Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunray
Jak u Was sytuacja? Przepraszam, ale zupełnie nie jestem na bieżąco. Przenieśliście się z Salve?
My uciekliśmy stamtąd tuż przed procedurą.
Działam zapobiegawczo i dołożyłam sobie luteinę pod język bo dostałam spory zapas od przyjaciółki.PCOS❌ Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II -> 5.08 - 6+2 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm -> krwawienie/szpital/krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 - 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹 -> 03.12 - 23+3 581g 💙 -> 24.12 - 26+3 955g 🩵 (skracająca się szyjka) -> 08.01 28+4 1469g 💙
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo, od 26 tc luteina, magnez.
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Lilou wrote:Sunray
Jak u Was sytuacja? Przepraszam, ale zupełnie nie jestem na bieżąco. Przenieśliście się z Salve?
My uciekliśmy stamtąd tuż przed procedurą.
Działam zapobiegawczo i dołożyłam sobie luteinę pod język bo dostałam spory zapas od przyjaciółki.
Jestem po dwóch nieudanych IVF w Salve i w 2020 przeniosłam się do Gamety. Punkcję w Gamecie miałam w sierpniu 2020, z której udało się otrzymać 3 blastki. A z transferami szło mi wolno przez różne przeciwności losu i słaba kondycję psychiczną. Pierwszy transfer gametowy miałam w lutym 2021 - niestety nieudany. Drugi transfer w tym roku w lutym - obecnie 16 tydzień ciąży. Pamiętam, że Twoja blastka to 4cc, mój udany transfer jest właśnie na blastce tej klasy i jest zdrowym chłopcem 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:07
Lilou lubi tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
Sunray wrote:Jestem po dwóch nieudanych IVF w Salve i w 2020 przeniosłam się do Gamety. Punkcję w Gamecie miałam w sierpniu 2020, z której udało się otrzymać 3 blastki. A z transferami szło mi wolno przez różne przeciwności losu i słaba kondycję psychiczną. Pierwszy transfer gametowy miałam w lutym 2021 - niestety nieudany. Drugi transfer w tym roku w lutym - obecnie 16 tydzień ciąży. Pamiętam, że Twoja blastka to 4cc, mój udany transfer jest właśnie na blastce tej klasy i jest zdrowym chłopcem 🙃
Jak się czujecie?
Tym 4CC już zupełnie przestałam się przejmować. Bobas Belli to też 4CC z tego co widziałam w pamiętniku.
Ba, wysłałam zdjęcie blastki do instaembriolog i powiedziała ża jak dla niej to 4AA/4BA.
Wydaje mi się, że gameta ma po prostu jakieś ultra rygorystyczne zasady oceniania tych blastek. Bo jednak z tych gametowych 4CC ciąż jest multum, a w innych klinikach takich o tym oznaczeniu nawet się nie mrozi.PCOS❌ Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II -> 5.08 - 6+2 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm -> krwawienie/szpital/krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 - 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹 -> 03.12 - 23+3 581g 💙 -> 24.12 - 26+3 955g 🩵 (skracająca się szyjka) -> 08.01 28+4 1469g 💙
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo, od 26 tc luteina, magnez.
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Lilou wrote:Jak się czujecie?
Tym 4CC już zupełnie przestałam się przejmować. Bobas Belli to też 4CC z tego co widziałam w pamiętniku.
Ba, wysłałam zdjęcie blastki do instaembriolog i powiedziała ża jak dla niej to 4AA/4BA.
Wydaje mi się, że gameta ma po prostu jakieś ultra rygorystyczne zasady oceniania tych blastek. Bo jednak z tych gametowych 4CC ciąż jest multum, a w innych klinikach takich o tym oznaczeniu nawet się nie mrozi.
Ja nie dawałam mojemu 4cc żadnych szans i dochodzę do wniosku, że jakby blastki nie miały potencjału to by ich nie mrozili i nie podawali🙃
Właściwie to poza sennością, nie mam żadnych objawów ciąży. Ta bezobjawowość czasem mnie martwi czy wszystko w porządku, ale póki co tak 🙃09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
zosiaaaa wrote:A skąd jesteś?
Łódzkie🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
👰: 41 lat: AMH 3,4 🆒TSH 1,19 ✔️FSH 0,9 ✔️MutacjaLeiden✔️Kariotypy✔️toksoplazmoza✔️histeroskopia✔️drożność (lewy niedrożny)❌
🤵: 42 lat: 🆗️
Leki:
I. żel androtop,estrofem,menopur 300;orgalutran,ovitrelle,decapeptyl,duphaston,cyclogest
II. menopur 375,decapeptyl,duphaston,cyclogest
💔poronienie: 🖤 I.2016r. - 10 tc - ciąża obumarła w 6 tc. (poronienie samoistne); 🖤 VII.2021r. 9 tc - puste jajo płodowe (poronienie farmakologiczne)
➡️ START:
1. VI.22: zaplodnionych=5; transfer=1, ❄=0
2. X.22: zaplodnionych=7; transfer=1, ❄️ =0
Procedury:
1. VI.22 👉 blastocysta 4.2.2 (IVF:HBA+IMSI+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》
2. X.22 👉 blastocysta ?
(IVF:HBA+IMSI+CULTI-AVTIVE+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》 -
Sunray wrote:Nie wiem czy tak będzie też w przypadku leków do IVF, ale ja jak zamawiam probiotyki lub jakieś suplementy często najtaniej wychodzi mi w internetowej aptece Olmed albo Rosa. Raczej online nic przy stymulacji nie zamówisz ale obie apteki mają kilka placówek w Łodzi. Jeśli dobrze pamiętam dr P wysyłał mnie właśnie do Rosy na Tatrzańskiej w Łodzi i tam mieli zawsze te leki od ręki. Nie porównywałam wtedy cen.
Dziękuję za podpowiedź.Sunray lubi tę wiadomość
🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
👰: 41 lat: AMH 3,4 🆒TSH 1,19 ✔️FSH 0,9 ✔️MutacjaLeiden✔️Kariotypy✔️toksoplazmoza✔️histeroskopia✔️drożność (lewy niedrożny)❌
Leki:
I. żel androtop,estrofem,menopur 300;orgalutran,ovitrelle,decapeptyl,duphaston,cyclogest
💔poronienie: 🖤 I.2016r. - 10 tc - ciąża obumarła w 6 tc. (poronienie samoistne); 🖤 VII.2021r. 9 tc - puste jajo płodowe (poronienie farmakologiczne)
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Sunray wrote:Jestem po dwóch nieudanych IVF w Salve i w 2020 przeniosłam się do Gamety. Punkcję w Gamecie miałam w sierpniu 2020, z której udało się otrzymać 3 blastki. A z transferami szło mi wolno przez różne przeciwności losu i słaba kondycję psychiczną. Pierwszy transfer gametowy miałam w lutym 2021 - niestety nieudany. Drugi transfer w tym roku w lutym - obecnie 16 tydzień ciąży. Pamiętam, że Twoja blastka to 4cc, mój udany transfer jest właśnie na blastce tej klasy i jest zdrowym chłopcem 🙃
Super! Gratuluję!Sunray lubi tę wiadomość
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Dziewczyny jestem w rozsypce 😭 dzisiaj mam 4 dzień stymulacji (Bemfola) i dostałam gorączki 38,4 °! Skontaktowałam się z lekarzem i powiedziała Pani Doktor że to nie jest reakcja na stymulację tylko chyba coś mi się rozwija (nie mam ani kaszlu ani kataru ani gardło mnie nie boli) i że jutro mam się pojawić w klinice i zapadnie decyzja o ewentualnym przerowaniu stymulacji 😭 gorączka wyniszcza komórki-tak mi powiedziała. Tyle przygotowań, człowiek uważa na siebie jak może a tu taka sytuacja 😭😭Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Madzixon wrote:Dziewczyny jestem w rozsypce 😭 dzisiaj mam 4 dzień stymulacji (Bemfola) i dostałam gorączki 38,4 °! Skontaktowałam się z lekarzem i powiedziała Pani Doktor że to nie jest reakcja na stymulację tylko chyba coś mi się rozwija (nie mam ani kaszlu ani kataru ani gardło mnie nie boli) i że jutro mam się pojawić w klinice i zapadnie decyzja o ewentualnym przerowaniu stymulacji 😭 gorączka wyniszcza komórki-tak mi powiedziała. Tyle przygotowań, człowiek uważa na siebie jak może a tu taka sytuacja 😭😭
Może będzie dobrze. Nie martw się na zapas. Chociaż rozumiem Cię I wiem, co masz na myśli. Bo ja za pierwszym razem mialam opryszczkę i brak synchronizacji @ z oczekiwaniami lekarza, a za drugim razem katar, który przeobraził się w 2 tygodnie choroby. Też uważam na siebie. Teraz, za trzecim razem, żyłam sobie jak co dzień i rozpoczęłam już zaszczyki. Zobaczymy, co będzie.
Trzymam kciuki, żeby Ci przeszloMadzixon lubi tę wiadomość
Leki:
➡️ START:
Procedury:
2. X.22 👉 blastocysta ?
Dziewczyny, ja to nawet szczegółowo nie wiem jakie mamy zarodki i jaki podano jako pierwszy Z tego co mówił embriolog, mamy same "4" i jak zarodki osiągnęły stopień blastocysty to już znaczy, że jest bardzo dobrze i na starcie dają duże szanse powodzenia. Potem nawet nie dopytywałam szczegółowo lekarza, może i dobrze xd
Na karcie informacyjnej mam tylko napisane, że rozmrożono i podano 1 blastocystę. -
Madzixon wrote:Dziewczyny jestem w rozsypce 😭 dzisiaj mam 4 dzień stymulacji (Bemfola) i dostałam gorączki 38,4 °! Skontaktowałam się z lekarzem i powiedziała Pani Doktor że to nie jest reakcja na stymulację tylko chyba coś mi się rozwija (nie mam ani kaszlu ani kataru ani gardło mnie nie boli) i że jutro mam się pojawić w klinice i zapadnie decyzja o ewentualnym przerowaniu stymulacji 😭 gorączka wyniszcza komórki-tak mi powiedziała. Tyle przygotowań, człowiek uważa na siebie jak może a tu taka sytuacja 😭😭
Nieciekawie 🙄 prawdę powiedziawszy sytuacja patowa, bo do punkcji ze względu na znieczulenie ogólne trzeba być zdrowym. Może dr coś zaradzi i uratuje sytuację.09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
zosiaaaa wrote:Dziewczyny, ja to nawet szczegółowo nie wiem jakie mamy zarodki i jaki podano jako pierwszy Z tego co mówił embriolog, mamy same "4" i jak zarodki osiągnęły stopień blastocysty to już znaczy, że jest bardzo dobrze i na starcie dają duże szanse powodzenia. Potem nawet nie dopytywałam szczegółowo lekarza, może i dobrze xd
Na karcie informacyjnej mam tylko napisane, że rozmrożono i podano 1 blastocystę.
W pierwszej kolejności idą zawsze te najlepiej rokujące. Będą miały kolejno oznaczenia 4aa, 4bb albo 4cc albo według innej nomenklatury 4.1.1, 4.2.2 albo 4.3.3. Może to i dobrze, że nie znasz w pełni oznaczeń, głowa spokojniejsza, a blastka ma zawsze szansę stać się bobasem 😉09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
ONA26 wrote:Powiedzcie mi miałyście jakieś dziwne uczucie w brzuchu po transferze? Ja mam takie coś, nie umiem tego określić bo ani to skurcze ani ból, ale nienaturalny ten brzuch.
A który dzień po transferze jesteś? Ja dopiero trzeci i nic kompletnie nie odczuwam. Jedynie ponad dobę po transferze miałam takie ukłucie w brzuchu jakby mnie ktoś igłą dotknął, nie wiem jak to inaczej opisać xd ale trwało to sekundę i od razu minęło. Kiedy robisz betę? -
ONA26 wrote:Powiedzcie mi miałyście jakieś dziwne uczucie w brzuchu po transferze? Ja mam takie coś, nie umiem tego określić bo ani to skurcze ani ból, ale nienaturalny ten brzuch.
ONA26 lubi tę wiadomość
-
zosiaaaa wrote:A który dzień po transferze jesteś? Ja dopiero trzeci i nic kompletnie nie odczuwam. Jedynie ponad dobę po transferze miałam takie ukłucie w brzuchu jakby mnie ktoś igłą dotknął, nie wiem jak to inaczej opisać xd ale trwało to sekundę i od razu minęło. Kiedy robisz betę?
-
ONA26 wrote:7 dzień. Prof. mówił, żeby betę zrobić czwartek, piątek. Także zobaczę jak z pracy będę mogła wyskoczyć. Planuję czwartek, żeby w sobotę powtórzyć.
A jak Twoje samopoczucie? Ja betę robię za tydzień. Póki co jest ok, ale pewnie im bliżej tego dnia to będzie gorzej. -
zosiaaaa wrote:A jak Twoje samopoczucie? Ja betę robię za tydzień. Póki co jest ok, ale pewnie im bliżej tego dnia to będzie gorzej.
-
Dziewczyny po wczorajszej gorączce nie ma dzisiaj śladu, wręcz po spoceniu się w nocy (2 razy się przebierałam 🙈) mam ledwo 36,3 więc jestem dzisiaj słaba. Byłam na wizycie u lekarza ponieważ jestem na etapie stymulacji i lekarz nie widzi przeciwskazań żeby przerywać procedurę skoro nie rozwija się infekcja. Może to była relacja na stymulację, może stres, może wszystko na raz, ciężko stwierdzić. W każdym razie dzisiaj na USG 9 pęcherzyków rokujących i jeszcze kilka małych. Od dzisiaj do Bemfoli dokładam też Orgalutran - czy któraś z was brała taki zestaw? Jak się po tym czułyście. Lekarka mi powiedziała że przy stymulacji może utrzymywać się 37,5 któraś z was tak miała? W sobotę mam wizytę na której będzie decyzja kiedy punkcja. Mam nadzieję że mój organizm nie będzie już mi robił takich rzeczy jak wczoraj cały dzień z ponad 38 °.Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Madzixon wrote:Dziewczyny po wczorajszej gorączce nie ma dzisiaj śladu, wręcz po spoceniu się w nocy (2 razy się przebierałam 🙈) mam ledwo 36,3 więc jestem dzisiaj słaba. Byłam na wizycie u lekarza ponieważ jestem na etapie stymulacji i lekarz nie widzi przeciwskazań żeby przerywać procedurę skoro nie rozwija się infekcja. Może to była relacja na stymulację, może stres, może wszystko na raz, ciężko stwierdzić. W każdym razie dzisiaj na USG 9 pęcherzyków rokujących i jeszcze kilka małych. Od dzisiaj do Bemfoli dokładam też Orgalutran - czy któraś z was brała taki zestaw? Jak się po tym czułyście. Lekarka mi powiedziała że przy stymulacji może utrzymywać się 37,5 któraś z was tak miała? W sobotę mam wizytę na której będzie decyzja kiedy punkcja. Mam nadzieję że mój organizm nie będzie już mi robił takich rzeczy jak wczoraj cały dzień z ponad 38 °.
Ja miałam taki zestaw. Wszystko u mnie było okej, żadnych niepokojących dolegliwości czy skutków ubocznych🙂Madzixon lubi tę wiadomość