X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, no i pięknie! Kciuki, żeby wszystkie dalej się rozwijały.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Pragnąca, no i pięknie! Kciuki, żeby wszystkie dalej się rozwijały.
    Dzieki Jomi, jest lepiej niz w poprzedniej procedurze ( na 6 komorek zaplodnily sie 2).Mam nadzieje, ze te 4 zamroza.

Zielinko jak narazie Twoj pomysl z wapnem przynosi efekty.

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moj tata powiedzial tak : jak sie wyluzujesz to zajdziesz w ciaze nawet nie bedziesz wiedziala kiedy. I wiesz co pewnie ma racje, ale w przypadku zdrowej kobiety i mezczyzny. Niestety psycha tez duzo robi w staraniach. Glowa do gory. Wierze, ze Ci tzn. Wam sie uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 19:53

Agniesia30 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca bardzo ładny wynik i oby tak zostało do 1 lipca &&& :)

Leki od immuno mam brać przez dwa tygodnie, zobaczymy co one pomogą,ale wierzę mu i nawet mój M powiedział że jest ok,ma dobry kontakt z pacjentami.
    Na wakacje daleko nie wyruszam ,nad nasze morze,ale mam tam swoje ulubione miejsce i gdy widze ukochane klify ,czuję bryzę na twarzy i piasek pod stopami jestem szczęśliwa. No i te wschody i zachody słońca,cudowne ;)
    Kocham nasz kraj za góry, morze i Mazury,jest piękny,naprawde!!!
    Ostatnio w moje urodziny wybraliśmy sie nad zalew Sulejowski, popływac na rowerku, było super, w środku tygodnia, mało ludzi, to dodaje powera<3

Polly_love, PragnącaDziecka lubią tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, ładny wynik. Ja już też nie raz słyszałam dobre rady o wyluzowaniu się, ciężki temat.
    Sylvuś, już mi się tęskni za morzem jak tak zachwalasz. Zalew Sulejowski też lubię, w ogóle całą tamtejszą okolicę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 08:46

sylvuś, PragnącaDziecka lubią tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca/ ładny wynik. Bedzie dobrze :) tak, byłam na wizycie. Rozmawiałam z IP o et

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Pragnąca/ ładny wynik. Bedzie dobrze :) tak, byłam na wizycie. Rozmawiałam z IP o et
    Polly, i na czym stanęło? Kiedy et?

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mnie bardziej nie wkurza niż teksty o wyluzowaniu. Tak jakby od wyluzowania nasienie miało się poprawić, uleczyć endometrioza czy udroznić jajowody.

Polly_love, aniab2205, sylvuś lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    I jakie informacje uzyskalas o et?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kłaniam się pięknie a do stóp Pragnącej padam i całuję w każdy paluszek :))))))) Trzymam kciuki Kochanie <3

Polly jak sytuacja na froncie??? Oby było pięknie, bo zapewne też chcesz miec wycałowany każdy paluszek :))))))))

Dziewczynki niezmiennie całym sercem jestem z Wami. Teksty o wyluzowaniu są dla mnie niczym mówienie do ślepego - popatrz! :)))) No ale nic to... w lipcu walne sobie igły na stresa i będzie git. Tymczasem liczę na cud.

Pięknego dnia :****

PragnącaDziecka, Polly_love lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    No i kłaniam się pięknie a do stóp Pragnącej padam i całuję w każdy paluszek :)))))))
    Spadlam z krzesla :D

Saramago, Polly_love lubią tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

Pragnąca spadła z krzesła, ja leżałam więc tylko się zwinęłam ze śmiechu. Jak Saramago wjeżdża na forum to jest kino :) aż żal,że nie ma jakiegoś obrazka, ale pewnie zaraz nam coś tu wklei :D

Najpierw odnośnie wyluzowania - też przerabiałam teksty o wyluzowaniu, ale wczoraj naprawde zyćzliwa mi sąsiadka poradziła mi podczas wieczornego piwka na tarasie bym uwaga!! uwaga!! "wpłyneła na hormony patrząc na małe dzieci" mało wtedy ja nie spadłam z hustawki. :D no po prostu hit. ale dziewczyna chce pomóc jak może i radzi jak potrafi. jeszcze lubię teksty w stylu "musicie wyjechać " patrz-"wyluzowac". Jeżdzę kurrrrr*a od 10 lat, już obleciałam 3 kontynenty, całą Polskę i patrzcie leci 10 rok małżenstwa bez efektu "wyjechania". ale nie ma co się dziwić, niewielu to rozumie, a ja zawsze się tylko uśmiecham bo wiem,że ktoś chce dla mnie dobrze. Jak ostatnio wscibska ciotka (bardzo zresztą nieurodna) zapytała kiedy "wreszcie zrobicie dziecko" (zrobić dziecko działa na mnie tak samao jak to gdy ktoś mówi "obczasy" jak płachta na byka) to odpowiedziałam jej "jutro". domyslam się,że więcej pytanie o dziecko nie padnie.
    Na wczorajszej wizycie u IP nastrój był bojowy. Ktoś go strasznie zdenerwował i był zły jak osa. Dosłownie pianę toczył z pyska, nadąsany jak bąk. Powiedziałam,że wilku kazał zrobił et w cyklu nastepnym po histero. Tak się złożyło,że wczoraj miałam akurat 11 dc więc Ip chciał objerzec endo. i tu miłe koleżanki kolejne zaskoczenie roku, bo oto nagle moje endometrium bez leków urosło do 6,5mm. Tyle dobrego dał mi 8,5 tygodniowy stan ciąży,że mam regularne cykle i rosnące endometirum, czego bie miałam od 20 lat :D w zwiazku z tym, że moje edno urosło nie mógł już pokombinować z moim cyklem i mam czekać na @ a wtedy postępowanie jak zwykle. Na polecenie Wilka kazał wykupic Neupogen, dostałam też andtybiotyk, który mam brać od 6 dnia cyklu, na którym będzie transfer.Viarę tez mma brać . Najgorsze w tym wszystkim jest to,że zeszłam z dawki 30mg Encortonu branego do ostatniego et a wilku kazał włączyć juz więc przeerwa w dostawie leku wynosiła 9 dni.... także chyba nie schudnę tego lata. ani nastpnego też nie...zakrecił się wczoraj IP i zapomniał,że po ostatniej nieudanej becie nie poda mi 2 zarodków, a wczoraj pyta ile biorę. no wzięłabym te 2 by zakończyc już ten bój, ale mój brak wiary nie równa się temu,że mi nie zależy i chcę coś schrzanić bo zalezy mi bardzo jak na niczym. Nie mniej jednak, powoli zaczxynam się godzić z tym,że mamą nie zostanę. Ale tak na spokojnie... Z czystym sumieniem i podniesionym czołem. Zrobiłam co mogłam, miałam 5 transferów, w sumie 7 zarodków. W sumie 1 procedury mogłabym nie liczyć bo miałam wtedy już problem immuno, o którym nie wiedziałam - cytokiny. Więc nie licząc 1 procedury i tych 3 transferów to miałam 2. ale podane 4 zarodki, tylko 1 się udało na chwilę. Więc trochę już mam za sobą. Zrobiłam wszystkie badania immunologiczne, nieco genetycznych, 2 histeroskopie, viagrę, końskie dawki Encortonu,neupogen, akupunkturę, ah, eg, cuda wianki patatajce. Ufff kto to doczytał jest wielki :D

Saramago, aniab2205, sylvuś lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja. Ja. Ja. doczytałam! Yeaaaaaah! ;-)

Łobrazeczek? a proszę Cię bardzo, do usług.

ani-3d-Funny_Green_Alien_Walking-1md.gif

Choć się ślimaczy ale idzie do Nas, dziewczęta, ta zielona kropa normalnie idzie do nas. łoch.

Ja czekam na tekst typu Złota PORADA: żeby mieć dziecko musicie zacząć uprawiać seks. Kurtyna.

Buzidupci w paluszeczki.

Polly_love, aniab2205, sylvuś lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah uderz w stół a nożyce sie odezwą :) jest uśmiech od razu :)

Ja jeszcze lubię jak moja teściowa mawia "co wy wiecie o seksie. My to sie dopiero tarzalismy... Po 2 małżeńskim seksie zrobiłam sobie dziecko. A twój teśc ro był w lozku dzik.Żadna sie nie depilowala, wiec chłopy leciały na te nasze prawdziwe walory".... To tekst po obejrzeniu jakiegoś erotyka, gdzie zobaczyła wydepilowaną kobietę. Ale z podtekstem, ze trzeba uprawiać seks by zajść w ciąże. O ironio :)

Saramago lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly ta droga nie jest latwa, ale jesli sie nie poddasz to bedziesz mama :)

Saramago jestes czaaaaadowa :D

Tak sobie teraz licze ze do transferu dopiero podejde we wrzesniu. Teraz lutka i @. Potem histero i @. Nastepnie normalny cykl i w II fazie badania zlecone przez Wilka i @. I dopiero transfer. Ehhh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 13:18

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca- nie spiesz sie. Ja miałam zamrożone zarodki w sierpniu a podeszłam do et w styczniu. Czasem tak to wszysyko wyglada. Będziesz mieć czas na wakacje i na przygotowanie sie na top top :)

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago ściągnęłam Cię chyba myślami, tak się chciałam
    właśnie dzisiaj upomnieć o jakiś wpis od Ciebie.
    Ps. Buzidupci do zapamiętania, już zakodowałam :-)
    Pragnąca, zleci Ci nie wiadomo kiedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 18:05

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buzidupci jest the best :);) :******
    mega;P

Polly_love lubi tę wiadomość

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaa no i jeszcze ta kropeczka - może nawet pełzać - oby tylko dolazła !!!!! Buzidupci Dziewczynki dla Wszystkich;*
    Saramago jesteś wielka, gęba się sama uśmiecha :)

Polly_love lubi tę wiadomość

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, kedy mają dokładnie dzwonić ile jest blastek do mrożenia?

Polly, czyli w kolejnym cyklu et? Naprawdę mocno wierzę, że będzie dobrze. Aniab, u Ciebie też w lipcu et?

U mnie @ jak z zegarku, czyli 28dc. Żadne stymulacje nie są w stanie tego zaburzyć, szkoda tylko, że te idealne cykle nie mają na nic przełożenia :( Także jeszcze ten cykl odpoczywamy i od końca lioca zaczynam antyki.

Pochwalę się, że zaczęliśmy całą naszą trójką chodzić na lekcje jazdy konnej 2 razy w tygodniu :) Nasza mała jeździ juz od roku (pierwszy raz siedziała w siodle jak miała niewiele powyżej 2 lat), ja w liceum trochę jeździłam, ale to było baaaaaardzo dawno temu, mój mąż nie jeździł nigdy. Póki co uczymy się podstaw, wszystki nas boli, ale jest super :) Wczoraj np. byliśmy w stajni na 18 i po tych prawie 2 godzinach z końmi głowa jest cudownie zresetowana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 06:04

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ