Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
zosiaaaa wrote:Nie zadręczaj się tym, bądź dobrej myśli. Dobre myśli przyciągają dobre rzeczy ❤
Ja akurat podchodzę do IVF jak do szczepionki covidowej. Nie wiadomo, czy pomoże i nie wiadomo, czy zaszkodzi tak jak z IVF, nie wiadomo, czy się uda, nie wiadomo czy nic z tego nie będzie. Staram się mieć spokojna głowę, a to podejście mi pomaga. Zresztą moja psychika jest dość mocno poukładana już po tych wszystkich porażkach i jak na razie dobrze sobie radzę. Nie powiem, że będzie mi smutno, gdyby coś, że nie będę się bała, ale na pewno jest mi ciut lżej niż gdybym podchodziła do procedury z 5 lat temu. Wtedy miałam psychologiczny dołek🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
👰: 41 lat: AMH 3,4 🆒TSH 1,19 ✔️FSH 0,9 ✔️MutacjaLeiden✔️Kariotypy✔️toksoplazmoza✔️histeroskopia✔️drożność (lewy niedrożny)❌
🤵: 42 lat: 🆗️
Leki:
I. żel androtop,estrofem,menopur 300;orgalutran,ovitrelle,decapeptyl,duphaston,cyclogest
II. menopur 375,decapeptyl,duphaston,cyclogest
💔poronienie: 🖤 I.2016r. - 10 tc - ciąża obumarła w 6 tc. (poronienie samoistne); 🖤 VII.2021r. 9 tc - puste jajo płodowe (poronienie farmakologiczne)
➡️ START:
1. VI.22: zaplodnionych=5; transfer=1, ❄=0
2. X.22: zaplodnionych=7; transfer=1, ❄️ =0
Procedury:
1. VI.22 👉 blastocysta 4.2.2 (IVF:HBA+IMSI+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》
2. X.22 👉 blastocysta ?
(IVF:HBA+IMSI+CULTI-AVTIVE+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》 -
Agi ;) wrote:Daj znac jam z progesteronem. Oni zawsze badają na 3 dni przed punkcją?Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Zrobiłam dziś test. Negatywny. W 9dpt blastki myślę, że na pewno wyszedł wiarygodny, więc nie mam już nadziei, że jutro beta wykaże co innego... Lekarze robią jakaś przerwę przed kolejnym transferem?
-
zosiaaaa wrote:Zrobiłam dziś test. Negatywny. W 9dpt blastki myślę, że na pewno wyszedł wiarygodny, więc nie mam już nadziei, że jutro beta wykaże co innego... Lekarze robią jakaś przerwę przed kolejnym transferem?M&M
-
zosiaaaa wrote:Zrobiłam dziś test. Negatywny. W 9dpt blastki myślę, że na pewno wyszedł wiarygodny, więc nie mam już nadziei, że jutro beta wykaże co innego... Lekarze robią jakaś przerwę przed kolejnym transferem?
-
ONA26 wrote:U mnie niestety ten scenariusz się sprawdził, chciałabym żeby u Ciebie było inaczej. Teraz czekam na miesiączkę i w kolejnym cyklu po tym mogę podejść do kolejnej stymulacji to może z transferem podobnie jest.
A z tej procedury ile mieliście zarodków? Nam zostało 5, więc trochę komfort psychiczny jest, bo więcej procedur nie przewidujemy, chociażby z kwestii finansowych... Jak pomyślę ile nam łącznie wyjdzie za każdy kolejny transfer, to ogarnia mnie cholerna złość, że państwo do tego nie dokłada ani złotówki. -
zosiaaaa wrote:A z tej procedury ile mieliście zarodków? Nam zostało 5, więc trochę komfort psychiczny jest, bo więcej procedur nie przewidujemy, chociażby z kwestii finansowych... Jak pomyślę ile nam łącznie wyjdzie za każdy kolejny transfer, to ogarnia mnie cholerna złość, że państwo do tego nie dokłada ani złotówki.
zosiaaaa lubi tę wiadomość
-
ONA26 wrote:Mieliśmy tylko 1 dlatego też teraz ogarnia mnie duże przerażenie, że cała procedura od nowa i efekt może być taki sam, albo że w ogóle nie będzie zarodka do podania. Jak masz zamrożone zarodki to na pewno jest jakiś komfort psychiczny. No musi nam się w końcu udać
Przykro mi, mogę sobie tylko próbować wyobrazić Twoją sytuację...
Mi rano było strasznie przykro, teraz już jest lepiej. Wiem, że testy nie są wiarygodne w 100%, ale nawet nie biorę pod uwagę, by beta ruszyła. Nie chce sobie robić złudnych nadziei. -
zosiaaaa wrote:Przykro mi, mogę sobie tylko próbować wyobrazić Twoją sytuację...
Mi rano było strasznie przykro, teraz już jest lepiej. Wiem, że testy nie są wiarygodne w 100%, ale nawet nie biorę pod uwagę, by beta ruszyła. Nie chce sobie robić złudnych nadziei.
Mój test w 11 dpt był pozytywny, ale kreska była bardzo jasna wiec mimo wszystko 3mam kciuki za betęzosiaaaa lubi tę wiadomość
-
Magda85. wrote:Mój test w 11 dpt był pozytywny, ale kreska była bardzo jasna wiec mimo wszystko 3mam kciuki za betę
No, a Ty miałaś przecież wysoką betę... A jaki test robiłaś? Ja facelle z Rossmanna. Mój mąż wierzy, że się za szybko uparłam by test zrobić, że jeszcze nie wszystko stracone. Najwyżej się mega zaskoczę we wtorek rano, rozczarowania już raczej nie będzie... -
zosiaaaa wrote:No, a Ty miałaś przecież wysoką betę... A jaki test robiłaś? Ja facelle z Rossmanna. Mój mąż wierzy, że się za szybko uparłam by test zrobić, że jeszcze nie wszystko stracone. Najwyżej się mega zaskoczę we wtorek rano, rozczarowania już raczej nie będzie...
Ja robiłam pink, rano przed pójściem na betę. Na początku myślałam ze nic z tego, pasek był tak jasny ze nie od razu go dostrzegłam. Wiec mimo testu wierze, ze się udało. -
Jadę niedługo na betę, wynik z synevo pewnie będzie dopiero jutro rano. Nie wiem czenu, ale cały czas pewnie bez sensu wierzę, że się udało.... Mimo, że wiem że te testy facelle są czułe, ale może beta nie będzie jeszcze aż tak wysoka... Chce wierzyć do końca.
-
zosiaaaa wrote:Jadę niedługo na betę, wynik z synevo pewnie będzie dopiero jutro rano. Nie wiem czenu, ale cały czas pewnie bez sensu wierzę, że się udało.... Mimo, że wiem że te testy facelle są czułe, ale może beta nie będzie jeszcze aż tak wysoka... Chce wierzyć do końca.
-
zosiaaaa wrote:Jadę niedługo na betę, wynik z synevo pewnie będzie dopiero jutro rano. Nie wiem czenu, ale cały czas pewnie bez sensu wierzę, że się udało.... Mimo, że wiem że te testy facelle są czułe, ale może beta nie będzie jeszcze aż tak wysoka... Chce wierzyć do końca.
Trzymam kciuki✊✊✊ -
TylkoLepiej wrote:To dobrze, będziesz mieć świeży transfer;) ja miałam 1
,16:)Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
01.03.2022 2 IUI - ❌
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
Madzixon wrote:Niestety dostałam info z Kliniki że to za wysoki progesteron i że transfer odroczony... Jutro punkcja zobaczymy ile będzie komórek i ile będzie zarodków.
-
TylkoLepiej wrote:Ooooo to ciekawe czym to idzie, ja mialam więcej i transfer świeży i udany (oby tak zostalo już do końca)
Byłam dzisiaj na wizycie i w czwartek (02.06) mam punkcję. Jutro badam progesteron u lekarz powiedział, że że będzie poniżej 1,4 to transfer na świeżym zarodku, jeśli powyżej to transfer na mrożonym zarodku.
Madzixon, ciekawe czemu powiedzieli, że za wysoki 🤔🤔🤔TylkoLepiej lubi tę wiadomość
🍀 "Nigdy nie trać nadziei" 🍀
👰: 41 lat: AMH 3,4 🆒TSH 1,19 ✔️FSH 0,9 ✔️MutacjaLeiden✔️Kariotypy✔️toksoplazmoza✔️histeroskopia✔️drożność (lewy niedrożny)❌
🤵: 42 lat: 🆗️
Leki:
I. żel androtop,estrofem,menopur 300;orgalutran,ovitrelle,decapeptyl,duphaston,cyclogest
II. menopur 375,decapeptyl,duphaston,cyclogest
💔poronienie: 🖤 I.2016r. - 10 tc - ciąża obumarła w 6 tc. (poronienie samoistne); 🖤 VII.2021r. 9 tc - puste jajo płodowe (poronienie farmakologiczne)
➡️ START:
1. VI.22: zaplodnionych=5; transfer=1, ❄=0
2. X.22: zaplodnionych=7; transfer=1, ❄️ =0
Procedury:
1. VI.22 👉 blastocysta 4.2.2 (IVF:HBA+IMSI+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》
2. X.22 👉 blastocysta ?
(IVF:HBA+IMSI+CULTI-AVTIVE+AH+EMBRIOGLUE) 《NIEUDANA》 -
TylkoLepiej wrote:Ooooo to ciekawe czym to idzie, ja mialam więcej i transfer świeży i udany (oby tak zostalo już do końca)Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
01.03.2022 2 IUI - ❌
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Może to zależy od ilości pęcherzyków 🤔 jutro się spytam bo sama jestem ciekawa.
TylkoLepiej oczywiście trzymam kciuki żeby twój transfer był udany do samego końca 🧡🍀😊TylkoLepiej lubi tę wiadomość
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
01.03.2022 2 IUI - ❌
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼