Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Napisałam ku pokrzepieniu serc! Proszę o trzymanie kciuków. Dopiero wchodzimy w 6. tydzień. Boję się mówić głośno o ciąży. Na razie z mężem nikomu nie powiedzieliśmy...ancoma, asiamar, sylvuś lubią tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Rtn, jest cały wątek dotyczący tarczycy i poziomu tsh - tam rozkminki i wiedza jest dokładnie na interesujący Cie temat. Podaję link: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/tsh-z-jakim-wynikiem-udalo-sie-wam-zajsc-w-ciaze,172.html
Wyrównany ładnie poziom hormonów tarczycy jest ważny przy ciąży naturalnej i przy wspomaganej - każdej. Sama inseminacja nie ma tu nic do rzeczy. Zdania co do poziomu tsh są podzielone. Część lekarz olewa poziom jeśli jest w normie (czyli do 4,2 najczęściej) część uważa, że powinno być w czasie przygotowań do ciazy nie więcej niż 2,5 a bardziej radykalni mówią, że najkorzystniej jest mieć tsh w okolicach 1-1,5. Z czego to wynika? A no z tego, że jak pojawi się mała fasolka to ona początkowo nie ma swojej tarczycy i ciągnie hormon od mamy. Kobieta, która już ma wysoki poziom tsh może wpaść w niedoczynność a to nie jest korzystne dla rozwoju dziecka. BTW, jeśli lekarce nie podoba się poziom tsh/nie zna go to, mimo że jest ginekologiem też może zlecić badania (tsh, FT3 i ft4 to podstawa) i w razie czego przepisać lek. Kwestia chęci i wiedzy. PowodzeniaMallina lubi tę wiadomość
-
ancoma wrote:takasobieja powiedz mi jak u Ciebie wygladał kriotransfer ?? jakie leki ? w ktorym dniu byłas na wizycie ? w ktorym dniu cyklu był transfer ? w styczniu bedzie mój pierwszy kriotransfer i nie do konca wiem na co mam sie szykowac , jak narazie biore tylko Estrofem 2 tabl dziennie i mam umowiona wizyte w 12 dniu cyklu
mamalena lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Mi każdy powtarza ze tsh musi być 1-1.5 Max 2. Poza tym moja endokrynolog mówi, że stymulacja gonatropinami i estradiole wszelkiego rodzaju podnoszą tsh. Poza tym ono też w ciąży wzrasta. Wysokie tsh powoduje problemy z zagniezdzaniem zarodka no i powodują wady plodu.
Myślę malina ze to nie przejdzie bo do histeto nie doszło. Tobie też powinno zależeć aby wiedzieć czy tam wszystko ok. W jakim dniu cyklu miałaś robione?Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
takasobieja wrote:Myślę malina ze to nie przejdzie bo do histeto nie doszło. Tobie też powinno zależeć aby wiedzieć czy tam wszystko ok. W jakim dniu cyklu miałaś robione?
-
Ja zaszłam w ciąże przy tsh 1,5, ale miesiąc wcześniej miałam 1,3, ale generalnie zbiłam z około 4. I też właśnie muszę kontrolować.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
takasobieja wrote:Różnie. Jak miałam pierwszy crio bo miałam odroczony transfer przez hiperke to prof kazał mi brać estrofem dopochwowo i świetnie reagowalam. Endo szybko przyrastalo. Miałam chyba w 14-15 dc transfer. Z kolei następne krio miałam doustnie i reagoealam gorzej i transfer był w 21dc. Wszystko zależy od tego jak wygląda endometrium. Owulacji nie masz w tym cyklu bo te leki ja hamują
mi jak narazie kazał brac doustnie od 3 dnia cyklu 2 tabl dziennie w 12 dniu cyklu ide na podgladanie , mam nadzieje ze jak endometrium bedzie ok to nie bede musiała czekac długo na swojego mrozaczkatakasobieja lubi tę wiadomość
-
No prof kazał dowcipnie. I przynosił lepszy efekt a ominął żołądekGameta Rzgów
Czy któraś z Was robiła może laparoskopię (i chromotubację) zaraz przed in vitro? bo zamierzam tak zrobić, ale zastanawiam się czy na pewno można zaraz przed - tzn. w cyklu poprzedzającym?to moja pierwsza laparo. Bo nie chciałabym opóźnić sobie przez ten zabieg całej procedury in vitro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 12:27
Agniesia -
Dzis byłam na wizycie u dr Radwana wszystkie dodatkowe badania wyszły ok i termin transferu mrozaczka mam na 11.01 w klinice pustki czyli pieniążków jeszcze nie mająNadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
Martoszka podają po jednym zarodku, dopiero przy 3 procedurze mogą podać dwa. Trzeba odczekać 3 cykle do kolejnego podejścia licząc od punkcji.
Martoszka lubi tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
3 miesiace musi minac od stymulacji do stymulacji. Podobno to wymaganie MZ
Martoszka lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️