X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Histero/laparo Łódź/salve/nfz
Odpowiedz

Histero/laparo Łódź/salve/nfz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mam pytanie do tych które przechodziły histeroskopie lub laparoskopię - czy w salve są te zabiegi na NFZ ? Bo czytałam tutaj posty z 2019 roku ze tak. Jak dostalyscie skierowanie na NFZ ? I czy te zabiegi były robione w znieczuleniu ? Nie staram się o ciąże (w ciągu 3 lat jedna biochemiczna tylko..) bo zakończyłam ostatnio związek.. ale od bardzo dawna mam plamienia przed okresem a teraz już dwa cykle w ciągu 4 miesięcy mam takie ze plamie/skąpo krwawię non stop od owulacji przez kilkanaście dni aż do okresu. Progesteron 7dpo prawie 22 ng/ml, w badaniu ogólnym oraz usg dopochwowym żadnych zmian, ginekolog prywatny zakończył diagnozę na prawidłowym wyniku progesteronu i tyle. A ja jestem załamana... aktualnie plamie już 12 dni i nie wiem nawet czy to jeszcze plamienia czy już okres.. zastanawiam się nad znalezieniem lekarza który chciałby przeprowadzić głębsza diagnostykę tylko nie mam pojecia gdzie w Łodzi mogę zrobić to na NFZ i w ludzkich warunkach czyli ze znieczuleniem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edkaa na twoim miejscu zbadałabym wszystkie hormony (większość w 2.dniu cyklu, ale to na skierowaniu będziesz miała napisane co i kiedy), bo zapewne wystarczy u ciebie unormować prolaktynę tabletkami :)

• Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morawa wrote:
    Edkaa na twoim miejscu zbadałabym wszystkie hormony (większość w 2.dniu cyklu, ale to na skierowaniu będziesz miała napisane co i kiedy), bo zapewne wystarczy u ciebie unormować prolaktynę tabletkami :)
    Sek w tym ze przy plamieniach przed okresem 2-4 dniowych badałam wszytskie hormony (w październiku) i wszystkie były książkowe, prolaktyna 7dpo 11,6 ng/ml przy progesteronie 18,5 ng/ml. Dwa razy się teraz zdarzyły takie dluuuugie plamienia ale progesteron był raz ponad 15 ng/ml a drugim razem prawie 22.. Oczywiście będę badać wszystkie hormony jeszcE raz u nowego lekarza ale nie spodziewam się ze da to odpowiedz na te problemy...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ