Gravida - Płock
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewela1111 wrote:Cześć dziewczyny 👋
Mam ogromną prośbę do Was... Opowiedzcie jak dokładnie wygląda proces in vitro od początku do końca... Ile czasu trwa zanim dojdzie do zapłodnienia?
Od poniedziałku zaczęłam brać tabletki anty które przepisał mi dr Hawryluk... Rozpoczynam swoją drogę in vitro i nie ukrywam, że jestem podekscytowana tym wszystkim a zarazem mam wielkie obawy, że może się nie udać. 😪
Podekscytowanie i jednocześnie lęk są zupełnie normalne 😊 Tego nie da się rozłączyć.
Mam nadzieję, że wszystko u Ciebie potoczy się jak najlepiej i zakończy się szybko sukcesem 💜👩30 lat, endometrioza
👨31 lat, niskie parametry nasienia
24.01 - 1IUI ☹️
IVF 🍍 - W końcu startujemy - czerwiec
17.06.20 - punkcja. Pobrano 8 kumulusów. Dzień później 4 się zapłodniły ♥️
24.06.20 - mamy 4 ❄️
18.08.20 - transfer ✊🍀
9dpt - bHCG 74,3 mlU/ml // progesteron 51 ng/ml
13dpt - bHCG 911,1 mlU/ml
17dpt - bHCG 5697,3 mlU/ml // progesteron 36,74 ng/ml
21dpt - bHCG 13550,2 mlU/mml // progesteron 45 mg/ml
24dpt - USG, mamy ♥️ -
Dziękuję za szybką odpowiedź. Antykoncepcję mam brać 2 tygodnie a później wizyta z anastazjologiem i z dr Hawrylukiem... Kurczę to tak ze dwa miesiące trzeba liczyć z transferem. Jestem z tych niecierpliwych 😉 a jeżeli chodzi o protokół to jeszcze nie było o tym mowy... A mogę wiedzieć czym one się różnią bo jedynie co wiem to, że jeden jest krótki a drugi długi 😅 przyznam że jestem całkowicie zielona jeżeli chodzi o in vitro i będę potrzebowała Waszej pomocy kochane 😘
-
Ewela1111 wrote:Dziękuję za szybką odpowiedź. Antykoncepcję mam brać 2 tygodnie a później wizyta z anastazjologiem i z dr Hawrylukiem... Kurczę to tak ze dwa miesiące trzeba liczyć z transferem. Jestem z tych niecierpliwych 😉 a jeżeli chodzi o protokół to jeszcze nie było o tym mowy... A mogę wiedzieć czym one się różnią bo jedynie co wiem to, że jeden jest krótki a drugi długi 😅 przyznam że jestem całkowicie zielona jeżeli chodzi o in vitro i będę potrzebowała Waszej pomocy kochane 😘
Ja też jestem niecierpliwa wiec mi los zafundował po drodze koronawirusa i zamknięcie klinik na około tydzień przed rozpoczęciem stymulacji do punkcji 😉 Wielu rzeczy niestety nie da się zaplanować 😉
Sama z tymi protokołami się myliłam, bo sądziłam przez długi czas, że idę długim protokołem. Dopiero później tu jedna z dziewczyn uświadomiła mi, że mam krótki protokół 🤣 Tu masz link do jednej z klinik
https://www.gyncentrum.pl/blog/pl/stymulacja-jajeczkowania-dlaczego-tak-wazna-przy-ivf
powinien Ci trochę rozjaśnić in vitro, stymulację i różnicę między protokołami 😊 Tak w wielkim skrócie- krotki protokół to taki jak ja miałam. Po miesiączce zaczynasz leki do stymulacji jajeczek. Przy długim jeszcze przed miesiączką dostajesz leki na wyciszenie przysadki mózgowej- jeśli czegoś nie pokręciłam odnośnie długiego 😉
Pytaj nas o co chcesz. Jeśli tylko będziemy umiały na pewno Ci pomożemy 😊
👩30 lat, endometrioza
24.01 - 1IUI ☹️
24.06.20 - mamy 4 ❄️
18.08.20 - transfer ✊🍀
24dpt - USG, mamy ♥️ -
EsyFloresy wrote:Ja też jestem niecierpliwa wiec mi los zafundował po drodze koronawirusa i zamknięcie klinik na około tydzień przed rozpoczęciem stymulacji do punkcji 😉 Wielu rzeczy niestety nie da się zaplanować 😉
Sama z tymi protokołami się myliłam, bo sądziłam przez długi czas, że idę długim protokołem. Dopiero później tu jedna z dziewczyn uświadomiła mi, że mam krótki protokół 🤣 Tu masz link do jednej z klinik
https://www.gyncentrum.pl/blog/pl/stymulacja-jajeczkowania-dlaczego-tak-wazna-przy-ivf
powinien Ci trochę rozjaśnić in vitro, stymulację i różnicę między protokołami 😊 Tak w wielkim skrócie- krotki protokół to taki jak ja miałam. Po miesiączce zaczynasz leki do stymulacji jajeczek. Przy długim jeszcze przed miesiączką dostajesz leki na wyciszenie przysadki mózgowej- jeśli czegoś nie pokręciłam odnośnie długiego 😉
Pytaj nas o co chcesz. Jeśli tylko będziemy umiały na pewno Ci pomożemy 😊 -
Ewela1111 wrote:A powiedz udało Ci się zajść w ciążę bo przyznam, że czytam Wasze wpisy ale jestem dopiero na początku 😉
U mnie z in vitro udało się za pierwszym razem. Czekają na nas jeszcze 3 zarodki. Jeden z 3 doby, jeden z 5 i leniuszek z 6 doby.👩30 lat, endometrioza
24.01 - 1IUI ☹️
24.06.20 - mamy 4 ❄️
18.08.20 - transfer ✊🍀
24dpt - USG, mamy ♥️ -
Widziałam ten wywiad. Bardzo fajny. Też utkwiło mi porównanie in vitro do wesela, że wszystko skupia się przede wszystkim na pannie młodej 😉 Dokladnie jak przy in vitro 😉👩30 lat, endometrioza
24.01 - 1IUI ☹️
24.06.20 - mamy 4 ❄️
18.08.20 - transfer ✊🍀
24dpt - USG, mamy ♥️ -
Ewela1111 wrote:Dziewczęta komu udało się zajść w ciążę za pierwszym podejściem? I czy tylko jeden transfer jest refundowany? 🤔
Witaj Ewela 🙂
Ja niestety jestem po 1 nieudanym in vitro ,ciężko było na początku ,bunt,żal,złość,mnóstwo emocji .
Ja też się bałam znieczulenia i punkcji Ale nie było tak źle. U nas 2 blastki i nieudane transfery ,przy pierwszym na moment betka coś drgnęła i tyle .
Mieliśmy sobie odpuścić kolejne ,mąż był bardzo zawiedziony. Ale 28.10 jedziemy na wizytę zobaczymy coś dr.C wymyśli. Może jednak pomyślimy o 2 podejściu z programu .🤔🤔🤔.
Trzeba chyba walczyć, choć sił.brak .
Ewela A Wy długo się staracie, jakie u Was problemy ,jeśli można zapytać?🙂Ja 39 lat niby wszystko ok ,
AMH 5,5.podejrzenie PCOS,cykl regularny ,hiperprolatynemia
2020 - AMH -4,3
On.40lat ,miała ilość plemnikow i niskie HBA .
Starania od 2017 bez stresu
2018 początek badań i szukanie problemów.
03.2019 ciąża biochemiczna 😥
01.2020 klinika Invimed,
03.2020 stop koronawirus.😑
06.2020 Gravida 👍👍👍
07.2020 punkcja
Mamy 2 ❄❄
27.08 transfer 🍀✊- FET nieudany 😪 ciąża biochemiczna
28.09 transfer 🍀✊FET nieudany
11.11.start 2 IVF ✊✊🍀
20.11 punkcja
22.11 transfer CL.4.1 ✊🍀
01.12 beta hcg ,9dpt <1,2 mUl/ml
01.2021 Nowa klinika Gameta Warszawa
Badania immunologiczne
03.2021 start 3 IVF Gameta Warszawa
20.03 punkcja 🍀
Brak ❄😪
07.2021 start klinika Eurofertil Czechy
Mamy 4 ❄🍀
08.2021 transfer nieudany
Ciążą biochemiczna 😢
09.2021 transfer nieudany 😪
10.2021 histeroskopia-polipy w macicy
01.12 transfer ❄❄🍀
7.12 beta <2
Koniec Czeskiej przygody
😭😭😭😭😭 -
Basiula83 wrote:Witaj Ewela 🙂
Ja niestety jestem po 1 nieudanym in vitro ,ciężko było na początku ,bunt,żal,złość,mnóstwo emocji .
Ja też się bałam znieczulenia i punkcji Ale nie było tak źle. U nas 2 blastki i nieudane transfery ,przy pierwszym na moment betka coś drgnęła i tyle .
Mieliśmy sobie odpuścić kolejne ,mąż był bardzo zawiedziony. Ale 28.10 jedziemy na wizytę zobaczymy coś dr.C wymyśli. Może jednak pomyślimy o 2 podejściu z programu .🤔🤔🤔.
Trzeba chyba walczyć, choć sił.brak .
Ewela A Wy długo się staracie, jakie u Was problemy ,jeśli można zapytać?🙂