X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum katowice lekarze
Odpowiedz

Gyncentrum katowice lekarze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Którego lekarza możecie polecić w Gyncentrum w Katowicach?
    Konkretny, który z zaangażowaniem podejdzie do naszych starań o dziecko.
    Staramy się już 6 lat więc zależy nam na konkretnym lekarzu
    No chyba że polecacie inna klinikę?

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Kojarzę Cię z innego wątku. Przedstawię Ci moją historię związaną z Gyncentrum ale w Bielsku-Białej, która skutecznie zniechęciła mnie to tej kliniki i omijam ją szerokim łukiem. W 2019 roku, mój mąż poszedł tam na badania nasienia. Powiedziano mu, że wyniki są ok i powinna się zbadać partnerka(teraz już wiem, że chcieli nas naciągnąć na kasę) . Więc ja jako ogarnięta osoba do 2021 roku latałam po lekarzach na nfz i szukałam przyczyny. W 2021 r. trafiłam do UCK w Katowicach i tam lekarz poprosił o pokazanie badań męża. Popatrzył na mnie i powiedział, przecież Pani niema prawa zajść w ciążę!!! Skierował mnie na szczegółową diagnostykę w szpitalu i wydał diagnozę. W naszym przypadku szanse daje tylko IVF. Może kiedyś uda się poprawić parametry i zajść w ciążę naturalnie ale na tą chwilę szkoda czasu, ponieważ będę tylko starsza, a na poprawę nasienia trzeba bardzo dużo czasu. Gyncemtrum było ostatnim miejscem do którego bym skierowała swoje kroki. Ale Tobie życzę powodzenia i 3mam kciuki, napewno są zadowolone pary 😊

• Vsteria Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa - ja serdecznie polecam dr M z Katowic. Małomówny ale bardzo cierpliwy i z ogromnym doświadczeniem. Dzięki temu, że myśli i kombinuje udało nam się uzyskać aż 7 pięknych blastek mimo wcześniejszych niepowodzeń stymulacji i dziś jestem w 5 miesiącu ciąży. Jeśli chodzi o kasę to GC wychodzi chyba najtaniej w południowej Polsce. Trzymam kciuki ;)

Krakowska, Sunflowerr lubią tę wiadomość

♀ 30 lat
    AMH: 4,44; okazjonalnie LUF

♂31 lat,
    Asthenozoospermia; fragmentacja: 34%-45% ,

03.2021 IUI 😞
    05.2021 IUI 😞

07-10.2021 IVF, Angelius Provita, Artvimed - nieudane stymulacje, 0 -> ❄️

10.2021 GC Katowice/Kraków; konkretny plan 💪01.2022 GC IVF Labo + Embrio 💪💪 PIMSi + MSOME.
    Mamy 6 - 5 dniowych blastek ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    21.03 Transfer 5.1.1
    6 dpt. II 8 dpt. 214,2 mlU/ml, prog. 19.63 ng/ml 🍀10 dpt. 767,3 mlU/ml, prog. 23,38 ng/ml 🍀12 dpt. 2006 mlU/ml .36,04 ng/ml 🍀
    6tc5d mamy ❤️❤️🍀

age.png

preg.png
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vsteria wrote:
    Vanessa - ja serdecznie polecam dr M z Katowic. Małomówny ale bardzo cierpliwy i z ogromnym doświadczeniem. Dzięki temu, że myśli i kombinuje udało nam się uzyskać aż 7 pięknych blastek mimo wcześniejszych niepowodzeń stymulacji i dziś jestem w 5 miesiącu ciąży. Jeśli chodzi o kasę to GC wychodzi chyba najtaniej w południowej Polsce. Trzymam kciuki ;)

Tez polecam oraz ogolnie jako klinike dla starszych kobiecin. Ja uzyskalam tam w wieku skonczonych 39 lat 7 blastocyst AA, moja kolezanka 38 lat - 15 tez AA.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Cześć! Kojarzę Cię z innego wątku. Przedstawię Ci moją historię związaną z Gyncentrum ale w Bielsku-Białej, która skutecznie zniechęciła mnie to tej kliniki i omijam ją szerokim łukiem. W 2019 roku, mój mąż poszedł tam na badania nasienia. Powiedziano mu, że wyniki są ok i powinna się zbadać partnerka(teraz już wiem, że chcieli nas naciągnąć na kasę) . Więc ja jako ogarnięta osoba do 2021 roku latałam po lekarzach na nfz i szukałam przyczyny. W 2021 r. trafiłam do UCK w Katowicach i tam lekarz poprosił o pokazanie badań męża. Popatrzył na mnie i powiedział, przecież Pani niema prawa zajść w ciążę!!! Skierował mnie na szczegółową diagnostykę w szpitalu i wydał diagnozę. W naszym przypadku szanse daje tylko IVF. Może kiedyś uda się poprawić parametry i zajść w ciążę naturalnie ale na tą chwilę szkoda czasu, ponieważ będę tylko starsza, a na poprawę nasienia trzeba bardzo dużo czasu. Gyncemtrum było ostatnim miejscem do którego bym skierowała swoje kroki. Ale Tobie życzę powodzenia i 3mam kciuki, napewno są zadowolone pary 😊

Co do Bielska właśnie przez nich zrezygnowałam.
    Pierwsze badania 1600zl
    Co chwile wychodziły nam jakies bakterie
    Jak mąż wyleczył to pojawiała się kolejna i tak w kółko. Jak mąż sie wyleczył to znowu ja miałam bakterie i oczywiście w tym czasie nie można było się starać.Jakim cudem po wyleczeniu bakteri pojawiały się kolejne? Naciągacze i tyle i dlatego odpuściliśmy kliniki na kilka lat.Jednak teraz kiedy się udało (niestety poronilam) to znowu chce udać się do kliniki

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa 85 wrote:
    Co do Bielska właśnie przez nich zrezygnowałam.
    Pierwsze badania 1600zl
    Co chwile wychodziły nam jakies bakterie
    Jak mąż wyleczył to pojawiała się kolejna i tak w kółko. Jak mąż sie wyleczył to znowu ja miałam bakterie i oczywiście w tym czasie nie można było się starać.Jakim cudem po wyleczeniu bakteri pojawiały się kolejne? Naciągacze i tyle i dlatego odpuściliśmy kliniki na kilka lat.Jednak teraz kiedy się udało (niestety poronilam) to znowu chce udać się do kliniki
    W takim razie życzę Wam powodzenia 😊

• Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vsteria wrote:
    Piszesz o doktorze Merciku?
    Gratuluję że Ci się udało I dużo zdrówka dla Was
    U nas jest problem z plemnikami duży
    Ja kilka lat temu miałam wszystko ok,nie qiem jak teraz
    W poniedziałek jedziemy zbadać nasienie bo cos musi być na rzeczy że nagle po 6 latach udało się zajść,pomimo poronienia ale udało sie

• Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    W takim razie życzę Wam powodzenia 😊
    Dziękuję oby q końcu ktoś coś poradził bo mam już 37 lat

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa 85 wrote:
    Dziękuję oby q końcu ktoś coś poradził bo mam już 37 lat
    Trzeba być dobrej myśli. Jeżeli zdecydowaliście się wybrać do specjalistów w tym zakresie, to napewno będziecie pod dobrą opieką. Ze swojej strony, polecam suplementację. Nie zaszkodzi, a może pomóc. Ale najlepiej mieć suplementację kierowaną, na dany problem.

Krakowska lubi tę wiadomość

• Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Trzeba być dobrej myśli. Jeżeli zdecydowaliście się wybrać do specjalistów w tym zakresie, to napewno będziecie pod dobrą opieką. Ze swojej strony, polecam suplementację. Nie zaszkodzi, a może pomóc. Ale najlepiej mieć suplementację kierowaną, na dany problem.

Sama zmieniłam dietę typowo pod lepsze plemniki i ja też na tym skorzystam.Wprowadziłam wszystko co poprawi parametry nasienia do tego suple
    Oby ta klinika pomagała a nie naciągała bo mam już uraz do ich podejscia

• Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie
    Tylko tyle osób może coś polecić lub odradzić?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ