Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Sas wrote:Ktory dzien po transferze ? Nadzieja jest zawsze.
Nie miałam transferu tylko inseminację, więc 14 dni po inseminacjiStarania od 2021
Ona - 33 lata
KIR - ok
AMH - 3
ANA - ok
HSG - ok
Cytokiny - ok
ASA - lekko dodatni
On - 40 l. - ok
Immunosupresja - 07.2023
IUI 01.2024 X
IUI 02.2024 X
IUI 03.2024 X
Stymulacja do in vitro - 07.2024 (Bemfola)
Punkcja - 22.07.2024 -
Kilka dni jeśli dziś byś zadzwoniła to w przyszłym tygodniu już powinna być wizyta ale to zależy też do jakiego lekarza29lat
2 ciąże pozamaciczne
Brak jajowodów
09.23r - 1IVF
3.10.23 - punkcja
5 ❄️❄️❄️❄️❄️
31.10.23 transfer FET
6.11.23 ⏸️
10.11.23 bhcg 342🙏
1.12.23 mamy
Testy Sanco będzie synek ❤️
5.07.2024 👣 Marcelek ❤️ -
Sofie wrote:Cześć wszystkim.
Wiecie może jaki jest orientacyjny czas oczekiwania na pierwszą wizytę w gamecie? -
Szybko
Ja jestem u dr Połacia to na 1sza wizytę dosłownie kilka dni, bo mogliśmy od rana przyjechać -
Ginekolog polecił mi Radwana lub dr Banach. U nas przyczyna męska, ciężka oligospermia. Teraz sprawdzamy hormony, ale lekarz polecił nastawić się na in vitro. Zastanawiam się czy jest sens zrobić kontrolę nasienia w salve (po 3 miesiącach) czy od razu umówić się do Gamety i tam działać. Jak myślicie? Pewnie gameta preferuje swoje badania...
-
Sofie wrote:Ginekolog polecił mi Radwana lub dr Banach. U nas przyczyna męska, ciężka oligospermia. Teraz sprawdzamy hormony, ale lekarz polecił nastawić się na in vitro. Zastanawiam się czy jest sens zrobić kontrolę nasienia w salve (po 3 miesiącach) czy od razu umówić się do Gamety i tam działać. Jak myślicie? Pewnie gameta preferuje swoje badania...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 08:55
Sofie lubi tę wiadomość
-
Sofie wrote:Ginekolog polecił mi Radwana lub dr Banach. U nas przyczyna męska, ciężka oligospermia. Teraz sprawdzamy hormony, ale lekarz polecił nastawić się na in vitro. Zastanawiam się czy jest sens zrobić kontrolę nasienia w salve (po 3 miesiącach) czy od razu umówić się do Gamety i tam działać. Jak myślicie? Pewnie gameta preferuje swoje badania...
A co do kontroli nasienia, tak robią na miejscu, moj mąż miał a i tak musiał zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2023, 09:28
Sas, Sofie lubią tę wiadomość
Starania od 2017
Decyzja o in vitro w 2022
4 transfery w tym 3 ciaze biochemiczne.
5 transfer udany, cykl sztuczny, z pomocą immunologa ( antybiotyk na stan zapalny organizmu)
25.04.2023💉
Od 4 dpt ⏸️
9dpt beta 217 🤩progesteron 19
11 dpt beta 569 🤩progesteron 21,40
13 dpt wizyta, widoczny zarys pęcherzyka 🤩
15 dpt 3539🤩
17 dpt 8038🤩progesteron 12,50!!!
20dpt 28484 🤩
16.05 2023-21 dpt mamy pęcherzyk ciazowy i żółtkowy 🤩
23.05.2023-28dpt mamy malenstwo 0,80cm z ❤️
22.06 mój mały człowieczek 5,15 cm ❤️❤️❤️FHR 160
10.07.23 prenatalne i pappa idealne❤️❤️❤️
28.08.23 połówkowe - 380 g zdrowego chłopca ❤️❤️❤️
29+6 - 1530 g ❤️❤️❤️
32+4 - 2050 g❤️❤️❤️
37+2 - 2900 g ❤️❤️❤️
39+4-3100 ❤️❤️❤️
Czekają ❄️❄️
-
Ja również polecam dr Banach. Dostępna w klinice prawie codziennie, już na pierwszej wizycie dała nam swój prywatny numer, kontakt bezproblemowy. Świetna specjalistka od in vitro i bardzo empatyczny człowiek. Jeśli jesteście zdecydowani na Gametę to ja bym odpuściła powtarzanie badań w salve.
Sas, Sofie lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za podpowiedź. Już się zapisałam na początek stycznia do dr. Banach. Rzeczywiście terminy dość szybkie, co jest miłym zaskoczeniem. Spodziewałam się wielkich kolejek, bo ginekolog kazał zrobić badania hormonalne i je z nim jeszcze skonsultować celem decyzji czy włączyć partnerowi leki, ale już zapisywać się do Gamety (zabrzmiało jakbym miała czekać trzy miesiące co najmniej). Zapisałam się dopiero na styczeń, bo akurat wtedy zaczyna mi się nowy cykl. Także kolejny etap walki przed nami
Muszę przejrzeć ten wątek, bo pewnie będę tu wracać -
Sas wrote:Poprawic nasienia sie niestety nie da. a przynajmniej nie az na tyle zeby byly dobre wyniki. Robic co 3 miesiace badania to moim zdaniem wyrzucona kasa w bloto. Niestety trzeba sie pogodzic z ttm ze zostalo invitro albo cud bo i takie zdarzaja. Bylam na 3 wizytach u Radwana ale okazalo sie ze lekarz zrobil sobie 2 miesiace urlopu. Wkurzylam sie bo dla mnie to duzo czasu zrobic 2 miesiace przerwy. Nie masz telefonu do lekarza wiec po kazda recepte pytanie pierdole musisz sie umawiac na wizyte i znow czekac mnostwo czasu dlatego przenioslam.sie do Dr Makowskiej i jestem zadowolona. Takie jest moje osobiste odczucie. Dziewczyny z tego co wiem chodza tez do.innych lekarzy i sa zadowolone. W tej klinice procedure invitro przeprowadzi kazdy lekarz wszystko kwestia czasu ile chcesz czekac.
Dokładnie to powiedział mój ginekolog. Żeby nie czekać na cud. Ciężko to przełknąć, ale trzeba iść dalej (chociaż nie jest łatwo). I tak szybko odkryliśmy problem przez moją nadgorliwość, bo wolałam od razu sprawdzić czy oboje jesteśmy zdrowi, żeby nie marnować czasu (mamy po 30 lat). Teraz mija właśnie 5 cykl starań, 6 cykl zaczynamy już w klinice. I szczerze to zależy mi na jak najszybszym in vitro.
Długo trzeba czekać z rozpoczęciem procedury? Czy wystarczy tylko zrobić niezbędne badania? -
Sofie wrote:Dokładnie to powiedział mój ginekolog. Żeby nie czekać na cud. Ciężko to przełknąć, ale trzeba iść dalej (chociaż nie jest łatwo). I tak szybko odkryliśmy problem przez moją nadgorliwość, bo wolałam od razu sprawdzić czy oboje jesteśmy zdrowi, żeby nie marnować czasu (mamy po 30 lat). Teraz mija właśnie 5 cykl starań, 6 cykl zaczynamy już w klinice. I szczerze to zależy mi na jak najszybszym in vitro.
Długo trzeba czekać z rozpoczęciem procedury? Czy wystarczy tylko zrobić niezbędne badania?
Decyduje też czy zacząć od inseminacji czy od razu in vitro.
Pewnie przez wyniki męża nie będą Was spływać, bo jednak oni uważają za niepłodność jak się 12 miesięcy stara i nie wychodzi. Ale skoro macie spory problem po stronie męskiej, to może Was skonsultują z andrologiem i zaczną działać.Sofie lubi tę wiadomość
-
Mam taką nadzieję. Pewnie będziemy powtarzać nasienie, bo w salve nie ocenili morfologii że względu na niską koncentrację plemników (2,7mln/ml i 14mln w całym ejakulacie). Pocieszam się że chociaż ruch postępowy nam się mieści w normie i w swip up trochę ich było po preparatyce (0,1mln/ml) - wg mojego ginekologa inseminacja przy tych wartościach to strata czasu i jedyna szansa to in vitro. Ja poza podstawowymi badaniami (hormony, cytologia) nic nie robiłam, więc pewnie sporo tego będzie do zrobienia. Ale to już poczekam na listę od pani doktor. Wiecie wszystko jest na świeżo...
-
No nie ma sensu robić samemu.
Pod samo in vitro większość badań jest ważne tylko 3 miesiące, a kosztuja krocie.
Na pewno Polać na 1 wizycie o AMH też pytał.
U nas inseminacja też nie ma sensu, ze względu na mnie. Także czekam już tylko na kartkę od dc Paśnika i po nowym roku działamySofie, Sas lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:No nie ma sensu robić samemu.
Pod samo in vitro większość badań jest ważne tylko 3 miesiące, a kosztuja krocie.
Na pewno Polać na 1 wizycie o AMH też pytał.
U nas inseminacja też nie ma sensu, ze względu na mnie. Także czekam już tylko na kartkę od dc Paśnika i po nowym roku działamy
Jezeli masz dostep do jakiegos pakietu medycznego albo lekarza na nfz badania mozesz przyniesc swoje w sensie wyniki nie musisz robic u nich. Ja mam opcje zrpbic badania za darmo i zawsze bore tylko skierowanie co potrzeba i robie u siebie. U nich warto zrobic biocenoze pochwy bo labolatoria sie z tym motaja nie potrafia. No i do punkcji ze znieczuleniem trzeba miec grupe krwi oryginal kwitka jak ktos posiafa to tez warto sobie zostawic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2023, 09:55
-
Sas wrote:W gamecie badanie do invitro wazne sa 6 miesiecy a cytologia i usg piersi bo to tez musisz miec rok.
Jezeli masz dostep do jakiegos pakietu medycznego albo lekarza na nfz badania mozesz przyniesc swoje w sensie wyniki nie musisz robic u nich. Ja mam opcje zrpbic badania za darmo i zawsze bore tylko skierowanie co potrzeba i robie u siebie. U nich warto zrobic biocenoze pochwy bo labolatoria sie z tym motaja nie potrafia. No i do punkcji ze znieczuleniem trzeba miec grupe krwi oryginal kwitka jak ktos posiafa to tez warto sobie zostawic.
Pytałam lekarza POZ, nie mógł mi wypisać żadnego z badań.. masz na myśli ginekologa z POZ? Myślisz, że on coś może przepisać?
Robiłam już u nich nie raz biocenozę do drożności.
Grupy niestety nie mam.
Czekam póki co i tak na karteczka od Paśnika i wyniki rezonansu kolana.
Wtedy umówię się do Połacia i na wizycie ma nam wszystko rozpisać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2023, 10:42
-
Elza1234 wrote:6? To super, musiałam źle zapamiętać.
Pytałam lekarza POZ, nie mógł mi wypisać żadnego z badań.. masz na myśli ginekologa z POZ? Myślisz, że on coś może przepisać?
Robiłam już u nich nie raz biocenozę do drożności.
Grupy niestety nie mam.
Czekam póki co i tak na karteczka od Paśnika i wyniki rezonansu kolana.
Wtedy umówię się do Połacia i na wizycie ma nam wszystko rozpisać.
do tego
toksoplazmoza dwie. rubella igg igm.
hiv. hcv. hbsag. cmv.ahbc. wr. te badania sa wazne pol roku musisz miec wyniki.
i wymazy biocenoza i chlamydia ja robilam na miejscu bo moj lekarz mie ogarnial. Ginekolog pobieral wymaz one wazne sa pol.roku.
Lekarz da ci skierowanie i powie zebys to zrobila ale ja zapytalam czy musze u nich i powiedziala.mi lekarka ze nie, ze chce wyniki. to sa badania do procedury.
ale warto miec ze soba hormony czyli tsh. lh. fsh. esgradiol. progesteron. To tez kaza robic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2023, 23:23
-
Pola853 wrote:Cześć
Czy któraś z was prowadzi bądź prowadziła ciążę u dr Połacia ?
Ja prowadziłam do 20tc. Gdybym nie miała do kliniki 250km, prowadziłabym ciążę u doktora do samego końca 🙂Pola853 lubi tę wiadomość