X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gravida - Płock
Odpowiedz

Gravida - Płock

Oceń ten wątek:
  • Motylek129 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Ja jadę na zabieg teraz w następną środę nareszcie 🥳🙂 trzymajcie za mnie kciuki , bo to baaardzo boli 🫣nie chce ale muszę ☺️ jeśli wyjdą drożne to robimy inseminacje w kolejnym cyklu 🤞
    O jaaaa...ale będą emocje.... Trzymam kciuki i proszę się zameldować po 🥰

Takaja12 lubi tę wiadomość

CC 2014
    Starania od 2017r.
    👧Amh 2,6
    👦wyniki ok
    Marzec 2022 Polip-histeroskopia
    Sierpień 2022 hsg- jajowody niedrożne😔
    Listopad 2022 start in vitro
    Zapłodniono 6komórek: przetrwaly 4❄❄❄❄
    Transfer swieży po punkcji ❌

28.03.2023 transfer 6dniowej blastki
    7dpt beta 20,2 🤔
    9dpt 16,5
    10dpt 9,7
    14dpt <2.0
    Zostały ❄❄
    Histeroskopia 09.05.23
    Wysokie cd 56- 284/1
    Nowy plan działania: wit D 6tys
    encorton
    acofil wlew
    21.07.23 transfer ❄ 4BC
    Silne bole brzucha 3dpt 😔 (nospa maks)
    4dpt prog 38,37
    6dpt beta hcg <2,3
    Została ostatnia ❄

IMMUNOLOGIA
    Allo MLR 0
    Immunosupresja + szczepienia limfocytami (oby pomogły)
    Wzrost Allo 25,6% (luty 2024)

Transfer 12.03.24r. (Ostatni)
    Atosiban + acard
    2dpt - bóle brzucha i w nocy + brązowy śluz (aby raz w dzień )

Progesteron 3dpt : 59,84
    5dpt sikany negatyw
    6dpt beta: 2,5
  • Wronka Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2023, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyście potrzebowały tanio zrobić badania fsh, lh, estradiol i progesteron to po 28zł jest w przychodni wola na elekcyjnej i w polskich punktach pobrań po 35żl. Wyniki tego samego dnia na internecie.
    Amh na Elekcyjnej ok 120zł. Bhcg w obu miejscach 35zł. Może komuś się przyda. Dziś zaoszczędziłam 90zł na badaniach w porównaniu do innego miejsca.

Takaja12, Motylek129 lubią tę wiadomość

• Takaja12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po..Ciężko było bardzo. Znów były niedrożne 😔 jeden udrożniony ponownie drugi już nie chciał przejść. Lekko wylewał się kontrast , ale nie tak jak powinien. Chyba nic z tego nie będzie, bo znow zarosną, ale trzeba sie starac i modlic 🙏 nic innego nie zostaje

age.png
  • Paula24 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Ja juz po..Ciężko było bardzo. Znów były niedrożne 😔 jeden udrożniony ponownie drugi już nie chciał przejść. Lekko wylewał się kontrast , ale nie tak jak powinien. Chyba nic z tego nie będzie, bo znow zarosną, ale trzeba sie starac i modlic 🙏 nic innego nie zostaje
    Kurcze więc to z tym udraznianiem to też nie taka fajna sprawa, szkoda bardzo, ale pewnie jak tak się zapychają to prędzej czy później znów się to powtórzy. Nie myśleliście o następnej procedurze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2023, 11:00

age.png
    28.06.2022 FET 4BA 🙏 Accofil, encorton, neoparin, embrioglue
    👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
    prog. 28.39ng
    👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
    👶7dpt 80.08 mlU
    👶8dpt 128.67mlU
    👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
    👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
    👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
    👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
    👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
    👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
    Mamy ❤️
    👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
    👶7w1d CRL 1.21cm FHR 144 bpm
    👶8w4d CRL 2.02cm FHR 163 bpm
    👶9w0d CRL 2.35cm FHR 173 bpm
    👶11w1d CRL 4.76cm FHR 173 bpm
    👶 12w0d prenatalne + pappa- ok
    👶16+4 158g szczęścia
    👶20+0 połówkowe 347g szczęścia FHR150
    👶29+0 prenatalne 1280g
    👶33+4 2076g
    👶37+4 3000g
    👶38+4 3230g
    CC 39+1 3760g 57cm ❤️
    ❄️4BB
    Syn 11.09.2012 ❤️
    Syn 10.03.2023 ❤️
  • Motylek129 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    O rety, jesteś dzielna 😘 kurcze od czego te dziady sie zrastają, masakra... Kurde dziewczyny mają cięcia i to po kilka a np ja jedno aby i bach,oba niedrożne... A u Ciebie jaka jest przyczyna ?
    Kurde skąd się to wszystko bierze i skąd mamy my brać na ta nierówna walkę siły 🤔🙄
    Ja też jak nie urok to sraczka... Inne zachodzą,wpadają, płaczą, mordują itd a Ty chcesz, wyczekujesz a nie możesz... Wnerwia mnie to niemiłosiernie... Już mam chęci skończyć całe to leczenie, rzucić to w cholerę i zacząć żyć... A nie liczyć każdy wydatek i żyć z miesiąca na miesiąc, bo to koszta są ogromne,że muszę odmawiać sobie,bo mając jedno dziecko muszę mieć dla córki na wszystko i na te leczenie,a gdzie tu koniec 🙈

CC 2014
    Starania od 2017r.
    👧Amh 2,6
    👦wyniki ok

7dpt beta 20,2 🤔
    9dpt 16,5
    10dpt 9,7
    14dpt <2.0
    Zostały ❄❄
    Histeroskopia 09.05.23
    Wysokie cd 56- 284/1
    encorton
    acofil wlew
    21.07.23 transfer ❄ 4BC
    4dpt prog 38,37
    6dpt beta hcg <2,3
    Została ostatnia ❄

IMMUNOLOGIA
    Allo MLR 0

Atosiban + acard

5dpt sikany negatyw
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula24 wrote:
    Kurcze więc to z tym udraznianiem to też nie taka fajna sprawa, szkoda bardzo, ale pewnie jak tak się zapychają to prędzej czy później znów się to powtórzy. Nie myśleliście o następnej procedurze ?

Pewnie znów się zatkaja to prawda. Myślę że u mnie to endometrioza - tą krew miesiączkowa się cofa do jajowodow z tym endometrium co się złuszcza i zapycha je z każdym cyklem. Myślę o następnej procedurze, ale strasznie się boję, bo po pierwszej i tej całej hiperstymulacji myslalam ze umrę i po prostu...boję się kolejnej 😪

age.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek129 wrote:
    O rety, jesteś dzielna 😘 kurcze od czego te dziady sie zrastają, masakra... Kurde dziewczyny mają cięcia i to po kilka a np ja jedno aby i bach,oba niedrożne... A u Ciebie jaka jest przyczyna ?
    Kurde skąd się to wszystko bierze i skąd mamy my brać na ta nierówna walkę siły 🤔🙄
    Ja też jak nie urok to sraczka... Inne zachodzą,wpadają, płaczą, mordują itd a Ty chcesz, wyczekujesz a nie możesz... Wnerwia mnie to niemiłosiernie... Już mam chęci skończyć całe to leczenie, rzucić to w cholerę i zacząć żyć... A nie liczyć każdy wydatek i żyć z miesiąca na miesiąc, bo to koszta są ogromne,że muszę odmawiać sobie,bo mając jedno dziecko muszę mieć dla córki na wszystko i na te leczenie,a gdzie tu koniec 🙈

Rozumiem Cie doskonale...Ja juz jestem trochę zrezygnowana i sobie myślę że najlepsze lata życia spędziłam chodząc po lekarzach i faszerując sie hormonami i nadziejami niszczac swój organizm. Nie wiem czy nie czas odpuścić i zająć się sobą i swoim organizmem. Wziąć leki na pół roku na endometrioze, bo ona roznosi się z każdym cyklem, aby nie skończyć z jakas stomią czy czymś gorszym. Może powinnam zaakceptować życie takie jakim jest i zacząć się nim cieszyć nie wydając każdej złotówki na kolejne wizyty po 400 zł nic nie wnoszące i mówić lekarzom co jeszcze może by zbadać. Może po nowym roku spróbuję z invitro...nie wiem, ale nie mam już siły i łatwiej byłoby chyba odpuścić 🤍😮‍💨. Latwiej albo nie latwiej, bo czlowiek sie zawzina od nowa wiec wcale nie mowie ze odpuszcze mimo ze w tym momencie tak mysle. Dużo przeszłam już i każdy ma jakas swoją granice i ja jestem już bliska mojej...Z resztą wszystkie pewnie rozumiecie to lepiej niż kto inny, bo każda z nas toczy te nierówna walkę. Pociesza mnie tylko to, że części z Was się udało trzymam kciuki za wszystkie, które jeszcze walczą ✊️✊️✊️❤️ zycze Wam siły, wytrwałości i tego malego cudu z całego serca

Aleks11, Motylek129 lubią tę wiadomość

age.png
  • Motylek129 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Rozumiem Cie doskonale...Ja juz jestem trochę zrezygnowana i sobie myślę że najlepsze lata życia spędziłam chodząc po lekarzach i faszerując sie hormonami i nadziejami niszczac swój organizm. Nie wiem czy nie czas odpuścić i zająć się sobą i swoim organizmem. Wziąć leki na pół roku na endometrioze, bo ona roznosi się z każdym cyklem, aby nie skończyć z jakas stomią czy czymś gorszym. Może powinnam zaakceptować życie takie jakim jest i zacząć się nim cieszyć nie wydając każdej złotówki na kolejne wizyty po 400 zł nic nie wnoszące i mówić lekarzom co jeszcze może by zbadać. Może po nowym roku spróbuję z invitro...nie wiem, ale nie mam już siły i łatwiej byłoby chyba odpuścić 🤍😮‍💨. Latwiej albo nie latwiej, bo czlowiek sie zawzina od nowa wiec wcale nie mowie ze odpuszcze mimo ze w tym momencie tak mysle. Dużo przeszłam już i każdy ma jakas swoją granice i ja jestem już bliska mojej...Z resztą wszystkie pewnie rozumiecie to lepiej niż kto inny, bo każda z nas toczy te nierówna walkę. Pociesza mnie tylko to, że części z Was się udało trzymam kciuki za wszystkie, które jeszcze walczą ✊️✊️✊️❤️ zycze Wam siły, wytrwałości i tego malego cudu z całego serca
    Pięknie napisane 😘😘😘 nikt nas nie zrozumie tak dobrze jak tutaj. Wszystkie walczymy, często za każdą cenę... Ja też mam myśli,zeby odpuścić, ale ...no właśnie... Mam ten jeden zarodek i jeszcze jedna szansę... Boje się w cholerę tych szczepień, ale wiem,że bym bardzo żałowała jakbym nie spróbowała 🙈 kochana to obie po Nowym Roku może będziemy dalej walczyć w tej nierównej walce... Będę Cię wspierać i masz rację, zajmij się ta endometrioza,bo to podstępna choroba

CC 2014
    Starania od 2017r.
    👧Amh 2,6
    👦wyniki ok

7dpt beta 20,2 🤔
    9dpt 16,5
    10dpt 9,7
    14dpt <2.0
    Zostały ❄❄
    Histeroskopia 09.05.23
    Wysokie cd 56- 284/1
    encorton
    acofil wlew
    21.07.23 transfer ❄ 4BC
    4dpt prog 38,37
    6dpt beta hcg <2,3
    Została ostatnia ❄

IMMUNOLOGIA
    Allo MLR 0

Atosiban + acard

5dpt sikany negatyw
  • Cynamoon Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ma któraś jakieś opinie o doktor Adamkiewicz ?

• Cynamoon Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście leczyłam się w gravidzie i uważam że Hawryluk i Ciepliński to kiepscy specjaliści natomiast jeśli chodzi o Novum to też tam byłam i oprócz cen z kosmosu myślę że mają większe pojęcie, natomiast napewno jest tak że jak się komuś uda to chwali mi nie udało się nigdzie :( więc może stąd moje opinie

królowa_chłodu lubi tę wiadomość

• Cynamoon Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Mam to samo tzn czuje w tym momencie dokładnie to samo ale wiem że jutro wstanę i stwierdzę że życie bez dziecka nie ma sensu i będę próbować chociaż już nie mam sily .

• królowa_chłodu Debiutantka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamoon wrote:
    Ja osobiście leczyłam się w gravidzie i uważam że Hawryluk i Ciepliński to kiepscy specjaliści natomiast jeśli chodzi o Novum to też tam byłam i oprócz cen z kosmosu myślę że mają większe pojęcie, natomiast napewno jest tak że jak się komuś uda to chwali mi nie udało się nigdzie :( więc może stąd moje opinie
    Osobiście każdemu będę odradzać przychodnię leczenie niepłodności jaką jest Gravida. Nawet nie próbuj tam iść. Nasza historia z pseudo doktorem Hawrylukiem jest taka, że w badaniach wyszła nam azospermia....a doktorek zamias powiedzieć, że nie zna się na andrologii to bez chwili zawahania zaproponował nam DAWCĘ NASIENIA bo była niby świnka i jądra zeszkliwiały! Taki polecił nam na życie plan B.

Owszem wybraliśmy plan B i pojechaliśmy do Novum ( cudowny doktor Wolski )😊 i co się nagle okazuje - w dwóch badaniach nasienia nagle się znalazły pojedyncze plemniki. Wcześnie również były robione badania nasienia w Gravidzie i za każdym razem wychodziły zera dlatego po tym wszystkim myślę, że jest bardzo prawdopodobne aby Gravida obniżała parametry nasienia.

Będąc pacjentką Gravidy i po ostatniej rozmowie z Hawrylukiem poczuła jakbym ten doktorek traktował nas jak zwierzęta z pseuo hodowli bo co to za różnica kto będzie ojcem naszego dziecka. A na dodatek podczas jednej z wizyt powiedział, że " ja chcę mieć DZIECIAKA" co jest błędem bo My pragniemy mieć tylko a może aż tyle: nasze wspólne dziecko, które będzie kochane a jednak plemnik robi różnicę od kogo on będzie.

• Cynamoon Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    królowa_chłodu wrote:
    Osobiście każdemu będę odradzać przychodnię leczenie niepłodności jaką jest Gravida. Nawet nie próbuj tam iść. Nasza historia z pseudo doktorem Hawrylukiem jest taka, że w badaniach wyszła nam azospermia....a doktorek zamias powiedzieć, że nie zna się na andrologii to bez chwili zawahania zaproponował nam DAWCĘ NASIENIA bo była niby świnka i jądra zeszkliwiały! Taki polecił nam na życie plan B.

Owszem wybraliśmy plan B i pojechaliśmy do Novum ( cudowny doktor Wolski )😊 i co się nagle okazuje - w dwóch badaniach nasienia nagle się znalazły pojedyncze plemniki. Wcześnie również były robione badania nasienia w Gravidzie i za każdym razem wychodziły zera dlatego po tym wszystkim myślę, że jest bardzo prawdopodobne aby Gravida obniżała parametry nasienia.

Będąc pacjentką Gravidy i po ostatniej rozmowie z Hawrylukiem poczuła jakbym ten doktorek traktował nas jak zwierzęta z pseuo hodowli bo co to za różnica kto będzie ojcem naszego dziecka. A na dodatek podczas jednej z wizyt powiedział, że " ja chcę mieć DZIECIAKA" co jest błędem bo My pragniemy mieć tylko a może aż tyle: nasze wspólne dziecko, które będzie kochane a jednak plemnik robi różnicę od kogo on będzie.
    No właśnie podejście lekarzy ,którzy uważam żerują na naszym nieszczęściu jest okropne. A zapytam udało się w Novum?

Wysłany: 1 grudnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamoon wrote:
    No właśnie podejście lekarzy ,którzy uważam żerują na naszym nieszczęściu jest okropne. A zapytam udało się w Novum?
    Małymi krokami ale zbliżamy się ku dobremu. Fakt może Novum cennik ma całkiem niezły ale jednak tak jak w naszym przypadku trzeba było wybrać najlepsze rozwiązanie - ach ten nasz plan B.

Dlatego Ty też walcz o wasze szczęście🤗 i nie zmieniaj przychodni na Gravide.

Przecież czy Ty czy Ja nie pozwolimy sobie wmówić adopcji jakiegoś obcego nasienia bądź obcego jajeczka - NIGDY W ŻYCIU!

Można wiedzieć jakie masz wrażenia po wizycie u Hawryluka? Generalnie jak występuje jakiś problem lubi pacjentkom wmawiać endometrioza...mi zresztą też.

• Cynamoon Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2023, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    królowa_chłodu wrote:
    Małymi krokami ale zbliżamy się ku dobremu. Fakt może Novum cennik ma całkiem niezły ale jednak tak jak w naszym przypadku trzeba było wybrać najlepsze rozwiązanie - ach ten nasz plan B.

Dlatego Ty też walcz o wasze szczęście🤗 i nie zmieniaj przychodni na Gravide.

Przecież czy Ty czy Ja nie pozwolimy sobie wmówić adopcji jakiegoś obcego nasienia bądź obcego jajeczka - NIGDY W ŻYCIU!

Można wiedzieć jakie masz wrażenia po wizycie u Hawryluka? Generalnie jak występuje jakiś problem lubi pacjentkom wmawiać endometrioza...mi zresztą też.
    Zarówno Hawryluk jak i Ciepliński to w mojej ocenie lekarze nastawieni tylko i wyłącznie na kasę, czyli bez względu na wiek i na okoliczności robimy in vitro za in vitro dodatkowo są tacy głupio mądrzy bez empatii. Natomiast ciekawa jestem tej Adamkiewicz, ponieważ słyszałam kilka dobrych opinii.

• Calineczka90 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Czy któraś z Was jest w temacie badań genetycznych zarodków w Gravidzie?

preg.png

Wysłany: 3 grudnia 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamoon wrote:
    Zarówno Hawryluk jak i Ciepliński to w mojej ocenie lekarze nastawieni tylko i wyłącznie na kasę, czyli bez względu na wiek i na okoliczności robimy in vitro za in vitro dodatkowo są tacy głupio mądrzy bez empatii. Natomiast ciekawa jestem tej Adamkiewicz, ponieważ słyszałam kilka dobrych opinii.
    Ja już bym sobie odpuściła iść do Adamkiewicz chociażby ze względu na to, że płacąc za wizytę u niej to dofinansujemy tych dziadów Hawryluka i Cieplinskiego a jak dobrze wiemy to zwykłe KONOWAŁY bez odrobiny empatii do pacjenta. Chyba, że na wizytę udasz się do Adamkiewicz w Sochaczewie bo tam przyjmuje to co innego 😊

My całkowicie straciliśmy zaufanie do lekarzy z Gravidy, nawet wizyta u endokrynologa u Karasia mnie rozczarowała.

Wysłany: 3 grudnia 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Czy któraś z Was jest w temacie badań genetycznych zarodków w Gravidzie?
    Do tematu badań zarodków nieudało nam się dojść ale tylko mogę Ci powiedzieć, że My Gravidzie nie ufamy!
    Do dziś nie rozumiem jak przy badaniu nasienia u nich wychodzimy całkowite zera, zaś jak pojechaliśmy do Novum to za każdym razem pojawiały się pojedyncze plemniki.... straciłam do nich zaufanie i jestem przekonana, że w badaniach nasienia zaniżają parametry. Jest to przychodnia nastawiona na kasą a ludzi mają głęboko gdzieś. Dla mnie Gravida znaczy tyle co pseudo hodowla a człowiek tam nie istnieje.

• Calineczka90 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    królowa_chłodu wrote:
    Do tematu badań zarodków nieudało nam się dojść ale tylko mogę Ci powiedzieć, że My Gravidzie nie ufamy!
    Do dziś nie rozumiem jak przy badaniu nasienia u nich wychodzimy całkowite zera, zaś jak pojechaliśmy do Novum to za każdym razem pojawiały się pojedyncze plemniki.... straciłam do nich zaufanie i jestem przekonana, że w badaniach nasienia zaniżają parametry. Jest to przychodnia nastawiona na kasą a ludzi mają głęboko gdzieś. Dla mnie Gravida znaczy tyle co pseudo hodowla a człowiek tam nie istnieje.

Jestem po jednej procedurze w Gravidzie i jak dla mnie wszystko było ok. Trafiłam do kliniki już z problemem poronienia. Hawryluk zalecił szereg badań, łącznie z histeroskopią, a przede wszystkim pomógł mi ogarnąć dostęp do immunologa. Nie czułam się jak na taśmie, bo przed procedurą byliśmy naprawdę porządnie przebadani i obstawieni lekami.
    My też korzystamy z androloga spoza kliniki i w międzyczasie powtarzaliśmy kilkakrotnie badanie nasienia. Nigdy badania nam się nie powielały a wręcz poprawiały po leczeniu partnera.
    Także co pacjentka to opinia. Fakt, Hawryluk ma specyficzne poczucie humoru i jest taki gburek. Ale dla mnie nie musi być miły i delikatny tylko ma mnie dobrze leczyć a tego nie mogę mu zarzucić.

P.S. wspomnę tylko, że badanie nasienia zawsze robimy w Gravidzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2023, 17:05

preg.png

Wysłany: 3 grudnia 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka90 wrote:
    Jestem po jednej procedurze w Gravidzie i jak dla mnie wszystko było ok. Trafiłam do kliniki już z problemem poronienia. Hawryluk zalecił szereg badań, łącznie z histeroskopią, a przede wszystkim pomógł mi ogarnąć dostęp do immunologa. Nie czułam się jak na taśmie, bo przed procedurą byliśmy naprawdę porządnie przebadani i obstawieni lekami.
    My też korzystamy z androloga spoza kliniki i w międzyczasie powtarzaliśmy kilkakrotnie badanie nasienia. Nigdy badania nam się nie powielały a wręcz poprawiały po leczeniu partnera.
    Także co pacjentka to opinia. Fakt, Hawryluk ma specyficzne poczucie humoru i jest taki gburek. Ale dla mnie nie musi być miły i delikatny tylko ma mnie dobrze leczyć a tego nie mogę mu zarzucić.

P.S. wspomnę tylko, że badanie nasienia zawsze robimy w Gravidzie.
    Wiesz, jak Wam doktorek chciałby wcisnąć DAWCĘ NASIENIA bez żadnej konsultacji andrologicznej to byś zmieniła zdanie. Wmawiał nam, że była świnka, nawet nie chciał zaproponować badania kariotypu, AZF , CFTR. Mało tego jak zapytaliśmy o biopsje jąder to powiedział, że u nich w przychodni robią razem z dr Beczkowskim... I teraz pytanie widziałaś w ich cenniku pozycję BIOPSJA JĄDRA? Bo ja nie mogę znaleźć, doktor Hawryluk jest faktycznie zwykłym gburem ale ludzie kochani niech się nie bawi w androloga! Tak ciężko było powiedzieć temu Panu " jestem ginekologiem dlatego udajcie się do androloga bo jedyne co mogę zaproponować w mojej przychodni to dawca". Uważasz, że takiego potraktowanie nas było w porządku?

‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ