X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta WROCŁAW
Odpowiedz

Gameta WROCŁAW

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2025, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

My z mężem również zakwalifikowaliśmy się do programu rządowego w Gamecie we Wrocławiu, wizytę kwalifikacyjną mieliśmy na początku sierpnia i dostaliśmy informację, że jesteśmy w kolejce na liście rezerwowej, gdzie obecnie jest ok. 80par.
    Czy macie może jakieś informacje jak z środkami na rozpoczęcie procedur dla osób z tej listy?

WannaBe lubi tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 11 września 2025, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 16:42

Czarna_owieczka lubi tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2025, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA, kiedy zapisywałaś się na listę rezerwową? Mam na myśli wypełnienie tych wszystkich dokumentów, regulaminów itp. :) Bo nasza "wizyta kwalifikacyjna" to było właśnie podpisane tych wszystkich papierzysk. I informacja, że mamy czekać na telefon i wszystko zależy od tego, kiedy będą środki.

My też nie wierzyliśmy w ten rok, ale teraz rozpaliłaś we mnie iskierkę nadziei 🥹

Może teraz 17.09 będziesz miała taką wizytę, żeby sprawdzić cykl i na tej podstawie zaplanować start stymulacji itp?
    Powiedzieli coś więcej?

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 12 września 2025, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2025, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dziwne strasznie... Jak zapisywałam nas telefoniczne na ta wizytę, żeby podpisać dokumenty, to powiedzieli, że wizyty stacjonarnej nie da się przeskoczyć i że tego się nie da telefonicznie ani mailowo załatwić - że tak czy siak trzeba przyjechać. Więc dziwne, że Ciebie tak po prostu dopisali wtedy na tę listę :O

Na tej wizycie kwalifikacyjnej w sierpniu byliśmy u doktora S. - nawet mnie nie badał... Chwila pogadania i sio do recepcji podpisać dokumenty. Ogólnie nie zrobiło to na mnie najlepszego wrażenia...
    Więc jeżeli kazali Ci być na czczo to też jestem w szoku. Chyba przestaję rozumieć ich tok postępowania.

W marcu byśmy też na wizycie w Gamecie, ale u doktora R., ale to jeszcze bez nastawienia na invitro, po prostu przyjechaliśmy z problemem, że tyle czasu starań i nic. Ale jako, że w styczniu miałam laparoskopię, gdzie uwolniono zrosty jajowodowe, to kazał dać sobie jeszcze kilka miesięcy, bo "może po laparo coś zaskoczy". No ale niestety...
    Stąd wizyta sierpniowa już z myślą o invitro. U doktora S. jest łatwiej z terminami, stąd zmiana.
    Czy na dobre? To się okaże...

Tak czy siak, za Ciebie trzymam kciuki i koniecznie daj znać co i jak 17.09 jak będziesz już po wizycie 🥰

PaulinKA lubi tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 17 września 2025, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

nick nieaktualny, Czarna_owieczka lubią tę wiadomość

⏳️1.2024

2026🙏
    preg.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2025, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! <3

Do mnie też zadzwonili wczoraj :D
    W przyszłym tygodniu jadę na badania, a w jeszcze kolejnym wizyta u lekarza, już z wynikami - pewnie właśnie po to, żeby rozpisać stymulację.

Coś zaczyna się dziać 🥹

PaulinKA, Czarna_owieczka lubią tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 17 września 2025, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak :) wspaniale! Cieszę sie, ze tutaj troche ostrożniej dysponują środkami niz w Invimedzie- Gameta tę drugą pulę dostala juz dosc dawno ale jednak woleli najpierw dac miejsce mniejszej ilości kobiet i być pewnym ze tych srodkow wystarczy by pokryć całe procedury, jakoś mnie to uspakaja ;)
    Powodzenia dla nas... 🥹🤞🍀

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

⏳️1.2024

2026🙏
    preg.png

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 17 września 2025, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @czarna_owieczka a u Was jak status? Wy jesteście w procedurze komercyjnej czy finansowanej z MZ?

⏳️1.2024

2026🙏
    preg.png

• Czarna_owieczka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2025, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @czarna_owieczka a u Was jak status? Wy jesteście w procedurze komercyjnej czy finansowanej z MZ?

Nam się udało podejść mieisąc temu kolejny raz na MZ, niestety bez efektów.

Szczerze mówiąc przeczołgała mnie ta stymulacja, muszę odpocząć jakiś czas i nabrać sił. Na razie będziemy się starać naturalnie z ustawionymi lekami immuno i po wyleczeniu stanu zapalnego endo, za kilka miesięcy zobaczymy co dalej.

Trzymam kciuki za Ciebie, cieszę się, że sprawy nabrały tempa. Oby to była już ostatnia prosta i mam nadzieję, że dr wyczerpał juz limit pecha na moim przypadku :)

🧑87 🧔85
    AMH 0,13, Hashimoto, IO, Adenomioza, PAI-1, brakujące KIRy implantacyjne, ❌Cross-match 32%, ❌ANA dodatnie
    ✅ przywrócone naturalne owulacje
    Morfologia 4%

12.2024 1 IVF -> 4 🥚->1 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
    02.2025 2 IVF-> 3 🥚-> 2 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌

03.2025 cykl naturalny + ovitrelle ⏸️
    6+0 (29 dpo) 3,6 mm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
    7+4 💔 👼 Joanka

C.d. Histeroskopia - zrobiony porządek ✅ wyleczony stan zapalny ✅Mezoterapia jajników ✅ Immunosupresja ✅

08.2025 3 IVF-> 6 🥚-> brak MII ❌

10.2025 naturals 🌈 🌱
    💊accofil, encorton, prograf, clexane, accad
    Beta 9dpo 23, 11dpo 63, 13dpo 131, 15dpo 310, 18dpo 1179, 27dpo 21440🤞🏼
    6+6 9mm szczęścia i serdeuszko ❤️
    9+2 2,5 cm małego Bąbla
    12+1 Felia test - niskie ryzyka, dziewczynka 💕
    13+4 prenatalne - wszystko ok

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 20 września 2025, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wraz z mężem zrobiliśmy 3 procedury w Warszawie ( ciaze biochemiczne) I następnie spróbowaliśmy w Gamecie we Wrocławiu. 4 procedura zakończona ciąża. Klinika odtworzyła się akurat jak szukaliśmy pomocy i stwierdziliśmy że trzeba spróbować. Byliśmy jednym z pierwszych ivf wykonywanych w świeżutkiej klinice i urodziłam synka w 40+0 w styczniu. Polecam gorąco i już się nie mogę doczekać powrotu :)

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    Kacperek ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 23 września 2025, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @czarna_owieczka... przytulam... zbieraj siły tyle ile potrzebujesz :(
    @Zaqwsx- co za świetna reklama naszej kliniki :):) do zobaczenia gdzieś w poczekalni ;)

⏳️1.2024

2026🙏
    preg.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2025, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA, jak tam u Ciebie sytuacja? Coś nowego? :)
    Ostatnio mówiłaś, że kolejna wizyta w klinice przed startem nowego cyklu, byłaś już?
    Opowiadaj :D

Ja na ostatnią wizytę przyszłam z wynikami badań, które robili w klinice, okazało się że przypałętała mi się bakteria i lekki stan zapalny, więc musiałam wziąć antybiotyk i probiotyki.
    W tym tygodniu mam kolejną wizytę, też już przed startem nowego cyklu, ma być zrobione USG i już na tej wizycie podobno mam mieć rozpisaną stymulację 🥹

Mam nadzieję, że USG będzie okej i nic nie pokrzyżuje tych planów 🥹🥹

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 8 października 2025, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

⏳️1.2024

2026🙏
    preg.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2025, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA, to idziemy łeb w łeb, ja tez już po wizycje, badania do punkcji zrobione, leki wykupione i teraz tylko czekać na okres :D Też mam mieć kontrolę w 6/7 dc.

Tak mi powiedzieli przez telefon, po wyniku z biocenozy zadzwonili z kliniki i kazali brać probiotyki. Kilka dni później na wizycie jeszcze doszedł antybiotyk, bo w innym badaniu wyszła bakteria... i tyle.
    Generalnie dr mówił, że to nic, czym powinniśmy się stresować... Ale i tak się stresuję, że przez to coś może być nie tak.
    No ale dobra, niech będzie, że zaufam procesowi.

Jesteśmy coraz bliżej <3

• Dawdler34 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    mam nadzieję, że uda mi się odświeżyć wątek :)
    szukam kliniki we Wrocławiu i urolog chłopa polecil Gametę do badań (bo sam tu pracuje).
    Co myślicie o całej kadrze? Trochę się już staramy, a wiek goni..stąd decyzja o klinice niepłodności.
    Polecacie Gametę?

Maggie_93 lubi tę wiadomość

• Maggie_93 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    mam nadzieję, że uda mi się odświeżyć wątek :)
    szukam kliniki we Wrocławiu i urolog chłopa polecil Gametę do badań (bo sam tu pracuje).
    Co myślicie o całej kadrze? Trochę się już staramy, a wiek goni..stąd decyzja o klinice niepłodności.
    Polecacie Gametę?

Hej, ja również jestem nowa na tym wątku, zmieniamy klinikę i padło na Gametę. Po pierwszej wizycie jesteśmy bardzo zadowoleni, siedzieliśmy dość długo i Pani doktor zrobila dokładny wywiad, zleciła dodatkowe badania. Narazie wielki plus. Tylko my jesteśmy już po dwóch nieudanych procedurach, więc sytuacja u nas jest inna i tym bardziej szukaliśmy porządnej kliniki. Panie w recepcji bardzo miłe i pomocne.
    Pewnie, idźcie na wizytę, nie ma co zwlekać. Ja czekałam, bo myślałam że trzeba czasu, a okazało się, że mamy poważne problemy. Powodzenia :)

Dawdler34 lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
    Ona: 32, niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 3,77
    Kariotyp ✅
    On: 37, oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %
    I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> Brak zarodków
    Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
    Zmiana kliniki
    III IVF start 2026 ? Wizyta 04.2026
  • Dawdler34 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    Hej, ja również jestem nowa na tym wątku, zmieniamy klinikę i padło na Gametę. Po pierwszej wizycie jesteśmy bardzo zadowoleni, siedzieliśmy dość długo i Pani doktor zrobila dokładny wywiad, zleciła dodatkowe badania. Narazie wielki plus. Tylko my jesteśmy już po dwóch nieudanych procedurach, więc sytuacja u nas jest inna i tym bardziej szukaliśmy porządnej kliniki. Panie w recepcji bardzo miłe i pomocne.
    Pewnie, idźcie na wizytę, nie ma co zwlekać. Ja czekałam, bo myślałam że trzeba czasu, a okazało się, że mamy poważne problemy. Powodzenia :)
    Super !
    Dzięki za informację :)
    3mam kciuki za Was !

• yellow_wolf Nowa

Wysłany: 14 marca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zmieniliśmy klinikę z Invimed na Gametę i jak do tej pory jesteśmy zadowoleni. Po miesiącu znaleźli nam dawczynię, więc bardzo szybko 😍 Teraz czekamy na wizytę z psychologiem i lecimy!

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ