X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta we Wrocławiu
Odpowiedz

Gameta we Wrocławiu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sając86 Nowa

Wysłany: 7 czerwca, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Jesteśmy parą z Drezna w Niemczech. Często jesteśmy w Polsce i bardzo lubimy Polskę. Rozważamy wykonanie ICSI w Gameta we Wrocławiu. Ta klinika jest nowa i ma bardzo mało recenzji. Czy ktoś ma doświadczenie z Gametą we Wrocławiu?

Dziękuję i pozdrawiam,
    Tanja i Peter

Radika lubi tę wiadomość

• Radika Debiutantka

Wysłany: 29 września, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sając86 wrote:
    Cześć,

Jesteśmy parą z Drezna w Niemczech. Często jesteśmy w Polsce i bardzo lubimy Polskę. Rozważamy wykonanie ICSI w Gameta we Wrocławiu. Ta klinika jest nowa i ma bardzo mało recenzji. Czy ktoś ma doświadczenie z Gametą we Wrocławiu?

Dziękuję i pozdrawiam,
    Tanja i Peter

My zaczynamy swoje doświadczenie z Gametą we Wrocławiu. Jesteśmy w trakcie procedury.

Maggaa lubi tę wiadomość

• Maggaa Nowa

Wysłany: 23 października, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, też zastanawiamy się nad Gametą we Wrocławiu. Czy może jest więcej osób, które chciałby podzielić się doświadczeniem i opiniami?

Dziękuję

• Suzie Autorytet

Wysłany: 24 października, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggaa wrote:
    Cześć, też zastanawiamy się nad Gametą we Wrocławiu. Czy może jest więcej osób, które chciałby podzielić się doświadczeniem i opiniami?

Dziękuję

Ja jestem zadowolona, ale ja jestem póki co na stymulacji i przyszłam już ze swoimi wynikami badań.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, cynk, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸6/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
    14/11 - badanie drożności jajowodów
  • Maggaa Nowa

Wysłany: 24 października, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja jestem zadowolona, ale ja jestem póki co na stymulacji i przyszłam już ze swoimi wynikami badań.

Super 🫶🏻 A kto jest twoim lekarzem prowadzącym?
    My mieszkamy za granicą i robimy tutaj też wszystkie badania. Szukam kliniki już do samego procesu.
    Niestety nie kwalifikujemy się do rządowego programu, bo nie mamy NFZ… więc zależy mi na dobrym wyborze.

• Radika Debiutantka

Wysłany: 25 października, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Suzie co u Ciebie?
    Maggaa wybrałaś już sobie lekarza?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggaa wrote:
    Super 🫶🏻 A kto jest twoim lekarzem prowadzącym?
    My mieszkamy za granicą i robimy tutaj też wszystkie badania. Szukam kliniki już do samego procesu.
    Niestety nie kwalifikujemy się do rządowego programu, bo nie mamy NFZ… więc zależy mi na dobrym wyborze.

Pan S., ale ja byłam jego pacjentką gdzie indziej, więc w sumie trafiłam z przypadku do kliniki, ale mąż miał tam badanie nasienia, w 2 godziny były wyniki, terminy zawsze jakieś są, obsługa miła, budynek ładny. Nie wiem co więcej powiedzieć :D

Maggaa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, cynk, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸6/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radika wrote:
    Suzie co u Ciebie?
    Maggaa wybrałaś już sobie lekarza?

A co ma być? :D

👩29👨30

💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸6/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
  • Promyk92 Nowa

Wysłany: 28 października, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggaa wrote:

Dziękuję

Jesteśmy w Gamecie Wrocław u prof. R.
    Póki co jesteśmy zadowoleni, ale jesteśmy nowi w tej tematyce. Czasem zdarzają się opóźnienia, ale to ze względu na dosyć dużą liczbę pacjentow. Wizyty trwają długo, prof. zawsze wszystko tłumaczy, ale z powodu braku doświadczenia ciężko mi powiedzieć czy to wystarczające informacje. Ogólnie klinika bardzo nam się podoba, zarówno pod wzgledem organizacji jak i personelu. Na początku stymulacji mój organizm słabo zareagował, ale prof. szybko zmodyfikował dawkę leków i udało nam się uzyskać 9 oocytów. W zeszłym tygodniu miałam punkcję i czułam się bardzo dobrze zaopiekowana. Wcześniej odwiedziliśmy invimed, ale podejście ich lekarza nie spodobało mi się, brak indywidualnego podejścia.

Maggaa lubi tę wiadomość

🙋‍♀️ 32
    HSG maj 2024 - oba jajowody niedrożne z podejrzeniem wodniaków
    AMH 1.77

🙋‍♂️ 36
    Seminogram w normie

Starania od wrzesień 2022

09.2024 kwalifikacja do IVF
    10.2024 stymulacja Menopur + Orgalutran
    25.10.2024 Punkcja -> 9 oocytów, 8 zarodków, czekamy na ❄️
    31.10.2024 -> mamy 1 ❄️ 4.3.3.

Transfer odroczony

Laparoskopia -> data do uzgodnienia
  • Maggaa Nowa

Wysłany: 28 października, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk92 wrote:
    Jesteśmy w Gamecie Wrocław u prof. R.
    Póki co jesteśmy zadowoleni, ale jesteśmy nowi w tej tematyce. Czasem zdarzają się opóźnienia, ale to ze względu na dosyć dużą liczbę pacjentow. Wizyty trwają długo, prof. zawsze wszystko tłumaczy, ale z powodu braku doświadczenia ciężko mi powiedzieć czy to wystarczające informacje. Ogólnie klinika bardzo nam się podoba, zarówno pod wzgledem organizacji jak i personelu. Na początku stymulacji mój organizm słabo zareagował, ale prof. szybko zmodyfikował dawkę leków i udało nam się uzyskać 9 oocytów. W zeszłym tygodniu miałam punkcję i czułam się bardzo dobrze zaopiekowana. Wcześniej odwiedziliśmy invimed, ale podejście ich lekarza nie spodobało mi się, brak indywidualnego podejścia.

Dzięki ☺️

A u którego lekarza byłaś w Invimedzie?

Ja finalnie umowilam się jednak właśnie w Invimed na wstępną wizytę do doktora L.

• Promyk92 Nowa

Wysłany: 29 października, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggaa wrote:
    Dzięki ☺️

A u którego lekarza byłaś w Invimedzie?

Ja finalnie umowilam się jednak właśnie w Invimed na wstępną wizytę do doktora L.

Już nie pamiętam dokładnie ale na pewno nie u L. Moja przyjaciółka przeszła w invimedzie dwie nieudane procedury, nie wykryli u niej PCOS i na siłę była pchana w kierunku IVF z powodu niepłodności idiopatycznej. Wtedy jeszcze nie było refundacji więc koszty były ogromne. Ostatecznie zaszła w ciążę naturalnie.
    Każda klinika ma swoje słabe i mocne strony, nie zawsze IVF to ostateczność i dobrze jeśli trafi się do kogoś kto nie tylko dobrze przeprowadzi przez in vitro ale też rozpozna prawidłowo przyczynę niepowodzeń :) w końcu to kliniki leczenia niepłodności a nie kliniki zapłodnienia pozaustrojowego.

🙋‍♀️ 32
    HSG maj 2024 - oba jajowody niedrożne z podejrzeniem wodniaków
    AMH 1.77

🙋‍♂️ 36
    Seminogram w normie

Starania od wrzesień 2022

09.2024 kwalifikacja do IVF
    10.2024 stymulacja Menopur + Orgalutran
    25.10.2024 Punkcja -> 9 oocytów, 8 zarodków, czekamy na ❄️
    31.10.2024 -> mamy 1 ❄️ 4.3.3.

Transfer odroczony

Laparoskopia -> data do uzgodnienia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ