Gravida - Płock
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina12345 wrote:I super! A jak się czujesz?
Trochę mam jeszcze brązowych plamień, ale mniej. Mam nadzieję, że będzie już coraz mniej i mniej tego. Brzuch czasami pociągnie, ale nie ma dramatu
A Ty jak tam? Jak wysypka? -
marti7 wrote:Ogólnie nie narzekam. Chociaż ostatnie kilka dni budzę się z uczuciem, jakbym miała kaca
Trochę mam jeszcze brązowych plamień, ale mniej. Mam nadzieję, że będzie już coraz mniej i mniej tego. Brzuch czasami pociągnie, ale nie ma dramatu
A Ty jak tam? Jak wysypka?
Pod kolanami z chęcią chęcią się zadrapała ale cóż...
DOBRZE ZE przestałaś krwawić. Te plamienia mi pierwsze dwa miesiące towarzyszyły z wszelakich wzgledow. Póki nie czerwone to dobrze. No i sprawdził się sposób na pół siedząco z podkurczonymi nogami żeby glowa plackiem cały czas nie leżeć??
-
Paulina12345 wrote:Pod kolanami z chęcią chęcią się zadrapała ale cóż...
DOBRZE ZE przestałaś krwawić. Te plamienia mi pierwsze dwa miesiące towarzyszyły z wszelakich wzgledow. Póki nie czerwone to dobrze. No i sprawdził się sposób na pół siedząco z podkurczonymi nogami żeby glowa plackiem cały czas nie leżeć??
Mam nadzieję, że Ci przejdzie jak najszybciej... Bo się zamęczysz.
A co do plamień to zdarzają się i czerwone u mnie. Miałam takie 3 razy. Pierwszy raz było masakryczne, jak okres, wtedy się tak bardzo bałam...Kolejne dwa już bardzo skąpe, ale jednak poleciało terj krwi trochę. Mam nadzieję, że to kiedyś minie. Jak na razie na USG jest wszystko dobrze
Paulina12345 lubi tę wiadomość
-
marti7 wrote:Mam nadzieję, że Ci przejdzie jak najszybciej... Bo się zamęczysz.
A co do plamień to zdarzają się i czerwone u mnie. Miałam takie 3 razy. Pierwszy raz było masakryczne, jak okres, wtedy się tak bardzo bałam...Kolejne dwa już bardzo skąpe, ale jednak poleciało terj krwi trochę. Mam nadzieję, że to kiedyś minie. Jak na razie na USG jest wszystko dobrze
Byle do 10 , 11tc, potem jest lepiej jam już łożysko się wytworzy. -
Paulina12345 wrote:Tak, pięknie to opisałaś
oglądasz coś? Czytasz?
Zabieram się do czytania kolejnej książki, ale jak przejrzałam biblioteczkę w domu to chyba prawie wszystkie dotyczą jakichś historii, typu że ktoś choruje na ciężkie choroby, ktoś umiera, a teraz nie mam jakoś siły na takie tematy. Wiesz, typowe książki Sparksa, itp. Dlatego chyba muszę sobie coś znaleźć do oglądania. Może masz coś do polecenia?
Na razie słucham różnych podcastów na youtube, głównie kryminalnych -
marti7 wrote:A co do plamień to zdarzają się i czerwone u mnie. Miałam takie 3 razy. Pierwszy raz było masakryczne, jak okres, wtedy się tak bardzo bałam...
Kolejne dwa już bardzo skąpe, ale jednak poleciało terj krwi trochę. Mam nadzieję, że to kiedyś minie. Jak na razie na USG jest wszystko dobrze
Pierwszy raz, przy pierwszym krwiaku też miałam mnóstwo krwi, jak spojrzalam na wkładkę to w zasadzie wiedziałam po co jadę do szpitala. Na szczęście na miejscu okazało się, że dziecko żyje. Pamiętam wtedy mój lekarz złapał mnie za rękę przy łóżku i powiedział, że te małe istotki mają czasem tak niebywałe wole życia.... Twojemu maleństwu musi być z Toba bardzo dobrze skoro tak ładnie radzi sobie z krwawieniamibędzie dobrze, jeszcze jeden, ostatni, najbardziej niepewny miesiąc przed Toba. Zajmij się czymś co Cie uspokoja, tym co lubisz.
marti7, Paulina12345 lubią tę wiadomość
🙎♀️ 32 🧔 35 | Gameta Rzgów
🏥 2xoperacja usunięcia mięśniaków (2017 i 2020)
🙎♀️ Immunologia: ANA 1:320, cytokiny: IL2 - 1200 😱 TNF ALFA 2100 👉 Encorton, Fraxiparina, Acard
🧔 oligospermia (ciężka) <1 mln/próba, morfologia 0-1%, żylaki powrózka nasiennego IIst.
IVF-ICSI-IMSI - 11.2021 🎅 6.12.2021 punkcja - 7❄️
31.01.2022 FET 4AA 7dpt beta 71,2 | 9dpt 191,2 | 11dpt 469 | 14dpt 2214 | 25.02.2022 mamy
19.04.2022 Sanco - zdrowy chłopiec 💙
17.08.2022 1815 g 31.08 2450 g 28.09 3100 g
03.10.2022 Oliwier jest z nami ❤️ 3050 g. 53 cm, 10/10 -
Limonka8 wrote:Pierwszy raz, przy pierwszym krwiaku też miałam mnóstwo krwi, jak spojrzalam na wkładkę to w zasadzie wiedziałam po co jadę do szpitala. Na szczęście na miejscu okazało się, że dziecko żyje. Pamiętam wtedy mój lekarz złapał mnie za rękę przy łóżku i powiedział, że te małe istotki mają czasem tak niebywałe wole życia.... Twojemu maleństwu musi być z Toba bardzo dobrze skoro tak ładnie radzi sobie z krwawieniami
będzie dobrze, jeszcze jeden, ostatni, najbardziej niepewny miesiąc przed Toba. Zajmij się czymś co Cie uspokoja, tym co lubisz.
Dziękuję za te slowaTak bardzo chciałabym, żeby był już czerwiec, i to jak bardzo.
Limonka8 lubi tę wiadomość
-
Marti7 tak się tylko wydaje, że czas tak wolno leci
.. A zobacz ja już 15+3 a niedawno jeszcze czekalam aby 12 tydzień był i bezpieczniejszy okres zeby się zaczął 😊 Tobie też tak szybko minie, zobaczysz 😊😊😊
Kurcze dziewczyny ale wzdeta jestem... Na obuad zrobiłam kalafior.... 🙄 A teraz No masakra... Piję władnie rumianek z melisa...marti7 lubi tę wiadomość
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Ja dzis tylko 3 km a takto siedzę i leżę na razie nie ma co narzekać dziewczyny podobno każda z nas ma różnie mojego brata żona 23 tc i nic mówi ze ona nawet od początku nie czuje ze jest w ciąży a ja znowu ciagle bóle kto by pomyślą ze to takie bóle bywają nawet kiedy dziecko w środku już jakieś ruchy wykonujeWalka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
marti7 wrote:Zabieram się do czytania kolejnej książki, ale jak przejrzałam biblioteczkę w domu to chyba prawie wszystkie dotyczą jakichś historii, typu że ktoś choruje na ciężkie choroby, ktoś umiera, a teraz nie mam jakoś siły na takie tematy. Wiesz, typowe książki Sparksa, itp. Dlatego chyba muszę sobie coś znaleźć do oglądania. Może masz coś do polecenia?
Na razie słucham różnych podcastów na youtube, głównie kryminalnych
Marti, Limonka ma rację. Ja również przekrwawilam baaardzo długo i bardzo dużo. Właściwie przeleżałam przeleżałam 10tc. Jak buchnęła że mnie krew w 6tc to też myslalam że wiem po co jadę do kliniki, okazało się że miałam poronienie jednego zarodka bo się Skubaniec podzielil a w drugim pęcherzyku rozpoczynała się akcją serca 😍 Potem szpital w 8tc krwiak, przeleżałam tam tydzien nasluchalam się historii niezbyt ciekawych w szpitalu, mi się z dwoma kobietami co poroniły i zastanawiałam się kiedy ja.... Te Dzieciełki jak limonka mówi mają naprawdę mocna siłę w sobie i chcą żyć więc uwierz w swojego Maluszka
Ja ostatnio widziałam zdjęcie Małej w 4d jak byłam u innego lekarza bo wiecie co...? Śpi jak ojciec 😆 Reka w górze, no identyczna poza 😆 Mój gin ma niestety tylko 3d więc wiecie jakie to niewyraźne.
A masz Netflixa?? Oo jak lubisz kryminały to Ja mocno polecam Broen... po prostu wow....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2022, 19:13
-
justyna1719 wrote:Marti7 tak się tylko wydaje, że czas tak wolno leci
.. A zobacz ja już 15+3 a niedawno jeszcze czekalam aby 12 tydzień był i bezpieczniejszy okres zeby się zaczął 😊 Tobie też tak szybko minie, zobaczysz 😊😊😊
Kurcze dziewczyny ale wzdeta jestem... Na obuad zrobiłam kalafior.... 🙄 A teraz No masakra... Piję władnie rumianek z melisa...
Dlatego mówię, że tak niby szybko, niby wolno leci czas 😃 Nie umiem tego rozwinąć za bardzo, ale właśnie tak jest… Wszystko się tak dłuży, oczekiwanie na kolejną wizytę się dłuży, mimo, ze mam prawie co tydzień 🙈 Ale i tak się jakoś dłuży 😃 Ale masz racje, ze jakoś leci. Ja równo miesiąc temu dowiedziałam się, ze beta pozytywna, a tez jakby to wczoraj było. Chociaż ten miesiąc był mimo wszystko okropny 🙈 Oby już tylko lepiej było.
Ale mi ochoty na kalafiora narobilas…. 😢 -
Paulina12345 wrote:Marti, Limonka ma rację. Ja również przekrwawilam baaardzo długo i bardzo dużo. Właściwie przeleżałam przeleżałam 10tc. Jak buchnęła że mnie krew w 6tc to też myslalam że wiem po co jadę do kliniki, okazało się że miałam poronienie jednego zarodka bo się Skubaniec podzielil a w drugim pęcherzyku rozpoczynała się akcją serca 😍 Potem szpital w 8tc krwiak, przeleżałam tam tydzien nasluchalam się historii niezbyt ciekawych w szpitalu, mi się z dwoma kobietami co poroniły i zastanawiałam się kiedy ja.... Te Dzieciełki jak limonka mówi mają naprawdę mocna siłę w sobie i chcą żyć więc uwierz w swojego Maluszka
Ja ostatnio widziałam zdjęcie Małej w 4d jak byłam u innego lekarza bo wiecie co...? Śpi jak ojciec 😆 Reka w górze, no identyczna poza 😆 Mój gin ma niestety tylko 3d więc wiecie jakie to niewyraźne.
A masz Netflixa?? Oo jak lubisz kryminały to Ja mocno polecam Broen... po prostu wow....
Mam Netflixa, a właśnie mało oglądam. Muszę chyba zacząć więcej oglądać, bo kiedy jak nie teraz 😃
Na kiedy masz termin? -
marti7 wrote:Dlatego mówię, że tak niby szybko, niby wolno leci czas 😃 Nie umiem tego rozwinąć za bardzo, ale właśnie tak jest… Wszystko się tak dłuży, oczekiwanie na kolejną wizytę się dłuży, mimo, ze mam prawie co tydzień 🙈 Ale i tak się jakoś dłuży 😃 Ale masz racje, ze jakoś leci. Ja równo miesiąc temu dowiedziałam się, ze beta pozytywna, a tez jakby to wczoraj było. Chociaż ten miesiąc był mimo wszystko okropny 🙈 Oby już tylko lepiej było.
Ale mi ochoty na kalafiora narobilas…. 😢
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
marti7 wrote:Mam Netflixa, a właśnie mało oglądam. Muszę chyba zacząć więcej oglądać, bo kiedy jak nie teraz 😃
Na kiedy masz termin?
14 października
To na netflixie podobał mi się bardzo Breaking Bad, Better Call Saul, Mindhunter, Karppi, Valhala Murders, The Fall, dobre recenzje zbiera też Ozark, Kasztanowy ludzikWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2022, 19:43
marti7 lubi tę wiadomość
-
Paulina12345 wrote:14 października
To na netflixie podobał mi się bardzo Breaking Bad, Better Call Saul, Mindhunter, Karppi, Valhala Murders, The Fall, dobre recenzje zbiera też Ozark, Kasztanowy ludzikDziękuję!
Paulina12345 lubi tę wiadomość
-
marti7 wrote:Dziewczyny, kiedy doktor w Gravidzie po raz pierwszy puścił Wam bicie serca dzidziusia?
Na pierwszej wizycie sprawdził tylko, że jest serduszko i że bije ale na głos mi puścił dopięto ba drugiej wizycie
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
Ja pierdziele… Naczytałam się, ze według nowych wytycznych nie powinno się tak wcześnie puszczać bicia serduszka, bo to może zaszkodzić dzidziusiowi. I mi ostatnio puszczał w 7+6, według USG 7+1. Ja muszę odstawić internet, naprawdę, bo się wykończę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2022, 21:56