X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Grzybica a początek ciąży
Odpowiedz

Grzybica a początek ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kaja2017 Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2022, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,
    Od ponad 1,5 roku staramy się z partnerem o dziecko. Od 2 dni mam infekcję pochwy: serowe upławy, swędzenie, pieczenie, czyli wypisz wymaluj grzybica. Infekcję poprzedziło lekkie przeziębienie. Ostatnia miesiączka była dość dziwna, najpierw brązowe upławy, potem różowa ( zwykle to intensywna czerwień) ze skrzepami (mam do tego tendencję). Moje pytanie dotyczy grzybicy i początków ciąży , a więc czy któraś z Was miała takie objawy na początku ciąży? Ja swoją ostatnią grzybicę miałam właśnie w ciąży, ale było to 10 lat temu (wspominam tą grzybicę bardzo nieprzyjemnie ) Przez ten czas zero takich poważnych infekcji. Bardzo boję się wyniku testu ciążowego, zeby znowu się nie zawieść :(

• Wena123 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2022, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja2017 przy mojej drugiej ciąży jednym z pierwszych objawów była właśnie infekcja.
    Najlepiej to chyba od razu umówić się do ginekologa aby wypisał jakieś czopki. Wiem, że to chyba też nie dobrze, że infekcja, a ewentualna ciąża.

Trzymam kciuki żeby ten nie przyjemny objaw był początkiem czegoś cudownego ❤️

Kaja2017 lubi tę wiadomość

• Kaja2017 Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dwa testy, wyszły dwie bladziutkie kreski. Nawet siostra z mamą potwierdziły. Dzisiaj poszłam na Betę, ale wyniki mnie załamały po raz kolejny :( 0,200. Do miesiączki 9 dni. Oba testy były wadliwe :( Zdziwił mnie jedynie fakt, ze dojrzałam kilka kropel krwi na bieliźnie ( nigdy mi się to nie przydarzyło) . Od 2 dni dziwne ciągnięcia w dole brzucha połączone z lekkimi kłuciami , po samobadaniu wyczułam dziwną kulę (czyżby jajnik) + uczucie ciągnięcia w piersiach + mdłości. Wszystko pewnie wynik PMS, a nie ciąży ;(

• Wena123 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja2017 wrote:
    Zrobiłam dwa testy, wyszły dwie bladziutkie kreski. Nawet siostra z mamą potwierdziły. Dzisiaj poszłam na Betę, ale wyniki mnie załamały po raz kolejny :( 0,200. Do miesiączki 9 dni. Oba testy były wadliwe :( Zdziwił mnie jedynie fakt, ze dojrzałam kilka kropel krwi na bieliźnie ( nigdy mi się to nie przydarzyło) . Od 2 dni dziwne ciągnięcia w dole brzucha połączone z lekkimi kłuciami , po samobadaniu wyczułam dziwną kulę (czyżby jajnik) + uczucie ciągnięcia w piersiach + mdłości. Wszystko pewnie wynik PMS, a nie ciąży ;(

Kaja2017 i jak sytuacja?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ