Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
ultraviolet wrote:Balbinka87 moje endo gotowe 🙂 w czwartek transfer. Proszę o kciuki.
A jak ty znosisz stymulację?
Ultraviolet … trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko ok, daj znać jak było..
ze stymulacją daje sobie radę zaczynam powoli odczuwać prawy jajnik.. mam na nim 6 większych pęcherzyków, dwa z nich 16 mm. na lewym są tylko dwa żadnych mniejszych ale na szczęście mają po 15 mm.
na tą chwilę w piątek znów wizyta a w poniedziałek punkcja.Mazwopka, Martoszka, One, ultraviolet lubią tę wiadomość
Aniołek 8tc (20.02.2015.)
CB (05.04.2019) -
Ultraviolet🤞🤞
ultraviolet lubi tę wiadomość
-
balbinka87 wrote:Ultraviolet … trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko ok, daj znać jak było..
ze stymulacją daje sobie radę zaczynam powoli odczuwać prawy jajnik.. mam na nim 6 większych pęcherzyków, dwa z nich 16 mm. na lewym są tylko dwa żadnych mniejszych ale na szczęście mają po 15 mm.
na tą chwilę w piątek znów wizyta a w poniedziałek punkcja.
Mocno trzymam ✊✊ za twoją jutrzejszą wizytę i piękną hodowlę jajek 😉🍀Martoszka, Mazwopka, One lubią tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi😊 One -kochana dobrze pamiętasz grudzień 2016 - nasza wymarzona. Byłabym tu wcześniej.. dokładnie rok temu nasz 9 tygodniowy cud prysl tak szybko jak się pojawił. Naturalny cud. Szykowalismy się do Gamety kiedy okazało się że jestem w ciąży. Radość i niedowierzanie. No ale cóż... Wracam z rocznym opóźnieniem. Pierwsza wizyta za nami. Wyniki w trakcie. Planowałam że transfer będzie w polowie grudnia ale już po planach. Raczej się nie wyrobimy bo chce zrobić ryse A już @ jest. W poniedziałek wizyta. Pozdrawiam Was wszystkie💪💪💪
-
ultraviolet wrote:Jesteśmy już razem z moim kropkiem 🙂 teraz myślę o tym, żeby nie zwariować do bety.
Mocno trzymam ✊✊ za twoją jutrzejszą wizytę i piękną hodowlę jajek 😉🍀
Będzie dobrze
będziesz na zwolnieniu czy pracujesz czekając do bety?
Ja niestety dostałam jakiegoś plamienia i transfer będę miała odroczony w poniedziałek punkcja. Czy wy w trakcie stymulacji badałyście progesteron? ja ani razu nie miałam zleconego a dr odstawia że pewnie za mały dlatego mam plamienie wiec pewnie dało się tego uniknąć.. pewnie oszczędność kosztów bo mamy dofinansowanie z miasta
CB (05.04.2019) -
balbinka87 wrote:Będzie dobrze
będziesz na zwolnieniu czy pracujesz czekając do bety?
Ja niestety dostałam jakiegoś plamienia i transfer będę miała odroczony w poniedziałek punkcja. Czy wy w trakcie stymulacji badałyście progesteron? ja ani razu nie miałam zleconego a dr odstawia że pewnie za mały dlatego mam plamienie wiec pewnie dało się tego uniknąć.. pewnie oszczędność kosztów bo mamy dofinansowanie z miasta
Jestem niestety na zwolnieniu, ale nie z powodu transferu. To siedzenie w domu jeszcze potęguje myślenie 🤔 ale muszę być dobrej myśli.
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
balbinka87 wrote:Ja niestety dostałam jakiegoś plamienia i transfer będę miała odroczony w poniedziałek punkcja. Czy wy w trakcie stymulacji badałyście progesteron? ja ani razu nie miałam zleconego a dr odstawia że pewnie za mały dlatego mam plamienie wiec pewnie dało się tego uniknąć.. pewnie oszczędność kosztów bo mamy dofinansowanie z miasta
-
Bella93 wrote:Ale prg teraz ma być mały. Jakbyś w tym momencie miała >1,5 to by odroczyli transfer. Ja w podejściu z dofinansowaniem miasta miała badany prg. W każdej procedurze (całkowicie komercyjnej też), prg miałam badany na ostatniej wizycie razem z badaniami do stymulacji, wcześniej jest niepotrzebny.
No to widocznie mam za wysoki. Ja nie miałam badanego. W poniedziałek punkcja i transfer odroczony z powodu plemienia.Aniołek 8tc (20.02.2015.)
CB (05.04.2019) -
balbinka87 wrote:No to widocznie mam za wysoki. Ja nie miałam badanego. W poniedziałek punkcja i transfer odroczony z powodu plemienia.
Po prostu pani dr nie chce podawać zarodka, skoro coś się dzieje z endometrium. -
Bella93 wrote:Wątpię, że w ogóle prg ma tutaj coś do rzeczy
Po prostu pani dr nie chce podawać zarodka, skoro coś się dzieje z endometrium.[/QUOTE
Dr wspomniała o progesteronie, ale ja świeża w tym temacie jestem więc sie nie sprzeczam.
Co myślicie o mrożeniu oocytów? Wydaje mi się że jeżeli będą to warto aby nie przechodzić jeszcze raz całej procedury, ale koszty mrożenie są dość spore czy z nich może udać się zdrowa ciąża?
CB (05.04.2019) -
Tylko jak nie miałaś badanego to ciężko stwierdzić, że coś może z nim być nie tak. Przed punkcją ma być mały, bo to pierwsza faza cyklu i dopiero po punkcji powinien być wysoki. Za to wysoki przed punkcją nie powinien powodować plamień. Tak czy siak transfery z mrożonych zarodków są lepsze przynajmniej odpoczniesz po stymulacji.
Ja mroziłam oocyty w pierwszej procedurze, szt. 12.
Odmroziło się 11 i z tego była tylko jedna blastocysta (ze świeżych komórek z pierwszej procedurze mieliśmy 4blastki z komórek). Lipa...
O ile dobrze pamiętam to aniab także miała procedurę z mrożonych komórek i nie wyszła dobrze. -
balbinka87 wrote:Kiedyś myślałam że wszystkie będę mrozić, ale teraz patrząc na kasę, nie dam rady czy jest sens zamrozić 3 lub 6 sztuk?
-
Tak się martwiłam że nie mam pieniędzy na mrożenie oocytów, a tu nie ma co mrozić jestem po punkcji i tylko 3 komórki nadają się do zapłodnienia oby chodziaż jedna dotrwała do zamrożenia.
Ultraviolet co u Ciebie?Aniołek 8tc (20.02.2015.)
CB (05.04.2019) -
balbinka87 wrote:Tak się martwiłam że nie mam pieniędzy na mrożenie oocytów, a tu nie ma co mrozić jestem po punkcji i tylko 3 komórki nadają się do zapłodnienia oby chodziaż jedna dotrwała do zamrożenia.
Ultraviolet co u Ciebie?