Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Martoszka wrote:Narkozy się boję i bólu.
No i jej efektu (0 komórek)
No to tak, narkozy się nie bój, bo to nie jest taka narkoza jak do laparo chociażby, czyli z rurą w gardle, cewnikiem i takimi tam, a krótkie znieczulenie, gdzie po 20 minutach budzisz się jak gdyby nigdy nic
Bólu związanego z samym zabiegiem nie ma żadnego, bo śpisz, a po nie ma dolegliwości bólowych związanych z samą punkcją. Jedyny ból, który się może pojawić ma zwiazek z ilością komórek (teoretycznie czym więcej komórek tym bardziej boli, większe ryzyko hiperstymulacji), ale to naprawdę nie jest silny ból.
Jeśli masz w miarę fajne amh to mało prawdopodobne, żebyś się wystymulowała z wynikiem zerowym. Ja w 2 procedurach miałam śmiesznie małe ilości prawidłowych komórek, ale było to wynikiem złej odpowiedzi na leki co zdarza się w 5% przypadków, czyli naprawdę sporadycznie.
Ogólnie serio nie ma się czego bać
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyjomi81 wrote:No to tak, narkozy się nie bój, bo to nie jest taka narkoza jak do laparo chociażby, czyli z rurą w gardle, cewnikiem i takimi tam, a krótkie znieczulenie, gdzie po 20 minutach budzisz się jak gdyby nigdy nic
Bólu związanego z samym zabiegiem nie ma żadnego, bo śpisz, a po nie ma dolegliwości bólowych związanych z samą punkcją. Jedyny ból, który się może pojawić ma zwiazek z ilością komórek (teoretycznie czym więcej komórek tym bardziej boli, większe ryzyko hiperstymulacji), ale to naprawdę nie jest silny ból.
Jeśli masz w miarę fajne amh to mało prawdopodobne, żebyś się wystymulowała z wynikiem zerowym. Ja w 2 procedurach miałam śmiesznie małe ilości prawidłowych komórek, ale było to wynikiem złej odpowiedzi na leki co zdarza się w 5% przypadków, czyli naprawdę sporadycznie.
Ogólnie serio nie ma się czego bać
Martoszka- narkoza jest super
Asiamar- powodzenia!! -
Asiamar, powodzenia na wizycie
Ja jutro się wizytuję u PROlga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Martoszka wrote:No to pewnie kolo stycznia ruszymy na ivf
No i dobrze W końcu dobra decyzja
A amh 2,17 ładne. Za wysokie też wcale nie jest dobre, powyżej 2 jest w sam razWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 15:23
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dziewczyny potrzebuje Waszego wsparcia: ( nie radzę sobie. Nie potrafię podjąć decyzji w sprawie szczepień. Im więcej czytam tym bardziej się boję. Niby już się zdecydowałam...ale ciągle jest jakieś Ale. Może lepiej powinnam podejść do transferu..moze się uda..choć Pasnik powiedział, ze z takimi wynikami nie:(. Najgorsze jest to że już nic nie mogę zrobić...moj organizm odrzuca zarodki... płaczę dzisiaj cały dzień..Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Dzoewczyny nie nadrabiam bo umieram chyba. Jak dojde do siebie to.ogarne watek.
Chcialam tylko powiedziec ze na bocianie pojawila sie info ze lodz wygospodarowala jeszcze dodatkowe 150 tysi na ivf miejskie wiec obczajcie sobie czy akurat dla was by nie bylo.Anatolka, Martoszka lubią tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
nick nieaktualnynatty85 wrote:Dziewczyny potrzebuje Waszego wsparcia: ( nie radzę sobie. Nie potrafię podjąć decyzji w sprawie szczepień. Im więcej czytam tym bardziej się boję. Niby już się zdecydowałam...ale ciągle jest jakieś Ale. Może lepiej powinnam podejść do transferu..moze się uda..choć Pasnik powiedział, ze z takimi wynikami nie:(. Najgorsze jest to że już nic nie mogę zrobić...moj organizm odrzuca zarodki... płaczę dzisiaj cały dzień..
Zielinka dlaczego umierasz? Co sie dzieje? -
Dziewczyny ja już po wizycie i jestem bardzo pozytywnie podbudowana wizytą u dr. Fajny z niego facet( do pogadania). Powiedział , ze mam czekać grzecznie na dofinansowanie teraz dietka,suplementy i relaksik a od stycznia zaczynać . Dr twierdzi że 5000zł na ziemi nie leży jak dają trzeba brać. Mam czekać na tel bo mieli jeszcze trochę grosza z UM dorzucić .
Natty85 jeśli się wahasz odnośnie szczepień skonsultuj to z innym dr .Polly_love lubi tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
nick nieaktualny
-
zielinka_97 wrote:Polly melduj po wizycie.
A Sylvus Ty bylas już w N?
Tak ja już byłam
Polly miałam wizyte 12;) dobrze zapamiętałaś 1 i 2
Było ok, lekarz rzeczowa, podobała nam się i podejście też.
Dostaliśmy kilka propozycji i kilka badań do powtórzenia.
Teraz jade w swoje imieniny 3 , prawdopodobnie spróbujemy na naturalnym cyklu.
Troche nam poopowiadała na temat KD i AZ i w razie gdyby nam się nie udało teraz to zaproponowała 2 raz na normalnej stymulacji - tylko może inny zestaw niż miałam- do zastanowienia.
W porównaniu z in victą na tą chwilę na plusW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
nick nieaktualny
-
Asiamar fajnie ze sie odezwalas! Powodzenia
Natty, tej dwcuzji niestety nikt nie podejmie za ciebie. Szczepionki sa mega kontrowersyjne. Ty bylas u Pasnika czy Wilka? Ja bym oparla sie na opinii 2 specjalistow conajmniej zanim dalabym sobie to zrobic. To troche tak jak.przetaczac niezgodnie grupowa krew, ale wielu pomoglo.
Sylvs no i jak? Na czym stanelo? Oppwiadaj!
Paula, ciesze sie ze tryskasz pozytywna energia.
U mnie kiepsko, bo najpierw myslalam ze mam jekitowke, potem ze moze organizm szykuje sie do porodu ale trwa to od soboty/niedzieli, jestem wykonczona a podobno jest cos takiego jak mdlosci 3 trym. W kazdym badz razie bardzo chcialabym juz urodzic bo nie daje rady.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Aha, Sylvus, juz doczytalam. Ciesze sie ze jestes zadowolona z wizyty. Oby sie udalo!Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Cisza, cisza, a teraz rozpisałyście się. Polly, zalecam częstsze wyjazdy, dobrze Ci to robi. Czuć powera w Twoich wpisach. Bardzo Ci tego życzyłam.
Natty, nic nie wiem o szczepionkach poza tym, że są bolesne i obciążające organizm. Na forum gazety raz się spotkałam z wpisem o nich, dziewczynie udało się po nich choć wcześniej nic nie ruszyło. Szczegółów niestety nie pamiętam.
Sylvuś, u Ciebie też optymizm... Cieszę się, że coś się dzieje, że dobrze się ta zmiana zapowiada.
Martoszka, takiego zdecydowania i konkretnego planu to dawno u Ciebie nie widziałam. Brawo, oby tak dalej.
Pragnąca, ja tych Twoich badań nie ogarniam i podziwiam Cię, że Ty choć trochę się w tym orientujesz. Jedyne co mogę, to trzymać za Ciebie kciuki.
Asiamar, do stycznia masz dużo czasu na dietkowanie i suplementację. Będziesz wzorem kobiety idealnie przygotowanej:)
Polly_love, natty85, asiamar, sylvuś lubią tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
aniab2205 wrote:Cisza, cisza, a teraz rozpisałyście się. Polly, zalecam częstsze wyjazdy, dobrze Ci to robi. Czuć powera w Twoich wpisach. Bardzo Ci tego życzyłam.
Natty, nic nie wiem o szczepionkach poza tym, że są bolesne i obciążające organizm. Na forum gazety raz się spotkałam z wpisem o nich, dziewczynie udało się po nich choć wcześniej nic nie ruszyło. Szczegółów niestety nie pamiętam.
Sylvuś, u Ciebie też optymizm... Cieszę się, że coś się dzieje, że dobrze się ta zmiana zapowiada.
Martoszka, takiego zdecydowania i konkretnego planu to dawno u Ciebie nie widziałam. Brawo, oby tak dalej.
Pragnąca, ja tych Twoich badań nie ogarniam i podziwiam Cię, że Ty choć trochę się w tym orientujesz. Jedyne co mogę, to trzymać za Ciebie kciuki.
Asiamar, do stycznia masz dużo czasu na dietkowanie i suplementację. Będziesz wzorem kobiety idealnie przygotowanej:)M&M