Hashimoto a starania
-
Czesc!
Na początku naszych staran jedyna rzeczą jaka u mnie wykryto było hashimoto. Jestem po 5 inseminacjach z dawca- zero efektu.
Szukamy problemu dalej.
Jak wyglądają Wasze starania z choroba hashimoto?
Jaka stosujecie suplementację?
Czy wykryto u Was jakieś choroby/ problemy współistniejące? -
Ja mam tylko samo Hashimoto. Niedawno zaczęłam starania, ze względu na partnera z pomocą medyczną tj. in vitro. Lekarz tylko skomentował, że TSH (mam 2,01) odpowiednie dla ciąży i tyle. Nic więcej nie mówił.
Nie brałam żadnych witamin. Teraz dopiero zaczęłam kwas foliowy i witaminę D3 2000j. bo takie dostałam zalecenie.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Krakowska wrote:Ja mam tylko samo Hashimoto. Niedawno zaczęłam starania, ze względu na partnera z pomocą medyczną tj. in vitro. Lekarz tylko skomentował, że TSH (mam 2,01) odpowiednie dla ciąży i tyle. Nic więcej nie mówił.
Nie brałam żadnych witamin. Teraz dopiero zaczęłam kwas foliowy i witaminę D3 2000j. bo takie dostałam zalecenie.
Masz zalecone coś na przeciwciała przeci tarczycowe po transferze? Ja po IUI brałam steryd encorton 10 mg. W czwartek ma wizytę u immunologa i jestem ciekawa, co on zaleci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 08:41
Krakowska lubi tę wiadomość
-
Kiedyś robiłam badanie na witaminę D3 i była w normie (co podobno u nas się rzadko zdarza), dużo czasu spędzam na zewnątrz, może dlatego. Na razie dopiero zaczęłam procedurę, a właściwie czekam na zaczęcie, więc nie wiem co jeszcze mi zlecą.
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Krakowska wrote:Kiedyś robiłam badanie na witaminę D3 i była w normie (co podobno u nas się rzadko zdarza), dużo czasu spędzam na zewnątrz, może dlatego. Na razie dopiero zaczęłam procedurę, a właściwie czekam na zaczęcie, więc nie wiem co jeszcze mi zlecą.
Ja pewnie pod koniec października jeśli wszystko dobrze pójdzie. Zdecydowaliśmy się na zmiane klini stad przerwa w staraniach... -
Koniczynka28 wrote:Czyli w tym msc ruszasz ze stymulacja?
Ja pewnie pod koniec października jeśli wszystko dobrze pójdzie. Zdecydowaliśmy się na zmiane klini stad przerwa w staraniach...
Tak.
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.