Gameta WROCŁAW
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Wam
My z mężem również zakwalifikowaliśmy się do programu rządowego w Gamecie we Wrocławiu, wizytę kwalifikacyjną mieliśmy na początku sierpnia i dostaliśmy informację, że jesteśmy w kolejce na liście rezerwowej, gdzie obecnie jest ok. 80par.
Czy macie może jakieś informacje jak z środkami na rozpoczęcie procedur dla osób z tej listy?WannaBe lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja jak sie zapisywałam na listę rezerwową to wlasnie byliśmy jakos 80- tą parą... nie wierzyłam w ten rok, nastawiałam sie na start w 2026...
I wczoraj Pani zadzownila ze przeliczyli środki I starczy ich dla nas...
17.09 mamy kwalifikacje...🫶✨️🥹
A jak u Was? Do kogoś z nas jeszcze zadzwonili?
MIM, ja myslalam ze wlasnie jak juz ma sie kwalifikacje to rozpoczęcie procedury to kwestia czasu, zgrania cyklu. Teraz mnie troszkę zaniepokoiłaś, bo my dopiero będziemy miec wizytę wstępna... no ale- zobaczymy co nam powiedzą😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 19:56
Czarna_owieczka lubi tę wiadomość
⏳️01.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy
IVF - 10.2025 🙏
🫧11/10- start stymulacji 💉
"Zes*am się, a nie dam się." -
PaulinKA, kiedy zapisywałaś się na listę rezerwową? Mam na myśli wypełnienie tych wszystkich dokumentów, regulaminów itp.
Bo nasza "wizyta kwalifikacyjna" to było właśnie podpisane tych wszystkich papierzysk. I informacja, że mamy czekać na telefon i wszystko zależy od tego, kiedy będą środki.
My też nie wierzyliśmy w ten rok, ale teraz rozpaliłaś we mnie iskierkę nadziei 🥹
Może teraz 17.09 będziesz miała taką wizytę, żeby sprawdzić cykl i na tej podstawie zaplanować start stymulacji itp?
Powiedzieli coś więcej? -
Nie nie, to my tego wlasnie jeszcze nie mieliśmy! Ja po prostu rozmawiałam z Panią z recepcji, ona mnie wpisała do jakiegoś kajeciku, ze jak będą środki to zadzwoni i tyle- żadna kwalifikacja dokumenty badania nie były jeszcze grane.
Napisze w środę co sie okazało ale mam nadzieję ze zadzwonia do Ciebie do tego czasu 🥰 chyba ze wlasnie do ciebie nie dzwonili bo jesteś po kwalifikacji i tylko logistycznie sobie ustalają kiedy mogą zaczynać działać...,
Pani kazała byc mi na czczo wiec mysle ze jesli dr nas zakwalifikuje to od razu będziemy mieć badania robione.
Edit- zobaczyłam w swoich wpisach na tym watku. 30 lipca wpisano nas na tę "listę rezerwową" , wiec jednak wcześniej niz was... tylko dziwne zatem ze wy juz mieliście dokumenty i wszystko- moze dlatego ze miałaś to stacjonarnie a ja wpisywałam sie telefonicznie? No nic, czekamy. Ale trzymam mocno kciuki by sie ktoś jeszcze zalapal🫶🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 07:58
⏳️01.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy
IVF - 10.2025 🙏
Kurcze, dziwne strasznie... Jak zapisywałam nas telefoniczne na ta wizytę, żeby podpisać dokumenty, to powiedzieli, że wizyty stacjonarnej nie da się przeskoczyć i że tego się nie da telefonicznie ani mailowo załatwić - że tak czy siak trzeba przyjechać. Więc dziwne, że Ciebie tak po prostu dopisali wtedy na tę listę
Na tej wizycie kwalifikacyjnej w sierpniu byliśmy u doktora S. - nawet mnie nie badał... Chwila pogadania i sio do recepcji podpisać dokumenty. Ogólnie nie zrobiło to na mnie najlepszego wrażenia...
Więc jeżeli kazali Ci być na czczo to też jestem w szoku. Chyba przestaję rozumieć ich tok postępowania.
W marcu byśmy też na wizycie w Gamecie, ale u doktora R., ale to jeszcze bez nastawienia na invitro, po prostu przyjechaliśmy z problemem, że tyle czasu starań i nic. Ale jako, że w styczniu miałam laparoskopię, gdzie uwolniono zrosty jajowodowe, to kazał dać sobie jeszcze kilka miesięcy, bo "może po laparo coś zaskoczy". No ale niestety...
Stąd wizyta sierpniowa już z myślą o invitro. U doktora S. jest łatwiej z terminami, stąd zmiana.
Czy na dobre? To się okaże...
Tak czy siak, za Ciebie trzymam kciuki i koniecznie daj znać co i jak 17.09 jak będziesz już po wizycie 🥰PaulinKA lubi tę wiadomość
-
Pobrali nam krew, zakwalifikowaliśmy sie. Dokumenty mamy przeczytać w domu i podpisać na kolejnej wizycie. No ale skoro krew byla pobierana "za darmo" to wydaje sie jakoby te dokumenty byly tylko formalnością. Kolejna wizyta przed startem nowego cyklu by zapewne rozpisać stymulację itd.
Widziałam dzis kilka par ktore wydaje mi się ze podpisywały papiery i miały pobierana krew wlasnie przed startem procedury.... 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 11:33
MIM96, Czarna_owieczka lubią tę wiadomość
⏳️01.2024
IVF - 10.2025 🙏
Czyli jednak
wspaniale! Cieszę sie, ze tutaj troche ostrożniej dysponują środkami niz w Invimedzie- Gameta tę drugą pulę dostala juz dosc dawno ale jednak woleli najpierw dac miejsce mniejszej ilości kobiet i być pewnym ze tych srodkow wystarczy by pokryć całe procedury, jakoś mnie to uspakaja
Powodzenia dla nas... 🥹🤞🍀MIM96 lubi tę wiadomość
⏳️01.2024
IVF - 10.2025 🙏
@czarna_owieczka a u Was jak status? Wy jesteście w procedurze komercyjnej czy finansowanej z MZ?⏳️01.2024
IVF - 10.2025 🙏
PaulinKA wrote:@czarna_owieczka a u Was jak status? Wy jesteście w procedurze komercyjnej czy finansowanej z MZ?
Nam się udało podejść mieisąc temu kolejny raz na MZ, niestety bez efektów.
Szczerze mówiąc przeczołgała mnie ta stymulacja, muszę odpocząć jakiś czas i nabrać sił. Na razie będziemy się starać naturalnie z ustawionymi lekami immuno i po wyleczeniu stanu zapalnego endo, za kilka miesięcy zobaczymy co dalej.
Trzymam kciuki za Ciebie, cieszę się, że sprawy nabrały tempa. Oby to była już ostatnia prosta i mam nadzieję, że dr wyczerpał juz limit pecha na moim przypadku🧑87 🧔85
AMH 0,13
Hashimoto, IO, Adenomioza
PAI-1 heterozygota
KIR BX, +2DS1, -2DS2, -2DS3, -2DS5, -3DS1, HLA-C ona C2, on C1
Morfologia 4%
❌Cross-match 32%
❌ANA dodatnie
✅ APS, cytokiny, MUCHA
09.2024 stymulacja owulacji naturalnego cyklu ❌
12.2024 1 IVF -> 4 🥚->1 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
02.2025 2 IVF-> 3 🥚-> 2 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
03.2025 cykl naturalny + ovitrelle
Beta 11 dpo 32, 13 dpo 70, 15 dpo 125, 19 dpo 752, 23 dpo 3701 + pęcherzyk ciążowy z żółtkowym,
6+0 (29 dpo) 3,6 mm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
7+4 💔 👼 Joanka
- Histeroskopia - zrosty, polipowate endometrium, usunięty polip ✅
- CD138/56 - przewlekły stan zapalny, wysoka ilość komórek NK ❌
- naturalne owulacje ✅
- Mezoterapia ✅
08.2025 3 IVF-> 6 🥚-> brak MII ❌ -
Cześć dziewczyny. Wraz z mężem zrobiliśmy 3 procedury w Warszawie ( ciaze biochemiczne) I następnie spróbowaliśmy w Gamecie we Wrocławiu. 4 procedura zakończona ciąża. Klinika odtworzyła się akurat jak szukaliśmy pomocy i stwierdziliśmy że trzeba spróbować. Byliśmy jednym z pierwszych ivf wykonywanych w świeżutkiej klinice i urodziłam synka w 40+0 w styczniu. Polecam gorąco i już się nie mogę doczekać powrotu
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
@czarna_owieczka... przytulam... zbieraj siły tyle ile potrzebujesz
@Zaqwsx- co za świetna reklama naszej klinikido zobaczenia gdzieś w poczekalni
⏳️01.2024
IVF - 10.2025 🙏
@PaulinKA, jak tam u Ciebie sytuacja? Coś nowego?
Ostatnio mówiłaś, że kolejna wizyta w klinice przed startem nowego cyklu, byłaś już?
Opowiadaj
Ja na ostatnią wizytę przyszłam z wynikami badań, które robili w klinice, okazało się że przypałętała mi się bakteria i lekki stan zapalny, więc musiałam wziąć antybiotyk i probiotyki.
W tym tygodniu mam kolejną wizytę, też już przed startem nowego cyklu, ma być zrobione USG i już na tej wizycie podobno mam mieć rozpisaną stymulację 🥹
Mam nadzieję, że USG będzie okej i nic nie pokrzyżuje tych planów 🥹🥹
-
@MIM96, taak, wczoraj mialam wizytę, dodatkowe badania do punkcji, rozpiskę stymulacji, dostalam receptę i wykupiłam leki!
Nie ma torbieli, czekam tylko na okres (niech juz przychodzi!) I ruszamy!
Pierwszą kontrolę mam w 6/7dc.
Doktorek S powiedzial ze zapladniamy wszystkie komórki jakie da się uzyskać ❤️✨️ nie mam zbyt szałowego AMH wiec sie ciesze, tym bardziej ze mam troche chorób immunologicznych...
W pt mam konsultacje u dr Jarosz i otrzymam zalecenia do transferu 🥹
To sie dzieje!
Stan zapalny wyszedl ci z biocenozy?
Kurde mi po histeroskopii (w szpitalu, nie w klinice) wyszlo zapalenie i dr S powiedzial ze tego nie trzeba leczyć! (Przeleczylam oczywiscie u innego lekarza xD)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 12:16
MIM96 lubi tę wiadomość
⏳️01.2024
IVF - 10.2025 🙏
@PaulinKA, to idziemy łeb w łeb, ja tez już po wizycje, badania do punkcji zrobione, leki wykupione i teraz tylko czekać na okres
Też mam mieć kontrolę w 6/7 dc.
Tak mi powiedzieli przez telefon, po wyniku z biocenozy zadzwonili z kliniki i kazali brać probiotyki. Kilka dni później na wizycie jeszcze doszedł antybiotyk, bo w innym badaniu wyszła bakteria... i tyle.
Generalnie dr mówił, że to nic, czym powinniśmy się stresować... Ale i tak się stresuję, że przez to coś może być nie tak.
No ale dobra, niech będzie, że zaufam procesowi.
Jesteśmy coraz bliżej
-