Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oranda wrote:
    W Tczewie są dostępne tylko środy. Ja pytałam o 4.04 i powiedzieli mi że jest dostępny. W Tczewie można telefonicznie i bez badań. W pozostałych miejscach osobiście.
    Ale badania powinnaś zrobić. Ten posiew, to trzy dni czekania jak jest ok.

Aktualnie czekam na cytologie...mialam infekcje..co u mnie czeste...i lekarz w koncu przeleczyl mnie porządnie. Dal Orungal mnie i mojemu doustnie...mi masc i potem lactovaginal...odpukać poki co spokoj...
    To moze faktycznie jutro zadzwonie do tego Tczewa...tyle ze sama sie boje jechac..oby mojemu sie wolne udalo wziąć

Mi 4 tez by pasowal...tyle ze nie wiem czy to nie beda ostatnie dni okresu...choc u mnie okres to głównie wieksze plamienia...a tydzien pozniej moze byc juz 11,12 dc...a doktor kazal do 10dc to zrobic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 15:35

• Oranda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4.04 w Tczewie jest jedno miejsce :/

Ja czytałam gdzieś, że na końcówce okresu lepiej nie robić HSG bo mogą ci przepchnąć skrzep do jajowodu.

2011- cb,
    2012.09- poród, jest Marcel!,
    2015.07- cb,
    2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
    2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
    2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
    2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani :/
    2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
    25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oranda wrote:
    4.04 w Tczewie jest jedno miejsce :/

Ja czytałam gdzieś, że na końcówce okresu lepiej nie robić HSG bo mogą ci przepchnąć skrzep do jajowodu.
    To jak bedzie wolny termin to sie zapisze tydzien pozniej...

• Aśka32 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka ja ściemniłam z dniem cyklu na Redłowie podczas hsg - miałam już 13 dzień a powiedziałam że 11. Niestety inaczej w życiu bym się nie wstrzeliła. Dzień cyklu ma chyba znaczenie tylko jeżeli chodzi o ewentualne wypłukanie komórki jajowej - zapłodnionej bądź nie i dlatego każą przychodzić do 10dc. Tak czy siak dostałam zalecenie, żeby od początku cyklu, w którym mam mieć HSG nie <3 więc i tak nie było ryzyka wypłukania zapłodnionej komórki.

17u9wn156sojx8bm.png
    qdkkx1hpxlesbore.png
    starania od 09.2016 Gameta Gdynia
    18.07.2018 - 2 ICSI
    FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491 <3
    FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oranda wyslalam Ci zaproszenie...jak bedziesz 4.04 to zdaj relacje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka32 wrote:
    Koniczynka ja ściemniłam z dniem cyklu na Redłowie podczas hsg - miałam już 13 dzień a powiedziałam że 11. Niestety inaczej w życiu bym się nie wstrzeliła. Dzień cyklu ma chyba znaczenie tylko jeżeli chodzi o ewentualne wypłukanie komórki jajowej - zapłodnionej bądź nie i dlatego każą przychodzić do 10dc. Tak czy siak dostałam zalecenie, żeby od początku cyklu, w którym mam mieć HSG nie <3 więc i tak nie było ryzyka wypłukania zapłodnionej komórki.

Rozumiem...u mnie owu czasem i w 19dc dopiero..i ten chyba taki bedzie...wiec moze uda sie wstrzelic bo okres przyjdzie później wtedy...

• Oranda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka32 wrote:

Ja nie wiem czy też nie będę musiała tak zrobić bo zaczynam plamić i zanosi się, że jutro dostanę @. Czyli 4.04 to będzie 13 dc (jak policzę od jutra).

Koniczynka napiszę jutro co i jak.

2011- cb,
    2012.09- poród, jest Marcel!,
    2015.07- cb,
    2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
    2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
    2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
    2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani :/
    2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
    25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270
  • agm Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oranda, jakbyś miała jakieś pytanie odnośnie HSG w Tczewie to pytaj bo tam wykonywałam badanie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agm wrote:
    Oranda, jakbyś miała jakieś pytanie odnośnie HSG w Tczewie to pytaj bo tam wykonywałam badanie :-)
    Ja jutro bede tam dzwonic...
    Jak personel tam? Daja jakies przeciwbolowe? Trzeba byc na czczo? Ile czasu trwa badania i sam pobyt?
    Generalnie jak atmosfera w tamtym szpitalu i Twoje odczucia...

• agm Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital czysty, personel Ok, mają nowy sprzęt bo jakiś czas temu był remont. Trzeba stawić się do 8.30 po lekkim śniadaniu lub na czczo jak wolisz- ja coś zjadłam. Przyjmują Ciebie na oddział, przebierasz się, kładziesz do łóżka i czekasz :-) Pobierają krew do badań i dostajesz też przeciwbólowe w kroplówce i elektrolity. Po badaniu wiozą wózkiem na salę i odpoczywasz, jak wszystko jest Ok to Ok 15, 16 do domu:-)

• agm Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musiałam mieć żadnych badań, bo od dr która dała mi skierowanie brałam wcześniej przez 4 dni antybiotyk i umawiając się na zabieg lekarz pytał czy mam zapisany lek

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam by dla wlasnego bezpieczeństwa zrobic posiew...
    Cytologie bede miec aktualne...czekam na wynik...ob i crp robilam w poniedzialek i tez ok...
    Tyle ze u mnie sa czeste infekcje intymne i tego sie boje...teraz jestem przeleczona i poki co odpykac jest ok...ale moze powrócić...
    Samo badanie jest na fotelu gin czy na stole?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fotelu zakłada się cewnik. A rentgen robią na stole.

• agm Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie jest na stole a cewnika nie zakładają bo nie ma takiej potrzeby

• ona20170717 Debiutantka

Wysłany: 22 marca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agm wrote:
    Szpital czysty, personel Ok, mają nowy sprzęt bo jakiś czas temu był remont. Trzeba stawić się do 8.30 po lekkim śniadaniu lub na czczo jak wolisz- ja coś zjadłam. Przyjmują Ciebie na oddział, przebierasz się, kładziesz do łóżka i czekasz :-) Pobierają krew do badań i dostajesz też przeciwbólowe w kroplówce i elektrolity. Po badaniu wiozą wózkiem na salę i odpoczywasz, jak wszystko jest Ok to Ok 15, 16 do domu:-)

A jak moge zapytac to w co sie przebierasz? Bo w wojewodzkim nie kazali brac nic do przebrania. Jutro mam tam i jestem coraz bardziej przerazona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wez jakas pizame, sxlafrok, klapki..lub jakis dres...bo przyjmuja pewnie normalnie jak na oddzial i nie zapomnij o czyms do jedzenia i picia

Wysłany: 22 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wezme ale dzwonilam wczoraj i jeszcze pytalam czy brac pizame. Babka powiedziala ze nie ma po co.

agm lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona20170717 wrote:
    Chyba wezme ale dzwonilam wczoraj i jeszcze pytalam czy brac pizame. Babka powiedziala ze nie ma po co.
    To pewnie tylko zostawisz kurtke i juz...obys na korytarzu nie musiala czekac...ja czekalam na laparoskopie od 7 do13 na krzeselku na korytarzu....masakra

Wysłany: 22 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to czekanie bylo najwiekszym moim problemem...

• agm Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba zabrać piżamę lub lepiej koszulę, klapki, szlafrok i czekasz w łóżku. A po zabiegu to nawet obiad czeka na Ciebie, ale jedzie to akurat nie należy do najsmaczniejszych :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ