Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvuś wrote:Pragnąca dobrze że robisz badania,Paśnik faktycznie zleca te potrzebne nie naciąga, co Ci powiedział?
Myślę że 1 mc będziemy naturalnie a potem może wrócimy do tematu in vitro na cyklu naturalnym. Może przed świętami jeszcze podskoczymy do wa-wy albo po nowym roku.
Opowiedzialam mu o wszystkim od poczatku staran, o kariotypie o podejrzeniu endomendy itp. Zlecil badania, pytal co biore na mutacje mthfr( ustalil,ze to co biore wystarczy) i kazal przyjsc z wynikami i z mezemsylvuś lubi tę wiadomość
-
sylvus za pakiet:wywiad z lekarzem i masaz 90zl (te banki chyba maja w standardzie,bo mnie zaskoczyli nimi, ze jednak potrzebuje, ale co tam, zrobie wszytsko dla mojego oatatniego Kropka) plus 30zl extra za 10 igiel. zlecono max 10 zabiegow ( na ruszenie spraw kobiecych i pozbycie sie napiecia), ale podobno juz po 3 moze byc widoczna poprawa. Zobaczymy.
sylvuś lubi tę wiadomość
30 lat, PCOS,starania od 2013
ICSI / crio 05.08.2016 7tc[*] crio 31.11.16 ! crio 6.12.16 koniec staran.. 9 jajeczek na zimowisku
-
Dziewczyny ja też robiłam badanie genetyczne i wynik pozytywny wyszedł w mutacji MTHFR polimorfizm. Moja pani doktor powiedziała że to nie przeszkadza w zajściu jedynie później w utrzymaniu i kazała umówić się do doktora Paśnika na badanie allo mlr i test cytotoksyczny. Homocysteina jest ok. Natomiast pani doktor z kliniki w łodzi kazała na to brać większą dawkę kwasu foliowego, nic nie mówiła o tym że może to przeszkadzać do in vitro a może?????
-
Ewka, ja nie pomogę, bo tyle wiem o tych mutacjach, ile napisałaś. Wiem, że dziewczyny brały kwas foliowy, ale inaczej przyswajalny- m.in. Ubiquinol firmy swanson. Przed punkcją jakiś czas dobrze też brać kwasy omega i wit. D, bo jej niedobory zazwyczaj mamy a to niekorzystnie wpływa na jajeczka.Badanie poziomu wit. D kosztuje dużo, bo ok. 60 zł, ale zdarzają się też jej nadwyżki w organizmie. Kwas foliowy jest w tym wszystkim najważniejszy. Trudno powiedzieć czy reszta ma aż tak istotny wpływ, ale wiadomo, że jak nam w głowie siedzi myśl, że coś może pomóc, to po to sięgamy.
Ginka, kciuki za prenatalne:*Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Witajcie dziewczyny:)
Jeżeli któraś z was byłaby zainteresowana posiadam takie leki jak: estrofem opakowanie, clexane 0,4 ml - 6szt, luteina podjęzykowa 50 opakowanie, encorton 10 mg - 18 tabletek i dwa opakowania clostilbegyt. Wszystko oczywiście z długim terminem ważności. Oprócz clostylbegyt są to pozostałości po procedurze prowadzonej w Gamecie z pozytywnym skutkiem czego i Wam wszystkim życzę. Leki odstąpię na niewielką kwotę.
Gratuluję pozytywnych bet to więcej jak wygrana w lotto:)))))
Pozdrawiam -
Hej Dziewczynki, dziękuję z kciuki i pozytywne mysli, niestety nie udalo sie, beta nawet nie drgneła. Powtórzę jeszcze jutro żeby z czystym sumieniem odstawic leki. To juz koniec mojej przygody z kliniką, teraz zostalo mi tylko liczyc na naturalny cud, ponoć cuda sie zdarzają Całuję i pozdrawiam!2011 - ICSI 2 blastocyst - ukochany synek
-
Przykro mi. Życzę Wam tego cudu z całego serca. Może niedługo zajrzysz tu do nas, żeby się nim pochwalić... :*Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
nick nieaktualnyKarolina, przykre, że nie udało. To zawsze boli ale jednak warto wierzyc w cud, bo te sie zdarzają. Na forum o kd mam znajomą, krora ma swoje dzieci z kd i jest w naturalnej ciazy. To jest dopiero CUD! Dziecwyna z menopauzą, bez szans, jest w naturalnej ciąży wierz, staraj się i powodzenia!!
aniab2205 lubi tę wiadomość
-
Czesc laski. Witam sie po długim niebycie na forum ale jak juz wiecie syncio jest mega absorbujacy choc obserwuje juz ze sie troszke stabilizuje i jestem w stanie odlozyc go do lozeczka bo wczesniej tylko cyckowalismy i sie przytulalismy, taki mamusiowy byl.
Nie dam rady was nadrobic, wiele nowych nickow sie pojawilo i jak zaczynalam czytac to wszystko mi się mieszalo. Może teraz bede juz bardziej ogarniac bo moj mezczyzna ma juz prawie miesiąc wiec jest bardziej samodzielny. A swoja droga kiedy to zlecialo? Czuje sie jakby mi go wczoraj na brzuchu po porodzie polozyli :-o
Może mi któraś zreferuje jakis skrot wydarzen watkowych z ostatniego czasu z ostatniego czasu w pigułce?
Zatrzymalam sie na etapie bety Jomi, pierwszego szczepienia Natty, tego ze Pragnaca byla u Pasnika i dalej czarna dziura we łbie. Polly, Sylvus co u was? Asiamar widzialam tez sie odzywala.sylvuś lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Pozwole sobie strescic:
Jomi szykuje sie do kolejnego crio.
Natty jutro ma drugie szczepienie.
Pragnaca planuje zrobic immuno, podejrzewaja u niej endomende, szykuje sie na 3podejscie.
Ginka dzisiaj zaczela 2trym.
Katrina jest w miare nowa w pierwszym podejsciu miala jedna blastke, jest po crio i czeka na serduszko.
Karola (nowa) chciala wrocic po rodzenstwo dla synka niestety, zaden transfer sie nie powiodl i zyczymy jej naturalnego cudu.
Martoszka kombinuje jak zawsze
Lilaloo (nowa)szukuje sie do ivf.
Asiamar po badaniach immuno szykuje sie do podejscia w grudniu.
Sylvus bedzie miala szczepienia.
Ja po pierwszym crio czekam na wizyte pecherzykowa.
Jak cos pokrecilam to prostujcie dziewczyny:)
Niesamowite, że Miłosz juź tyle czasu jest po tej stronie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 17:50
jomi81, katrina, asiamar, sylvuś lubią tę wiadomość
-
O Bella, dzieki
Takie streszczenia teraz wskazane, zreszta sama sie niedlugo przekonasz.
Ginka gratuluje drugiego trym. Masz juz calkiem duzy kawal dziecia w brzuchu
Bella, Katrina gratuluje pozytywow i zycze spokojnych, bezproblemowych ciaz. Wypoczywajcie ile sie da bo przy dziecku potrzeba mnostwo sil i energii.
Sylvus, Natty przecieracie szlaki szczepionkowe. Oby przyniosly porzadany skutek.
Asiamar wyszlo cos nowego w immuno, czy nic? Jakies zmiany w podejsciu ivf?
Karola u jakiego lekarza sie leczylas? Kurcze, nie wyszlo tyle crio? Ja tez mam 3 blastki zamrozone i bardzo bym chciala rodzeństwo dla synka. Jaki u Was problem wystepuje?
Życze naturalnego cudu w takim raziw. Moze tak miało byc zebys nie zostawila w kkinice zadnego zarodka? Moja kolezanka po pierwszym udanym ivf z którego ma synka rowniez transferowala zarodki w crio i sie nie udalo. 2 cykle pozniej zaszla naturalnie.
A powiedz jeszczw czy po synku staraliscie sie naturalnie czy zabezpieczaliscie żeby wykorzystać mrozone zarodki?
Ja mam straszny dylemat teraz. Z jednej strony szkoda mi tego roku i niech sie dzieje co chce a z drugiej to nie chce porzucic moich zarodkow gdybym zaszla naturalnie... Wiem, wiem marzenie, ale dylemat zawsze jest.
Pragnaca, jak podejrzewaja endo to teraz bedziesz podchodzic na dlugim protokole?
Paulina odpoczywasz czy biegasz po lekarzach?
Jomi, na jakim etapie przygotowania do crio?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 18:14
Martoszka, katrina, natty85, sylvuś, Bella93 lubią tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Zielinka ja startowalam z iui i icsi u profesora. Pierwszy transfer przeprowadzal mi PR i z niego mam synka (mialam podane 2 blastki 5aa). W ubieglym roku pierwsze crio przeprowadzal MR i beta 0, kolejne crio PR i za pierwszym razem udalo sie tyle tylko ze w 23dpt poronilam. Kolejne 2 crio rowniez PR i niestety beta 0 w obu przypadkach. Po urodzeniu synka nie zabezpieczalismy sie jakos szczególnie ale w glowie caly czas mialam ze mam jeszcze 6 slicznych blastusi po które musze wrocic. Po poronieniu nie stosowalismy juz żadnego zabezpieczenia pomiedzy transferami a i tak nic sie nie udalo. U nas problemem sa slabe parametry nasienia męża,wysoki stopien uszkodzenia chromatyny plemnikowej a u mnie niedrozny jajowod choc po ostatniej histeroskopii lekarz stwierdzil ze w tym droznym jest cos nie tak z zastawka.2011 - ICSI 2 blastocyst - ukochany synek
-
zielinka_97 wrote:O Bella, dzieki
Takie streszczenia teraz wskazane, zreszta sama sie niedlugo przekonasz.
Ginka gratuluje drugiego trym. Masz juz calkiem duzy kawal dziecia w brzuchu
Bella, Katrina gratuluje pozytywow i zycze spokojnych, bezproblemowych ciaz. Wypoczywajcie ile sie da bo przy dziecku potrzeba mnostwo sil i energii.
Sylvus, Natty przecieracie szlaki szczepionkowe. Oby przyniosly porzadany skutek.
Asiamar wyszlo cos nowego w immuno, czy nic? Jakies zmiany w podejsciu ivf?
Karola u jakiego lekarza sie leczylas? Kurcze, nie wyszlo tyle crio? Ja tez mam 3 blastki zamrozone i bardzo bym chciala rodzeństwo dla synka. Jaki u Was problem wystepuje?
Życze naturalnego cudu w takim raziw. Moze tak miało byc zebys nie zostawila w kkinice zadnego zarodka? Moja kolezanka po pierwszym udanym ivf z którego ma synka rowniez transferowala zarodki w crio i sie nie udalo. 2 cykle pozniej zaszla naturalnie.
A powiedz jeszczw czy po synku staraliscie sie naturalnie czy zabezpieczaliscie żeby wykorzystać mrozone zarodki?
Ja mam straszny dylemat teraz. Z jednej strony szkoda mi tego roku i niech sie dzieje co chce a z drugiej to nie chce porzucic moich zarodkow gdybym zaszla naturalnie... Wiem, wiem marzenie, ale dylemat zawsze jest.
Pragnaca, jak podejrzewaja endo to teraz bedziesz podchodzic na dlugim protokole?
Paulina odpoczywasz czy biegasz po lekarzach?
Jomi, na jakim etapie przygotowania do crio?Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤