Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
zosiaaaa wrote:Ja prowadziłam do 20tc. Gdybym nie miała do kliniki 250km, prowadziłabym ciążę u doktora do samego końca 🙂
Co prawda daleka mi droga jeszcze do ciąży ale zastanawiałam się czy on tylko in vitro czy np można jednak jeździć do niego też prowadzić ciążę.
Moich dwóch ginekologów od niepłodności nie pracują w żadnym szpitalu już a wszyscy powtarzają że najlepiej chodzić do lekarza, który pracuje w szpitalu w którym chce się rodzić. I trochę nie wiem co miałabym zrobić -
Elza1234 wrote:Byłaś zadowolona z prowadzenia ciąży?
Co prawda daleka mi droga jeszcze do ciąży ale zastanawiałam się czy on tylko in vitro czy np można jednak jeździć do niego też prowadzić ciążę.
Moich dwóch ginekologów od niepłodności nie pracują w żadnym szpitalu już a wszyscy powtarzają że najlepiej chodzić do lekarza, który pracuje w szpitalu w którym chce się rodzić. I trochę nie wiem co miałabym zrobić
Tak, jak najbardziej. Mieliśmy być pod jego opieką do końca 1 trymestru ale tak nam było dobrze, że zostaliśmy aż do 20tc. Doktor mówił, że jak najbardziej może nam całą ciążę poprowadzić. No ale na dłuższą metę to było po prostu za daleko. Wiedziałam, że zawsze mogę do doktora napisać czy zadzwonić jak się coś niepokojącego działo i nigdy mnie nie zostawił bez porady. Nie wiem czy on gdzieś pracuje w szpitalu, nie mam pojęcia. Ja i tak widziałam, że chce rodzić w swoim mieście i faktycznie przeniosłam się potem do lekarza pracującego w szpitalu, w którym chciałam rodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 13:09
-
zosiaaaa wrote:Tak, jak najbardziej. Mieliśmy być pod jego opieką do końca 1 trymestru ale tak nam było dobrze, że zostaliśmy aż do 20tc. Doktor mówił, że jak najbardziej może nam całą ciążę poprowadzić. No ale na dłuższą metę to było po prostu za daleko. Wiedziałam, że zawsze mogę do doktora napisać czy zadzwonić jak się coś niepokojącego działo i nigdy mnie nie zostawił bez porady. Nie wiem czy on gdzieś pracuje w szpitalu, nie mam pojęcia. Ja i tak widziałam, że chce rodzić w swoim mieście i faktycznie przeniosłam się potem do lekarza pracującego w szpitalu, w którym chciałam rodzić.
On pracuje też w szpitalu Medeor. Tam chodziłam do niego na ciążowe wizyty. I tam był poród.
Pola835 - możemy na priv -
Dorin123 wrote:On pracuje też w szpitalu Medeor. Tam chodziłam do niego na ciążowe wizyty. I tam był poród.
Pola835 - możemy na priv
Mnie ciągle matka Polka chodzi po głowie, ale w sumie mam jeszcze czas żeby się na coś decydować 😅
Ale fajnie że prowadzi też ciążę
Dzięki za odpowiedź dziewczyny!zosiaaaa lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:A nie martwiłaś się tym, że tam jest taki niski stopień referencyjności?
Mnie ciągle matka Polka chodzi po głowie, ale w sumie mam jeszcze czas żeby się na coś decydować 😅
Ale fajnie że prowadzi też ciążę
Dzięki za odpowiedź dziewczyny!
Ciąża była bezproblemowa więc nie musiałam brać najwyższego stopnia referencyjnosci.
Kontakt z lekarzem byl super. Jak coś się działo to telefonicznie ustalaliśmy dawkowanie, dostawałam receptę na leki.
-
Ja również prowadziłam całą ciążę u dra Połacia, pomimo, że musiałam kawałek dojeżdżać. Tak, jak powyżej, też uważam, że kontakt był bardzo dobry, zawsze porozmawiał, nawet jak bez sensu wpadłam w panikę po badaniach połówkowych. Rodziłam w Medeorze przez cc i byłam bardzo zadowolona. Gdy była rozmowa o tym, gdzie poród, usłyszałam, że gdy wszystko nadal będzie przebiegać bez większych komplikacji, to właśnie Medeor i tak było, choć poród przyspieszony w 36 tc. Ja w każdym razie czułam się zaopiekowana.
-
A można rodzić w Medeorze na NFZ? Czy to tylko prywatny szpital?
-
Jak najbardziej na NFZ, ale ciążę prowadziłam prywatnie, głównie w Gamecie. W Medeorze byłam raz, gdy umówiłam się z dr Połaciem już nie pamiętam z jakiego powodu i na wizycie, na której po badaniu zapisał mnie na poród, wypisał skierowanie. Z teczką dokumentów i skierowaniem zgłosiłam się, gdy mi odeszły wody w nocy, w 36 tc. Cc miałam zaplanowane prawie 4 tygodnie później.
-
Izzzy wrote:Jak najbardziej na NFZ, ale ciążę prowadziłam prywatnie, głównie w Gamecie. W Medeorze byłam raz, gdy umówiłam się z dr Połaciem już nie pamiętam z jakiego powodu i na wizycie, na której po badaniu zapisał mnie na poród, wypisał skierowanie. Z teczką dokumentów i skierowaniem zgłosiłam się, gdy mi odeszły wody w nocy, w 36 tc. Cc miałam zaplanowane prawie 4 tygodnie później.
Miałaś jakieś wskazania do CC ?Małabuźka lubi tę wiadomość
-
Sas wrote:Dziewczyny jak dlugo czekalyscie na wynik histeroskopi ? Czy lekarz z Gamety sam zadzwoni jak juz beda wyniki ?
Ja czekałam dwukrotnie ok 4 tygodnie. Sama dzwoniłam pytać co jakiś czas czy jest wynik. -
Sas wrote:O to dlugo. Ale ze sama dzwonilas, myslalam ze lekarz albo z rejestracji dzwonia. A w gamecie robilas ?
Tak 🙂 Ja dzwoniłam sama, ale może ktoś stamtąd by się odezwał. -
Sas wrote:O to dlugo. Ale ze sama dzwonilas, myslalam ze lekarz albo z rejestracji dzwonia. A w gamecie robilas ?
21 października histero a 10 listopada wyniki.
Ja mam konto na diagnostyka gdzie mi badania z labu schodzą (https://www.wyniki.diag.pl/ )akurat tak wyszło, że to badanie też mi na to konto wpadło bo było realizowane przez diagnostyka consilio więc codziennie kilka razy patrzyłam, czy jest wynik 😁
Ogólnie po zabiegu miałam ustalone, że mam do prowadzącego pisać to będzie sprawdzał czy wynik jest, a panie w rejestracji też mówily, że dzwonić do nich i pytać. Ostatecznie wiadomo gdzie sprawdzalam 😁
Sas lubi tę wiadomość
👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
05/22 8+3 🎀
2022 elektrokonizacja szyjki macicy
2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
dwie procedury ivf/imsi
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
izabelka90 wrote:Ja ostatnio robiłam biopsję i miałam w trzy tygodnie.
21 października histero a 10 listopada wyniki.
Ja mam konto na diagnostyka gdzie mi badania z labu schodzą (https://www.wyniki.diag.pl/ )akurat tak wyszło, że to badanie też mi na to konto wpadło bo było realizowane przez diagnostyka consilio więc codziennie kilka razy patrzyłam, czy jest wynik 😁
Ogólnie po zabiegu miałam ustalone, że mam do prowadzącego pisać to będzie sprawdzał czy wynik jest, a panie w rejestracji też mówily, że dzwonić do nich i pytać. Ostatecznie wiadomo gdzie sprawdzalam 😁 -
Sas wrote:A to nie wiedzialam ze mozna miec konto. Darmowe to jest ? Ja zawsze dostaje numer zeby sie zalogowac. A teraz nie mam nic. Moze tez sobie zaloze takie konto.
Do tej bioopsji tez nie dostałam numeru ani jak u siebie w bdg robiłam ani w Łodzi teraz, ale po peselu do mojego konta diagnostyka przypięła więc widziałam wynik jak wleciał.Sas lubi tę wiadomość
👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
05/22 8+3 🎀
2022 elektrokonizacja szyjki macicy
2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
dwie procedury ivf/imsi
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Elza1234 wrote:Byłaś zadowolona z prowadzenia ciąży?
Moich dwóch ginekologów od niepłodności nie pracują w żadnym szpitalu już a wszyscy powtarzają że najlepiej chodzić do lekarza, który pracuje w szpitalu w którym chce się rodzić. I trochę nie wiem co miałabym zrobić👩🏼🦰31 l 🧔🏻34 l Gameta Rzgów
Hashimoto💊 letrox
Histeroskopia -3x 2018/2019
Operacja - 6 mięśniaków - 2019
Drożność 💪 Facet 💪
IVF - 02.2020- bhcg 6,25 🙏🏻
IVF FET - 06.2020 bhcg 0 😔
IVF - 08.2020 bhcg 0 😔
💉 bemfola, orgalutran
Problemy:
Mutacja Leiden
Cytokiny 😱:
TNF alfa - 5686 (norma 322,3-1376,6), Interleukina 5 - 9 (norma 20-59,8 ), Interleukina 2 - 121 (norma 20- 62,5), IFN/IL4 - 12,8 (norma 36,7-175), IFN/IL10 - 0,6 (norma 1,2-3), TNF/II10 - 4,1 (norma 0,7-2,8 )
🧬Encorton, Zarzio, Flaxiparyna
💊 suple: Q10, wit. E,D3, cynk, selen, mg
IVF - 01.2021
💉Menopur, orgalutran
8.01 - transfer 3dniowego - 12dpt - bhcg 105 ✊🏻
9.02 - mamy serduszko ❤️🤰🏼💗
⛪️ Nowenna pompejańska
Iga - 21.09.2021