Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:Wierze w statystykę w takie dni nie jest po mojej stronie
Aaa to mnie wyprzedzasz, uff.
Jeden bierzemy
A właśnie najwcześniej kiedy robiłaś betę przy pięciodniowym? 7?
Bella oby te wakacje były dla nas 'owocne'Bella93 lubi tę wiadomość
-
Bella, weź przestań, Ty już wyczerpałaś swój limit niepowodzeń, teraz musi być pozytywnie. Kciukam i czekam na foto dwóch kresek na teście.
Lubię_czekoladę, Bella93 lubią tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Pola853 wrote:Poczekaj poczekaj bo jeszcze Ty mnie wyprzedzisz
A właśnie najwcześniej kiedy robiłaś betę przy pięciodniowym? 7?
Bella oby te wakacje były dla nas 'owocne'
Najwczesniej 5dpt -
nick nieaktualny
-
Bella, Pola no kciuki takie, że wow!! Nie opuszczam Was myślami
Pola853, Bella93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjaskola12 wrote:brałyście no spe po transferze?
Ja jestem 6 dpt i od początku mam bóle brzucha, od wczoraj czuje piersi. Zastanawiam sie czy to dobrze czy zle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 11:45
-
Pola853 wrote:I co wychodzi już wtedy? Czy po prostu jesteś taka niecierpliwa albo lubisz być kłuta ;P
Beta wyszla juz dodatnia 7,82 o ile dobrze pamiętam, nastepnego dnia test facelle 25 pokazal ||, a w 7dpt beta ok 35.
Edit: 6dpt to maximum moich możliwości, jak nie beta to test. Jak test + to z beta moge sie wstrzymac, a jak test - to beta nastepnego dnia i nie mam sie co ludzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 16:42
-
Bella
Jednak mnie wyprzedziłaś, nie będę mieć transferu bo mam torbiel ;/ Poza tym lekarz nie poda nam dwóch zarodków.
Dzisiaj chyba jest mój pechowy dzień - lekarz mnie uświadomił że z tylu zarodków może być jeden który da ciążę i sugeruje zrobić PGS ( badanie kariotypu zarodków) bo takto możemy sobie podchodzić do 14 transferów i czekać aż trafimy na zarodek właściwy a może być tak, że żaden nie da ciąży ( dosłownie jego słowa) Wiecie co? zamurowało mnie ;( -
Pola853 wrote:Bella
Jednak mnie wyprzedziłaś, nie będę mieć transferu bo mam torbiel ;/ Poza tym lekarz nie poda nam dwóch zarodków.
Dzisiaj chyba jest mój pechowy dzień - lekarz mnie uświadomił że z tylu zarodków może być jeden który da ciążę i sugeruje zrobić PGS ( badanie kariotypu zarodków) bo takto możemy sobie podchodzić do 14 transferów i czekać aż trafimy na zarodek właściwy a może być tak, że żaden nie da ciąży ( dosłownie jego słowa) Wiecie co? zamurowało mnie ;(
Teraz to troche za pozno na taka propozycje (PGS), bo zarodki trzeba by bylo rozmrozic, zrobic biopsje, zamrozic je, czekac na wyniki i znowu rozmrozic zeby podac...tak sie nie robi.
Dlaczego nie chce podać dwoch? (Jaki dr?)
Powiem Ci wiecej, jest udowodnione ze zarodki potrafia sie samonaprawiac i to ze PGS wyjdzie zle to nie znaczy ze zarodek nie ma szans dac zdrowej ciazy. Nie przejmuj sie -
Bella93 wrote:Oj przykro mi
Teraz to troche za pozno na taka propozycje (PGS), bo zarodki trzeba by bylo rozmrozic, zrobic biopsje, zamrozic je, czekac na wyniki i znowu rozmrozic zeby podac...tak sie nie robi.
Dlaczego nie chce podać dwoch? (Jaki dr?)
Powiem Ci wiecej, jest udowodnione ze zarodki potrafia sie samonaprawiac i to ze PGS wyjdzie zle to nie znaczy ze zarodek nie ma szans dac zdrowej ciazy. Nie przejmuj sie
No właśnie pytam się jego, że jak to tak: rozmrożą pobiorą komórki z zarodków i zarodki znów zamrożą. Pow, że tak też robią. Ja osobiśćie jak o tym czytałam to, że pobierają ze świeżych zarodków a nie mrożonych.
A kto mi da gwarancję , że podwójne zamrożenie i podwójne rozmrożenie nie wpłynie na jakoś zarodka i moje wtedy szanse na ciąże spadną?
Poza tym, odniosłam wrażenie że jeszcze tego nie robili na mrożonych zarodkach - chyba nie chce być pierwsza... bo jak znów coś nie pójdzie nie tak jak przy zapładnianiu oocytów mrożonych.
Bella a jesteś w stanie mi powiedzieć która kwota z cennika gamety odnosi się do kariotypu zarodków? I z tego co pamiętam Ty chyba kiedyś pisałaś, że chcieliście robić PGS?
Nie poda dwóch zarodków bo pierwsze dziecko jest wcześniakiem a ciąża bliźniacza niesie za sobą duże ryzyko. Ale z drugiej strony mówi, że jeden zarodek może być prawidłowy do dlaczego nie chce podać dwóch.. -
My PGS chcieliśmy dwa razy:
1. Przy zapladnaniu mrozonych oocytow
2. Przy drugiej pelnej procedurze, ale w obu przypadkach zalozenie bylo takie, ze badamy gdy będzie 6 lub wiecej zarodkow, bo przy mniejszej ilosci bardziej oplaca sie je po prostu transferowac. Nie osiagnelismy takiej ilosci.
To bylo rok temu i malo kto ogarnial, ze w ogole to chcemy i tylko jeden embriolog mogl zrobic biopsje. Przed nami skorzystaly chyba tylko 2pary. Wątpię, ze cokolwiek sie diametralnie zmienilo, bo jednak cena jest zaporowa.
Samo rozmrozenie i ponowne zamrozenie zle wplywa na zarodek (to nie kotlety mielone, zeby je odgrzewac), a co dopiero biopsja w miedzyczasie.
Cena: 10 960 za 1-8zarodkow (czy 1 czy 5 czy 8 placi sie tyle samo), kazdy kolejny zarodek, czyli 9, 10 itd to dodatkowe 890zl za 1szt.
Nie wiem jak wyglada ich podejscie w takiej sytuacji jak u Ciebie, ale...ja jestem po 3 poronieniach, czyli czysto teoretycznie ciazach patologicznych i moge brac dwa.
-
Bella93 wrote:My PGS chcieliśmy dwa razy:
1. Przy zapladnaniu mrozonych oocytow
2. Przy drugiej pelnej procedurze, ale w obu przypadkach zalozenie bylo takie, ze badamy gdy będzie 6 lub wiecej zarodkow, bo przy mniejszej ilosci bardziej oplaca sie je po prostu transferowac. Nie osiagnelismy takiej ilosci.
To bylo rok temu i malo kto ogarnial, ze w ogole to chcemy i tylko jeden embriolog mogl zrobic biopsje. Przed nami skorzystaly chyba tylko 2pary. Wątpię, ze cokolwiek sie diametralnie zmienilo, bo jednak cena jest zaporowa.
Samo rozmrozenie i ponowne zamrozenie zle wplywa na zarodek (to nie kotlety mielone, zeby je odgrzewac), a co dopiero biopsja w miedzyczasie.
Cena: 10 960 za 1-8zarodkow (czy 1 czy 5 czy 8 placi sie tyle samo), kazdy kolejny zarodek, czyli 9, 10 itd to dodatkowe 890zl za 1szt.
Nie wiem jak wyglada ich podejscie w takiej sytuacji jak u Ciebie, ale...ja jestem po 3 poronieniach, czyli czysto teoretycznie ciazach patologicznych i moge brac dwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 11:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Polly_love wrote:No dla niego, mając na uwadze pozycję w firmie, to dobry interes... nie rób tego. Jego założenie dot potencjału Twoich zarodków przy ich liczebności, jest też trochę dziwne...
Wiesz co jest najgorsze, że teraz szykując się do transferu w ogóle już nie mam wiary , że się uda. Myślałam, że jak ma się więcej zarodków to ma się większe szanse na ciąże a tu wyszło odwrotnie ...