HCV A IN VITRO
-
Hej, ponieważ bardzo trudno znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat postanowiłam założyć nowy wątek. Czy którąkolwiek z was spotkała się z zakażeniem hvc u siebie lub męża? Jak wtedy wygląda procedura in vitro? Jest w ogóle możliwa?2015 naturals 👧 🩷
Amh: 06/2024 0,4 😢 09/2024 0,6
Mało pecherzykow antralnych
FSH 11,50
Kariotyp ✅️
FMR1 ✅️
Regularne cykle ✅️
Histeroskopia - stan zapalny C138, wyleczone ✅️
Drożność ✅️
Start IVF grudzień 2024 -
linka wrote:Hej, ponieważ bardzo trudno znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat postanowiłam założyć nowy wątek. Czy którąkolwiek z was spotkała się z zakażeniem hvc u siebie lub męża? Jak wtedy wygląda procedura in vitro? Jest w ogóle możliwa?
Ale to wam wyszły przeciwciała czy antygen z tych badań do ivf czy jeszcze jakieś ? U mężczyzny nie jest to przeciwwskazanie, robi się normalnie ivf, mężczyzna nie przekaże tego dziecku. To jest tylko informacja dla kliniki żeby obchodzić się z próbką inaczej, na procedurę nie ma to wpływu. Nie wiem jak z kobietą, no i my badaliśmy ale hbv u męża więc tylko w tą stronę zagłębiałam się w temat.
Należałoby wykonać dodatkowe badania potwierdzające obecność wirusa (chyba że już wykonaliście, bo nie napisałaś w jakim badaniu to wyszło)
Generalnie warto iść do zakaźnika żeby porobić więcej badań i wdrożyć leczenie.
Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6
❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 8dpt 2
❌KIR: Bx
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗
"Tylko spokój może nas uratować" -
linka wrote:Hej, ponieważ bardzo trudno znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat postanowiłam założyć nowy wątek. Czy którąkolwiek z was spotkała się z zakażeniem hvc u siebie lub męża? Jak wtedy wygląda procedura in vitro? Jest w ogóle możliwa?
Pytanie czy wyszły Ci przeciwciała Anty -HCV i czy robiłaś test PCR HCV ( inaczej HCV RNA).
Nie wiem jak to jest w przypadku IVF natomiast mi przed Inseminacja wyszły przeciwciała Anty -HCV. Lekarz kazał zrobić badanie HCV RNA które potwierdza czy osoba jest nosicielem wirusa. Ja zrobiłam to badanie i wirusa nie wykryto wiec inseminację mozna było przeprowadzić.
Ona: 34lat , On: 33lat
Starania o dzidziusia od marca 2020r.
ON - badanie nasienia Ok.
Morfologia -3%.
ONA:
08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
Niedoczynność tarczycy - tabl. Euthyrox 25.
Małopłytkowość nieokreślona - PLT miedzy 70-90 tyś.
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
1 IUI : 25.05.2023- ❌😞
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
25.10 - 2,5cm szczęścia ❤️😍 wszystko ok❤️
1 prenatalne 22.11🍀🙏 Wszystko OK ❤️🙏 ❤️
"Trzeba wierzyć, że sie uda... " -
Muczylando wrote:Ale to wam wyszły przeciwciała czy antygen z tych badań do ivf czy jeszcze jakieś ? U mężczyzny nie jest to przeciwwskazanie, robi się normalnie ivf, mężczyzna nie przekaże tego dziecku. To jest tylko informacja dla kliniki żeby obchodzić się z próbką inaczej, na procedurę nie ma to wpływu. Nie wiem jak z kobietą, no i my badaliśmy ale hbv u męża więc tylko w tą stronę zagłębiałam się w temat.
Należałoby wykonać dodatkowe badania potwierdzające obecność wirusa (chyba że już wykonaliście, bo nie napisałaś w jakim badaniu to wyszło)
Generalnie warto iść do zakaźnika żeby porobić więcej badań i wdrożyć leczenie.
Niestety i przeciwciała i rna ilościowe potwierdza obecnosc aktywnego wirusa u męża i zastanawia mnie czy może to wstrzymc procedurę do czasu wyleczenia co wiadomo potrwa miesiącami. Słyszałam już dwie wersje jedna bardziej optymistyczna to taka że zakaznik musi ocenić i wydać zgodę- ale tutaj Informacja od lekarza innej specjalizacji i od lekarza zakaznika który nie jest związany z żadną klinika wspierania rozrodu ze należy całkowicie zaleczyć... do czasu kolejnej wizyty zwariuje, dlatego jestem bardzo ciekawa doświadczeń osób które już przez to przechodziły
Dodam jeszcze, że procedura miała ruszać teraz w październiku i taki strzał...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 00:33
2015 naturals 👧 🩷
Amh: 06/2024 0,4 😢 09/2024 0,6
Mało pecherzykow antralnych
FSH 11,50
Kariotyp ✅️
FMR1 ✅️
Regularne cykle ✅️
Histeroskopia - stan zapalny C138, wyleczone ✅️
Drożność ✅️
Start IVF grudzień 2024 -
linka wrote:Niestety i przeciwciała i rna ilościowe potwierdza obecnosc aktywnego wirusa u męża i zastanawia mnie czy może to wstrzymc procedurę do czasu wyleczenia co wiadomo potrwa miesiącami. Słyszałam już dwie wersje jedna bardziej optymistyczna to taka że zakaznik musi ocenić i wydać zgodę- ale tutaj Informacja od lekarza innej specjalizacji i od lekarza zakaznika który nie jest związany z żadną klinika wspierania rozrodu ze należy całkowicie zaleczyć... do czasu kolejnej wizyty zwariuje, dlatego jestem bardzo ciekawa doświadczeń osób które już przez to przechodziły
Dodam jeszcze, że procedura miała ruszać teraz w październiku i taki strzał...
To tak jak pisałam u nas było to hbv i klinika tylko odnotowała, wzięła wszystkie wyniki jakie mieliśmy odnośnie tego i procedura ruszyła. Myślę że w przypadku hcv będzie podobnie.
https://www.novum.com.pl/forum-embriologiczne/czy-hcv-jest-przeciwwskazaniem-do-przystapienia-do-stymulacji-i-procedury/
https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/wzw/dodatnik-wynik-anty-hcv-a-przygotowania-do-in-vitr-aa-f5uu-CdMG-vF9F.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 00:40
Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6
❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2
❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 8dpt 2
❌KIR: Bx
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1 homo
mthfr homo
IO? Hiperinsulinemia?
Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗
"Tylko spokój może nas uratować" -