X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Kulkakulka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaloo dzięki:) A jak długo zajmuje sam transfer- tzn czy to szybko się odbywa? Dla mnie jeszcze długa droga,bo mamy iść do prof dopiero za 3 tyg właściwie chyba już żeby zamknąć temat ivf i rozpocząć proces. Ja jestem pozytywnie nastawiona ogólnie, tylko drażni mnie, że tak człowiek musi o wszystko się wypytywać sam. Jak dla mnie to, że mieszkam za granicą to podwójna bariera.

5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg :( Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
  • Kulkakulka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka- nas nikt nie zmuszał. Mogliśmy podjąć leczenie w Szwecji zresztą dofinansowane, pierwsze i jedyne iui się tam powiodło, jednak ze względu na opiekę w ciąży( w Szwecji zerowa) i tragiczne w skutkach wydarzenia ze szpitala w Szwecji wpłynęły na naszą decyzję na temat zmiany planów co do PL. Straciłam ciążę bliźniaczą przez niekompetencje szwedzkich ginekologów. Mam zaufanie co do lekarzy w Polsce, uważam, że nasz lekarz że jest świetnym specjalistą,jednak widzę też niestety braki w komunikacj pacjent- lekarz. Mówię ogólnie, nie o konkretnym lekarzu oczywiście:) Wiem, że nigdzie nie jest idealnie i wbrew pozorom np. polska opieka nad ciężarną jest bardzo dobra:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 13:56

5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg :( Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulkakulka, wlasciwie o nic co moze miec diametralny wplyw na powodzenie nie musisz pytac sama.
    W kwestii relanium, jesli czujesz ze sie bedziesz denerwowac to mozesz poprosic o tabl. Nie wszyscy lekarze daja go w standardzie.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • polala Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki moze pamietacie ze przenioslam sie do Novum. Zostalo mi napoczete opakowanie żelu Crinone 80mg/g 12sztuk ( 3 zuzyte). W Novum daja inny oczywiście drogi progesteron, wiec raczej Crinone mi sie nie przyda. Moze ktoras z Was pitrzebuje kupic taniej? Wazny do 07/2018 cena za 12 szt 100zl.

Aniab co slychac mamusiu?:*
    Martoszka widze ze transferujesz, ja podobnie.
    Widze pare niwych osob :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 14:52

2015.04 I Isci 1 x B4 :(
    2016.03 II Isci 1 x 1AB :(
    2016.06 III Isci 2 x 4CC :(
    2017.04 FET 1x 4CC :(
    2017.07 IV Isci 1x3AB 9dpt 92, 12dpt 236 , 14dpt 540, 25dpt ❤
    TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polala wrote:
    Czesc dziewczynki moze pamietacie ze przenioslam sie do Novum. Zostalo mi napoczete opakowanie żelu Crinone 80mg/g 12sztuk ( 3 zuzyte). W Novum daja inny oczywiście drogi progesteron, wiec raczej Crinone mi sie nie przyda. Moze ktoras z Was pitrzebuje kupic taniej? Wazny do 07/2018 cena za 12 szt 100zl.

Aniab co slychac mamusiu?:*
    Martoszka widze ze transferujesz, ja podobnie.
    Widze pare niwych osob :)
    Od wczoraj już z maluszkiem na pokładzie :)
    Ty też już po?

M&M
  • lilaloo Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka,sam transfer to moze ze wszystkim 10-15minut,mowie tu od wejscia na sale az do wyjscia,usadawiasz sie na fotelu,obok Ciebie jest monitor na ktory caly czas mozesz patrzec,lekarz sprawdza dane,Ty potwierdzasz,uchyla sie okienko i mily pan z okienka jeszcze raz spr.dane i podaje lekarzowi cewnik z zarodkiem i lekarz wprowadza go na miejsce po kontrola usg(asystuje pielegniarka,trzyma glowice)co mozesz zauwazyc na monitorze,potem jeszcze dokładnie pokazuje to miejsce i po wszystkim:-)i znowu, mozesz od razu isc do toalety bo do et musisz miec pelny pecherz albo odczekac chwile,mozesz jesli masz życzenie chwile polezec,ja lezalam...przy transferze jesli chcesz moze byc z Toba najbliższa osoba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 16:35

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka jak się czujesz? Dziewczyny po transferze jak wasze samopoczucie?

Ja jestem w 2dpt czasami coś poczuję ale nie za wiele. Piję rumianek, wody - dużo wody z cytryną, sok pomidorowy. Jem jogurty z chia, kaszę gryczaną, kanapeczki itp its dużo leżę, lub siedzę na tarasie. Oglądam tv, czytam. Jakie zioła można pić?

Gabi3
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo dobrze. Chciałabym żeby te dni szybkiej mijały. No ale teraz ciąg dalszy pokazu cierpliwości. Miałam wrócić od wtorku do pracy, ale dali mi zwolnienie jeszcze na ten tydzień. Trochę zalowalam, ale z drugiej strony nie muszę kombinować kak wziąć luteine po południu. Cały czas myślę czy ten Ktosiek tam się dzieli itp. Ale mam tyle energii, bo już się należałam w tamtym tygodniu. No ale czego nie robi się dla maluszka. Mąż bardzi mi pomaga i dba o wszystko.

A Ty jak tam?

M&M
  • polala Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka ja dzis mialam transfer. Tylko wode mam gdzies za macica czy jakis tak i dostalam cos na obnizenie prolaktyny bo hiperstymulacja idzie.

Gabriela3 nie leżeć! To nie pomoze a moze zaszkodzić. Oszczędzaj sie nie przegrzewaj, nie dzwigaj ale nie lezakuj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 17:16

Martoszka lubi tę wiadomość

TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest nastawiony baaardzo pozytywnie :) ja dużo piję i dużo leżę. Staram się nie chodzić dużo. Jestem trochę niecierpliwa. Ja mam zwolnienie do 21. Test 17-18 lipca. Zaraz włączę muzykę i utnę drzemkę :) Co pijesz i co zajadasz? Czy można umyć głowę szamponem pokrzywowym? Myję się szarym mydłem. Martoszka trzymam kciuki za nas i za inne dziewczyny. Trzymaj się ciepło :)

Gabi3
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam dziewczyny kciuki!!!

My betę robimy 18 i wtedy też wizyta.
    Nie nastawiam się w żadną stronę bardziej raczej, choć wiadomo, że bardzo byśmy chcieli by się udało.
    Wiedząc, że ten maluszek jest bardzo super super i to, że mąż ma już dziecko daje mi nadzieje. Pan dr też daje duże. Ale wiadomo, że teraz to już wszystko zależy od Boga.

gabriela3, aniab2205 lubią tę wiadomość

M&M
  • lilaloo Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,powodzenia,trzymam kciuki:-)

gabriela3, Martoszka lubią tę wiadomość

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polala, mam nadzieję, że razem z Gabi i Martoszką podzielicie się tu wkrótce radosną nowiną. Ja jestem teraz na etapie obserwacji jak to moje dziecię fajnie zdobywa nowe umiejętności. Opieka nad nim to nie jest niestety czysta sielanka, ale o wszelkich problemach zapomina się w chwili, gdy się do mnie uśmiecha, tuli, reaguje na mój głos i obecność, gdy mogę sobie na niego popatrzeć jak śpi obok w łóżeczku :) Życzę Wam tego mocno.Wam i dziewczynom, które już niedługo będą transferować. Zainteresowane dobrze wiedzą, kogo mam na myśli ;)

Gabi, nie należy ciągle leżakować, naprawdę. Pierwszy transfer leżakowałam i d... Drugi to był czas urlopu- grill ze znajomymi, spotkania z koleżankami, spacery po lesie, odwiedziny u rodziców. Wtedy wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 19:59

gabriela3, polala, lilaloo lubią tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie leżę cały czas. Chodzę po podwórku, siedzę na tarasie, do toalety. Zobaczymy. Wszystko zależy od organizmu. Chciałabym czas pokaże :) ...

Gabi3
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Polala, mam nadzieję, że razem z Gabi i Mrtoszką podzielicie się tu wkrótce radosną nowiną. Ja jestem teraz na etapie obserwacji jak to moje dziecię fajnie zdobywa nowe umiejętności. Opieka nad nim to nie jest niestety czysta sielanka, ale o wszelkich problemach zapomina się w chwili, gdy się do mnie uśmiecha, tuli, reaguje na mój głos i obecność, gdy mogę sobie na niego popatrzeć jak śpi obok w łóżeczku :) Życzę Wam tego mocno.Wam i dziewczynom, które już niedługo będą transferować. Zainteresowane dobrze wiedzą, kogo mam na myśli ;)

Gabi, nie należy ciągle leżakować, naprawdę. Pierwszy transfer leżakowałam i d... Drugi to był czas urlopu- grill ze znajomymi, spotkania z koleżankami, spacery po lesie, odwiedziny u rodziców.
    Ja chcę jutro jechać z mężem w trasę na zakupy, ale ten każe mi zostać. Już wczoraj moja szwagierka była zła, że ten po mnie nie przyjeżdża przez 40 minut, bo powinnam leżeć. Tu tak naprawdę wazny jest brak stresów i mniejszy wysiłek. My teraz idziemy na spacer z naszym siersciuszkiem :)

M&M
  • polala Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniab to prawda czasami ciezko ale wszystko jest przejsciowe, zostaja naprawde mile wspomnienia a te nieszczególnie staja sie zabawna anegdotka :)

Martoszka zakupy to swietny pomysl:) ja od poniedzialku ruszam na spacery wlasnie. Potrzebuje przestrzeni i relaksu. Maz w weekendy w domu wiec spedzamy razem czas. Ale pojutrze strzala hihi

Dzis maz sie śmiał podczas transferu ze teraz bede lezec i pachniec. Lekarka od razu skorygowaka go ze ani jedno ani drugie. Nie lezec i nie uzywac perfum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 19:52

aniab2205 lubi tę wiadomość

TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polala wrote:
    Dzis maz sie śmiał podczas transferu ze teraz bede lezec i pachniec. Lekarka od razu skorygowaka go ze ani jedno ani drugie. Nie lezec i nie uzywac perfum.
    "Lezec" z medycznego punktu widzenia to przebywac w pozycji poziomej przez min 22h w ciagu dobry, wiec to faktycznie nie pomoze a raczej zaszkodzi.

Po każdym et wiekszosc czasu polegiwalam, siedzialam, a jak zarodek mial sie zagniezdzic to sie zagniezdzil.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym myć włosy po transferze? Czy ma być tylko szare mydło czy może być szampon mam pokrzywowy?

Gabi3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Dziewczyny czym myć włosy po transferze? Czy ma być tylko szare mydło czy może być szampon mam pokrzywowy?
    W dniu et jak i po nim uzywalam wszystkich kosmetykow jak zwykle. Nie ma to wiekszego znaczenia.

gabriela3 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    W dniu et jak i po nim uzywalam wszystkich kosmetykow jak zwykle. Nie ma to wiekszego znaczenia.
    Bella93 dzięki za odpowiedź. Dziś brzuch pobolewanie jak na okres... Jak myślicie? Dziś 3 dpt

Gabi3
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ