Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną GAMETA Warszawa
Odpowiedz

GAMETA Warszawa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 12:30

• nika9430 Nowa

Wysłany: 18 sierpnia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, widzę, że już od kilku miesięcy nie było nowych wiadomości - jednak od jakiegoś czasu coraz częściej tu zaglądam, więc postanowiłam podzielić się swoją historią i doświadczeniami w Gamecie :)

Gameta to jedyna klinika, w której byliśmy z mężem. Nasze leczenie zaczęło się we wrześniu 2025 od stymulacji - i uzyskania ciąży w 2gim stymulowanym cyklu (CLO + Ovitrelle) u dr Południewskiego. Jednak ciąża zakończyła się poronieniem zatrzymanym - na koniec lutego miałam łyżeczkowanie, a później 3-4 kolejne cykle utrzymywała mi się wysoka beta, miałam dodatkowo robioną histeroskopie, bo było podejrzenie mięśniaka - ostatecznie okazało się, że to resztki z poronienia.

Obecnie jesteśmy w trakcie przygotowań do punkcji, za mną już 10 dni stymulacji bemfolą.

To, co zostało u nas stwierdzone i pomogło w kwalifikacji do IVF:
    1. Niskie AMH (badania robiłam w sierpniu 2025, było na poziomie 0,86 - wiek 31 lat)
    2. Niedrożny prawy jajowód
    3. Teratozoospermia

Wydawało się, że uda się nam naturalnie lub z kolejnym stymulowanym cyklem - jednak po tym jak mój organizm wrócił "do normy" i rozpoczęliśmy stymulacje CLO, a później Letrozolem, to pojawiły się u mnie torbiele. Niestety przy pierwszym stymulowanym cyklu w 2025 też miałam torbiele.

I trochę nam ulżyło, bo nie chcemy przy moim niskim AMH tracić czasu, jednak cała ta procedura jest stresująca - nie wiemy ile blastek uda się uzyskać i jak to dokładnie wygląda. Leczenie kontynuuję u dr P, chociaż miałam styczność też z doktor Bartosiewicz i docent Szymusik. Muszę przyznać, że dr Bartosiewicz wywarła na nas obojgu bardzo dobre wrażenie! Do niej zgłosiliśmy się niedługo po poronieniu. Ale urlopy i ograniczone terminy wizyt sprawiły, że wróciliśmy do dr P.

Zastanawialiśmy się też nad innymi klinikami takimi jak Novum i Bocian, ale na razie dajemy szansę Gamecie przy pierwszej procedurze IVF - co do działania samej kliniki nie mam zastrzeżeń, panie na rejestracji są uprzejme - tak samo położne. Zobaczymy co przyniosą kolejne tygodnie :)

• ABK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika9430 wrote:
    Cześć, widzę, że już od kilku miesięcy nie było nowych wiadomości - jednak od jakiegoś czasu coraz częściej tu zaglądam, więc postanowiłam podzielić się swoją historią i doświadczeniami w Gamecie :)

Gameta to jedyna klinika, w której byliśmy z mężem. Nasze leczenie zaczęło się we wrześniu 2025 od stymulacji - i uzyskania ciąży w 2gim stymulowanym cyklu (CLO + Ovitrelle) u dr Południewskiego. Jednak ciąża zakończyła się poronieniem zatrzymanym - na koniec lutego miałam łyżeczkowanie, a później 3-4 kolejne cykle utrzymywała mi się wysoka beta, miałam dodatkowo robioną histeroskopie, bo było podejrzenie mięśniaka - ostatecznie okazało się, że to resztki z poronienia.

Obecnie jesteśmy w trakcie przygotowań do punkcji, za mną już 10 dni stymulacji bemfolą.

To, co zostało u nas stwierdzone i pomogło w kwalifikacji do IVF:
    1. Niskie AMH (badania robiłam w sierpniu 2025, było na poziomie 0,86 - wiek 31 lat)
    2. Niedrożny prawy jajowód
    3. Teratozoospermia

Wydawało się, że uda się nam naturalnie lub z kolejnym stymulowanym cyklem - jednak po tym jak mój organizm wrócił "do normy" i rozpoczęliśmy stymulacje CLO, a później Letrozolem, to pojawiły się u mnie torbiele. Niestety przy pierwszym stymulowanym cyklu w 2025 też miałam torbiele.

I trochę nam ulżyło, bo nie chcemy przy moim niskim AMH tracić czasu, jednak cała ta procedura jest stresująca - nie wiemy ile blastek uda się uzyskać i jak to dokładnie wygląda. Leczenie kontynuuję u dr P, chociaż miałam styczność też z doktor Bartosiewicz i docent Szymusik. Muszę przyznać, że dr Bartosiewicz wywarła na nas obojgu bardzo dobre wrażenie! Do niej zgłosiliśmy się niedługo po poronieniu. Ale urlopy i ograniczone terminy wizyt sprawiły, że wróciliśmy do dr P.

Zastanawialiśmy się też nad innymi klinikami takimi jak Novum i Bocian, ale na razie dajemy szansę Gamecie przy pierwszej procedurze IVF - co do działania samej kliniki nie mam zastrzeżeń, panie na rejestracji są uprzejme - tak samo położne. Zobaczymy co przyniosą kolejne tygodnie :)

Jak mi tutaj wiele dziewczyn pisało najważniejsze jest rozpisanie stymulacji i ewentualne korekty podczas już samej stymulacji (u mnie tak było w przypadku pierwszej procedury).
    Druga procedurę miałam rozpisana przed docent ale już monitoringi miałam u wszystkich, punkcję robił dr P, pomimo 8 komórek dojrzałych mieliśmy tylko 1 balastke 3.2.2., i niestety et się nie powiodl

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

07.25 FET 5.2.1. ❌

02.2026 FET 4.3.1.
    7dpt 29.7
    9dpt 93.4
    11dpt 185.8
    14dpt 997.5
    04.2026 aspiracja prozniowa
    age.png
‹‹ 159 160 161 162 163
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ