrażliwca wtedy to już nic nie widzi. Każdy maluch inaczej, nie poradzisz. My w zamian za to mamy od początku kłopoty z żywieniem - mleko, ulewanie, kupy.
Anovi z tym brzuchem to u mnie podobnie i bardzo wyraźnie czułam rozciąganie brzucha, też mnie to zastanawiało czy aby jest ok. Zawsze miałam silne mięśnie brzucha, ale raczej cienkie. Brzuch niby był mały, teraz mięśnie nadal sa, ale czuję że przez środek zrobiło się takie luźniejsze miejsce... Na szczęście nie wygląda to źle, w sumie jest raczej nie widoczne. Pewnie kwestia ćwiczeń za które jeszcze nie chciało mi się zabrać bo nie mam motywacji -
Pini, hehe, dzięki za pocieszenie na pewno szersze będzie miejsce po środku z też zaczynam to widzieć. Ale czuję to rozciąganie szczególnie przy ćwiczeniach. Nie jestem w stanie pogłębić lędźwiowej lordozy, np w cwiczeniach typu koci grzbiet, gdzie się robi na zmianę koci i koński, koci bez problemu, ale potem ją dół ten kręgosłup wcisnąć...no nie da rady z tak mnie brzuch po środku na górze ciągnie że aż boliz więc nie rozciągam. A tak mi się marzy przegiąć trochę kręgosłup :p. To moje spanie zaczyna być żartem.
W nocy budzę się bo ciągle chce mi się pić, kilka razy idę siku, a jak M wstaję przed 7 do pracy to i ja zaraz wstaje bo już mnie boli kręgosłup piersiowy 🙈Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
Bhcg 17dpt - 4150 🙏
BCG 19dpt - 2171 💔
09.12.2021 - FET nr 5. 😕
12.01.2022 FET nr 6 HCG
- 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200 💔
05.2023 zmiana kliniki
06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
ET - 😓
Lipiec 23' - FET 😓
Sierpień 23 FET 👶córka -
PanJamnik wrote:Dziękujemy za pamięć i już nie możemy się doczekać. Jamnik rwie małże tak, jakby tańczył czardasza, jeśli nie pękł za wcześnie to mamy szansę
Kolejne pytanie mi się nasunęło... jak jest po iui ze współżyciem? Można, nie można, powinno się, nie powinno? Bo zabieg zabiegiem, ale szczęściu można spróbować dopomóc...
Możecie zaszaleć
Pytanie czy żona będzie miała ochotę bo po tych zastrzykach to wszystko napuchniete i boli więc średnia przyjemność ale kto wieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 09:10
LAURA -
Dzisiaj wychodzę, czekam na wypis. Zbadali mnie i dalej nic nie wiem 😂 plamienie jest cały czas..
Hałasianka i Panie jamnik powodzenia!
Kuczka, udało się odkupić od kogoś ten lek?Hałasianka lubi tę wiadomość
-
Marzenka85 wrote:Dzisiaj wychodzę, czekam na wypis. Zbadali mnie i dalej nic nie wiem 😂 plamienie jest cały czas..
Hałasianka i Panie jamnik powodzenia!
Kuczka, udało się odkupić od kogoś ten lek?
Czy coś powiedzieli w końcu?LAURA -
PanieJamnik, podpinam się pod słowa Halasianki. Lekarze zalecają współżycie po iui.
Marzenka, a jak się czujesz? Nie masz jakichś przeczuć co do porodu?
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Anovi wrote:Laski, robię ankietę, w ile godzin urodziłyście od pierwszego skurczu? 😛 Mój M rozważa pojechanie na kurs, bo się dostał, ale to w okolicy mojego terminu! Dokładnie 3-4 dni przed terminem. Zastanawiamy się czy w razie czego zdążyłby dojechać, choć mi się ten pomysł nie podoba w ogóle dojazd zabrałby mu 3,5h około.
Anovi lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Hałasianka wrote:Kurcze Marzenka ale plamienie jest, oni Cię wypisują i co? Dla nich to normalne i masz tak chodzić? Trochę to dziwne. Hmm..
Czy coś powiedzieli w końcu? -
Zola89 wrote:PanieJamnik, podpinam się pod słowa Halasianki. Lekarze zalecają współżycie po iui.
Marzenka, a jak się czujesz? Nie masz jakichś przeczuć co do porodu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 10:10
-
Pini wrote:Ann bardzo rozczulające zdjęcia! Marzyła mi się sesja noworodkowa, ale z racji tego że to wszystko spadło na nas jak grom z jasnego nieba i przez te wszystkie problemy na początku - odpuscilam. Jednak jutro dzwonie umawiać się na sesję i już nie mogę się doczekać!
Lenonki, ale duzy Brunio! No i całe szczęście że zdrowy chłopak oczęta ma boskie.
Halasianka kciuki za Łódź, Laura jest fighterka więc i tym razem będzie dobrze duża i ładna dziewczynka z niej rośnie brewki jak malowane !
Marzenka trzymaj się i daj znać co tam wybadali. Kto wie, może to już blisko
Kciuki za Wasze wizyty, testowanie i inseminacje w tym tygodniu!
Pini mam identyko z tą sesją.Mnie też wszystko zaskoczyło a karmienie pokonało:).
Do kogo idziesz?
Dziewczyny polecacie kogoś na sesje?
-
Anovi, Eszkilku-mam pytanie dot, karmienia? Czy medycznie można cos jeszcze sprawdzic tzn. mam mleko ale bardzo małe ilości i tak sie zastanawiam(bo ja to lubie miec wytlumaczenie) czy może sprawdić na usg czy mam odpowiednie gruczoły mleczne? jak jest mleko ale jest go mało to problem bardziej z prolaktyna czy oksydocyną? Ciagle tak chodzi mi jeszcze po głowie że może coś jeszcze mogę zrobić..
-
Asia2000 ja polecam Marta Obiegla
Hałasianka - kicuki za Was! &&&
Marzenka dziwne, że nie powiedzieli Ci od czego, pewnie sami nie wiedzą. Ja miałam spore krwawienie jak dostałam skurczy, to powiedzieli, że rozwieranie szyjki . A jak dostałam krwawienia po badaniu to położna napisała, że czop odszedł, ale czy tak było to nie wiem . Dobrze, że chcesz to skonsultować
Asia2000, Hałasianka lubią tę wiadomość
-
AnnMari wrote:Asia2000 ja polecam Marta Obiegla
Hałasianka - kicuki za Was! &&&
Marzenka dziwne, że nie powiedzieli Ci od czego, pewnie sami nie wiedzą. Ja miałam spore krwawienie jak dostałam skurczy, to powiedzieli, że rozwieranie szyjki . A jak dostałam krwawienia po badaniu to położna napisała, że czop odszedł, ale czy tak było to nie wiem . Dobrze, że chcesz to skonsultować
Ann, wyświetlił mi się Twój post na fb w pewnej grupie skojarzyłam Cię po zdjęciu -
PanJamnik wrote:Dziękujemy za pamięć i już nie możemy się doczekać. Jamnik rwie małże tak, jakby tańczył czardasza, jeśli nie pękł za wcześnie to mamy szansę
Kolejne pytanie mi się nasunęło... jak jest po iui ze współżyciem? Można, nie można, powinno się, nie powinno? Bo zabieg zabiegiem, ale szczęściu można spróbować dopomóc...
Hej nam lekarz wręcz kazał poprawiać sama przyjemność01.2015 ciąża naturalna [*]
2016 i 2017 słabe nasienie (1% ruchliwych plemników), info o in vitro
12.2018 zmiana kliniki, cudowna poprawa nasienia
01.2019 HSG (obydwa jajowody drożne)
02.2019 IUI
03.2019 2 IUI
04.2019 3 IUI
05.2019 start długi protokół IVF, 5 zarodków 4AA
08.2019 transfer zarodka (1 zarodek się nie rozmroził), zostały 3 zarodki
27.08.2019 bHCG 87, mój mały cudzie trwaj -
Marzenka pewnie Sprzedaż dla Mam Trójmiasto?