Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
W Gamecie zarodki mrozi sie w stadium blastocysty (5/6doba po zaplodnieniu), pisalam o tym 1/2str temu i ze u efwki wypada to w ndz/pngabriela3 wrote:Reszta zamrożone? Jak samopoczucie?
-
Zeby ograniczyc ilosc zamrozonych zarodkow, a statystycznie, krytyczna doba dla zarodka jest 3doba. Poza tym blastocysta to najwyzsze stadium rozwojowe jakie zarodek moze osiagnac w inkubatorze i teoretycznie takie zarodki sa silniejsze.efwka83 wrote:no własnie, na razie nie wiem co z pozostałymi..ech..powiedziano mi że 18-19 czerwiec będą dzwonić..zaczynam gadać do zarodka..to normalne...?
Bella93 a dlaczego własnie zamrazają w stadium blastocysty?
To normalne
-
nick nieaktualny
-
JakkolwiekPolly_love wrote:Bella, czy jest różnica w ilości zapladnianych Kom jesli chodzi o program dofinansowania a procedurę komercyjną? Czy w każdym przypadku tylko 6?
Polly_love lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny8dpt jest dobrym dniem na sprawdzenie hcg. Jesli jest ciąża to będzie to już wiadome. Im wyższy wynik tym lepiej, Niski na tym etapie oznacza ciąże biomechaniczną. Ciąża powyżej 5, ale bezpieczny wynik w okolicy 8dpt to kazdy powyżej. Liczy się przyrost co 48h, ale im wyższa beta tym lepiejefwka83 wrote:a jaki powinien być wynik beta żeby był zadawalający?miałam transfer w pt (16.06) i jedziemy na betę 26.06, czy to nie za wcześnie?
-
nick nieaktualny
-
Et - Embryo transferefwka83 wrote:nie znam jeszcze tych skrótów wszystkich..et to...?na co jest ten zastrzyk?
Heparyna - rozrzedza krew, polepsza ukrwienie macicy.
A tak od siebie polecam doktora google
-
Efwka, Połać ma dobrą rękę do transferów, ja też u niego transferowałam. Kciuki.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia

08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Dokładnie im wyższa beta tym lepsza ale najważniejszy jest przyrost..
Ja dziewczyny w piątek pojechałam do szpitala bo popołudniu zaczęłam plamic ale nie krwią..lekarz stwierdził ze z malenstwem wszytko ok i ze jego zdaniem tworzy sie krwiak w macicy i to moze byc od tego. Dzwoniłam też do gamety i Pani dr powiedziała żeby się nie denerwować bo jak nie ma koloru czerwonego to nic poważnego. Dzisiaj na szczęście już jest lepiej lekko zabarwiona wydzielina a wieczorem już nic. Mam nadzieję ze to był fałszywy alarm bo nie wyobrażam sobie teraz stracić naszego skarba
-
Ew ka, dobrze ze maluszkirm wszystko ok.
ew ka lubi tę wiadomość
-
Ewfka super wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek