Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOranda wrote:W Tczewie są dostępne tylko środy. Ja pytałam o 4.04 i powiedzieli mi że jest dostępny. W Tczewie można telefonicznie i bez badań. W pozostałych miejscach osobiście.
Ale badania powinnaś zrobić. Ten posiew, to trzy dni czekania jak jest ok.
Aktualnie czekam na cytologie...mialam infekcje..co u mnie czeste...i lekarz w koncu przeleczyl mnie porządnie. Dal Orungal mnie i mojemu doustnie...mi masc i potem lactovaginal...odpukać poki co spokoj...
To moze faktycznie jutro zadzwonie do tego Tczewa...tyle ze sama sie boje jechac..oby mojemu sie wolne udalo wziąć
Mi 4 tez by pasowal...tyle ze nie wiem czy to nie beda ostatnie dni okresu...choc u mnie okres to głównie wieksze plamienia...a tydzien pozniej moze byc juz 11,12 dc...a doktor kazal do 10dc to zrobic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 15:35
-
4.04 w Tczewie jest jedno miejsce
Ja czytałam gdzieś, że na końcówce okresu lepiej nie robić HSG bo mogą ci przepchnąć skrzep do jajowodu.2011- cb,
2012.09- poród, jest Marcel!,
2015.07- cb,
2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani
2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270 -
nick nieaktualny
-
Koniczynka ja ściemniłam z dniem cyklu na Redłowie podczas hsg - miałam już 13 dzień a powiedziałam że 11. Niestety inaczej w życiu bym się nie wstrzeliła. Dzień cyklu ma chyba znaczenie tylko jeżeli chodzi o ewentualne wypłukanie komórki jajowej - zapłodnionej bądź nie i dlatego każą przychodzić do 10dc. Tak czy siak dostałam zalecenie, żeby od początku cyklu, w którym mam mieć HSG nie
więc i tak nie było ryzyka wypłukania zapłodnionej komórki.
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAśka32 wrote:Koniczynka ja ściemniłam z dniem cyklu na Redłowie podczas hsg - miałam już 13 dzień a powiedziałam że 11. Niestety inaczej w życiu bym się nie wstrzeliła. Dzień cyklu ma chyba znaczenie tylko jeżeli chodzi o ewentualne wypłukanie komórki jajowej - zapłodnionej bądź nie i dlatego każą przychodzić do 10dc. Tak czy siak dostałam zalecenie, żeby od początku cyklu, w którym mam mieć HSG nie
Rozumiem...u mnie owu czasem i w 19dc dopiero..i ten chyba taki bedzie...wiec moze uda sie wstrzelic bo okres przyjdzie później wtedy...
-
Aśka32 wrote:Koniczynka ja ściemniłam z dniem cyklu na Redłowie podczas hsg - miałam już 13 dzień a powiedziałam że 11. Niestety inaczej w życiu bym się nie wstrzeliła. Dzień cyklu ma chyba znaczenie tylko jeżeli chodzi o ewentualne wypłukanie komórki jajowej - zapłodnionej bądź nie i dlatego każą przychodzić do 10dc. Tak czy siak dostałam zalecenie, żeby od początku cyklu, w którym mam mieć HSG nie
Ja nie wiem czy też nie będę musiała tak zrobić bo zaczynam plamić i zanosi się, że jutro dostanę @. Czyli 4.04 to będzie 13 dc (jak policzę od jutra).
Koniczynka napiszę jutro co i jak.2011- cb,
2012.09- poród, jest Marcel!,
2015.07- cb,
2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani
2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270 -
nick nieaktualnyagm wrote:Oranda, jakbyś miała jakieś pytanie odnośnie HSG w Tczewie to pytaj bo tam wykonywałam badanie
Jak personel tam? Daja jakies przeciwbolowe? Trzeba byc na czczo? Ile czasu trwa badania i sam pobyt?
Generalnie jak atmosfera w tamtym szpitalu i Twoje odczucia... -
Szpital czysty, personel Ok, mają nowy sprzęt bo jakiś czas temu był remont. Trzeba stawić się do 8.30 po lekkim śniadaniu lub na czczo jak wolisz- ja coś zjadłam. Przyjmują Ciebie na oddział, przebierasz się, kładziesz do łóżka i czekasz
Pobierają krew do badań i dostajesz też przeciwbólowe w kroplówce i elektrolity. Po badaniu wiozą wózkiem na salę i odpoczywasz, jak wszystko jest Ok to Ok 15, 16 do domu:-)
-
nick nieaktualnyCzytalam by dla wlasnego bezpieczeństwa zrobic posiew...
Cytologie bede miec aktualne...czekam na wynik...ob i crp robilam w poniedzialek i tez ok...
Tyle ze u mnie sa czeste infekcje intymne i tego sie boje...teraz jestem przeleczona i poki co odpykac jest ok...ale moze powrócić...
Samo badanie jest na fotelu gin czy na stole? -
nick nieaktualny
-
agm wrote:Szpital czysty, personel Ok, mają nowy sprzęt bo jakiś czas temu był remont. Trzeba stawić się do 8.30 po lekkim śniadaniu lub na czczo jak wolisz- ja coś zjadłam. Przyjmują Ciebie na oddział, przebierasz się, kładziesz do łóżka i czekasz
Pobierają krew do badań i dostajesz też przeciwbólowe w kroplówce i elektrolity. Po badaniu wiozą wózkiem na salę i odpoczywasz, jak wszystko jest Ok to Ok 15, 16 do domu:-)
A jak moge zapytac to w co sie przebierasz? Bo w wojewodzkim nie kazali brac nic do przebrania. Jutro mam tam i jestem coraz bardziej przerazona. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyona20170717 wrote:Chyba wezme ale dzwonilam wczoraj i jeszcze pytalam czy brac pizame. Babka powiedziala ze nie ma po co.