Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Hashimoto a starania
Odpowiedz

Hashimoto a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!
    Na początku naszych staran jedyna rzeczą jaka u mnie wykryto było hashimoto. Jestem po 5 inseminacjach z dawca- zero efektu.
    Szukamy problemu dalej.
    Jak wyglądają Wasze starania z choroba hashimoto?
    Jaka stosujecie suplementację?
    Czy wykryto u Was jakieś choroby/ problemy współistniejące?

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko samo Hashimoto. Niedawno zaczęłam starania, ze względu na partnera z pomocą medyczną tj. in vitro. Lekarz tylko skomentował, że TSH (mam 2,01) odpowiednie dla ciąży i tyle. Nic więcej nie mówił.
    Nie brałam żadnych witamin. Teraz dopiero zaczęłam kwas foliowy i witaminę D3 2000j. bo takie dostałam zalecenie.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Ja mam tylko samo Hashimoto. Niedawno zaczęłam starania, ze względu na partnera z pomocą medyczną tj. in vitro. Lekarz tylko skomentował, że TSH (mam 2,01) odpowiednie dla ciąży i tyle. Nic więcej nie mówił.
    Nie brałam żadnych witamin. Teraz dopiero zaczęłam kwas foliowy i witaminę D3 2000j. bo takie dostałam zalecenie.
    A badalas witaminę D3?? Przy hasimoto często jest za niski poziom. Mi suplementacja taka bez recepty nie podnosiła poziomu. Dopiero jak lekarz przepisał dekristol 2 tys i biorę 1 tabletkę raz w tygodniu to po 3 msc osiągnęłam ładny poziom.
    Masz zalecone coś na przeciwciała przeci tarczycowe po transferze? Ja po IUI brałam steryd encorton 10 mg. W czwartek ma wizytę u immunologa i jestem ciekawa, co on zaleci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 08:41

Krakowska lubi tę wiadomość

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś robiłam badanie na witaminę D3 i była w normie (co podobno u nas się rzadko zdarza), dużo czasu spędzam na zewnątrz, może dlatego. Na razie dopiero zaczęłam procedurę, a właściwie czekam na zaczęcie, więc nie wiem co jeszcze mi zlecą.

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Kiedyś robiłam badanie na witaminę D3 i była w normie (co podobno u nas się rzadko zdarza), dużo czasu spędzam na zewnątrz, może dlatego. Na razie dopiero zaczęłam procedurę, a właściwie czekam na zaczęcie, więc nie wiem co jeszcze mi zlecą.
    Czyli w tym msc ruszasz ze stymulacja?
    Ja pewnie pod koniec października jeśli wszystko dobrze pójdzie. Zdecydowaliśmy się na zmiane klini stad przerwa w staraniach...

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Czyli w tym msc ruszasz ze stymulacja?
    Ja pewnie pod koniec października jeśli wszystko dobrze pójdzie. Zdecydowaliśmy się na zmiane klini stad przerwa w staraniach...

Tak.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ