X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Histero/laparo Łódź/salve/nfz
Odpowiedz

Histero/laparo Łódź/salve/nfz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mam pytanie do tych które przechodziły histeroskopie lub laparoskopię - czy w salve są te zabiegi na NFZ ? Bo czytałam tutaj posty z 2019 roku ze tak. Jak dostalyscie skierowanie na NFZ ? I czy te zabiegi były robione w znieczuleniu ? Nie staram się o ciąże (w ciągu 3 lat jedna biochemiczna tylko..) bo zakończyłam ostatnio związek.. ale od bardzo dawna mam plamienia przed okresem a teraz już dwa cykle w ciągu 4 miesięcy mam takie ze plamie/skąpo krwawię non stop od owulacji przez kilkanaście dni aż do okresu. Progesteron 7dpo prawie 22 ng/ml, w badaniu ogólnym oraz usg dopochwowym żadnych zmian, ginekolog prywatny zakończył diagnozę na prawidłowym wyniku progesteronu i tyle. A ja jestem załamana... aktualnie plamie już 12 dni i nie wiem nawet czy to jeszcze plamienia czy już okres.. zastanawiam się nad znalezieniem lekarza który chciałby przeprowadzić głębsza diagnostykę tylko nie mam pojecia gdzie w Łodzi mogę zrobić to na NFZ i w ludzkich warunkach czyli ze znieczuleniem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edkaa na twoim miejscu zbadałabym wszystkie hormony (większość w 2.dniu cyklu, ale to na skierowaniu będziesz miała napisane co i kiedy), bo zapewne wystarczy u ciebie unormować prolaktynę tabletkami :)

• Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morawa wrote:
    Edkaa na twoim miejscu zbadałabym wszystkie hormony (większość w 2.dniu cyklu, ale to na skierowaniu będziesz miała napisane co i kiedy), bo zapewne wystarczy u ciebie unormować prolaktynę tabletkami :)
    Sek w tym ze przy plamieniach przed okresem 2-4 dniowych badałam wszytskie hormony (w październiku) i wszystkie były książkowe, prolaktyna 7dpo 11,6 ng/ml przy progesteronie 18,5 ng/ml. Dwa razy się teraz zdarzyły takie dluuuugie plamienia ale progesteron był raz ponad 15 ng/ml a drugim razem prawie 22.. Oczywiście będę badać wszystkie hormony jeszcE raz u nowego lekarza ale nie spodziewam się ze da to odpowiedz na te problemy...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ