Gameta WROCŁAW
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć Wam

My z mężem również zakwalifikowaliśmy się do programu rządowego w Gamecie we Wrocławiu, wizytę kwalifikacyjną mieliśmy na początku sierpnia i dostaliśmy informację, że jesteśmy w kolejce na liście rezerwowej, gdzie obecnie jest ok. 80par.
Czy macie może jakieś informacje jak z środkami na rozpoczęcie procedur dla osób z tej listy?
WannaBe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulinKA, kiedy zapisywałaś się na listę rezerwową? Mam na myśli wypełnienie tych wszystkich dokumentów, regulaminów itp.
Bo nasza "wizyta kwalifikacyjna" to było właśnie podpisane tych wszystkich papierzysk. I informacja, że mamy czekać na telefon i wszystko zależy od tego, kiedy będą środki.
My też nie wierzyliśmy w ten rok, ale teraz rozpaliłaś we mnie iskierkę nadziei 🥹
Może teraz 17.09 będziesz miała taką wizytę, żeby sprawdzić cykl i na tej podstawie zaplanować start stymulacji itp?
Powiedzieli coś więcej? -
nick nieaktualnyKurcze, dziwne strasznie... Jak zapisywałam nas telefoniczne na ta wizytę, żeby podpisać dokumenty, to powiedzieli, że wizyty stacjonarnej nie da się przeskoczyć i że tego się nie da telefonicznie ani mailowo załatwić - że tak czy siak trzeba przyjechać. Więc dziwne, że Ciebie tak po prostu dopisali wtedy na tę listę

Na tej wizycie kwalifikacyjnej w sierpniu byliśmy u doktora S. - nawet mnie nie badał... Chwila pogadania i sio do recepcji podpisać dokumenty. Ogólnie nie zrobiło to na mnie najlepszego wrażenia...
Więc jeżeli kazali Ci być na czczo to też jestem w szoku. Chyba przestaję rozumieć ich tok postępowania.
W marcu byśmy też na wizycie w Gamecie, ale u doktora R., ale to jeszcze bez nastawienia na invitro, po prostu przyjechaliśmy z problemem, że tyle czasu starań i nic. Ale jako, że w styczniu miałam laparoskopię, gdzie uwolniono zrosty jajowodowe, to kazał dać sobie jeszcze kilka miesięcy, bo "może po laparo coś zaskoczy". No ale niestety...
Stąd wizyta sierpniowa już z myślą o invitro. U doktora S. jest łatwiej z terminami, stąd zmiana.
Czy na dobre? To się okaże...
Tak czy siak, za Ciebie trzymam kciuki i koniecznie daj znać co i jak 17.09 jak będziesz już po wizycie 🥰
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper!

Do mnie też zadzwonili wczoraj
W przyszłym tygodniu jadę na badania, a w jeszcze kolejnym wizyta u lekarza, już z wynikami - pewnie właśnie po to, żeby rozpisać stymulację.
Coś zaczyna się dziać 🥹
PaulinKA, Czarna_owieczka lubią tę wiadomość
-
Czyli jednak
wspaniale! Cieszę sie, ze tutaj troche ostrożniej dysponują środkami niz w Invimedzie- Gameta tę drugą pulę dostala juz dosc dawno ale jednak woleli najpierw dac miejsce mniejszej ilości kobiet i być pewnym ze tych srodkow wystarczy by pokryć całe procedury, jakoś mnie to uspakaja 
Powodzenia dla nas... 🥹🤞🍀
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:@czarna_owieczka a u Was jak status? Wy jesteście w procedurze komercyjnej czy finansowanej z MZ?
Nam się udało podejść mieisąc temu kolejny raz na MZ, niestety bez efektów.
Szczerze mówiąc przeczołgała mnie ta stymulacja, muszę odpocząć jakiś czas i nabrać sił. Na razie będziemy się starać naturalnie z ustawionymi lekami immuno i po wyleczeniu stanu zapalnego endo, za kilka miesięcy zobaczymy co dalej.
Trzymam kciuki za Ciebie, cieszę się, że sprawy nabrały tempa. Oby to była już ostatnia prosta i mam nadzieję, że dr wyczerpał juz limit pecha na moim przypadku
🧑87 🧔85
AMH 0,13, Hashimoto, IO, Adenomioza, PAI-1, brakujące KIRy implantacyjne, ❌Cross-match 32%, ❌ANA dodatnie
✅ przywrócone naturalne owulacje
Morfologia 4%
12.2024 1 IVF -> 4 🥚->1 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
02.2025 2 IVF-> 3 🥚-> 2 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
03.2025 cykl naturalny + ovitrelle ⏸️
6+0 (29 dpo) 3,6 mm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
7+4 💔 👼 Joanka
C.d. Histeroskopia - zrobiony porządek ✅ wyleczony stan zapalny ✅Mezoterapia jajników ✅ Immunosupresja ✅
08.2025 3 IVF-> 6 🥚-> brak MII ❌
10.2025 naturals 🌈 🌱
💊accofil, encorton, prograf, clexane, accad
Beta 9dpo 23, 11dpo 63, 13dpo 131, 15dpo 310, 18dpo 1179, 27dpo 21440🤞🏼
6+6 9mm szczęścia i serdeuszko ❤️
9+2 2,5 cm małego Bąbla
12+1 Felia test - niskie ryzyka, dziewczynka 💕
13+4 prenatalne - wszystko ok

-
Cześć dziewczyny. Wraz z mężem zrobiliśmy 3 procedury w Warszawie ( ciaze biochemiczne) I następnie spróbowaliśmy w Gamecie we Wrocławiu. 4 procedura zakończona ciąża. Klinika odtworzyła się akurat jak szukaliśmy pomocy i stwierdziliśmy że trzeba spróbować. Byliśmy jednym z pierwszych ivf wykonywanych w świeżutkiej klinice i urodziłam synka w 40+0 w styczniu. Polecam gorąco i już się nie mogę doczekać powrotu
-
@czarna_owieczka... przytulam... zbieraj siły tyle ile potrzebujesz

@Zaqwsx- co za świetna reklama naszej kliniki
do zobaczenia gdzieś w poczekalni
-
nick nieaktualny@PaulinKA, jak tam u Ciebie sytuacja? Coś nowego?

Ostatnio mówiłaś, że kolejna wizyta w klinice przed startem nowego cyklu, byłaś już?
Opowiadaj
Ja na ostatnią wizytę przyszłam z wynikami badań, które robili w klinice, okazało się że przypałętała mi się bakteria i lekki stan zapalny, więc musiałam wziąć antybiotyk i probiotyki.
W tym tygodniu mam kolejną wizytę, też już przed startem nowego cyklu, ma być zrobione USG i już na tej wizycie podobno mam mieć rozpisaną stymulację 🥹
Mam nadzieję, że USG będzie okej i nic nie pokrzyżuje tych planów 🥹🥹
-
nick nieaktualny@PaulinKA, to idziemy łeb w łeb, ja tez już po wizycje, badania do punkcji zrobione, leki wykupione i teraz tylko czekać na okres
Też mam mieć kontrolę w 6/7 dc.
Tak mi powiedzieli przez telefon, po wyniku z biocenozy zadzwonili z kliniki i kazali brać probiotyki. Kilka dni później na wizycie jeszcze doszedł antybiotyk, bo w innym badaniu wyszła bakteria... i tyle.
Generalnie dr mówił, że to nic, czym powinniśmy się stresować... Ale i tak się stresuję, że przez to coś może być nie tak.
No ale dobra, niech będzie, że zaufam procesowi.
Jesteśmy coraz bliżej
-
Cześć Dziewczyny,
mam nadzieję, że uda mi się odświeżyć wątek
szukam kliniki we Wrocławiu i urolog chłopa polecil Gametę do badań (bo sam tu pracuje).
Co myślicie o całej kadrze? Trochę się już staramy, a wiek goni..stąd decyzja o klinice niepłodności.
Polecacie Gametę?
Maggie_93 lubi tę wiadomość
-
Dawdler34 wrote:Cześć Dziewczyny,
mam nadzieję, że uda mi się odświeżyć wątek
szukam kliniki we Wrocławiu i urolog chłopa polecil Gametę do badań (bo sam tu pracuje).
Co myślicie o całej kadrze? Trochę się już staramy, a wiek goni..stąd decyzja o klinice niepłodności.
Polecacie Gametę?
Hej, ja również jestem nowa na tym wątku, zmieniamy klinikę i padło na Gametę. Po pierwszej wizycie jesteśmy bardzo zadowoleni, siedzieliśmy dość długo i Pani doktor zrobila dokładny wywiad, zleciła dodatkowe badania. Narazie wielki plus. Tylko my jesteśmy już po dwóch nieudanych procedurach, więc sytuacja u nas jest inna i tym bardziej szukaliśmy porządnej kliniki. Panie w recepcji bardzo miłe i pomocne.
Pewnie, idźcie na wizytę, nie ma co zwlekać. Ja czekałam, bo myślałam że trzeba czasu, a okazało się, że mamy poważne problemy. Powodzenia
Dawdler34 lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022 r.
Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
Ona: 32, niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 3,77
Kariotyp ✅
On: 37, oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
fragmentacja DNA 13 %
I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> Brak zarodków
Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
Zmiana kliniki
III IVF start 2026 ? Wizyta 04.2026 -
Super !Maggie_93 wrote:Hej, ja również jestem nowa na tym wątku, zmieniamy klinikę i padło na Gametę. Po pierwszej wizycie jesteśmy bardzo zadowoleni, siedzieliśmy dość długo i Pani doktor zrobila dokładny wywiad, zleciła dodatkowe badania. Narazie wielki plus. Tylko my jesteśmy już po dwóch nieudanych procedurach, więc sytuacja u nas jest inna i tym bardziej szukaliśmy porządnej kliniki. Panie w recepcji bardzo miłe i pomocne.
Pewnie, idźcie na wizytę, nie ma co zwlekać. Ja czekałam, bo myślałam że trzeba czasu, a okazało się, że mamy poważne problemy. Powodzenia
Dzięki za informację
3mam kciuki za Was ! -