Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta WROCŁAW
Odpowiedz

Gameta WROCŁAW

Oceń ten wątek:
  • Sandra87_Wroclaw Nowa

Wysłany: 16 maja, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

zaczęłam stymulację jajników w Gameta. Jest to moja pierwsza przygoda z in vitro.
    Długo staraliśmy się o dziecko. Dopiero, gdy zmieniłam lekarza, który stwierdził, że mam za wysoką prolaktynę i ją obniżył - zaszłam w ciążę. Która niestety skończyła się poronieniem. - Trisomia 13.
    Minęło kilka miesięcy i nie zaszłam ponownie w ciążę. Zdecydowaliśmy się na in vitro z badaniem zarodków. Boję się, że może powtórzyć się jakaś choroba. A w moim wieku prawdopodobieństwo trisomii jest wysokie.

Trochęobawiam się całej procedury. Pierwsze zastrzyki były dla mnie bardzo dużym stresem.
    Na razie czuję się dobrze i zastanawiam, co z tego wyniknie, ile będzie pęcherzyków, kiedy punkcja itd. A najbardziej czy uda mi się jakoś tak ustalić godziny wizyt, żebym mogła chodzić do pracy.

W Gameta jest u dr S. Na razie jestem zadowolona.

Maggie_93 lubi tę wiadomość

• Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: 19 maja, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra87_Wroclaw wrote:
    Cześć,

zaczęłam stymulację jajników w Gameta. Jest to moja pierwsza przygoda z in vitro.
    Długo staraliśmy się o dziecko. Dopiero, gdy zmieniłam lekarza, który stwierdził, że mam za wysoką prolaktynę i ją obniżył - zaszłam w ciążę. Która niestety skończyła się poronieniem. - Trisomia 13.
    Minęło kilka miesięcy i nie zaszłam ponownie w ciążę. Zdecydowaliśmy się na in vitro z badaniem zarodków. Boję się, że może powtórzyć się jakaś choroba. A w moim wieku prawdopodobieństwo trisomii jest wysokie.

Trochęobawiam się całej procedury. Pierwsze zastrzyki były dla mnie bardzo dużym stresem.
    Na razie czuję się dobrze i zastanawiam, co z tego wyniknie, ile będzie pęcherzyków, kiedy punkcja itd. A najbardziej czy uda mi się jakoś tak ustalić godziny wizyt, żebym mogła chodzić do pracy.

W Gameta jest u dr S. Na razie jestem zadowolona.

Hejka, rozumiem, ja też przy pierwszym zastrzyku (miałam Bemfole), miałam poczucie, że nie poszło w brzuch tylko obok 🙈 i schize codziennie czy dobrze robię, dopiero na monitoringu uspokoiłam się, gdy zobaczyłam, że są pęcherzyki. Spokojnie ✊

Rozumiem, a macie jakieś badania genetyczne zrobione ?

Starania od 10.2022 r.
    Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
    Ona: 32, niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 3,77
    Kariotyp ✅
    On: 37, oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %
    I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> Brak zarodków
    Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026
  • Sandra87_Wroclaw Nowa

Wysłany: 22 maja, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, kurcze średnio wiem jak działa to forum. I skąd macie te opisy Waszych sytuacji pod postami.

@maggie_93 w odpowiedzi na Twoją wiadomość - tak, mieliśmy badania genetyczne, ale podstawowe - Kariotyp. Wszystko ok. A co do trisomii, którą miało dziecko, to to jest losowe. Każdy lekarz mi tak powiedział. Po prostu z wiekiem jest to większe prawdopodobieństwo.
    Jak tam Twoja stymulacja? Ja zaczynałam z dwoma lekami, potem trzeci doszedł. Jutro mam chyba ostatnią wizytę kontrolną i na początku tygodnia punkcja.
    Te zastrzyki mnie stresują... Dobrze, że to już końcówka

• Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: 24 maja, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra87_Wroclaw wrote:
    Cześć, kurcze średnio wiem jak działa to forum. I skąd macie te opisy Waszych sytuacji pod postami.

@maggie_93 w odpowiedzi na Twoją wiadomość - tak, mieliśmy badania genetyczne, ale podstawowe - Kariotyp. Wszystko ok. A co do trisomii, którą miało dziecko, to to jest losowe. Każdy lekarz mi tak powiedział. Po prostu z wiekiem jest to większe prawdopodobieństwo.
    Jak tam Twoja stymulacja? Ja zaczynałam z dwoma lekami, potem trzeci doszedł. Jutro mam chyba ostatnią wizytę kontrolną i na początku tygodnia punkcja.
    Te zastrzyki mnie stresują... Dobrze, że to już końcówka

Spokojnie, też na początku nie wiedziałam 🙈
    A co do opisu, musisz wejść w ustawienia i kliknąć społeczność (ikonka kilku osób) i tam na dole można ustawić podpis
    Rozumiem, trzymam mocno kciuki za łagodną końcówkę stymulacji i obyś dobrze czuła się po punkcji. Ja swoje 2 poprzednie punkcje bardzo dobrze wspominam, niepotrzebnie się stresowałam, znieczulają Cię, budzisz się później, ja dość szybko doszłam do siebie
    Ja dopiero w przyszłym tygodniu dostanę miesiaczke i w środę jadę do kliniki na rozpisanie stymulacji więc wszystko dopiero się zacznie

Trzymam kciuki ✊✊✊

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026
  • Sandra87_Wroclaw Nowa

Wysłany: 25 maja, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    Spokojnie, też na początku nie wiedziałam 🙈
    A co do opisu, musisz wejść w ustawienia i kliknąć społeczność (ikonka kilku osób) i tam na dole można ustawić podpis
    Rozumiem, trzymam mocno kciuki za łagodną końcówkę stymulacji i obyś dobrze czuła się po punkcji. Ja swoje 2 poprzednie punkcje bardzo dobrze wspominam, niepotrzebnie się stresowałam, znieczulają Cię, budzisz się później, ja dość szybko doszłam do siebie
    Ja dopiero w przyszłym tygodniu dostanę miesiaczke i w środę jadę do kliniki na rozpisanie stymulacji więc wszystko dopiero się zacznie

Trzymam kciuki ✊✊✊

Cześć,

dzisiaj miałam punkcje. Wszystko dobrze. Inna pani doktor ją wykonywała. Też bardzo fajna. Miła. Po wszystkim odpowiedziała na moje wszystkie pytania.

Wyciągnęli 11 jajeczek (czy jak to się mówi. Ja widzę, że tu każdy używa skrótów i konkretnych nazw😅 - muszę się jeszcze nauczyć). Teraz czekam na iformacje od embriologa w sprawie ilości poprawnych blastocyst.
    Potem chcemy badać zarodki. Statystyki tylko mnie przytłaczają. Ale jestem dobrej myśli.

Życzę Ci, żeby stymulacja przeszła szybciutko i bez problemów. Odezwij się jak Ci idzie.

Maggie_93 lubi tę wiadomość

• Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra87_Wroclaw wrote:
    Cześć,

dzisiaj miałam punkcje. Wszystko dobrze. Inna pani doktor ją wykonywała. Też bardzo fajna. Miła. Po wszystkim odpowiedziała na moje wszystkie pytania.

Wyciągnęli 11 jajeczek (czy jak to się mówi. Ja widzę, że tu każdy używa skrótów i konkretnych nazw😅 - muszę się jeszcze nauczyć). Teraz czekam na iformacje od embriologa w sprawie ilości poprawnych blastocyst.
    Potem chcemy badać zarodki. Statystyki tylko mnie przytłaczają. Ale jestem dobrej myśli.

Życzę Ci, żeby stymulacja przeszła szybciutko i bez problemów. Odezwij się jak Ci idzie.

O to pięknie, mam nadzieję, że dużo było dojrzałych komórek i będą zarodki 🥰
    Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie po :)
    Dziękuję bardzo, to będzie moja trzecia 😣 jasne odezwę się 😊

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ